Butt 3 429 Opublikowano 30 czerwca 2023 Opublikowano 30 czerwca 2023 11 minut temu, S_600 napisał: Czemu Koltin nie chce moich bubullfrogsów więcej, mam 39 sztuk i nic gościu nie ma więcej do zaoferowania tylko podpowiada gdzie szukać Przyjmie je łaskawie tylko jak zbierzesz wszystkie pozostałe. Cytuj
Ken Adams 276 Opublikowano 1 lipca 2023 Opublikowano 1 lipca 2023 słowo o Spoiler gleeoku królu smoków Spoiler bójki z tymi potworami no jakby to powiedzieć, nie szły często po mojej myśli żeby nie było dowód obrazki z mojej ulubionej porażki: ehe grałem uczciwie, łuk w zwolnionym tempie + strzały z żywiołami, tarcza z rakieta na ostatnia fazę nic po uczciwej walce jednak dzisiaj na śniadanie spróbowałem tego z podziemiach króla i dostałem tak wpi*rdol... aż spróbowałem łuku od Talona Tulina jak mu tam... przecież to aż niewiarygodne, nawet nie musiałem wzlatywać ku górze w ostatniej fazie... salwa strzałami naprowadzającymi, stojąc na ziemi, z tego łuku, sprowadza na ziemię w mig Spoiler tego potwora smoka fraszka Spoiler a jeszcze mam jakiś łuk lynela (nie wiem skąd) co wystrzeliwuje PIĘĆ strzał, to chyba nawet szkoda mi z miejsca tych zwierzaków... Cytuj
Damk 98 Opublikowano 1 lipca 2023 Opublikowano 1 lipca 2023 (edytowane) gdybym spotkał pierwszy raz trójgłowego smoka w BotW to bym się zastanawiał czy jestem odpowiednio przygotowany na walkę, czy może lepiej go ominąć w TotK zastanawiałem się w jaki ciekawy sposób go pokonać - może użyć samonaprowadzających się strzał, a może wyciągnąć prawą rękę i stworzyć kilka maszyn zagłady, a może... Spoiler (okazało się, że w TotK jedną z broni OP jest właśnie ten 5-strzałowy łuk wraz z kilkoma odpowiednio spreparowanymi rodzajami strzał) 2 godziny temu, Ken Adams napisał: grałem uczciwie TotK na to nie pozwala, to jest BotW - ale na modach i cheatach ja się bardzo szybko przestawiłem w myśleniu, że Link jest OP tutaj wszędzie można iść na skróty - czy to w zagadkach w kapliczkach/świątyniach, czy w zwykłych potyczkach z przeciwnikami, czy w przemierzaniu otwartego świata to przede wszystkim piaskownica: więcej zabawy - mniej wyzwań Edytowane 1 lipca 2023 przez Damk Cytuj
Josh 4 521 Opublikowano 3 lipca 2023 Opublikowano 3 lipca 2023 Trochę sobie gram, póki co jestem po sekwencji z budowaniem tratwy, a więc cały czas plansza tutorialowa i jest ok. Wizualnie czy gameplayowo raczej niczym szczególnym gierka nie zaskoczy, widać że to po prostu rozwinięcie tego co mieliśmy już w BotW, niemniej miło wrócić do tego świata i znowu szukać Koroków pod kamieniami i spadać blond-pedałkiem w przepaść, kiedy skończy się stamina. Fizyka robi robotę mocno, zwłaszcza po odblokowaniu nowych skillzów. Aż się nie mogę doczekać bardziej zaawansowanych szrajnów, bo te już w poprzedniej części dawały radę i w sumie był to najlepszy element gry, tutaj zapewne będzie podobnie. Cieszy też, że gra nie zrobi z gracza dałna i nie tłumaczy krok po kroku jak coś wykonać, tylko daje niezbędne narzędzia i mówi "radź sobie, ogranicza cię tylko własna wyobraźnia i czasem 20 fpsów". Jedyne "ale" jakie mam to sterowanie. Skok pod "x" wydawał się mega nienaturalny więc zmieniłem na "b", ale teraz bieganie sprintem pod "x" mnie denerwuje Tak samo konieczność wchodzenia do menu żeby się nażreć, mogli zrobić do tego jakiś skrót jak np. przy wyborze broni (chyba, że jest, a ja go nie widzę). Walki też wypadają nieco średnio, ataki pozbawione są impetu, przeciwnicy zachowują się głupkowato, a animacje są mocno drewniane. No, ale nie o walkę w Zeldzie chodzi tylko o przygodę, odkrywanie tego świata i zagadeczki, a pod tymi względami pewnie się nie rozczaruję. 2 Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 3 lipca 2023 Opublikowano 3 lipca 2023 Wcześniej te drętwe walki załatwiało się bombami a teraz trochę tego brakuje. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 3 lipca 2023 Opublikowano 3 lipca 2023 3 godziny temu, Josh napisał: Jedyne "ale" jakie mam to sterowanie. Skok pod "x" wydawał się mega nienaturalny więc zmieniłem na "b", ale teraz bieganie sprintem pod "x" mnie denerwuje Jak gram przenośnie to palec wskazujący spoczywa u mnie na X, a kciuk na B. Jak na TV to używam 8bitdo z tylnymi przyciskami Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 3 lipca 2023 Opublikowano 3 lipca 2023 Ciagle próbuję no i w (pipi) mi się to budowanie nie podoba. Nigdy w grach video nie lubiłem tego elementu, tak samo w innych grach jak karcianki, gdzie zawsze wolałem burn czy aggro niż kontrolę czy combo. A tu jestem do tego zmuszany na każdym kroku. I nie, nie jest to opcjonalne, czy minimalne. Na tym oparta jest gra. Kurde, Zelda to była zawsze dla mnie gra przygodowa, a tu zrobili logiczna o rozwiazywaniu zagadek. Oczywiście nie twierdzę, że jest słaba, ale po prostu wyjatkowo mi nie podpasowała. A wszelkie poprzednie Zeldy z dużych konsol i niektóre małe kończyłem kilkukrotnie. A tutaj klops. No szkoda. Pewnie w końcu zmęczę i przejdę chociażby dla lore, którego jestem ogromnym fanem. Ale to nie jest tytuł do którego będę wracał. No chyba, że coś wreszcie kliknie 3 1 1 Cytuj
Josh 4 521 Opublikowano 4 lipca 2023 Opublikowano 4 lipca 2023 U mnie przeciwnie, budowanie mocno mnie wkręciło, a łamigłówki wprost uwielbiam, więc cieszę michę z każdego napotkanego szrajna. Spoko jest też to, że już w zasadzie na początku gry otrzymujemy dostęp do większości mechanik, co bardzo szybko otwiera szeroki wachlarz skillzów i pozwala się bawić niemalże bez ograniczeń. Druga sprawa to wysiłek jaki deweloper włożył w stworzenie i zaprojektowanie tego wszystkiego, nawet sobie nie potrafię wyobrazić ile potu, łez i roboczogodzin musiało tych ludzi kosztować, aby zrobić tak wielki świat, z tak działającą fizyką i TAKIMI możliwościami oddanymi do dyspozycji gracza. Już BotW pod tymi względami kosiło, a tutaj Nintendo poszło o krok dalej. Niemniej rozumiem, że nie każdemu taki styl zabawy odpowiada, zwłaszcza jeżeli jest fanem klasycznych Zeld. 1 Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 4 lipca 2023 Opublikowano 4 lipca 2023 Dlatego fajnie by było gdyby rozbili tę serie na jedne gry w stylu botw/totka z zabawą w otwartym świecie i drugie w stylu klasycznych zeld i to najlepiej tych 2d bo te 3d to wiadomo że tylko okemi jest dobrą zeldą Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 4 lipca 2023 Opublikowano 4 lipca 2023 Takie w stylu Link Between Worlds i Minish Cap raz na 3-4 lata? Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 4 lipca 2023 Opublikowano 4 lipca 2023 Pewnie najpierw wypuszczą Oracle of Seasons i Ages na silniku Awakening. Cytuj
Josh 4 521 Opublikowano 4 lipca 2023 Opublikowano 4 lipca 2023 7 godzin temu, Pupcio napisał: Dlatego fajnie by było gdyby rozbili tę serie na jedne gry w stylu botw/totka z zabawą w otwartym świecie i drugie w stylu klasycznych zeld i to najlepiej tych 2d bo te 3d to wiadomo że tylko okemi jest dobrą zeldą Ja nigdy nie grałem w żadną Zeldę poza BotW i teraz TotK, dlatego nie obraziłbym się jakby poszli w tym samym kierunku co Capcom z Residentami ---> co kilka lat nowa, pełnoprawna odsłona, a pomiędzy jakieś remaki Okaryny albo Wind Wakera. Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 4 lipca 2023 Opublikowano 4 lipca 2023 No ale dokładnie to robia, bo każda Zelda w 3D od Ocariny do Skyward Sword dostała co najmniej wersję HD Cytuj
Josh 4 521 Opublikowano 4 lipca 2023 Opublikowano 4 lipca 2023 Ja nie mówię teraz o odpicowanych teksturach, tylko o pełnoprawnym rimejku. Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 4 lipca 2023 Opublikowano 4 lipca 2023 1 hour ago, Josh said: Ja nie mówię teraz o odpicowanych teksturach, tylko o pełnoprawnym rimejku. Nie sa to leniwe remastery z odpicowanymi teksturami. Każda z nich dostała mnóstwo usprawnień. A taki capcomowy remake też się trafił Cytuj
Josh 4 521 Opublikowano 4 lipca 2023 Opublikowano 4 lipca 2023 A no to w takim razie może obadam jak już skończę to Cock of the Kingdom Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 5 lipca 2023 Opublikowano 5 lipca 2023 Droga do finał bossa to ścierwo jakich mało. Serio ktoś powinien uświadomić twórców gier, że rozwlekanie ostatnich etapów jest męczące. 1 Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 7 lipca 2023 Opublikowano 7 lipca 2023 Ukończone. 8/10. Żadne Goty. 1 1 1 Cytuj
Qra 160 Opublikowano 7 lipca 2023 Opublikowano 7 lipca 2023 Szybkie pytanie - czy w zakupionej u nas grze jest do wyboru język niemiecki? Obstawiam, że jest multilanguage, ale wolę się upewnić. Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 7 lipca 2023 Opublikowano 7 lipca 2023 16 minut temu, Donatello1991 napisał: Ukończone. 8/10. Żadne Goty. Co tam jest goty w tym tygodniu? Dalej final czy już jakaś nowa perełka? 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 8 lipca 2023 Opublikowano 8 lipca 2023 To istnieje jakaś gra, która dla niego nie jest goty? Szok Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 8 lipca 2023 Opublikowano 8 lipca 2023 Botw jednak bardziej w pamięci zostanie. W totk grałem w sumie 2 miesiące po botw, więc wrażenie słabsze. Moce fajne i dużo pomagają, robią z gry prostą przygodówkę. Zero wyzwanie w porównaniu do botw. Zdrowy wariat obiecał fabułę, a w sumie nic z niej nie pamiętam już. Pewnie gra zdobędzie Goty, bo na ten moment nie ma aż tak dużego megahitu. Chociaż zobaczę po ukończeniu FF16. 2 Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 8 lipca 2023 Opublikowano 8 lipca 2023 12 godzin temu, Donatello1991 napisał: Ukończone. 8/10. Żadne Goty. Ja dałem naciągane 9, finał fajny, ale samo dojście do głównego bossa skipowałem (tzn. omijałem tych przeciwników, miałem za mało potionów itp. dramat). A ja myślę, że gra podzieli los RDR2 i dostanie wpierdol od takiej jednej gry, która aspiruje bardzo wysoko i wychodzi 31 lipca dla posiadaczy preorderów na PC, jedyne co tego drugiego może rozjebać to jak niszowa jest to produkcja i jak wiele gówno portali po prostu nie zrobi jej recenzji i da GOTY Linkowi albo Finalowi/Starfieldowi/Spidermanowi... FF XVI stawiam osobiście wyżej na razie od Zeldy (ale jeszcze nie skończyłem, 70% gry gdzieś), ma więcej high i więcej low, ale wolę coś takiego niż to co pokazała Zelda - szczególnie w kwestii fabuły i walki. W dalszym ciągu nie mogę wyjść z podziwu recenzjom tej Zeldy, o ile BoTW zapewne zaslużył na swoje, tak tego tutaj nie rozumiem, przecież gdyby to była gra na PC/ duże konsole z miejsca dostałaby max 9, a o 10 nikt by nawet nie myślał. Gra sprzedała się bardzo dobrze, może w nowej Zeldzie zobaczymy nagrane dialogi, albo chociaż fabułę, bo ileż można jarać się tym samym światem i 4-godzinnym wspinaniem się na wieżyczki, mit Zeldy i Switcha został przez ToTK obalony, pozdrawiam cieplutko :). 1 2 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 8 lipca 2023 Opublikowano 8 lipca 2023 https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Zaburzenia_urojeniowe Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi