GearsUp 129 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 Ale oni biegną jak zaczynasz gwizdać a nie jak kończy się animacja, no i w jej trakcie możesz biec albo przymierzyć z łuku przez co ją przerwiesz a efekt przywłoania zostanie. 6 minut temu, KrYcHu_89 napisał: Mówię o skillu Tulina Bez znaczenia. Ulepszyłeś go więc mocniejszy dmg ma łukiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 7 minut temu, GearsUp napisał: Ale oni biegną jak zaczynasz gwizdać a nie jak kończy się animacja, no i w jej trakcie możesz biec albo przymierzyć z łuku przez co ją przerwiesz a efekt przywłoania zostanie. Bez znaczenia. Ulepszyłeś go więc mocniejszy dmg ma łukiem. No niby tak, ale on tam dps i tak w zasadzie nie robi, więc uważam, że jednak lepiej upgrejdować inne skille, ten jest chyba najgorszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 129 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 Mój cały czas sadzi head shoty bo ciągle słyszę ten efekt kryta jak wali z łuku, sam ten fakt, że wywali moba na cztery łapy już mi daję masę czasu na oddech albo dobiegnięcie do niego i poprawienie dwuręczniakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 378 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 Jak zrobić, żeby mieć tyle baterii? Cały czas mam 3 paski, które szybko się wyładowują. Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 129 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 3 minuty temu, Donatello1991 napisał: Jak zrobić, żeby mieć tyle baterii? Cały czas mam 3 paski, które szybko się wyładowują. Spoiler Ogarnij podziemia pod Great Plateau. Między innymi w tamtym miejscu jest kuźnia, zamienisz zonaite na kryształy a te wymieniasz na baterie w Lookout Landing. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 6 minut temu, Donatello1991 napisał: Jak zrobić, żeby mieć tyle baterii? Cały czas mam 3 paski, które szybko się wyładowują. Spoiler Jedna jest też w tutorialowym Sky Island 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 Moce jak moce, w sumie fajnie by było móc więcej latać z ptaszkiem, ale bardziej mi chodziło o sam fakt, że wiem że COŚ GDZIEŚ JEST a w ogóle tego nie znalazłem. Myślę że spokojnie połowę tych wysepek na mapie świata zwiedziłem, i mam tylko 3 te pipidówy, znalezione w takich miejscach że faktycznie trzeba się rozglądać w nieoczywiste zakątki - co jest już nieco wymagające bo człowiek spędza tyle czasu docierając do tych wysp, że się boi spaść i powtarzać. Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 129 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 Ja mam 5 a odkryłem dopiero połowę mapy i sporo eksploracji wysepek jednak pomijałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 Nie marnuję czasu, ale ciągle jest coś innego do roboty. Zelda to najbardziej "ale najpierw..." gra na świecie. Właśnie spędziłem dłuższy czas ustawiając idealnie katapultę, żeby kamień wpadł do środka kulki. Wcześniej dłuższy czas kombinowałem, jak przy moim ograniczonym ekwipunku dostać się w ogóle na górę. Jak się później okazało, na najniższej wyspie jest "przycisk" (to kółko się aktywuje na zielono) który włącza katapulty na każdy poziom mdr. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 378 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 (edytowane) 13 minut temu, ogqozo napisał: Nie marnuję czasu, ale ciągle jest coś innego do roboty. Zelda to najbardziej "ale najpierw..." gra na świecie. Właśnie spędziłem dłuższy czas ustawiając idealnie katapultę, żeby kamień wpadł do środka kulki. Wcześniej dłuższy czas kombinowałem, jak przy moim ograniczonym ekwipunku dostać się w ogóle na górę. Jak się później okazało, na najniższej wyspie jest "przycisk" (to kółko się aktywuje na zielono) który włącza katapulty na każdy poziom mdr. Możesz jaśniej z tą katapulta? Dzisiaj właśnie miałem problem dostać się spowrotem tam gdzie już byłem. Jedyny sposób to Spoiler Włączyć wyzwanie skoku na czas. Ale spowrotem daje na dół pod tego zielonego ludka jak olewam stoper. Edytowane 29 Maja 2023 przez Donatello1991 Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 129 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 Spoiler Ta gra potrafi właśnie przytrzymać na dłuższy czas na jednej prostej aktywności jak nie wiesz do końca co zrobić. Właśnie miałem dziwną świątynię z niby prostym układem 2 bloków, 1 skrzynki i 1 bryły lodowej i nie mogłem jej ukończyć bo Link potrafił się wspinać jedynie po tej jednej bryle lodowej. Pewnie trzeba było zrobić coś genialnego w swojej prostocie ale miałem takiego mind fucka, że koniec końców stopiłem tą jedną bryłę lodu po kilka razy w lawie żeby sobie te stopione kawałki poprzyklejać jako platformy i udało się wspiąć w ten sposób. fotka tym razem z trybu handheld więc razi lekką pikselozą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Butt 3 423 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 16 minut temu, Donatello1991 napisał: Możesz jaśniej z tą katapulta? Dzisiaj właśnie miałem problem dostać się spowrotem tam gdzie już byłem. Jedyny sposób to Ukryj zawartość Włączyć wyzwanie skoku na czas. Ale spowrotem daje na dół pod tego zielonego ludka jak olewam stoper. Na wielu archipelagach jest "katapulta", żeby łatwiej było się dostać na wszystkie okoliczne wyspy. Chociaż Ogi wspomina o konkretnej zagadce, gdzie trzeba z katapulty wystrzelić duży kamień w pewne miejsce. Na tamtych wyspach jest akurat więcej tych katapult. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Adams 272 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 GearsUp już widzę trzecie rozwiązanie tej zagadki poprawne to Spoiler wrzucić lodowy sześcian do wody tam na dół a resztę sześcianów ustawić jeden na drugim i z lodowego wskoczyć ascendem do góry nie wiem skąd macie tyle tych ulepszeń mocy. ja mam jedno... a 120h już eksploruję, no ale podniebnych wysp jeszcze nie zwiedzałem, jestem człowiekiem kopalń wczoraj miałem przeszukiwać przestworza ale napotkałem labirynt i poszedłem do labiryntu, i zapomniałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Butt 3 423 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 Te ulepszenia są chyba tylko na wyspach, bo nie kojarzę, żebym jakieś znalazł gdzieś indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Adams 272 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 a jeśli chodzi o te baterie i o zdobywanie crystallized charges to szkoda czasu na kupowanie ich w tych kopalniach (nakład jest lichy) - lepiej robić zadania (albo bić się z kim popadnie) w głębinach - w skrzynkach po przeciwnikach zdarza się trafić od razu setkę na wymianę Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 289 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 te za 3 large zonajty i tak się opłaca kupić 20 bo co z tym robić? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Adams 272 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 to prawda ale to są tak drobne ilości, że trzeba się nabiegać i odczekać aż puste półki zapełnią roboty konstruktory od nowa. A to przecież z takiej jednej kopalni to chyba można na raz jedynie 30 kupić tych charges-ów no ale, prawda Cytuj Odnośnik do komentarza
Butt 3 423 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 No ja też tylko na początku kupowałem kryształki za zwykły zonait. Potem było mi szkoda, bo zonait jest potrzebny do autobuild. Lepiej kupować za large zonait. Szkoda marnować na baterie, tym bardziej, że kryształki "leżą na ulicy" w podziemiach. Tylko trzeba umieć się po nie schylić i podnieść. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 289 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 no tych małych się nie opłaca kupować, już lepiej te bateryjki żeby mieć za co losować kapsułki. Ja chyba najczęściej z yiga obozów te 20ki zgarniałem i przy robieniu wszystkich korzonków bez problemu wpadły ulepszenia baterii. Inna sprawa jest taka że na dobrą sprawe jak ktoś nie ma zamiaru bawić się w budowanie to ulepszona na maxa bateria nie jest do niczego potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Adams 272 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 Te notatki, w okolicach i w, labiryntach, to jak myślicie, Calip zostawia? najmocniej przepraszam, dr. Calip? Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 378 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 4 godziny temu, Butt napisał: Na wielu archipelagach jest "katapulta", żeby łatwiej było się dostać na wszystkie okoliczne wyspy. Chociaż Ogi wspomina o konkretnej zagadce, gdzie trzeba z katapulty wystrzelić duży kamień w pewne miejsce. Na tamtych wyspach jest akurat więcej tych katapult. A to te to czaje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 289 Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 Kruci zostało mi 10 studni i już nie mam pojęcia gdzie mogą być pewnie w jakimś zapyziałym lesie po środku niczego no nic zawsze za x lat będę miał pretekst żeby znowu ograć princesse i tym razem znaleźć je wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 378 Opublikowano 30 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 No już wiem jak ogarniać te baterie, dobry grind zonaitow się szykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 30 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 a gdzie sie w ogole te moce ulepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 289 Opublikowano 30 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 Te dungeonowe czy bateryjki? Dungeonowe normalnie przy kapliczce jak już zbierzesz 4 ulepszacze to pojawi Ci się opcja Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi