easye 3 333 Opublikowano 19 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2020 (edytowane) Ja zainstalowałem grę na zwykłym dysku 10TB i znowu widzę ten niebieski pasek, jakby sie gra aktualizowała... Gierka mimo tego,z e u mnie chodzi w 30-60 fpsach na wysokich ustawieniach - gierka sprawia mi dziwna frajde- cos jak symulator kuriera od Kojimy, na pewno bedzie łatane dłużej! Edytowane 19 sierpnia 2020 przez easye Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 19 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2020 Aaa, Tobie chodziło o samo wejście do menu. No to jest faktycznie dłuższe od wczytania lotu, ale nadal to jakieś 2-3 min, a nie 10. Ty masz ssd czy hdd? Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 440 Opublikowano 19 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2020 troche beka ze gra sie sciaga w kliencie gry i stimowcy sobie juz zwrotu nie zrobią xd Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 19 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2020 8 minut temu, PiPoLiNiO napisał: Aaa, Tobie chodziło o samo wejście do menu. No to jest faktycznie dłuższe od wczytania lotu, ale nadal to jakieś 2-3 min, a nie 10. Ty masz ssd czy hdd? No pewnie przesadziłem, chodzi mi o 1 uruchomienie gry, trwa to naprawdę długo. Przeniose pewnie na SSD. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 19 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2020 https://gamesgds.com/microsoft-flight-simulator-how-to-boost-and-increase-performance-fps/ @PiPoLiNiO - a to probowales? Cytuj Odnośnik do komentarza
adasiulko 201 Opublikowano 19 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2020 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
bocieque 123 Opublikowano 19 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2020 3 godziny temu, easye napisał: No pewnie przesadziłem, chodzi mi o 1 uruchomienie gry, trwa to naprawdę długo. Przeniose pewnie na SSD. Na ssd nvme też się długo wczytuje. U mnie procek i7 8700 bywa, że na 100% leci, ale zwykle koło 60-70%, a karta (2080) mordowana nonstop powyżej 97%. 4K ze skalowaniem 70%, mix ultra/high, paski na 150 i te 28-50 fps jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 382 Opublikowano 19 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2020 Niestety nie cyknąłem screenów z Krakowa... bo odwrotnie ustawiłem trasę i skapnąłem się po przylocie na okęcie Ale parę innych fotek trzasnąłem, enjoy. Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 19 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2020 (edytowane) A ja mam inna prośbę, jestem ciekaw jak odwzorowane są atrakcje turystyczne. ciekaw jestem jak wyglądają moherowe klify - największa atrakcja Irlandii, ktoś chce się przelecieć? :-) Klify Moheru Lislorkan North, Co. Clarehttps://goo.gl/maps/uqUWuRBUGEzUzkVh9 Szukałem po youtubach ale nigdzie nie widziałem jeszcze odwzorowania miejsc turystycznych, każdy skupia się na szukaniu swojego domu :-), nie ukrywam ze to mnie chyba najbardziej ciekawi w tym tytule, lot do Vietnamu, Malediwy czy Japonia, musi być fajna przygoda. Z drugiej strony skoro nie są odwzorowane jakoś świetnie takie miejsca jak Wawel to chyba oczekuje za duzo od tej gry :-) Edytowane 19 sierpnia 2020 przez eX4cT_PL Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 19 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2020 @Bzduras You had one job 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 049 Opublikowano 19 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2020 @Bzduras mordko, a jest szansa na Białystok plz? :prosi: Może być niezły blast from the past jak zobaczę dzicz rodem z 1970. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 382 Opublikowano 19 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2020 Zaraz zacznę pobierać opłatę za te przeloty jak rasowy pilot i dopiero kurła będzie Flight Simulator xD 1 godzinę temu, eX4cT_PL napisał: Klify Moheru Lislorkan North, Co. Clare Niestety ten region w mapach Binga jest w niskiej rozdzielczości - próbowałem pobrać go na dysk, ale same klify ustawiają się na low quality i wygląda to tak: Spoiler @pawelgr5 Kraków: https://imgur.com/a/xxob2RI@Paolo de Vesir Stolica Xboxa: https://imgur.com/a/cmx15Ob 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 19 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2020 (edytowane) Nie wyglada to chyba aż tak zle, trudno coś więcej powiedzieć, jak dla mnie to porównywalnie z Warszawa xD Edytowane 19 sierpnia 2020 przez eX4cT_PL Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 19 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2020 Robi robote ten symulator. Kiedyś musze to dorwać chociazby na chwilę. Dzięki Bzduras! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 382 Opublikowano 19 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2020 25 minut temu, eX4cT_PL napisał: Nie wyglada to chyba aż tak zle, trudno coś więcej powiedzieć, jak dla mnie to porównywalnie z Warszawa xD Czym wyżej tym lepiej to wygląda, choć - ze względu na naturę tej gry - to akurat zrozumiałe. Niesamowite wrażenie to robi, naprawdę - nawet bez 60 żelbetów fun z latania mam przeogromny i tak jak ściągnąłem jako popierdółkę do polatania tak teraz jest banderas nad tą szpilą. Sama zmiana pogody w czasie rzeczywistym robi nieziemskie wrażenie. A te Malediwy to jakby ktoś mi namalował Spoiler 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 840 Opublikowano 20 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 sierpnia 2020 (edytowane) Ja sobie nie pogram. Aktualizacje ściągam-91GB. Po odpaleniu sprawdza aktualizację i leci sobie paseczek niebieski na dole ekranu. Stoi w połowie i to tyle z gierki. Sporo osób ma ten sam problem, ale te czary mary nie działają. Odpalam z MS Store, apki Xbox, odpalam jako admin- to samo. Usunięcie i ponownie zainstalowanie/ściągnięcie 91GB- to samo wyłączony firewall windowsa- to samo odpalenie kilka raz żeby się połączyło i zaskoczyło- to samo odłączony joystick, bo u niektórych działa- to samo itp itd. Edytowane 20 sierpnia 2020 przez iluck85 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 382 Opublikowano 20 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 sierpnia 2020 Ten paseczek to loading, także coś jest nie w paski u Ciebie. Gra na SSD? U mnie pojawiał się tylko przy pierwszym loadingu, potem wszystko już szło bez problemu. Chociaż i tak gra ma dałna z tym ściąganiem, zamiast pobrać gierkę normalnie jak każdy inny tytuł to tu jest na przemian pobieranie, zapisywanie i dekompresja tysięcy małych pliczków, więc nawet szybkie łącza nie są w stanie rozwinąć skrzydeł Instalacja to zdecydowanie najgorszy element tej gry i najgorszy proces, jaki widzialem w gierkach od dekady, jeśli nie lepiej. Jedyne co ratuje wrażenie to bajlando po odpaleniu rozgrywki właściwej. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 840 Opublikowano 20 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 sierpnia 2020 Ssd, nie mam talerza. Problem opisywany i wszędzie piszą żeby nie czekać, bo nic się nie stanie. Drugi problem który często opisują, to samo ściąganie aktualizacji. Stoi na 3GB. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 827 Opublikowano 20 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 sierpnia 2020 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 840 Opublikowano 20 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 sierpnia 2020 Po 3 dniach dałem sobie spokój z tym tytułem. Współczuje tym ze Steama co wydali 100 euro i nadal sobie nie pograli Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 20 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 sierpnia 2020 (edytowane) Jakbyś brał 16gb ramu to by ci działało, tak jak mi. Edytowane 20 sierpnia 2020 przez suteq Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 20 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 sierpnia 2020 Ehh te problemy pctowców Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 20 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 sierpnia 2020 Godzinę temu, iluck85 napisał: Po 3 dniach dałem sobie spokój z tym tytułem. Współczuje tym ze Steama co wydali 100 euro i nadal sobie nie pograli Jak dobrze że nie siedzę już w tym PCetowym bagnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
bocieque 123 Opublikowano 20 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 sierpnia 2020 Ja po kilkunastu godzinach przeleconych, wziąłem tytuł na steam. Chcę go mieć na stałe, gra mi się świetnie. Ten tytuł pożera całe 16gb ram i domaga się więcej na detalach w których gram, gdy przelatuje nisko wielkiego miasta, albo lotniska z 50 graczami w pobliżu :E. Nawet cała komunikacja z kontrolą powietrzną leci przez Azure, gadają do mnie po imieniu, słyszę komunikaty innych graczy gdy jestem na tej samej częstotliwości, bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 21 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2020 Ehh te problemy pctowców Po co ta bezsensowna gadka? Przecież na konsolach tej generacji, ta gra odpali w low, 720p i będzie się ładować 20 minut, a potem i tak będzie klatkować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi