Opublikowano 26 lipca 20213 l Oczywiście, że najpierw tutoriale. Chyba, że ten łatwy tryb jest dostępny od początku.
Opublikowano 26 lipca 20213 l Asysty różne są, ale większość aczików jest za zrobienie czegoś bez asyst, więc i tak się trzeba będzie nauczyć latać.
Opublikowano 27 lipca 20213 l Gdyby były acziki typu "Przeleć nad terytorium Korei Północnej nie dając się zestrzelić" albo "Przeleć górnopłatem na niskiej wysokości nad wyspą Sentinel nie dając się trafić strzałą z łuku lub dzidą" to by było nawet ciekawe
Opublikowano 27 lipca 20213 l 7 godzin temu, Rozi napisał: Jaki będzie Wasz pierwszy lot? Ja startuję z Katowickiego Muchowca, robię przelot nad Katowicami i Parkiem Śląskim, a potem w stronę Zawiercia, Ogrodzieńca i mojej wioski Ja tak samo, jako że jestem z Chorzowa nie omieszkam polatać sobie po okolicach Batorego, przy okazji również pozwiedzam miasta ościenne. Kto wie, może dolecę potem do Balic i tam wyląduje
Opublikowano 27 lipca 20213 l Pierwszy lot startuje z Pyrzowic i lecę na Opole, mam nadzieję, że będzie możliwość startowania tam
Opublikowano 27 lipca 20213 l 43 minuty temu, teamdox napisał: nie omieszkam polatać sobie po okolicach Batorego 5 minut temu, Czoperrr napisał: lecę na Opole 44 minuty temu, teamdox napisał: Muchowca, robię przelot nad Katowicami i Parkiem Śląskim Oj, żeby te miejscówki nie wystraszyły was odwzorowaniem w grze, panowie. Włączta se przelot nad niujorkiem, sidney, czy inną okinawą, a nie będzie gorzkich łez.
Opublikowano 27 lipca 20213 l U mnie balice i lot nad krk a potem nad moje małe miasteczko. Nastepnie już NY i wszystkie te ładne miejscówki po kolei będą zwiedzane.
Opublikowano 27 lipca 20213 l 10 godzin temu, iluck85 napisał: PPL Ci się marzy. Licz 30k, a nawet przekroczysz ten próg. Badania, egzamin, swoje słuchawki, mapnik i tak się uzbiera sumka. Latasz w ładny dzień, mała moc, dobra widoczność, stałe podwozie. Nie możesz odbywać kursów zarobkowych- to dopiero od CPL. Jeszcze zobacz ile kosztuję lot na wypożyczonym sprzęcie, bo swojego nie kupisz. Do tego licz paliwo lotnicze. I teraz pomyśl, czy chcesz wydać 30k żeby polecieć raz na rok. Wtedy się robi CPL- zanim wylatasz godziny, możesz zrobić kurs na nawigację, pogodę, nocne loty i lądowanie na przyrządach. Coś koło 150-200h trzeba mieć wylatane. Ale ogarniasz resztę w trakcie wylatywania godzin. Potem już pasażer zostaje- ATPL. To można zrobić w formie frozen ATPL. Coś zdajesz, coś zaliczasz, ale nie możesz latać, bo musisz nalot zrobić. Całkowity koszt 2 ostatnich szkoleń to 150-200k. Ale idziesz potem to Arabskiej lini lotniczej, 4 pensje i spłacasz kredyt zaciągnięty na szkolenie. CPL jeszcze ok, bo można coś zarobić. Mam kumpla, bo mają w firmie samolot. Jak zrobimy ściepę na paliwo, to się możemy przelecieć z nim. Najczęściej ludzie robią nalot na małych do ATPL np przeprowadzając samoloty z USA do kraju albo gdzieś w EU. Średni czas z PPL do ATPL to 7-10 lat. Są ludzie co robią znacznie szybciej- ale mają kasę i czas żeby nalot zrobić, bo nalot najwięcej zajmuję. Ja byłem na symulatorze 737 No ale po co ja mam robić PPL do niedzielnego polatania nad miastem w celach rekreacyjnych? Ja nie chcę na tym zarabiać. Już nie mówię o licencji na samoloty rejsowe. Przecież to jest niezły overkill dla mnie... Mam 33 lata, już trochę za późno, żeby się w to bawić, bo kariera skręciła kompletnie w inną stronę. Swoją drogą, że bym nie chciał, bo mam już ustabilizowaną ścieżkę kariery, życie prywatne, a bycie pilotem wywraca do góry nogami. Więc fajny post, ale nie do mnie to. Licencja LAPL w zupełności by mi wystarczyła.
Opublikowano 27 lipca 20213 l 12 minut temu, Boomcio napisał: Oj, żeby te miejscówki nie wystraszyły was odwzorowaniem w grze, panowie. Włączta se przelot nad niujorkiem, sidney, czy inną okinawą, a nie będzie gorzkich łez. Nie muszą być odwzorowane 1 do1. Zrobię to z czystej ciekawości i dla satysfakcji. A potem wiadomo, że wybiorę te najlepsze do latania
Opublikowano 27 lipca 20213 l ja obstawiam że chuja dzisiaj polatam nad swoją wiochą, bo wywali jakiś day one patch z 50GB. Ciekaw jestem czy obiekty wojskowe są normalnie na mapie, bo chcę wylądować u mnie w 32BLT i polatać F16
Opublikowano 27 lipca 20213 l Dla tych, którzy chcą odpuścić sobie tutki i od razu wskoczyć w przestworza, bo swędzi (wiem, że swędzi, mnie też ) zostawiam filmik bazujący na wersji konsolowej:
Opublikowano 27 lipca 20213 l Godzinę temu, Figuś napisał: ja obstawiam że chuja dzisiaj polatam nad swoją wiochą, bo wywali jakiś day one patch z 50GB. Ciekaw jestem czy obiekty wojskowe są normalnie na mapie, bo chcę wylądować u mnie w 32BLT i polatać F16 Oczywiście ,że są i to odwzorowane bardzo dobrze. Często robię sobie wycieczkę do bazy wojskowej w Powidzu, ma chyba najdłuższy w Polsce pas startowy o ile się nie myle. Stacjonują tam m.in. amerykańskie AWACSY. F16 bez modów nie polatasz. W oficjalnym markecie w symulatorze możesz kupić f15, spitfire lub F4. Każdy koło 130zl Edytowane 27 lipca 20213 l przez hipcio
Opublikowano 27 lipca 20213 l Czy te dodatkowe samoloty do kupienia będą również działać na konsolach?
Opublikowano 27 lipca 20213 l Rzeczy dostępne na marketplace powinny działać (przynajmniej samoloty), jeśli chodzi o inne mody i np scenerie to część firm zapowiedziała już wsparcie dla Xbox, ale obstawiam że to raczej te największe tylko
Opublikowano 27 lipca 20213 l Ja to dziś będę latał u siebie nad Irlandia, Irlandia chyba dostała nawet jakiegoś patcha czy moda, a później pewnie polecę do Egiptu zobaczyć czy piramidy stoją.
Opublikowano 27 lipca 20213 l 33 minuty temu, Shago napisał: Czy te dodatkowe samoloty do kupienia będą również działać na konsolach? Dodatkowe samolociki są w Deluxe i Premium Deluxe w formie DLC, więc jakby z automatu masz odpowiedź na swoje pytanie.
Opublikowano 27 lipca 20213 l 8 minut temu, Bzduras napisał: Dodatkowe samolociki są w Deluxe i Premium Deluxe w formie DLC, więc jakby z automatu masz odpowiedź na swoje pytanie. Możesz kupić w pakiecie lub osobno. Ja kupiłem premium deluxe za 500zl bo wyszło taniej niż każdy osobno. Problem z marketplace jest taki że są to mody firm 3cich a nie fanów więc wszystko kosztuje nie mało. Paczki textur po 80dych, samoloty po 1xx zl. W PC można instalować mody fanowskie za friko a tam masz wszystko A-10, raptory co dusza zapragnie....
Opublikowano 27 lipca 20213 l Pocieszam się tym, że konsola mi się nie spali przy tej grze w porównaniu do mojego już-teraz-bieda peceta
Opublikowano 27 lipca 20213 l 1 godzinę temu, hipcio napisał: Oczywiście ,że są i to odwzorowane bardzo dobrze. Często robię sobie wycieczkę do bazy wojskowej w Powidzu, Można tam wylądować, a później wystartować? Mam kumpla w trzydziestce trójce, więc przy piwie zagiął bym go "fotami" 1 godzinę temu, pawelgr5 napisał: Jeden samolocik za 130zł To już lepiej dozbierać do prawdziwego