pawelgr5 1 460 Opublikowano 22 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2021 Aż tak pewnie nie ma ale są achievmenty za lądowania na trawie albo w trudnych warunkach pogodowych (bez asyst). Gierka pobrana i czeka na wtorek. O której przewaznie mozna zaczynać grać? Cytuj Odnośnik do komentarza
kislawa 548 Opublikowano 22 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2021 (edytowane) Przeważnie to o północy czasu Nowej Zelandii - czyli na nasze jakaś 12, dzień wcześniej. Ale tu widzę jest na sztywno: Data udostępnienia: 27 lipca 2021, 17:00 Edytowane 22 lipca 2021 przez kislawa Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 22 lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2021 jakiś czas temu przeszli na globalne premiery bo wcześniej przy każdej większej premierze ludzie masowo przenosili swoje konta na Nową Zelandie aby zagrać dzień wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 221 Opublikowano 22 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2021 Oprócz tych 97GB na pełną instalację, gra rezerwuje jeszcze 16GB z dysku na zapisy Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 385 Opublikowano 22 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2021 W tych 16GB może też być rolling cache. W skrócie, na PC przydzielamy sobie ręcznie, ile miejsca mają zajmować dane zaciągane z chmury. Jeśli grając przekroczymy ten limit to najstarsze dane zostają nadpisane przez najnowsze, żeby nie rozlać się po całym dysku. Pamiętam też, że na kąkuterku jest opcja pobrania dowolnego wycinka świata tak, by nie streamować ciągle danych z sieci. Jeśli w tym momencie odezwała się w Was polska cwaniaczkowatość i pomyśleliście "no to zajebiście, ściągnę sobie cały świat na dysk i będę grać bez użycia sieci" to spieszę z informacją, że dane z całego globu zajmują kilkadziesiąt petabajtów, więc chyba nic z tego Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 22 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2021 No ale gra podobno ma tryb offline. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 385 Opublikowano 22 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2021 Tak, z biedagrafiką, która nie korzysta z danych z chmury. Pisałem o pobraniu wycinka świata w tej dopasionej grafice, która normalnie streamuje się z sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 22 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2021 To jak mam chujowy internet to będę miał świat z kartonów bo nie nadąży pobierać. Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 22 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2021 Pisali jak szybki net jest potrzebny zeby w miarę bez problemowo się pobierało i nie było jakiegos koszmarnego pop-upu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 385 Opublikowano 22 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2021 Jeśli brać pecetową wersję za przykład to około 20Mbps na konsoli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Jordanensis 383 Opublikowano 22 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2021 Świetna gra dla relaksu. Brawo Xbox za taki exclusive. Warto docenić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 464 Opublikowano 22 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2021 14 godzin temu, Bzduras napisał: A teraz ręka w górę wszyscy forumowicze, którzy głównie ze względu na wyżej wymienione rzeczy odpalą MFS na Xboxie. około 95% ludu tutaj włączy tę grę po to, żeby ich rozjebało na atomy graficzką, a nie po to, żeby wczuwać się w rolę profesjonalnego pilota. Mnie zainteresowała lista achievmentów - w takiej grze, w której teoretycznie nie ma żadnego celu, lista osiągnięć jest jak zbawienie, bo właśnie ten cel daje. Calak będzie czasochłonny (max level online), ale chętnie paru wyzwań się podejmę (zakładając, że będę umiał startować i lądować). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 22 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2021 14 minut temu, Bzduras napisał: Jeśli brać pecetową wersję za przykład to około 20Mbps na konsoli. oho czyli na mojej bieda neostradzie będzie ciekawie XD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 22 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2021 25 minut temu, devilbot napisał: To jak mam chujowy internet to będę miał świat z kartonów bo nie nadąży pobierać. E tam, lataj powoli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 531 Opublikowano 22 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2021 14 godzin temu, Bzduras napisał: Wiadomo przecież, że samoloty to benchmark graficzny i stawiam pięć zeta, że około 95% ludu tutaj włączy tę grę po to, żeby ich rozjebało na atomy graficzką, a nie po to, żeby wczuwać się w rolę profesjonalnego pilota. W tym i ja Marzy mi się kurs pilota na samoloty typu Cessna (takie marzenie z dzieciństwa: zostać pilotem), korzystałem już z prawdziwych symulatorów i było super. MFS zamierzam potraktować jako takie upewnienie się, czy warto odkładać 20k na zrobienie licencji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 22 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2021 9 minut temu, Figuś napisał: oho czyli na mojej bieda neostradzie będzie ciekawie XD Gdzie Wy mieszkacie Ja nawet na mojej wsi (lekko ponad 200 mieszkańców) mam światłowód do 100 mega. Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 22 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2021 No powiem Ci Figuś, że jak zrobisz hotspot z telefonu to powinienes osiągnąć odpowiednią prędkość. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 045 Opublikowano 22 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2021 Just now, Rozi said: Gdzie Wy mieszkacie Ja nawet na mojej wsi (lekko ponad 200 mieszkańców) mam światłowód do 100 mega. Różnie bywa, ja mieszkam w Opolu (co prawda nie ścisłe centrum) i mam 50MB od jakiegoś lokalnego dostawcy bo nic innego tutaj nie dochodzi Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 22 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2021 1 minutę temu, Rozi napisał: Gdzie Wy mieszkacie Ja nawet na mojej wsi (lekko ponad 200 mieszkańców) mam światłowód do 100 mega. światłowód już jest na mej ulicy, ale na ostatniej krzyżówce przed moim numerem skręcili z nim w inna ulicę. Podobno coś się dzieje w tym temacie, ale uwierzę jak zobaczę monterów jak ciągną swiatełko 2 minuty temu, pawelgr5 napisał: No powiem Ci Figuś, że jak zrobisz hotspot z telefonu to powinienes osiągnąć odpowiednią prędkość. LTE u mnie wymagane prędkości osiąga tylko w godzinach późnonocnych Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 22 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2021 Kurde faja chłopaki, współczuję mocno Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 22 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2021 (edytowane) 10 minutes ago, Czoperrr said: Różnie bywa, ja mieszkam w Opolu (co prawda nie ścisłe centrum) i mam 50MB od jakiegoś lokalnego dostawcy bo nic innego tutaj nie dochodzi Jak ściśle? do centrum Opola mam z 5km (kolo Malinki) i tutaj chodzi Orange spokojnie 300mbps Edytowane 22 lipca 2021 przez Labtec Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 22 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2021 czyli co ściągać tylko wersje online? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 22 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2021 4 godziny temu, Shago napisał: MFS zamierzam potraktować jako takie upewnienie się, czy warto odkładać 20k na zrobienie licencji Nie ma porównania nawet. Jak chcesz zobaczyć czy to dla ciebie zapłać te kilkaset złotych za lot widokowy z pilotem albo w areoklubie za grosze. Koszt samej licencji to grosze, utrzymanie licencji to tylko 15h rocznie więc też niewiele. Symulator to nawet nie jest lizanie cukierka przez szybę. Pytanie czy potrzebna ci jest licencja. Ja po swoich doświadczeniach i tak kupię jak się ustatkuję samolot ultralekki do którego nawet nie jest potrzebna turystyczna licencja tylko uprawnienia krajowe. Turystyczna przyda ci się jakbyś chciał latać czymś większym i po europie. W moim przypadku odpadnie mi koszt serwisowania bo mam licencję mechanika większości kategorii, zostanie tylko paliwo, ubezpieczenie i części oraz interwały producentów. Przy ultralekkich to tak naprawdę łopaty i silnik u dostawcy przy pracach na sekcji gorącej, resztę można samemu zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 531 Opublikowano 22 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2021 Możesz podać przykład takiego ultralekkiego samolotu? I co to za licencja krajowa? I jak chcesz kupić samolot, to gdzie zamierzasz go trzymać? Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 22 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2021 3 minuty temu, Shago napisał: I jak chcesz kupić samolot, to gdzie zamierzasz go trzymać? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi