Skocz do zawartości

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

XM.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, McDrive napisał:

Nie mogę patrzeć na te wszystkie gadające głowy na filmikach także mam pytanie, czy fizyka i elementy takie jak gotowanie pozostają w grze i nic nie zostało zubożone? 

Wszystko pozostaje ;) i fizyka i gotowanie . Nie zubożone a podrasowane 

• Dzięki 1
Opublikowano

Też bym chciał 100 świątyń albo! 800, h*j tam po co się rozdrabniać

są pewne rzeczy w grach, wyjątkowe

W BotW taką rzeczą był odgłos sonara w pobliżu świątyni i cały proces związany z odnajdywaniem jej i rozwiązywaniem zagadki

to plus niewidzialna muzyka i po prostu zwiedzanie świata ot tak o żeby gdzieś wejść i zobaczyć

reszta tam h*j

a no i Sidon, musi być Sidon

jak najmniej robotów z laserami w oku co zabijają jednym strzałem też poproszę

Opublikowano
2 godziny temu, madhunt3r napisał:

Bez grania w 1 cześć, a raczej odbiłem się po kilku godzinach ma sens zaczynać na nowo 2?

Raczej bez problemu możesz zaczynać od TOTK, nawet lepiej bo mapa w większości bedzie ta sama + nowosci wiec będziesz miał większy fun z eksploracji. To niby kontynuacja, ale fabularnie BOTW nie było jakoś wybitnie rozbudowane więc równie dobrze możesz watki fabularne sobie obejrzeć na YT, choć i to raczej nie będzie konieczne. Dla fanów Zeldy bedzie sporo smaczków, ale jak ktoś nie grał w poprzednie części to sama znajomość BOTW nic tu nie zmieni. 

• Lubię! 1
Opublikowano
9 godzin temu, madhunt3r napisał:

Bez grania w 1 cześć, a raczej odbiłem się po kilku godzinach ma sens zaczynać na nowo 2?

Skoro odbiłeś się od jedynki to chyba bez sensu grać w dwójkę . 

Raczej też się odbijesz, bo to bardzo podobna gra 

Opublikowano
12 godzin temu, madhunt3r napisał:

Z jakiegoś konkretnego powodu się odbiłeś?

Formuła dwójki będzie dokładnie taka sama. Gameplay się nie zmieni, dojdą tylko nowe mechaniki.

Opublikowano

Potwierdzam że iso już śmiga po necie więc Panowie uważajcie co klikacie w necie, będzie gęsto w spoilery niestety

Opublikowano

Na kicku już ludzie odpalili streamy. Dodatkowo wyciągnięto pliki z iso i mamy potwierdzone i shrine’y (duh) i dungeony w liczbie 

Spoiler

5

obejrzałem intro - jest jeszcze lepsze niż w BOTW 

Opublikowano

No ja też trochę pograłem i pomimo tego,że grafiki tam za bardzo nie ma, gra działa średnio z lockiem na 20 albo 30 fps, tak od tytułu standardowo oderwać się nie można.

Dopiero 2 świątynie za mną, a ja mam wrażenie że twórcy poszli o krok na przód jeżeli chodzi o kreatywność i pomysły.  :notbad: Niby proste mechaniki, wydaje się, że pare rzeczy dodane, a pewnie przez najbliższe miesiące ludzie będą odkrywać możliwości jakie daje rozgrywka.  Zdecydowanie jest na co czekać!

Opublikowano

Czytam właśnie, że potwierdziło się o obszarze

Spoiler

Pod mapką, faktycznie jest pjerdolny Underground nazwany w gierce The Depths 

Opublikowano
2 godziny temu, Daffy napisał:

Pokaż ukrytą zawartość

Blighttown w Zeldzie? To jednak wezmę na premierę xD. Przydatny wyciek. 

Opublikowano
2 godziny temu, Daffy napisał:

Pokaż ukrytą zawartość

Spoiler

Czyli dostaniemy 3 mapki, jedną wysp w powietrzu, którą widać na previews, drugą podziemi i trzecią „starą” na lądzie z jakimiś zmianami.