eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 Bo to trzeba spojrzeć na to szerszym okiem, w tej grze jest cała kula ziemska, biorąc pod uwagę ze można rozpoznać zabudowania, układ ulic czy rozpoznać okolice zasługuje na oklaski, dla mnie czapki z głów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 328 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 No ja też deko rozczarowanie jak narazie grafiką (ofc tryb online). Może dlatego, że wystartowałem z Gdańska. Gdańsk słabo odwzorowany, może za nisko latam. To teraz pytanie z innej beczki. Można dać znacznik na mapie dokąd chcę lecieć, nie chodzi mi o lotnisko ale np nad jakieś miasto. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 384 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 Teraz, balon napisał: To teraz pytanie z innej beczki. Można dać znacznik na mapie dokąd chcę lecieć, nie chodzi mi o lotnisko ale np nad jakieś miasto. Tak, po prostu przesuń tam kursor na globie, kliknij A i wybierz jako punkt docelowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 27 lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 Z tego co wiem w tym trybie swobodnym może ustawiać sobie cele na mapie. Od siebie dodam że optymalizacja nie jest idealna i momentami czuć sporadyczne przycinki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kislawa 548 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 no z klatkami to szału nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 275 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 Lećcie nad Neapolem i sprawdźcie jak wygląda stadion Neapolu, jeśli jest płaski, to znaczy że macie wyłączone obiekty 3D. Cytuj Odnośnik do komentarza
kislawa 548 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 Narodowy jest płaski mimo że wszystko do około 3d Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 430 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 (edytowane) Klatki to gubi strasznie ale w ogóle jestem mega zwiedziony jakością, loadingi masakrycznie długie a grafika to jakieś wczesne PSX Chyba skasuje ten szajs I jeszcze mnie wywaliło do Dasha z 5 razy Edytowane 27 lipca 2021 przez Whisker 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kislawa 548 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 A z loadingami to ciekawe, bo ja mam wrażenie ze jest szybko Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 Czułość gałek w tutorialach to chyba lekka przesada. Chciałem w opcjach to zmniejszyć, wszedłem w odpowiednią zakładkę i cóż. Poczułem się trochę przytłoczony Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 27 lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 Trollink trollingiem ale czepianie się gry która generuje w locie model 3d całej kuli ziemskiej, za to że jakieś pojedyncze budynki w Pścinie Dolnym nie wyglądają jak te z najnowszego Horizona to trochę przesada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 Jak to ma być next gen, to ja dziękuję za taką generację. Pewno jest tam kilka ładnych miejscówek i spadki klatek szłoby wytłumaczyć, ale srogie dropy w "Kobylej Wólce", to jakieś nieporozumienie. Myślałem, że będzie z tego benchmark, którym można się pochwalić znajomym, a wyszło tak, że wstyd toto włączyć. Chyba największe techniczne rozczarowanie do tej pory na XSX. Cytuj Odnośnik do komentarza
hipcio 2 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 (edytowane) 18 minut temu, balon napisał: No ja też deko rozczarowanie jak narazie grafiką (ofc tryb online). Może dlatego, że wystartowałem z Gdańska. Gdańsk słabo odwzorowany, może za nisko latam. To teraz pytanie z innej beczki. Można dać znacznik na mapie dokąd chcę lecieć, nie chodzi mi o lotnisko ale np nad jakieś miasto. Niestety to jest wielki minus MFS-a póki co nie możliwości wyszukiwania punktów po nazwie lub koordynatach GPS tylko i wyłącznie lotniska lub punkty poi. Jak ich nie ma w twojej miejscowości to musisz klikać na globusie Pi razy drzwi ... Serio 30 klatek tak mocno kłuje ? To symulator stania w miejscu a nie Forza. Ja na pc mam w ultra 30-40 i kompletnie nie zwracam na to uwagi Edytowane 27 lipca 2021 przez hipcio Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 217 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 Wystarczy sobie odpalić lokalizacje z pierwszej zakładki ''pokazanie pięknych miejsc'' czy jakoś tak, pierwszy prawdziwy nextgen na konsolach Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 464 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 6 minut temu, dee napisał: Czułość gałek w tutorialach to chyba lekka przesada. Chciałem w opcjach to zmniejszyć, wszedłem w odpowiednią zakładkę i cóż. Poczułem się trochę przytłoczony No pisałem o tym, że przez te gwałtowne ruchy mam problem z ocenami "A", a już na pewno z uzyskaniem maksymalnej ilości punktów. Ale kij z tym, póki co daję radę i zaraz BASIC będzie zaliczony Polecam ten filmik, co chyba @Bzduras wrzucał - tam koleś wbija na chwilę w opcje i pokazuje, jak to ustawić, żeby fajnie było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 27 lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 Loading startowy jest strasznie długi, człowiek przyzwyczaił się do dobrego (quick resume i błyskawicznych loadingow) więc teraz czekanie ponad minuty aż gra się uruchami jest bolesne i na start zniechęca Cytuj Odnośnik do komentarza
milupl 616 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 2 minuty temu, ASX napisał: Loading startowy jest strasznie długi, człowiek przyzwyczaił się do dobrego (quick resume i błyskawicznych loadingow) więc teraz czekanie ponad minuty aż gra się uruchami jest bolesne i na start zniechęca Ale tylko ten pierwszy, czy kolejne uruchomienie gry zajmuje tyle samo? Pytam bo tylko raz uruchomiłem i trwało to dość długo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 698 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 Jeżeli chodzi o oprawę to na zmianę mam "meh" i "o ja pierdolę jak to wygląda". Wszystko zależy od miejsca i pory dnia. Póki co najbardziej wyrywa z kapci jak jest zachód słońca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 Ja właśnie polatałem nad krk i jestem pod wrazeniem. Wszystko pięknie oświetlone i robi mega klimat. Ryneczek z kościołem mariackim rozponaje się od razu. Jak włączylem NY czy Rio to W końcu next gen i w koncu wiem po co ta nowa generajcja wjechała. Na pewno spędzę w niej sporo godzin. 1000 to może nie ale na pewno po weekendzie z dysku nie wyleci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 A ja sobie przeleciałem nad moją miejscowością i wylądowałem na polu Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 464 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 K#rwa, ale przypyerdalanie się do symulatora lotu o to, że budynki na glebie są kartonami to trochę upośledzenie jednak Przecież tu chodzi o tę walkę z maszyną, opanowanie jej i bezbłędne posadzenie na pasie startowym. Jak w The Last of Us, czy innym RDR2 wezmę snajperkę z lunetą i będę właził na każdą ścianę to też znajdę rozmazane tekstury, ale chyba w gierkach nie o to chodzi, by szukać pierdół na siłę i czepiać się np takiego Wiedźmina, że nie można pośmigać Lamborghini, albo takiej Forzy, że nie można wyjść z samochodu i sobie polatać z kapcia. Jasne, że przelatując nad glebą dostaniemy pudełka i rozmazane tekstury, ale każdy normalny człowiek spodziewał się takich umowności, wiedząc z jakiego rodzaju (i rozmiaru) tytułem mamy do czynienia. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 Ta gra powstała by sprzedawać karty nowej generacji, bo nawet najmocniejsze RTXy się dławią, cudów się nie spodziewam, ale z ciekawości włączę zobaczyć, bo nawet tutaj poza CW dla jednych graficzne spełnienie marzeń, dla innych era PS2 xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 Przypiszcie sobie przyciski do trybu drona, screeniochy można robić mega. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 27 lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 18 minut temu, milupl napisał: Ale tylko ten pierwszy, czy kolejne uruchomienie gry zajmuje tyle samo? Pytam bo tylko raz uruchomiłem i trwało to dość długo. Drugie uruchomienie nie jest tak długie jak pierwsze ale też sporo zajmuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 245 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 Z bliska wiadomo, że dominują proste budynki i szału nie ma, trzeba się trzymać z daleka aby docenić grafikę, taki urok.Daliby opcje wyłączyć vrr i może 40fps jak w raczecie bo jest dramat aktualnie. I mam nadzieję, że uruchamianie gry to tylko efekt łączenia z serwerami bo jest strasznie długo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi