hipcio 2 Opublikowano 23 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2021 (edytowane) Mam w mfs2020 przelatane ponad 500h i sam nie wiem czy spodobałaby mi się ten symulator w wersji konsolowej. Bez VR, Hotasa i modów ta gra nie ma absolutnie żadnego klimatu. Uwielbiam symulatory lotnicze, napalilem się na nowego MFS dla którego kupiłem nowego kompa, polatałem 5h i rzuciłem w kąt. Po 2 miesiącach kupiłem gogle HP reverb g2, zainstalowałem moda z tripem kijów - pripec wraz z 5gb paczka wszystkich textur zony czarnobylskiej i wbiło mnie w fotel, przez 2 godziny latałem po pripeci oglądając każdy możliwy budynek. Nie wyobrażam sobie grać w to bez VR i Hotasa, uczucie siedzenia w kokpicie jest nie do opisania, człowiek delektuje się lataniem VFR a autopilot to najgorsze zło. Tak przez parę miesięcy pyklo 500h i co dzień muszę strzelić jakąś traske, a te tworzone przez moderów ryją czachę (m.in paczka wszystkich biedronek w Polsce). Cały folder waży ponad 600gb a nie pobrałem nawet 1/4 tego co istnieje w bibliotece modów. O łączę się nie martwcie ja mam radiówke 5mb/s i o ile nie lecisz raptorem mach 2 200m nad ziemią to nie ma problemów żadnych z renderingiem. Przeciętna awionetką leci się z prędkością 90kts na 3000-4000ft a to jak stanie w miejscu. Wasz internet znudzi się czekaniem za załadowaniem kolejnej paczki textur. Edytowane 23 lipca 2021 przez hipcio Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. dee 8 808 Opublikowano 23 lipca 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2021 Aż mi się ta pasta przypomniała Cytat Ja jebię ale mnie wkurwiają wszelkiej maści internetowi hobbyści w tym kraju, kopałbym ich jak kurczaki. Chcesz zacząć coś robić, nie wiem kurwa łowić ryby, sklejać samoloty, srać psa jak sra, cokolwiek i zadasz kurwom na forum pytanie: Witam, chcę zacząć chodzić po bułki. Czy lepiej do biedronki czy do lidla? Pozdrawiam. to po 10 sekundach masz: Witam, zły dział! Ten temat był już poruszany na forum! Jako, że jesteś nowy to tym razem skończy się tylko na warnie ale w przyszłości UŻYJ OPCJI SZUKAJ. Pozdrawiam, moderator forum wypieki.net Chcesz zacząć chodzić po bułki? Super! Tylko pewnie masz nogi te same od urodzenia, które niestety po 2-3 pójściach do biedry ci się rozpierdolą więc musisz upierdolić nogi i zamontować tytanowe protezy za 9000 dolarów, do tego buty z aerożelem za 5000zł (dostępne w naszym sklepie internetowym), no i urządzenie mierzące pokonany dystans, tętno oraz poziom chuja starego w twojej dupie, bo inaczej jest ryzyko zawału. Przeczytaj też koniecznie poradnik Sebastiana Gałeckiego (niestety niedostępny w PDF ale możesz kupić w naszym sklepie internetowym za 99,99zł) o przechodzeniu przez ulicę, bo z samochodami nie ma żartów i głównym błędem większości początkujących jest wpierdolenie się pod TIRa. Jeżeli chcesz kupować do 6-8 bułek to wystarczy taka torba sportowa za 500zł ale jeżeli 10 bułek i więcej to potrzebujesz już torby COMBAT z uranu i pajęczej sieci, czasami się pojawiają na allegro. Amerykański żołnierz w Iraku nosi w takiej granaty jak szczela więc to solidny sprzęt, będzie służył latami. Mam nadzieję, że pomogłem, pozdrawiam! EH PANOWIE CORAZ WIĘCEJ AMATORÓW SIĘ PCHA DO ZABAWY HEHE MAM NADZIEJĘ, ŻE PRZEJDZIE TA NOWELIZACJA USTAWY I PO BUŁKI BĘDZIE MOŻNA CHODZIĆ TYLKO Z LICENCJĄ BO SERIO NIEKTÓRZY NIE MAJĄ ANI DOŚWIADCZENIA ANI WYOBRAŹNI I NA PRZYKŁAD UPUSZCZĄ BUŁKĘ NA PODŁOGĘ hehe pamiętacie obwarzan75 rogalking jak byliśmy w '99 na zlocie pieczywa tostowego w Siedlcach? XD Co tam się działo to głowa mała!!! Całe życie z wariatami XDDD KTO MA WIEDZIEĆ TEN WIE XD 1 1 14 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 23 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2021 21 minut temu, hipcio napisał: (...) Bez VR, Hotasa i modów ta gra nie ma absolutnie żadnego klimatu.(...) A ja w Afryce będę miał klimat: gorący, bardzo gorący, oraz lokalnie umiarkowany. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 23 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 23 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2021 4 godziny temu, hipcio napisał: Mam w mfs2020 przelatane ponad 500h i sam nie wiem czy spodobałaby mi się ten symulator w wersji konsolowej. Bez VR, Hotasa i modów ta gra nie ma absolutnie żadnego klimatu. Uwielbiam symulatory lotnicze, napalilem się na nowego MFS dla którego kupiłem nowego kompa, polatałem 5h i rzuciłem w kąt. Po 2 miesiącach kupiłem gogle HP reverb g2, zainstalowałem moda z tripem kijów - pripec wraz z 5gb paczka wszystkich textur zony czarnobylskiej i wbiło mnie w fotel, przez 2 godziny latałem po pripeci oglądając każdy możliwy budynek. Nie wyobrażam sobie grać w to bez VR i Hotasa, uczucie siedzenia w kokpicie jest nie do opisania, człowiek delektuje się lataniem VFR a autopilot to najgorsze zło. Tak przez parę miesięcy pyklo 500h i co dzień muszę strzelić jakąś traske, a te tworzone przez moderów ryją czachę (m.in paczka wszystkich biedronek w Polsce). Cały folder waży ponad 600gb a nie pobrałem nawet 1/4 tego co istnieje w bibliotece modów. O łączę się nie martwcie ja mam radiówke 5mb/s i o ile nie lecisz raptorem mach 2 200m nad ziemią to nie ma problemów żadnych z renderingiem. Przeciętna awionetką leci się z prędkością 90kts na 3000-4000ft a to jak stanie w miejscu. Wasz internet znudzi się czekaniem za załadowaniem kolejnej paczki textur. Najśmieszniejsze jest to, że każda, absolutnie każda rzecz, ma gdzieś jakieś forum zrzeszające hobbystów. Szukałem kiedyś latarki. Tzw. czołówki. Na jeden wyjazd z namiotem na 3 dni. Konkretnie to googlałem gdzie jest jakaś marketowa promocja, żeby zamiast 23zł zapłacić coś bliżej 10. Okazuje się, że latarki mają forum. Na forum dowiedziałem się, że najtańsza latarka która świeci, kosztuje 200zł. Ale to i tak badziew, bo w razie jakbym wpadł do jaskini i czekał dwa tygodnie na pomoc, to wodę mogę lizać ze ścian, ale latarka zgaśnie mi po 7 dniach nieustannego świecenia. A to przecież absolutnie nieakceptowalne. Tańsze w ogóle nie wchodzą w grę, bo przecież przy 100 lumenach zgubię się w ciemności. Będę widział tylko na 5 metrów zamiast na kilometr. Na dodatek nie da się tańszych w ogóle używać, bo kąt świecenia w każdym egzemplarzu różni się o parę stopni, czyli to musi być badziew. Całkowicie dyskwalifikujący jest fakt że raz w roku będę musiał zmienić baterię, a w wypadku gdybym wpadł do oceanu to przeciekają po godzinie. Mieli też dział DYI w którym pokazywali np jak użyć sprzętu pomiarowego za 5tys zł żeby ustalić jak zmienić fabryczny rezystorek coby latarka miała pół lumena więcej. I do tego odpowiedzi na kilkanaście stron z gratulacjami i bluzgami na producenta że sam na to nie wpadł. Latarkę kupiłem w końcu za 9zł w pierwszym lepszym markecie. Nie wpadłem do jaskini ani do oceanu a baterie wymieniłem po roku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 220 Opublikowano 23 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2021 4 godziny temu, dee napisał: Aż mi się ta pasta przypomniała Jakie to prawdziwe. Miesiąc temu kupiłem sobie wykrywacz metali za 1K, dobra firma i działa jak należy dla początkującego poszukiwacza. Napisałem na jednym forum tylko pytanie o zalecane ustawienia użytkowników do konkretnych rodzajów gleby i że traktuje to chodzenie z wykrywaczem jako ''for fun'' i nic więcej a w odpowiedziach: - brakuje mi łopaty z sitem za 300zł i pinpointera za 500zł no i jeszcze przydałyby się rękawice i sakiewka za 100zł - od 10-15 lat nie warto szukać bo co miało być znalezione to znaleziono xD - jeśli chcę na poważnie w to wejść to tylko wykrywacze od 2.5K - po co się pytam jak wszystko jest w necie a wracając do tematu to MFS obsługuje Quick Resume 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 328 Opublikowano 24 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2021 9 godzin temu, Daddy napisał: Jakie to prawdziwe. Miesiąc temu kupiłem sobie wykrywacz metali za 1K, dobra firma i działa jak należy dla początkującego poszukiwacza. Napisałem na jednym forum tylko pytanie o zalecane ustawienia użytkowników do konkretnych rodzajów gleby i że traktuje to chodzenie z wykrywaczem jako ''for fun'' i nic więcej a w odpowiedziach: - brakuje mi łopaty z sitem za 300zł i pinpointera za 500zł no i jeszcze przydałyby się rękawice i sakiewka za 100zł - od 10-15 lat nie warto szukać bo co miało być znalezione to znaleziono xD - jeśli chcę na poważnie w to wejść to tylko wykrywacze od 2.5K - po co się pytam jak wszystko jest w necie a wracając do tematu to MFS obsługuje Quick Resume No tak jest ze wszystkim. Przecież normalny człowiek jakby tak wszedł np. do tematu z TV na naszym forum to by jebnął. „Czarne to szare, ja mam 700 ty 500 nitów, ja z pół metra widzę rozmazaną czcionkę na 65 calach - TV do wyjebania!” 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 24 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2021 No a najśmieszniejsze jest to ,że odezwał się jeden z najbardziej aktywnych użytkowników CW i nie dostrzega w tym ironii. Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 24 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2021 Przeciez to samo jest tutaj jak ktoś pyta o tv Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 24 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2021 albo czy się szczepić Cytuj Odnośnik do komentarza
kislawa 548 Opublikowano 24 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2021 A co to wszystko ma wspólnego z Flight Simem? Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 328 Opublikowano 24 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2021 17 godzin temu, hipcio napisał: Mam w mfs2020 przelatane ponad 500h i sam nie wiem czy spodobałaby mi się ten symulator w wersji konsolowej. Bez VR, Hotasa i modów ta gra nie ma absolutnie żadnego klimatu. Uwielbiam symulatory lotnicze, napalilem się na nowego MFS dla którego kupiłem nowego kompa, polatałem 5h i rzuciłem w kąt. Po 2 miesiącach kupiłem gogle HP reverb g2, zainstalowałem moda z tripem kijów - pripec wraz z 5gb paczka wszystkich textur zony czarnobylskiej i wbiło mnie w fotel, przez 2 godziny latałem po pripeci oglądając każdy możliwy budynek. Nie wyobrażam sobie grać w to bez VR i Hotasa, uczucie siedzenia w kokpicie jest nie do opisania, człowiek delektuje się lataniem VFR a autopilot to najgorsze zło. Tak przez parę miesięcy pyklo 500h i co dzień muszę strzelić jakąś traske, a te tworzone przez moderów ryją czachę (m.in paczka wszystkich biedronek w Polsce). Cały folder waży ponad 600gb a nie pobrałem nawet 1/4 tego co istnieje w bibliotece modów. O łączę się nie martwcie ja mam radiówke 5mb/s i o ile nie lecisz raptorem mach 2 200m nad ziemią to nie ma problemów żadnych z renderingiem. Przeciętna awionetką leci się z prędkością 90kts na 3000-4000ft a to jak stanie w miejscu. Wasz internet znudzi się czekaniem za załadowaniem kolejnej paczki textur. To 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 24 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2021 Hipcio chciał zaistnieć w temacie...tylko Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 178 Opublikowano 24 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2021 Gość wyraził tylko swoją opinię. Nie kazał nikomu nie grać bez VR i modów. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 24 lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2021 Oczywiście że najlepiej jest grać na potężnym PC przy użyciu specjalistycznego kontrolera i w goglach VR, ale nie każdy ma takie możliwości więc fajnie że gra wychodzi na znacznie bardziej dostępne i tańsze konsole , dzięki czemu więcej osób będzie mogła ten tytuł sprawdzić. A jeżeli im się spodoba to kto wie, może zainwestują w PC, VR albo licencję pilota? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 220 Opublikowano 24 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2021 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 24 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2021 Szkoda, że premiera z dvpy w sumie - we wtorek, a nie dali na weekend. No, ale fajnie, że już już. Cytuj Odnośnik do komentarza
hipcio 2 Opublikowano 25 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2021 (edytowane) W dniu 24.07.2021 o 16:28, ASX napisał: Oczywiście że najlepiej jest grać na potężnym PC przy użyciu specjalistycznego kontrolera i w goglach VR, ale nie każdy ma takie możliwości więc fajnie że gra wychodzi na znacznie bardziej dostępne i tańsze konsole , dzięki czemu więcej osób będzie mogła ten tytuł sprawdzić. A jeżeli im się spodoba to kto wie, może zainwestują w PC, VR albo licencję pilota? O To to ! Też mam nadzieję że dzięki temu simek wzbudzi u wielu ludzi pasję do latania i pokaże, że latanie nie koniecznie wiąże się z nudą. To przede wszystkim świetny symulator zwiedzania świata. Przykład ? Lecieliśmy w tym roku z rodzinką na Kos więc tydzień przed lotem miałem już oblataną wyspę i obczajony hotel który odwzorowali naprawdę nieźle. Pisząc o VR miałem poprostu na myśli to ,że grę sie zupełnie inaczej odbiera, coś co jest nudne na monitorze czy tv jest absolutną rewolucją w VR. Pokazywałem to kumplom na imprezach którzy ziewali jak słyszeli - "chodź odpalimy sima" po czym nie chcieli ściągać gogli i godzinami chłonęli wirtualny lot. Edytowane 25 lipca 2021 przez hipcio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 220 Opublikowano 25 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2021 Series X 4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 25 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2021 Ale będę latał Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 26 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2021 Filmik na ktorym widac najrozniejsze warunki oswietleniowe. IMO petarda 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 26 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2021 Czekam na film digital foundry i opis wersji na XSS. Czuję ogromny potencjał w tym malutkim pudełeczku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 26 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2021 Ile tak jeszcze będziesz Paweł czekał? Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 430 Opublikowano 26 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2021 2 minuty temu, Rozi napisał: Ile tak jeszcze będziesz Paweł czekał? Do następnej generacji, ja odpale sobie na XSX i z chęcią sprawdzę o co tyle hałasu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 045 Opublikowano 26 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2021 tutaj Live Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi