Skocz do zawartości

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

XM.

Rekomendowane odpowiedzi

Może zaskoczą alternatywnym światem? Albo mapka się drastycznie zmieni po jakimś wydarzeniu? Albo będą też wyspy wokół do odkrywania łódeczką? Albo tych wiszących wysp będzie od chuja i po kosmos i niektóre wielkością będą zbliżone do Great Plateau? Tak wiele pytań, a tak mało odpowiedzi, będzie eksplorowane wzdłuż, wszerz i wzwyż

Spoiler

4D

:banderas:

Edytowane przez zdrowywariat

Myślę, że będzie z 3-4 duże wyspy i parę małych, jak w Skyward Sword. Nie sądzę też żeby cała mapa z jedynki była ponownie do eksploracji. Tak naprawdę nie sądzę żebyśmy zobaczyli cokolwiek na tych trailerach i gra mocno zaskoczy. Ciekawi mnie jak rozwiążą fabułę. W BotW cała fabuła działa się 100 lat wcześniej, więc kolejność odkrywania nie miała żadnego znaczenia. Tu mamy wydarzenia bieżące. Zabieg jak w A Link Between Worlds, czy MGS V, gdzie fabuła jest na początku i końcu gry zupełnie mi się nie podoba. A z kolei podejście jak u Rockstara całkowicie zmieniłoby grę. I nie wiem, czy to dobrze, czy źle. Tak wiele pytań i zero odpowiedzi :)

16 minut temu, Homelander napisał:

Myślę, że będzie z 3-4 duże wyspy i parę małych, jak w Skyward Sword.

Nie wiem, jaka to dla Ciebie duża, a jak mała wyspa, ale przecież już na tym screenie, który wrzuciłem wcześniej jest ich trochę, gdy to tylko wyspy nad nawet nie 1% całej mapki:

spacer.png

No i skoro Link będzie latał w wingsuicie to musi być przynajmniej minuta swobodnego spadania, więc będą też wyspy wyżej, dużo wyżej. Dlatego nie zgodzę się z Tobą co do tej kwestii i idę o zakład, że będą ich setki, w tym też dużo mniejsze, ze skrzynią, albo Korokiem.

Myślę, że główną zaletą gry będzie ponownie eksploracja, tyle że w przestworzach, ale czas pokaże ktoś się mylił, a kto nie :)

35 minut temu, zdrowywariat napisał:

Może zaskoczą alternatywnym światem? Albo mapka się drastycznie zmieni po jakimś wydarzeniu? Albo będą też wyspy wokół do odkrywania łódeczką? Albo tych wiszących wysp będzie od chuja i po kosmos i niektóre wielkością będą zbliżone do Great Plateau? Tak wiele pytań, a tak mało odpowiedzi, będzie eksplorowane wzdłuż, wszerz i wzwyż

Pokaż ukrytą zawartość

4D

:banderas:

Może tak być. A może też tak być że będzie ta sama mapa z małą ilością zmian, zamiast shrineow będą małe, latające wyspy z kolejnymi, 120 debilnymi zagadkami, będzie recykling przeciwników, zniszczalne bronie, sidequesty jak z gier sprzed 20 lat, 5 kawałków na krzyż, a zamiast zjebanego konia będą zjebane pojazdy i do tego grafika gorsza niż w jedynce i rock solid 25 klatek.

3 minuty temu, GearsUp napisał:

A jest w ogóle jakaś gra wideo, w której nie ma recyklingu przeciwników? Chętnie się dowiem

Oczywiście, i to mnóstwo, chyba że ci pasuje 5 rodzajów przeciwników - duży mały goblin, różne kolorki, ale z czym tu dyskutuje bo znam odpowiedz. :)

4 minuty temu, Pupcio napisał:

Ja w mojej szklanej kuli wyciągniętej z dupy myśle że latające wyspy to głównie dungeony+ spore dojebane podziemia i stara mapka jako łącznik między tymi dwoma warstwami

Zdrowy używa swojej, czemu drugiej stronie nie wolno?

Nie wiem, skąd te obawy o jakość, czy Majora's Mask, bądź SMG2, były złe? Nad grą pracują ponad 5 lat i mieli gotowy silnik, który wystarczyło rozbudować o nowe rzeczy. To jest pewniak.

4 minuty temu, XM. napisał:

Zdrowy używa swojej, czemu drugiej stronie nie wolno?

Chyba o to chodzi, żeby się jarać przed premierą i sobie pogadać, a w tym pomarzyć i powróżyć? Czy lepiej hejtować, że będzie gówno, mimo że gra jeszcze nie wyszła?

Przypomnę jeszcze, że moje wróżby co do BOTW się sprawdziły :banderas:

Zdrowy,

Ja Ci nie zabraniam, ale tak jak ty się jarasz i oczekujesz gruszek na wierzbie tak ja mogę być sceptynie nastawiony, najgorsze są tylko argumenty jak giry - A CO ZA GRA MA DUZA ROZNORODNOSC PRZECIWNIKÓW, no nie wiem - tak 3/4 tytułów ma więcej niż botw, ale nie - lepiej przyjąć technikę na debila i udaje że tak nie jest. Ale teraz mam mu siedzieć i wymieniać, a gość mi potem odpisze - NO ALE MASZ 10 RODZAJOW NIETOPERZY W ROZNYCH KOLORACH I W ZYWIOLACH.

7 minut temu, XM. napisał:

Zdrowy,

Ja Ci nie zabraniam, ale tak jak ty się jarasz i oczekujesz gruszek na wierzbie tak ja mogę być sceptynie nastawiony, najgorsze są tylko argumenty jak giry - A CO ZA GRA MA DUZA ROZNORODNOSC PRZECIWNIKÓW, no nie wiem - tak 3/4 tytułów ma więcej niż botw, ale nie - lepiej przyjąć technikę na debila i udaje że tak nie jest. Ale teraz mam mu siedzieć i wymieniać, a gość mi potem odpisze - NO ALE MASZ 10 RODZAJOW NIETOPERZY W ROZNYCH KOLORACH I W ZYWIOLACH.

Przecież nieraz wspomniałem o wadach, o małej różnorodności przeciwników, czy o chujowych - na jedno kopyto - bossach, ale nawet pomimo wad nie mogłem się od gry oderwać. I skoro Aonuma mówi, że potrzebuje więcej czasu. żeby dowieźć to ja mu wierzę:

I na bank czytał różne artykuły, odnośnie swojej gry, co się ludziom podobało, a co nie, więc wady BOTW w TOTK powinny zostać naprawione.

Szczerze to ani razu nie przyszło mi do głowy, że w BotW jest za mało typów przeciwników. Może faktycznie jest, ale ani razu mnie to nie ubodło.

Co do wysepek. W Skyward Sword lataliśmy na Loftwingu, a wysepek w powietrzu było raptem kilkanaście może. Więc to żaden wyznacznik. Duża wyspa - Skyloft. Nie wierzę w setki wysep i coś do roboty na każdej. W każdym razie o gameplay, czy mechaniki jestem spokojny. To fabuła mnie mocno ciekawi i martwi 

Spiesze z wyjasnieniem:

holota lubi bude z kebabem gdzie robia ci zarcie brudnymi lapami, czlowiek na poziomie dobra restauracje.

Nie przekonasz prostaka, zeby polubil homara.

Wzywam sily nintendo do zaprzestania znizania sie do poziomu Roziego.

• Lubię! 2
  • Haha 2
  • beka z typa 2
10 minut temu, Homelander napisał:

Szczerze to ani razu nie przyszło mi do głowy, że w BotW jest za mało typów przeciwników. Może faktycznie jest, ale ani razu mnie to nie ubodło.

No i ten cytat pięknie nam spina klamrą potyczkę fani mesjasza Zeldy vs reszta świata. Najzwyczajniej  w swiecie żadna z  wad tej gry (powtarzalność, assety kopiuj wklej, leżące na glebie wszystkie aspekty poza eksploracją i fizyką, grafika rodem z komórki, ubisoftowe aktywności - które oczywiście w Zeldzie są super extra, nie to co w ubirakach) ich nie "bodzie". I tyle. Wycięli sobie pasujące im do narracji elementy i na tym budują Wielką Zeldę.

Edytowane przez tjery
15 minut temu, Homelander napisał:

Co do wysepek. W Skyward Sword lataliśmy na Loftwingu, a wysepek w powietrzu było raptem kilkanaście może. Więc to żaden wyznacznik. Duża wyspa - Skyloft. Nie wierzę w setki wysep i coś do roboty na każdej. W każdym razie o gameplay, czy mechaniki jestem spokojny. To fabuła mnie mocno ciekawi i martwi 

Też, ale mogłaby być większa i to z 2 razy. Dlaczego fabuła Cię martwi, że będzie poszatkowana jak w BOTW? Czy z tego powodu zaniżyłeś grze ocenę? Jak widać nie jest to aż tak ważny aspekt, ale i tak wierzę, że będzie dobrze.

Natomiast porównywanie SS do BOTW jest trochę nie na miejscu, jak długo tworzyli SS, a ile BOTW? Przecież BOTW przy SS to moloch. Zresztą sam Aonuma mówił, że chce stworzyć najlepszą Zeldę i stworzył, a teraz dostał tyle samo czasu na sequel, co może pójść nie tak?