Skocz do zawartości

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

XM.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, devilbot napisał:

Skończyłem dzisiaj. Miałem 80 shrinow zrobionych. Nie wiem ile czasu bo upośledzone nintendo nie pokazuje. 

Końcówka i finał to ciary. Najlepsza gra wideo. 

Exophase i pokazuje od 1 minuty z dokładnością lepszą niż UI Nintendo, który ma dokładność do 5h, wszystko z ich API, czyli mają statystyki, ale się jebańce nie dzielą xD :)

W ogole Exophase to najlepszy agregat tego typu, 1 gość ogarnia każde API, szybciutko robi zmiany i jako jedyny trackuje gry i playtime na Switchu. 

24 minuty temu, Butt napisał:

Te shriny są tak pochowane, że z 1/5 jest pusta w środku. Zagadką było odnalezienie ich.

W sensie, że jak je odkryjesz, to nie masz wyzwania już w środku, tylko wpada od razu ? Miałem kilka takich. 

Edytowane przez KrYcHu_89
  • Plusik 1
Opublikowano
27 minut temu, KrYcHu_89 napisał:

Exophase i pokazuje od 1 minuty z dokładnością lepszą niż UI Nintendo, który ma dokładność do 5h, wszystko z ich API, czyli mają statystyki, ale się jebańce nie dzielą xD :)

W ogole Exophase to najlepszy agregat tego typu, 1 gość ogarnia każde API, szybciutko robi zmiany i jako jedyny trackuje gry i playtime na Switchu. 

W sensie, że jak je odkryjesz, to nie masz wyzwania już w środku, tylko wpada od razu ? Miałem kilka takich. 

Tak, takie puste bez wyzwanaia w środku nazywają się Rauru's Blessing.

• Plusik 1
Opublikowano

Mam dopiero pół mapki odkryte, 30 świątyń, około 30 Koroków i jeden dungeon zrobiony, a jeszcze nie byłem nawet w

Spoiler

głęboko w jaskiniach

bez kitu nie wiadomo w co ręce włożyć, bo tyle jest do roboty. Na razie zacząłem 2 zadania poboczne i są naprawdę spoko, mam nadzieję, że będzie też jakieś na miarę Tarrey Town :)

Opublikowano
29 minut temu, zdrowywariat napisał:

Mam dopiero pół mapki odkryte, 30 świątyń, około 30 Koroków i jeden dungeon zrobiony, a jeszcze nie byłem nawet w

Ukryj zawartość

głęboko w jaskiniach

bez kitu nie wiadomo w co ręce włożyć, bo tyle jest do roboty. Na razie zacząłem 2 zadania poboczne i są naprawdę spoko, mam nadzieję, że będzie też jakieś na miarę Tarrey Town :)

Jaskinie Głebinowe też dopiero liznąłem, ale to mój cichy faworyt tej Zeldy. Fajne rzeczy tam lecą i ogólnie to taka gra w grze, typowy Dungeon Crawler xD. 

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

To też takie trochę Boulder Dash 3D :), byłem na razie w kilku mniejszych jaskiniach. A jak gram? „Byle jak”, czyli robię to na co akurat mam ochotę. Zmieniam sobie klimat, raz u góry, raz na lądzie, raz pod ziemią.

Edit: znalazłem 3 nowe rodzaje Koroków, z tego co widzę pozostawili najlepsze opcje z BOTW, zagadki z „Lego” na przykład zrobili trudniejsze, a nowe są super,

Spoiler

ta z dmuchawcem jest urocza.

Edytowane przez zdrowywariat
Opublikowano

Mnie cieszy ze shriny sa ciekawsze. W BotW mialem dosyc po zrobieniu 60, tutaj mam 45 i nadal super sie bawie. Wkurza za to mala ilosc hajsu, nie chce psuc sobie zabawy grindem a ceny ubran to jakis kosmos. Na razie gotowanie lekko pomaga ale to tez z czasem bywa meczace.

W ogole zarzadznie ekwipunkiem jest zjebane. To jest cos co wrecz musza poprawic w nastepnej "oby na nowej mapie" Zeldzie.

Opublikowano

Zgadzam się, to co trochę zjebali to używanie „czarów” i zarządzanie ekwipunkiem, nakładanie czegokolwiek na strzałę robi się męczące, bardziej mi te dwie rzeczy przeszkadzają, niż dropy, ale i tak gra jest zajebista.

Opublikowano

Mnie jeszcze męczy ta animacja Ascend odpalana prawie za każdym razem. Rozumiem jeszcze, że może coś się musi dograć w tle jak przebijamy się z jaskini na szczyt góry, ale animacja przy jakiejś przewróconej kolumnie? Mam dość, wolę się już wspiąć.

• Plusik 1
Opublikowano
3 minuty temu, Butt napisał:

Mnie jeszcze męczy ta animacja Ascend odpalana prawie za każdym razem. Rozumiem jeszcze, że może coś się musi dograć w tle jak przebijamy się z jaskini na szczyt góry, ale animacja przy jakiejś przewróconej kolumnie? Mam dość, wolę się już wspiąć.

No to są ograniczenia kalkulatora niestety, ale co ciekawa można przerwać animację, ale w "dół".

Z innych pierdół mega męczące jest też to, że nie można skipować dialogów np. mega widoczne u Fairy: jak nie masz co ulepszyć, a chcesz podejrzeć wymagania to musisz najpierw przejść przez te linie dialogowe o braku dostępności, potem kliknąć jeszcze raz i dopiero masz menu, w którym możesz podejrzeć.  Nintendo i QoL to jest wciąż jebany dramat xD. 

Opublikowano
10 minut temu, Pupcio napisał:

@Buttna great plateau jest 

Ukryj zawartość

shrine? Niby tam jest korzonek to powinno być ale nic nie mryga. quest jakiś? jeszcze mi 9 zostało :obama:

Spoiler

Są 3 shriny, jeden z tego co pamiętam odkryłeś jak szukałeś figurki. Jeden jest ukryty na Mount Hylia za wodospadem. Szukałem go chyba z godzinę. xd Trzeci jest w górnym lewym rogu, jego najmniej pamiętam.

Opublikowano

Ogółem offtop ale wszystkie analizy Asus Rog Ally z ekranem full hd pokazują, że full hd to dalej fanaberia w przenosniakach - za dużo mocy leci w tą rozdzielczość, a czas pracy skraca się niebezpiecznie do czasu trwania Wiadomości w TVP. Nintendo nie lubi się ponadto z najnowszą technologią więc w ciemno obstawiam że switch2 to dalej będzie 720p przenośnie z daj boże mocnym boostem w trybie zadokowanym.

Opublikowano
12 minut temu, Faka napisał:

Najgorzej, że ponoć ich nowa konsola to też będzie pierdolony kalkulator XD 

A są jakieś przecieki już?

Opublikowano
8 minut temu, Plackus napisał:

@Butt

Ukryj zawartość

Ten na Plateau po prawo u góry to trzeba wyjść poza Plateau i na dole rozwalić skały 

Shrine jest w jaskini 

Ja je wszystkie już mam od dawna. Mi chodziło o ten 

Spoiler

w lewy górnym rogu, nie w prawym. Nie pamiętam czy on sobie stoi ot tak, czy trzeba było zrobić jakąś zagadkę?

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Daffy napisał:

Ogółem offtop ale wszystkie analizy Asus Rog Ally z ekranem full hd pokazują, że full hd to dalej fanaberia w przenosniakach - za dużo mocy leci w tą rozdzielczość, a czas pracy skraca się niebezpiecznie do czasu trwania Wiadomości w TVP. Nintendo nie lubi się ponadto z najnowszą technologią więc w ciemno obstawiam że switch2 to dalej będzie 720p przenośnie z daj boże mocnym boostem w trybie zadokowanym.

Starczy moc Steam Decka. Przecież jak odpalam naprzemiennie stareńką Persone 3 Portable na SD i potem włączam Tears of Kingdom to pierwsze 15 minut mam wadę wzroku xD. 

O trybie Docked nawet nie mówię, bo tam mogą podziałać z dołączalnym HW itp. 

Godzinę temu, Daffy napisał:

Za rok ogarną wszystko w wersji deluxe za 359pln na switch 2 turbo

Ciekawe, czy będą duże DLC + remaster xD, czy może jednak od razu jakiś pokaz technologii w mniejszej Zeldzie. 

Ta gra ma tylko contentu, że DLC nie wiem co miałby dodać, może lokacje podwodne? 

Edytowane przez KrYcHu_89
Opublikowano
28 minut temu, XM. napisał:

A są jakieś przecieki już?

Jakiś tam żółtek inżynier z kioto Nintendo palnął, że będzie na architekturze nVidii z dodatkami jakiś tam m. in. ddls czy co tam, ale na moc poziomu steam decka czy asusa nie ma co liczyć, więc podrasowany kalkulator incoming. 

Opublikowano
Teraz, Faka napisał:

Jakiś tam żółtek inżynier z kioto Nintendo palnął, że będzie na architekturze nVidii z dodatkami jakiś tam m. in. ddls czy co tam, ale na moc poziomu steam decka czy asusa nie ma co liczyć. 

Jak ktoś ma więcej w tym temacie to prośba o podesłanie 

Opublikowano

Cokolwiek byle od premiery z ekranem OLED i vrr lub czymś podobnym (deck z trybem 40hz to jest gamechanger w przenośnym graniu, różnica względem 30fps ogromna, a nie martwimy się że coś dropi cały czas w przedziale 40-60fps bo system za słaby, o zaoszczędzonym czasie na baterii nie wspomnę)