Gość Rozi Opublikowano 26 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2021 Oczywiście, że najpierw tutoriale. Chyba, że ten łatwy tryb jest dostępny od początku. Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 26 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2021 A tam jest jakiś tryb "łatwy"/arcade ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 26 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2021 No tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 464 Opublikowano 26 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2021 Asysty różne są, ale większość aczików jest za zrobienie czegoś bez asyst, więc i tak się trzeba będzie nauczyć latać. Cytuj Odnośnik do komentarza
SebaSan1981 3 574 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 Gdyby były acziki typu "Przeleć nad terytorium Korei Północnej nie dając się zestrzelić" albo "Przeleć górnopłatem na niskiej wysokości nad wyspą Sentinel nie dając się trafić strzałą z łuku lub dzidą" to by było nawet ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza
teamdox 64 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 7 godzin temu, Rozi napisał: Jaki będzie Wasz pierwszy lot? Ja startuję z Katowickiego Muchowca, robię przelot nad Katowicami i Parkiem Śląskim, a potem w stronę Zawiercia, Ogrodzieńca i mojej wioski Ja tak samo, jako że jestem z Chorzowa nie omieszkam polatać sobie po okolicach Batorego, przy okazji również pozwiedzam miasta ościenne. Kto wie, może dolecę potem do Balic i tam wyląduje Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 044 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 Pierwszy lot startuje z Pyrzowic i lecę na Opole, mam nadzieję, że będzie możliwość startowania tam Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 43 minuty temu, teamdox napisał: nie omieszkam polatać sobie po okolicach Batorego 5 minut temu, Czoperrr napisał: lecę na Opole 44 minuty temu, teamdox napisał: Muchowca, robię przelot nad Katowicami i Parkiem Śląskim Oj, żeby te miejscówki nie wystraszyły was odwzorowaniem w grze, panowie. Włączta se przelot nad niujorkiem, sidney, czy inną okinawą, a nie będzie gorzkich łez. Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 U mnie balice i lot nad krk a potem nad moje małe miasteczko. Nastepnie już NY i wszystkie te ładne miejscówki po kolei będą zwiedzane. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 (edytowane) . Edytowane 27 lipca 2021 przez Boomcio Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 531 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 10 godzin temu, iluck85 napisał: PPL Ci się marzy. Licz 30k, a nawet przekroczysz ten próg. Badania, egzamin, swoje słuchawki, mapnik i tak się uzbiera sumka. Latasz w ładny dzień, mała moc, dobra widoczność, stałe podwozie. Nie możesz odbywać kursów zarobkowych- to dopiero od CPL. Jeszcze zobacz ile kosztuję lot na wypożyczonym sprzęcie, bo swojego nie kupisz. Do tego licz paliwo lotnicze. I teraz pomyśl, czy chcesz wydać 30k żeby polecieć raz na rok. Wtedy się robi CPL- zanim wylatasz godziny, możesz zrobić kurs na nawigację, pogodę, nocne loty i lądowanie na przyrządach. Coś koło 150-200h trzeba mieć wylatane. Ale ogarniasz resztę w trakcie wylatywania godzin. Potem już pasażer zostaje- ATPL. To można zrobić w formie frozen ATPL. Coś zdajesz, coś zaliczasz, ale nie możesz latać, bo musisz nalot zrobić. Całkowity koszt 2 ostatnich szkoleń to 150-200k. Ale idziesz potem to Arabskiej lini lotniczej, 4 pensje i spłacasz kredyt zaciągnięty na szkolenie. CPL jeszcze ok, bo można coś zarobić. Mam kumpla, bo mają w firmie samolot. Jak zrobimy ściepę na paliwo, to się możemy przelecieć z nim. Najczęściej ludzie robią nalot na małych do ATPL np przeprowadzając samoloty z USA do kraju albo gdzieś w EU. Średni czas z PPL do ATPL to 7-10 lat. Są ludzie co robią znacznie szybciej- ale mają kasę i czas żeby nalot zrobić, bo nalot najwięcej zajmuję. Ja byłem na symulatorze 737 No ale po co ja mam robić PPL do niedzielnego polatania nad miastem w celach rekreacyjnych? Ja nie chcę na tym zarabiać. Już nie mówię o licencji na samoloty rejsowe. Przecież to jest niezły overkill dla mnie... Mam 33 lata, już trochę za późno, żeby się w to bawić, bo kariera skręciła kompletnie w inną stronę. Swoją drogą, że bym nie chciał, bo mam już ustabilizowaną ścieżkę kariery, życie prywatne, a bycie pilotem wywraca do góry nogami. Więc fajny post, ale nie do mnie to. Licencja LAPL w zupełności by mi wystarczyła. Cytuj Odnośnik do komentarza
teamdox 64 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 12 minut temu, Boomcio napisał: Oj, żeby te miejscówki nie wystraszyły was odwzorowaniem w grze, panowie. Włączta se przelot nad niujorkiem, sidney, czy inną okinawą, a nie będzie gorzkich łez. Nie muszą być odwzorowane 1 do1. Zrobię to z czystej ciekawości i dla satysfakcji. A potem wiadomo, że wybiorę te najlepsze do latania Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 ja obstawiam że chuja dzisiaj polatam nad swoją wiochą, bo wywali jakiś day one patch z 50GB. Ciekaw jestem czy obiekty wojskowe są normalnie na mapie, bo chcę wylądować u mnie w 32BLT i polatać F16 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 384 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 Dla tych, którzy chcą odpuścić sobie tutki i od razu wskoczyć w przestworza, bo swędzi (wiem, że swędzi, mnie też ) zostawiam filmik bazujący na wersji konsolowej: Cytuj Odnośnik do komentarza
hipcio 2 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 (edytowane) Godzinę temu, Figuś napisał: ja obstawiam że chuja dzisiaj polatam nad swoją wiochą, bo wywali jakiś day one patch z 50GB. Ciekaw jestem czy obiekty wojskowe są normalnie na mapie, bo chcę wylądować u mnie w 32BLT i polatać F16 Oczywiście ,że są i to odwzorowane bardzo dobrze. Często robię sobie wycieczkę do bazy wojskowej w Powidzu, ma chyba najdłuższy w Polsce pas startowy o ile się nie myle. Stacjonują tam m.in. amerykańskie AWACSY. F16 bez modów nie polatasz. W oficjalnym markecie w symulatorze możesz kupić f15, spitfire lub F4. Każdy koło 130zl Edytowane 27 lipca 2021 przez hipcio Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 Jeden samolocik za 130zł Cytuj Odnośnik do komentarza
kislawa 548 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 Niedługo darmowy dodatek z topguna to będzie można polatać Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 531 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 Czy te dodatkowe samoloty do kupienia będą również działać na konsolach? Cytuj Odnośnik do komentarza
kislawa 548 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 Rzeczy dostępne na marketplace powinny działać (przynajmniej samoloty), jeśli chodzi o inne mody i np scenerie to część firm zapowiedziała już wsparcie dla Xbox, ale obstawiam że to raczej te największe tylko Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 Ja to dziś będę latał u siebie nad Irlandia, Irlandia chyba dostała nawet jakiegoś patcha czy moda, a później pewnie polecę do Egiptu zobaczyć czy piramidy stoją. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 384 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 33 minuty temu, Shago napisał: Czy te dodatkowe samoloty do kupienia będą również działać na konsolach? Dodatkowe samolociki są w Deluxe i Premium Deluxe w formie DLC, więc jakby z automatu masz odpowiedź na swoje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 Ja bym ten budyneczek zobaczył, tylko pewnie w jakimś modzie na PC Cytuj Odnośnik do komentarza
hipcio 2 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 8 minut temu, Bzduras napisał: Dodatkowe samolociki są w Deluxe i Premium Deluxe w formie DLC, więc jakby z automatu masz odpowiedź na swoje pytanie. Możesz kupić w pakiecie lub osobno. Ja kupiłem premium deluxe za 500zl bo wyszło taniej niż każdy osobno. Problem z marketplace jest taki że są to mody firm 3cich a nie fanów więc wszystko kosztuje nie mało. Paczki textur po 80dych, samoloty po 1xx zl. W PC można instalować mody fanowskie za friko a tam masz wszystko A-10, raptory co dusza zapragnie.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 384 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 Pocieszam się tym, że konsola mi się nie spali przy tej grze w porównaniu do mojego już-teraz-bieda peceta Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 27 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2021 1 godzinę temu, hipcio napisał: Oczywiście ,że są i to odwzorowane bardzo dobrze. Często robię sobie wycieczkę do bazy wojskowej w Powidzu, Można tam wylądować, a później wystartować? Mam kumpla w trzydziestce trójce, więc przy piwie zagiął bym go "fotami" 1 godzinę temu, pawelgr5 napisał: Jeden samolocik za 130zł To już lepiej dozbierać do prawdziwego Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi