Skocz do zawartości

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

XM.

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, GearsUp napisał:

Ale oni biegną jak zaczynasz gwizdać a nie jak kończy się animacja, no i w jej trakcie możesz biec albo przymierzyć z łuku przez co ją przerwiesz a efekt przywłoania zostanie.

Bez znaczenia. Ulepszyłeś go więc mocniejszy dmg ma łukiem.

No niby tak, ale on tam dps i tak w zasadzie nie robi, więc uważam, że jednak lepiej upgrejdować inne skille, ten jest chyba najgorszy. 

3 minuty temu, Donatello1991 napisał:

Jak zrobić, żeby mieć tyle baterii? Cały czas mam 3 paski, które szybko się wyładowują.

Spoiler

Ogarnij podziemia pod Great Plateau. Między innymi w tamtym miejscu jest kuźnia, zamienisz zonaite na kryształy a te wymieniasz na baterie w Lookout Landing.

• Plusik 1

Moce jak moce, w sumie fajnie by było móc więcej latać z ptaszkiem, ale bardziej mi chodziło o sam fakt, że wiem że COŚ GDZIEŚ JEST a w ogóle tego nie znalazłem. Myślę że spokojnie połowę tych wysepek na mapie świata zwiedziłem, i mam tylko 3 te pipidówy, znalezione w takich miejscach że faktycznie trzeba się rozglądać w nieoczywiste zakątki - co jest już nieco wymagające bo człowiek spędza tyle czasu docierając do tych wysp, że się boi spaść i powtarzać.

Nie marnuję czasu, ale ciągle jest coś innego do roboty. Zelda to najbardziej "ale najpierw..." gra na świecie. Właśnie spędziłem dłuższy czas ustawiając idealnie katapultę, żeby kamień wpadł do środka kulki. Wcześniej dłuższy czas kombinowałem, jak przy moim ograniczonym ekwipunku dostać się w ogóle na górę. Jak się później okazało, na najniższej wyspie jest "przycisk" (to kółko się aktywuje na zielono) który włącza katapulty na każdy poziom mdr.

13 minut temu, ogqozo napisał:

Nie marnuję czasu, ale ciągle jest coś innego do roboty. Zelda to najbardziej "ale najpierw..." gra na świecie. Właśnie spędziłem dłuższy czas ustawiając idealnie katapultę, żeby kamień wpadł do środka kulki. Wcześniej dłuższy czas kombinowałem, jak przy moim ograniczonym ekwipunku dostać się w ogóle na górę. Jak się później okazało, na najniższej wyspie jest "przycisk" (to kółko się aktywuje na zielono) który włącza katapulty na każdy poziom mdr.

Możesz jaśniej z tą katapulta? Dzisiaj właśnie miałem problem dostać się spowrotem tam gdzie już byłem. Jedyny sposób to 

Spoiler

Włączyć wyzwanie skoku na czas. Ale spowrotem daje na dół pod tego zielonego ludka jak olewam stoper.

Edytowane przez Donatello1991
Spoiler

Ta gra potrafi właśnie przytrzymać na dłuższy czas na jednej prostej aktywności jak nie wiesz do końca co zrobić. Właśnie miałem dziwną świątynię z niby prostym układem 2 bloków, 1 skrzynki i 1 bryły lodowej i nie mogłem jej ukończyć bo Link potrafił się wspinać jedynie po tej jednej bryle lodowej. Pewnie trzeba było zrobić coś genialnego w swojej prostocie ale miałem takiego mind fucka, że koniec końców stopiłem tą jedną bryłę lodu po kilka razy w lawie żeby sobie te stopione kawałki poprzyklejać jako platformy i udało się wspiąć w ten sposób.

image.thumb.jpeg.dcb8d9631a0e1e833463e085909d09ad.jpeg

fotka tym razem z trybu handheld więc razi lekką pikselozą

• Lubię! 1
16 minut temu, Donatello1991 napisał:

Możesz jaśniej z tą katapulta? Dzisiaj właśnie miałem problem dostać się spowrotem tam gdzie już byłem. Jedyny sposób to 

Ukryj zawartość

Włączyć wyzwanie skoku na czas. Ale spowrotem daje na dół pod tego zielonego ludka jak olewam stoper.

Na wielu archipelagach jest "katapulta", żeby łatwiej było się dostać na wszystkie okoliczne wyspy. Chociaż Ogi wspomina o konkretnej zagadce, gdzie trzeba z katapulty wystrzelić duży kamień w pewne miejsce. Na tamtych wyspach jest akurat więcej tych katapult.

GearsUp :D 

już widzę trzecie rozwiązanie tej zagadki

poprawne to

Spoiler

wrzucić lodowy sześcian do wody tam na dół a resztę sześcianów ustawić jeden na drugim i z lodowego wskoczyć ascendem do góry

nie wiem skąd macie tyle tych ulepszeń mocy.

ja mam jedno...

a 120h już eksploruję, no ale podniebnych wysp jeszcze nie zwiedzałem, jestem człowiekiem kopalń

wczoraj miałem przeszukiwać przestworza ale napotkałem labirynt i poszedłem do labiryntu, i zapomniałem

• Haha 1

No ja też tylko na początku kupowałem kryształki za zwykły zonait. Potem było mi szkoda, bo zonait jest potrzebny do autobuild. Lepiej kupować za large zonait. Szkoda marnować na baterie, tym bardziej, że kryształki "leżą na ulicy" w podziemiach. Tylko trzeba umieć się po nie schylić i podnieść.

no tych małych się nie opłaca kupować, już lepiej te bateryjki żeby mieć za co losować kapsułki. Ja chyba najczęściej z yiga obozów te 20ki zgarniałem i przy robieniu wszystkich korzonków bez problemu wpadły ulepszenia baterii. Inna sprawa jest taka że na dobrą sprawe jak ktoś nie ma zamiaru bawić się w budowanie to ulepszona na maxa bateria nie jest do niczego potrzebna

4 godziny temu, Butt napisał:

Na wielu archipelagach jest "katapulta", żeby łatwiej było się dostać na wszystkie okoliczne wyspy. Chociaż Ogi wspomina o konkretnej zagadce, gdzie trzeba z katapulty wystrzelić duży kamień w pewne miejsce. Na tamtych wyspach jest akurat więcej tych katapult.

A to te to czaje.