Skocz do zawartości

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

XM.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wygląda to na pierwszy rzut oka dość odtwórczo. Jakbym oglądał jakieś mody Breath of the Wild.

Ale zapewne to tylko mylne pierwsze wrażenie.

Jutro zaczną pojawiać się 20-minutowe analizy tego 2-minutowego trailerka, które mi to wyklarują :CoolStoryBro:

Opublikowano (edytowane)

Czuję, że będzie grubo z fizyką, masa zabawy, będzie swobodne spadanie i latanie, dużo większa różnorodność przeciwników, wrócą też starzy zupdatowani, a pewnie to nie wszystko, bo jeszcze czymś zaskoczą, do tego będzie mroczniej, nie mogę się doczekać.

Edytowane przez zdrowywariat
Opublikowano

Pierdolicie… gra znowu zabije inne produkcje i prawdopodobnie będzie kolejnym kamieniem milowym branży gier wideo. 

Czekam, jedynka dała mnie ogromne pokłady radości. 

• Lubię! 1
Opublikowano

Też się nie przejmuje i jestem pewien, że gierka bardzo dowiezie. Baaaa nawet dość powtarzalna miejscówka jakoś bardzo mnie nie irytuje, bo na bank będzie w huu urozmaiceń, a samo Hyrule ograłem na premierę i już mało je pamiętam.

Ludzie chcieli aby, to była premiera na next genie, ale ja tam się cieszę, że nie będzie, to cross gen jak poprzednia część, i technicznie powinna być wylizana. 

Opublikowano

No ja też liczę że dowiezie bo jakoś nie chce mi się wierzyć że przez 6 lat robili kilka wysp na górze mapki i budowanie pojazdów z desek :pawel: 

Opublikowano

Osobiście uważam, że teraz jeszcze nie chcieli dużo pokazywać, bo przed premierą wpadnie mini Zelda Direct i tam będzie trailer w stylu jedynki. Nie wiem czy pamiętacie, ale przed ostatnim trailerem BoTW o poprzednim też były średnie opinie i gadka, że zrobili fajną piaskownicę (opinie po ogrywaniu początku na E3), ale nic więcej i że raczej nie osiągnie poziomu poprzednich Zeld 

Opublikowano

Też tak myślę. Do premiery jeszcze daleko. Przez 4 kolejne miesiące zdradzili by za dużo szczegółów i niespodziewajek z gry. Hajp nie utrzymałby się przez tak długi okres na tak wysokim poziomie.

Opublikowano
10 godzin temu, Damk napisał:

Jutro zaczną pojawiać się 20-minutowe analizy tego 2-minutowego trailerka, które mi to wyklarują :CoolStoryBro:

Zeltik wrzucił już dwugodzinne omówienie :obama:

Opublikowano

W trailerach Breath of the Wild było może z 10% tego co faktycznie gra oferowała (pamiętam, ze do premiery nikt nawet nie wiedział czy w grze będą jakieś miasta/wioski czy NPCe). Diabeł tkwi w szczegółach, bo to znowu odkrywanie będzie grało główną role, tylko teraz zamiast "ciekawe co tam jest" będziemy pchani ciekawością co się zmieniło w danym miejscu i jak wykorzystali stare miejscówki w nowy sposób. Ja nie mam zadnych obaw, Nintendo ma swoje za uszami, ale Zelda i Mario to dla nich świętość i nie ma szans, żeby odwalili fuszerę.

Opublikowano

To że mało pokazali to jedno. Mnie martwi ze poza tym co w powietrzu to cała reszta z gatunku "już to chyba widziałem, co oni robili te 6 lat?". Bardzo mocno licze na to, że gra dowiezie. Uwielbiam jedynke chociaz było kilka rzeczy które mi sie nie podobały (za szybko niszczące sie bronie i nudne shriny). Czekam ale nie mam hypu.

Opublikowano
5 minut temu, pawelgr5 napisał:

To że mało pokazali to jedno. Mnie martwi ze poza tym co w powietrzu to cała reszta z gatunku "już to chyba widziałem, co oni robili te 6 lat?". Bardzo mocno licze na to, że gra dowiezie. Uwielbiam jedynke chociaz było kilka rzeczy które mi sie nie podobały (za szybko niszczące sie bronie i nudne shriny). Czekam ale nie mam hypu.

Myślę, że to wszystko zostanie poprawiane, bronie będą się wolniej niszczyć, świątynie będą wszystkie z zagadkami w środku, a nie tylko 30%, różnorodność oponentów wzrośnie conajmiej 2 razy, będą starzy, ale zmienieni i nowi, system walki będzie dużo bogatszy, fabuła pewnie też nie będzie już tak szczątkowo podana, jednak co najważniejsze to myślę, że jeszcze bardziej postawili w sequelu na fizykę i tu może być wielkie WOW, nie to co w generycznych wydmuszkach AAA, chyba nawet będzie można coś tworzyć - pojazdy?

Opublikowano

Hmm może masz racje jak się teraz przyjrzałem. Do tej pory myślałem że to ten obszar niedaleko zamku z tymi pseudo grzybowatymi drzewkami

Opublikowano

Tak, było w plotach że świat rozrośnie się na górze i na dole. Zresztą pierwszy trailer to też sugerował jak maszerowali w jakiejś jaskini z pochodniami, choć równie dobrze wszystko może pochodzić z jednego dungeonu z jaskini wielkości 10x10m

Opublikowano

Nie pokazali w trailerze przechodzenia przez ściany, na które bardzo czekam. No i nie wierzę  że jedynym sposobem na latanie będzie tworzenie jakichś krzywych statków. Liczę na zeldowego jetpacka albo jakiś rodzaj katapulty.

Opublikowano

No będą jeszcze te windy z kamieni xD Pewnie jeszcze rzucą jakiś gameplay przed premierą i pewnie nie wytrzymam i obejrze ale wole sobie dozować informacje i chwała im za te chuya mówiące trailery bo botw to mi mogli dać logo sequela i date premiery a i tak bym kupił 

Opublikowano
32 minuty temu, funditto napisał:

Wydaje mi się czy w tym trailerze w 0:26 zasugerowali, że będą też podziemia ?

Na to liczę, bo w kontynuacji bardzo chciałbym aby wróciły klasyczne dungeony. Teraz gram w Zeldę SS na Switcha i jednak ta formuła ma mega pieprz :) 

Opublikowano

Fajnie by było. Ja bym wolał więcej wysepek bo wspaniale było sobie tratwą popływać po tych kilku które były w botw. Już nie wspominając że wyspiarskie wyzwanie było jedną z lepszych rzeczy w tej grze

Opublikowano
2 godziny temu, Pupcio napisał:

Fajnie by było. Ja bym wolał więcej wysepek bo wspaniale było sobie tratwą popływać po tych kilku które były w botw. Już nie wspominając że wyspiarskie wyzwanie było jedną z lepszych rzeczy w tej grze

Tak, wyzwanie na wyspie było mega, szkoda właśnie że tylko jedno z takim pomysłem w całej grze.

Co do większej ilości wysepek, niby fajnie, ale jak pomyśle że miałbym co chwilę włazić na tratwę i machać tym liściem to jednak podziękuje.