_Red_ 11 992 Opublikowano 26 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 Gamespot to jakiś żart Tak jak pisałem, dla mnie fajny pifpaf, no ale bez przesady że dycha bez wad xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 300 Opublikowano 26 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 Oceny gierkowych portali Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 510 Opublikowano 26 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 2 godziny temu, _Red_ napisał: Tak jak pisałem, dla mnie fajny pifpaf, no ale bez przesady że dycha bez wad xd Zobaczyli ocenę TLoU Part 1 w PE. W dniu 25.09.2022 o 08:35, izon napisał: So far GOTY 2022 IMO 2021 chyba Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 1 001 Opublikowano 26 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 (edytowane) 5 godzin temu, Square napisał: Zobaczyli ocenę TLoU Part 1 w PE. 2021 chyba Napisałem IMO A recka to jakieś jaja, gra jest super ale swoje wady ma: beznadziejny wygląd przeciwników, bugi ( np. dzisiaj nie mogłem wziąć dopalacza po ubiciu wizjonera bo zablokował się w ścianie), pomimo swojej oryginalności, nie można odmówić jej odtwórczości z innych produktów Arkane, grafika jak na Only NextGen taka sobie i pewnie by się jeszcze parę znalazło. Edytowane 26 Września 2022 przez izon 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 272 Opublikowano 26 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 W nowym OS LG mam licznik FPS, wtrybie jakości na mapce zimowej wychodzisz przez drzwi, nic nie robisz i framerate spada do 50 fps Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 510 Opublikowano 26 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 Bez licznika byś o tym wiedział? Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 272 Opublikowano 26 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 (edytowane) Tak, już wcześniej widziałem w niektórych lokacjach, że framerate leci (jak miałem wyłączony VRR). Edytowane 26 Września 2022 przez SnoD Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 022 Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 Pograłem kilka godzin i póki co nie zrobiłem dużego progresu, zaledwie zabiłem jeden cel i głównie biegam po poziomach i uczę się gry. Strzelanie jest dziwne, nie czuć tutaj mocy, przeciwnicy są głupi, ale jak biegamy na pałę to w grupach mogą nas łatwo rozwalić. Podoba mi się narracja, zajebista muzyka i teksty Colta. Deathloop jest specyficzny, ale mam tak z każdą grą od Arkane i potrzebuję czasu by się wkręcić. Zmieniłem tryb z jakości na wydajność i feeling jest lepszy, aczkolwiek nie ma dużych różnic. Dla tych co grali już dłużej - musimy rozwalić wszystkie 8 celów w ciągu jednej pętli? Jak skończy się dzień to musimy polować na nich od nowa? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 14 minut temu, Czoperrr napisał: Dla tych co grali już dłużej - musimy rozwalić wszystkie 8 celów w ciągu jednej pętli? Jak skończy się dzień to musimy polować na nich od nowa? Tak, wszystkich wizjonerów trzeba rozwalić w jednej pętli, czyli od rana do wieczora (do zrobienia pod koniec gry w max godzinę z tego co pamiętam). To jest początkowo nierealne, bo ich lokacje się wzajemnie wykluczają o tej samej porze dnia. Docelowo to jest proste, ale wymaga przygotowania, tj. zrobienia wszystkich questów głównych. Wtedy fabuła pozwoli ich wszystkich pozdejmować w odpowiednich porach dnia. I jeśli dobrze kojarzę, ten finalny run jest totalnie liniowy. To nie jest tak, że sobie sam kreatywnie musisz przygotować grunt pod ich ubicie jak w Hitmanach - fabuła tak ich ustawia, że jedna parka będzie razem w miejscu X rano, ktoś inny po południu, pozostałe osoby w miejscu Y w nocy na imprezie itp. Jedyne co od Ciebie zależy to czy wbijesz tam na pełnej, czy jak kot nindża. A i taki tip - wydaje mi się, że savegame robi się o danej porze dnia, więc jak coś spierniczysz w nocy na końcówce, to chyba da się zrestartować samą noc (imprezę), a nie lecieć od rana. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 Mam wrażenie, że ta gra w opisach Reda i reszty forumowiczów (te pozytywne) jest dużo fajniejsza niż w realu. Przynajmniej ja mam takie odczucia Cytuj Odnośnik do komentarza
Bielik 728 Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Ja jestem jakiś przewrażliwiony czy wy też czujecie input laga ? Gram xsx no i trochę dziwnie się steruje, tak jakby ruch odbywał się ze sporym opóźnieniem. Tryb graficzny "ładny" 60fps. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 też mam podobne odczucia. Dziwnie jest to sterowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dalhi 177 Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 (edytowane) W opcjach jest ukryte coś pod nazwą " progresywne przyspieszenie kamery" wyłączcie i dajcie znać jak odczucia. Edytowane 29 Września 2022 przez Dalhi Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 wyłączyłem to już na starcie, ale dalej poruszanie, a przede wszystkim celowanie jest dalekie od responsywnego. Gry Arkane mają swoje zalety, ale strzelankami są średnimi. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 30 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2022 Skończyłem tego bangera. Dyszka to przesada, ale arkane znowu dowiozło zajebisty kod. Prey > Deathloop > Dishonored. Wracając do poprzednich etapów można docenic ile drog prowadzi do celu i finalnie wybrac tę najbardziej optymalną. Wczoraj na kanale ign obejrzałem reakcje devow na speedrun i dowiedziałem się ze w etapie z hangarem mozna zastrzelic harriet przez dziurę w dachu. mind blown. Oby powstała druga czesc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 602 Opublikowano 30 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2022 (edytowane) Dopiero zacząłem, zdążyłem tylko mieszkanie odwiedzić i przejść do drugiej lokacji. Nie ma quick save, już zdążyłem się wkurwić, bo musiałem początek robić 2 razy (zalety posiadania dzieci, włączą coś innego i nara). Strzelanie trochę mi kiepsko idzie na padzie, no ale tyle lat na PC robi swoje. Mam nadzieję, że będzie lepsze niż Prey, bo to porzuciłem po przejściu gdzieś ok 2/3 gry, a grałem na PC. Edytowane 30 Września 2022 przez Shankor Cytuj Odnośnik do komentarza
Dalhi 177 Opublikowano 30 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2022 Już kończycie? Ło kurweczka a myslałem że ja dużo gram. 50 minut temu, Shankor napisał: Dopiero zacząłem, zdążyłem tylko mieszkanie odwiedzić i przejść do drugiej lokacji. Nie ma quick save, już zdążyłem się wkurwić, bo musiałem początek robić 2 razy (zalety posiadania dzieci, włączą coś innego i nara). Quick Resume z Xboxa to yobany next gen experience 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 602 Opublikowano 30 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2022 Na PS5 jak zmienisz profil i uruchomisz inną grę to dupa zbita Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 138 Opublikowano 30 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2022 W dniu 29.09.2022 o 13:40, ASX napisał: wyłączyłem to już na starcie, ale dalej poruszanie, a przede wszystkim celowanie jest dalekie od responsywnego. Gry Arkane mają swoje zalety, ale strzelankami są średnimi. To graj w to na PC na M&K, zero problemów z responsywnością, strzela się bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szajka 407 Opublikowano 1 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 (edytowane) Kiedyś grałem w BioShock, było w pyte. Bawiłem się plasmidami i broniami jak opętany. Ograłem tytuł na wszystkie sposoby robiąc calaka jeszcze na x360. Potem pojawiło się Dishonored. Nie siadło, nie dość że grafika wyblakła i biedna to mechaniki toż to prawie BioShock był. Odtwórcze bardzo mi się już wtedy wydało i olałem. W Deathloop dalej widzę Dishonored(kieprawa oprawa<przeciwnicy> i mechaniki z Bioshock) czyli od czasów BioShocka nie zdobyło się te studio w mojej ocenie na nic oryginalnego. A szkoda bo klimat lat 70 lubie. Takie są moje odczucia. Ps: jestem blisko 40stki Edytowane 1 Października 2022 przez Szajka Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 1 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 Wszystko jest w jakims stopniu odtworcze no ale zeby czepiac sie deathloopa z niespotykanym gameplay loopem i jednoczesnie jarac sie kotletami soulsami to już przeginka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szajka 407 Opublikowano 1 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 34 minuty temu, 20inchDT napisał: Wszystko jest w jakims stopniu odtworcze no ale zeby czepiac sie deathloopa z niespotykanym gameplay loopem i jednoczesnie jarac sie kotletami soulsami to już przeginka. Kolego może w Twych oczach to przeginka. W mojej opinii kazde Soulsy mają to co mnie jara,czyli angażujący gameplay,owszem wszędzie prawie ten sam. Aczkolwiek settingi tych gier z takimi mechanikami i z tym poziomem wyzwania to jest to co mi najbardziej siada. A mechanika tzw loopa chyba = rogaliki,a te poza Dead Cells mi nie siadają Cytuj Odnośnik do komentarza
Metoda 1 325 Opublikowano 1 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 Mi klimatem trochę przypominało We Happy Few. Ogólnie gierka spoko, przeszedłem, aczkolwiek klepanie tych samych 4 miejscówek, mimo tego, że się zmieniają w zależności od dnia było już trochę męczące. Jak tylko gierkę przeszedłem, to od razu wyleciała z dysku. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 1 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 39 minut temu, Szajka napisał: A mechanika tzw loopa chyba = rogaliki,a te poza Dead Cells mi nie siadają przeciez to nie jest roguelike Cytuj Odnośnik do komentarza
Szajka 407 Opublikowano 1 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 Człowieku nie napisałem,że to jest rogalik tylko że mechanika loopa przypomina mi rogaliki Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi