KrYcHu_89 2 558 Opublikowano 16 maja 2024 Opublikowano 16 maja 2024 Starczyło zmienić mapę albo animacje, nawet konie, muzyczkę w stables, cokolwiek, może dodać też 10h gameplayu ze skradaniem księżniczną Zeldą pod stołami :D. Można długo wymieniać. Nie da się tego opisać słowami jakim rozczarowaniem było Tears of Kingdom. Cytuj
GearsUp 451 Opublikowano 16 maja 2024 Opublikowano 16 maja 2024 56 minut temu, KrYcHu_89 napisał: tak się robi sequele Nie no Krychu jak można od 23 lat bić te same Beholdery. Opamiętali by się z tym 1 Cytuj
devilbot 3 804 Opublikowano 16 maja 2024 Opublikowano 16 maja 2024 Krychu odkrył Baldura i dnd w zeszłym roku to dla niego to nowość. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 558 Opublikowano 16 maja 2024 Opublikowano 16 maja 2024 3 minuty temu, devilbot napisał: Krychu odkrył Baldura i dnd w zeszłym roku to dla niego to nowość. Oho zaczyna się kolejny Zeldziasz, co nie uznaję wyższości różnych podmiotów nad ToTK. 3 godziny temu, Pupcio napisał: Zelda totk to najszybciej taniejąca gra w historii nintendo btw nie chce ktoś kupić? Ups, wyglada na to, że jednak kogoś ta odtwórcza gra wynudziła:(. Cytuj
Plackus 464 Opublikowano 16 maja 2024 Opublikowano 16 maja 2024 Botw sprawia wrażenie produktu skrojonego na miarę, gdzie początkowy zamysł obcowania z dziczą i poznawania świata był sukcesywnie wpleciony we wspaniałe elementy gameplayowe i to czuć od samego początku przygody. W Totk czuć że po prostu dlc się rozrastało i napchali dużo nowych pierdół i elementów które już niekoniecznie zawsze pasowały Troszkę wyszła taka papka/kupa/fajna gra 4 Cytuj
Lukas_AT 1 232 Opublikowano 22 maja 2024 Opublikowano 22 maja 2024 (edytowane) Kilka godzin szukałem wejścia do kryjówki Master Kohga w podziemiach. Spoiler Doszedłem do tego przewróconego posągu przed ścianą. Czytam, że jakiś chasm jest centralnie nad nią, ale żadnej dziury nie mogłem znaleźć - niczego nie było na mapie. Łaziłem pod podziemiach jak głupi wokół tej kryjówki szukając wejścia. Budowałem balon by badać górne półki czy przypadkiem tam nie było wejścia i oświetliłem wszystko wokół. Dopiero później zbudowałem tratwę i zacząłem pływać po tym jęziorze już na zewnątrz i znalazłem to wejście… I właśnie dlatego ta gra jest tak genialna. Przeżyłem małą przygodę w grze. Eksplorowałem i szukałem na własną rękę. Żadnych strzałek, skanerów i znaczników pokazujących drogę. Edytowane 22 maja 2024 przez Lukas_AT Cytuj
Basior 1 160 Opublikowano 22 maja 2024 Opublikowano 22 maja 2024 Ja wróciłem i jak to się ideolo nadaje na szybkie rundki. Nawet zrobiłęm Wind Shrine. Bardzo fajny i bossik też spoko. Plus zdobyłem w końcu Autobuilda - oby to jakoś zabawę z budowaniem usprawniło, bo na razie to jakieś dziwne. Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 22 maja 2024 Opublikowano 22 maja 2024 To uczucie kiedy MUSISZ wybrac czy jestes breathowcem czy tearsowcem Cytuj
Rtooj 1 727 Opublikowano 31 maja 2024 Opublikowano 31 maja 2024 Po paru miesiącach wróciłem do gry by ją skończyć, i ponownie zamiast iść do kolejnych 3 plemion, latam szukać świątyń, sekretów, ubrań, koroków, w niebie, w piekle i na ziemi. I ciągle z tym jednym towarzyszem wodnistym który tylko denerwuje jak chce się coś podnieść. Mapka w podziemiach prawie cała odkryta, i za każdym posiedzeniem wyrzuty sumienia, po kiego diabła biegałem po tej szarej obrzydliwej planszy, lustra w domu dawno odwrócone. Ta gra ma tyle wkurzających wad, ale jakoś nie potrafią przyćmić jej wspaniałości. Cytuj
MEVEK 3 674 Opublikowano 10 czerwca 2024 Opublikowano 10 czerwca 2024 To normale ze nie moge przywolac Plotki po uzyciu szybkiej podrozy? Moze robie cos zle? Cytuj
Pupcio 19 162 Opublikowano 10 czerwca 2024 Opublikowano 10 czerwca 2024 Nie robisz nic źle po teleporcie nie masz konia. W tej grze się ich nie używa 1 Cytuj
MEVEK 3 674 Opublikowano 10 czerwca 2024 Opublikowano 10 czerwca 2024 Widac zle gram w ta gre. W sumie to zadna nowosc Cytuj
Lukas_AT 1 232 Opublikowano 21 stycznia Opublikowano 21 stycznia (edytowane) Wrocilem do gry po polrocznej przerwie. Aktualnie 120h na liczniku i jeszcze sporo gry przede mna. Wlasnie pokonalem bossa tam, gdzie spada to bloto z nieba. Moze sie wydawac, ze po 120h czlowiek powinien juz widziec wszystko, ale na pewno nie w przypadku tej Zeldy. Mega pomysly na zagadki i sposob w jaki docieramy do tych podniebnych wysp, gdzie jest boss. Ciagle chce sie grac. Zostaly mi 3 regiony i grubo ponad polowa podziemi, a wiec licznik do 200h dobije spokojnie. Edytowane 21 stycznia przez Lukas_AT Cytuj
Faka 4 088 Opublikowano 24 stycznia Opublikowano 24 stycznia Dałem drugą szansę i jest ok, fajnie się eksploruje świat, shrine. Na plus, że nie muszę oswajać nowego konia, bo mam kozaka z botw, ale czemu mam wrażenie, że się tak z niedojebaniem mózgowym jeździ koniem, jakby gorzej od botw, ale prędzej pamięć płata mi figla. Jeszcze były jakieś dodatkowe profity oprócz koni? Cytuj
Mari4n 600 Opublikowano 9 lutego Opublikowano 9 lutego Tak sobie jakiś czas temu zacząłem grać w TotK, i takie zapytanie: kamyki z depozytów przydają się do czegoś oprócz handlu? Mam na myśli rubiny, diamenty, te sprawy. Cytuj
ogqozo 6 655 Opublikowano 9 lutego Opublikowano 9 lutego W GOTK, te kamienie są bardzo przydatne, ponieważ mają własności żywiołów, jeśli je do czegoś doczepić. Takie rubiny zawsze trzymałem, bo można je doczepić do dowolnej broni i sprawić, że będzie miotała ogień. Możliwość wygenerowania w każdym momencie za darmo ognia, wody, elektryczności można wykorzystać na wiele sposobów i często jest to dla mnie najłatwiejszy sposób, by coś osiągnąć. Inne kamienie mają mniej niesamowite, ale też przydatne zdolności w łączeniu, np. dodają sporo mocy broni (jak na początek gry, przynajmniej). Jest to podane w ich opisach. Oprócz tego, są używane w tworzeniu zbroi i broni czasami. I raz czy dwa w grze może być jakiś quest, że musisz jakieś tam sztuki mieć. No i w sumie tyle, jak te dwa zastosowania cię nie obchodzą, to chyba możesz sprzedać. 1 Cytuj
ogqozo 6 655 Opublikowano 9 lutego Opublikowano 9 lutego Tutaj na forum ludzie wolą, żeby gra im mówiła dokładnie co robić, ale jak ktoś lubi GOTK-a, to możliwości z łączenia broni są ogromne. Wszystko jest możliwe, gdy się odpowiednio łączy przedmioty z tymi dającymi efekty. Efekty generowane z połączenia tych kamieni żywiołów z różdżką są duże. Można też na przykład kogoś polać i wtedy elektrycznością. Lód pozwala chodzić po wodzie i też gasi ogień, elektryczność może aktywować różne metalowe obiekty, i tak dalej. Ale w dużej mierze, można po prostu mordować wrogów na setki nowych sposobów. Jest też kilka łupów z potworów, które mają efekty żywiołów, ale te często nie wpadną w większej liczbie, zależy jak grasz. A wodnej mocy to chyba nie ma żaden kawałek potwora w grze. A wiadomo, w kilku miejscach w grze możliwość polania wodą wszystko zmienia. Większość efektów na dłuższą metę "opłaca się" bardziej brać z kawałków potworów, bo jak już znajdziesz danego potwora, to dość łatwo zebrać sporo jego części, tyle że te kamienie są wszędzie, a konkretne potwory, z racji open worlda, może już natrafiłeś, a może natrafisz za 100 godzin. Cytuj
Homelander 2 515 Opublikowano 10 lutego Opublikowano 10 lutego Mi te łączenie broni absolutnie się nie podobało. Nie dość, że zazwyczaj bronie wyglądały karykaturalnie to nie ma to żadnej przewagi nad tym gdyby gra po prostu dropiła bardziej zróżnicowane przedmioty. 2 Cytuj
Pupcio 19 162 Opublikowano 10 lutego Opublikowano 10 lutego Diamenty zawsze warto trzymać bo są potrzebne do tworzenia fajnych broniek. Resztę sprzedawałem chociaż zawsze robiłem sobie zapas wszystkiego na minimum 10 szt. gdyby były potrzebne do zadań albo ulepszenia zbroi Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi