zloto 737 Opublikowano 30 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2021 Nie wiem jak można pisać, że to nie jest nextgen. Osobiście uważam, że to gierka z najlepszym i najbardziej naturalnym oświetleniem jakiekolwiek widziałem w grze. Nie chodzi o szczegółowość świata, bo wiadomo, że przy generowaniu tak gigantycznej zawartości, trzeba trochę zejść z detali i postawić na pewną umowność. Ale oświetlenie w tej grze to zahacza o fotorealizm i dla mnie osobiście właśnie to robi największe wrażenie. Przecież ten screen wrzucony przez @Magik dla mnie wygląda tak naturalnie. A gra prawie na każdym ujęciu prezentuje taki poziom naturalności oświetlenia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
kislawa 548 Opublikowano 30 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2021 Pojawił się pierwszy patch 1,19GB Cytuj Odnośnik do komentarza
Szopan 4 Opublikowano 30 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2021 We FSX przelatałem setki motogodzin.Ostatni raz jednak w 2012r. Nie domagał już lapek a nie miałem chęci upgrade dla jednej,zresztą powoli leciwej gry. Czekałem na MFS i dla tej gry poniekąd kupiłem xsx. To co zobaczyłem przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Nawet w marzeniach nie mogłem przypuszczać jak ta gra może kiedyś wyglądać. Jest pięknie. Znając topografię okolicy można latać na VFR po charakterystycznych punktach odniesienia. Brakuje tylko dedykowanego pod xsx sprzętu .Najprostszy joy,nie mówiąc o wolancie i innych,uprzyjemniłby zabawę i wzniósłby na inny poziom. Pozostało czekać…w powietrzu:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 380 Opublikowano 30 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2021 56 minut temu, Szopan napisał: Brakuje tylko dedykowanego pod xsx sprzętu .Najprostszy joy,nie mówiąc o wolancie i innych,uprzyjemniłby zabawę i wzniósłby na inny poziom. hotas xbox - Szukaj w Google Masz sporo sprzętu, który działa z Xboxem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szopan 4 Opublikowano 30 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2021 (edytowane) Mają niestety wadę fabryczną z dryfującą osią. Nawet była kilka dni temu promka za 309 zł. Pokaż mi inny działający z xsx niż thrustmaster t-flight. ( był jeszcze jeden tylko ale nie ma go w sprzedaży już). Edytowane 30 lipca 2021 przez Szopan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 380 Opublikowano 30 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2021 Nie pokażę, bo się nie znam i latam padem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szopan 4 Opublikowano 30 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2021 (edytowane) Ja latam samolotami Takie cudeńko ma wyjść, tylko kasa spora ale może będzie warto zakupić. https://eu.turtlebeach.com/pages/velocity-one-flight I oficjalne info od MS https://news.xbox.com/en-us/2021/07/22/official-microsoft-flight-sim-accessories/ Edytowane 30 lipca 2021 przez Szopan 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 531 Opublikowano 30 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2021 Udaje się Wam zgarniać oceny A w wyzwaniach na lądowanie? Masakra, jakie to trudne. Zastanawiam się, czy to nie kwestia tego, że na padzie bardzo ciężko wyśrodkować samolot przy podchodzeniu do lądowania:/ Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 30 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2021 Ja dopiero dziś zacząłem robić szkolenia, za bardzo mnie pochłonęło zwiedzanie, a i tak zwiedziłem może 20% tego co chciałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 30 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2021 Ostatnie zadanie z Nawigacji VFR. Osiągnięcie 8500ft musi trwać tak długo czy coś źle robię? Cytuj Odnośnik do komentarza
Szopan 4 Opublikowano 30 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 lipca 2021 Długo czyli ile? Ja mam problem z tą misją bo Cessna strasznie podatna jest na przeciągnięcie.Nie mogę nawet wyrównać lotu nie mówiąc o osiągnięciu pułapu 8500ft. Wcześniej podobnych problemów brak w szkoleniu VFR. Albo mam coś z lewym analogiem albo wyczerpałem jakąkolwiek przyjemność gry na padzie… Cytuj Odnośnik do komentarza
szurubur 118 Opublikowano 31 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2021 (edytowane) jak macie ustawiona intensywność analogów w swoich padach? Edytowane 31 lipca 2021 przez szurubur Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 31 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2021 Ja wszystko obniżyłem o jakieś 20-25%, jest troszkę lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 31 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2021 Oświetlenie i ilość opcji pogodowych to mistrzostwo świata. Sam fakt zmiany daty, pory dnia i pogody wlocie bez żadnych loadingów robi wrażenie. Dopiero potem zakumałem że w wybranej opcji pogodowej można bawić się głebiej chmurami (wysokość, grubość, gęstość itp itd.) Kombinacji jest multum a efekty które można uzyskać to jest po prostu next level. 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 31 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2021 Jeszcze nie udało mi się trafić na burze ale podobno tez robi robotę Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 531 Opublikowano 31 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2021 Ta gra to jest kwintesencja zajebistosci, nic tylko bym latał . Uznam że umiem latać, kiedy każde lądowanie będzie zakończone oceną A Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 31 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2021 Może osobny temat na fotki z MFS? Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 31 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2021 Dziś był ładny wschód słońca nad Trójmiastem 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 31 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2021 W dniu 30.07.2021 o 17:20, zloto napisał: Nie wiem jak można pisać, że to nie jest nextgen. Osobiście uważam, że to gierka z najlepszym i najbardziej naturalnym oświetleniem jakiekolwiek widziałem w grze. Nie chodzi o szczegółowość świata, bo wiadomo, że przy generowaniu tak gigantycznej zawartości, trzeba trochę zejść z detali i postawić na pewną umowność. Ale oświetlenie w tej grze to zahacza o fotorealizm i dla mnie osobiście właśnie to robi największe wrażenie. Hmm, no jeżeli tak będziemy definiować nextgenowość tej gry, to faktycznie coś może być na rzeczy. Przyznam, że nie zwróciłem na to uwagi. Albo za mało grałem albo grafika była dla mnie po prostu ładna Widoczki, które wrzucacie są ładne, a nawet bardzo ładne. Nie miałem wcześniej do czynienia z innymi grami tego typu aby móc dostrzec tutaj wszystkie niuanse. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 274 Opublikowano 31 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2021 3 godziny temu, eX4cT_PL napisał: Jeszcze nie udało mi się trafić na burze ale podobno tez robi robotę To sobie zmień w trakcie lotu, nawet jest za to osiągnięcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
beardo0 125 Opublikowano 31 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2021 Pochwali się ktoś fotami z series s ? Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 840 Opublikowano 31 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2021 Ktoś podpiął coś innego? np. THRUSTMASTER T.Flight Hotas One? Cenowo spoko, a wersja z grą jest za 599zł. Ale nie wiem czy kod czy pudełko. Ale jak czytam, to tandeta ten joy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 31 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2021 1 godzinę temu, beardo0 napisał: Pochwali się ktoś fotami z series s ? @Bigby Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 31 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2021 9 godzin temu, Magik napisał: Jak coś, to te foty mój kolega robił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 462 Opublikowano 31 lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2021 9 godzin temu, Magik napisał: Oświetlenie i ilość opcji pogodowych to mistrzostwo świata. Sam fakt zmiany daty, pory dnia i pogody wlocie bez żadnych loadingów robi wrażenie. Dopiero potem zakumałem że w wybranej opcji pogodowej można bawić się głebiej chmurami (wysokość, grubość, gęstość itp itd.) Kombinacji jest multum a efekty które można uzyskać to jest po prostu next level. A później wpadnie nayebany Whisker, wrzuci screena z orania pola śmigłem i napisze, że grafika to poziom PSX Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi