XM. 10 825 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Cytat Direct sequels are rare in Zelda titles, but Aonuma saw something special about Breath of the Wild and wanted to create a new experience. "One of the reasons we wanted to create a continuation was because I wanted to revisit that Hyrule again and use that world again, while incorporating new gameplay and new story," he says. https://www.gameinformer.com/e3-2019/2019/06/11/breath-of-the-wilds-director-is-returning-for-the-sequel To brzmi trochę niebezpiecznie. Stara mapa + lekkie zmiany i ewentualnie jakiś dungeon pod mapa byłaby mega hóinia. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Po dłuższym zastanowieniu to trochę słabo ze robią kontynuacje, a nie nowy wątek, mi np majora nie siadła za bardzo, a tutaj może być zmęczenie materiałem dla osób które spędziły z gra 100h+ Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 479 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Cytat To brzmi trochę niebezpiecznie. Stara mapa + lekkie zmiany i ewentualnie jakiś dungeon pod mapa byłaby mega hóinia. Niekoniecznie stara mapa. Mogło mu chodzić po prostu, że ta linia czasowa, artstyle i game design. Nie uwierzę, że ojcowie Zeldy zeszliby tak nisko i zaczęli być ubisoftowymi wyrobnikami. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 12 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 kubson-Tyle, że to nie będzie majora. Pierwsza część wyszła dwa lata temu, na drugą poczekamy jeszcze minimum dwa. Do tego czasu nie wyjdzie nic co zbliży się podejściem do tworzenia sandboksów, ograsz 100 innych gier. To aż dziwne, że można czuć zmęczenie tak... świeżym i niepowtarzalnym materiałem. Nie chodzi mi już o jakość, tylko odmienność tej gry od reszty. Właściwie żadna duża produkcja nie wychodzi poza oklepane schematy, nawet TLOU2 na które czekam wiem dokładnie czym będzie, a takiej Zeldy nie odważy się skopiować nikt inny (sprzedała się przecież doskonale). Co do ewentualnego powtórzenia tej samej mapy, to jest możliwe, ale ja bym w tym wypadku raczej szukał pozytywów. Nawet bym się ucieszył, że zobaczymy jak ten świat się zmienił. Niny raczej zrobi to tak, że nie będzie powodów do narzekania. Cytuj Odnośnik do komentarza
MierzejX 883 Opublikowano 13 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 (edytowane) Co by pomogło kontynuacji to z pewnością zmiana klimatu na bardziej ponury i nieco straszny. Idę o zakład, że jako już Switch exclusive, to gra będzie miała coop. Nie chcą tego zdradzać ale też nie zaprzeczają. Może pozwoliłoby to na fajne urozmaicenie rozgrywki i mechanik. Edytowane 13 Czerwca 2019 przez MierzejX Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 13 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 No to sobie trochę poprzeczkę wysoko zawiesili dając 2 do tytułu, zamiast zrobić tak jak kiedyś z Ocaryną/Majorą. Co może wskazywać na to, że rzeczywiście użyją tej samej mapki odpowiednio ją wzbogacając i zmieniając miejscami. Mają silnik, wszystko co potrzebne, więc nie rozumiem, dlaczego by nie mieli zrobić mapki od podstaw? Kto ich tam wie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 13 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 Teraz, zdrowywariat napisał: No to sobie trochę poprzeczkę wysoko zawiesili dając 2 do tytułu no bardzo wysoko, biorąc pod uwagę, że nie dali "2" do tytułu Cytuj Odnośnik do komentarza
funditto 657 Opublikowano 13 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 Ciekawe teorie powstają: - grywalna Zelda lub coop - Link chyba ma coś z ramieniem, a koncept arty z pierwszego BotW pokazują, że był pomysł na jedno ramię przerobione na broń :o - trailer puszczony od tylu ma w tle odgłosy ludzi - sprawdziłem i być może faktycznie można tam usłyszeć coś co daje nadzieję na jeszcze mroczniejszy klimat Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 13 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 (edytowane) Chciałbym, żeby ta gra była na tyle bezpośrednią kontynuacją, żeby zaczynała się zaraz po pokonaniu Ganona z BotW z możliwością przeniesienia sejwa. Gra np. wprowadziła by nas powoli w jakieś nowe elementy gameplayu, później jakiś twist w historii gdzie świat ulega zmianom (wybuch wulkanu, ruchy tektoniczne, tsunami, cokolwiek), pojawiają się nowe dungeony i jedziemy dalej. Strasznie brakowało mi jakiegokolwiek post-game w BotW. Edytowane 13 Czerwca 2019 przez estel Cytuj Odnośnik do komentarza
P-chan 195 Opublikowano 13 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 Ja tam czekam i daje ogromny kredyt zaufania. W końcu to gra mojego życia z którą spędziłem mnóstwo czasu. Liczę po cichu na grywalną Zeldę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 14 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 (edytowane) W dniu 13.06.2019 o 04:11, funditto napisał: Ciekawe teorie powstają: - grywalna Zelda lub coop - Link chyba ma coś z ramieniem, a koncept arty z pierwszego BotW pokazują, że był pomysł na jedno ramię przerobione na broń :o - trailer puszczony od tylu ma w tle odgłosy ludzi - sprawdziłem i być może faktycznie można tam usłyszeć coś co daje nadzieję na jeszcze mroczniejszy klimat Na tym trailerze przeciez ta magiczno energetyczna moc to ręka linka trzymająca ganona. dzwięk od tyłu nie był w zabiegiem w majoras mask? Edytowane 14 Czerwca 2019 przez Orzeszek Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Ja tam się nawet cieszę, że robią BotW podejście drugie. Usprawnią wszystko, co nie siadło w pierwszej części, wyjdzie gra ostateczna i można zamykać branże. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
funditto 657 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Nie pamiętam czy w Majora’s Mask był dźwięk puszczony od tyłu, ale trafiłem na ciekawą teorię: Ganon w BotW to Puppet Ganon, a dopiero w drugiej części zmierzymy się z prawdziwym Ganonem. Skąd taki pomysł ? Na podstawie podobieństw między formami Puppet Ganona z Wind Wakera i formami Calamity Ganona z BotW Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 (edytowane) No będzie day one zakup, szkoda tylko, że nie wiadomo kiedy. Tyle teraz czasu czekać na Zeldę, bo ten nowy remake za nic Mnie nie przekonuje do kupna przez tę grafikę i styl. Edytowane 15 Czerwca 2019 przez Faka Cytuj Odnośnik do komentarza
czacha79 26 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Moze akurat skoncze jedynke do tego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 (edytowane) W dniu 13.06.2019 o 11:33, P-chan napisał: Liczę po cichu na grywalną Zeldę... Jak wielu z nas. Edytowane 15 Czerwca 2019 przez ogqozo 8 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 19 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 (edytowane) Z wywiadu z Kotaku. Konkretów oczywiście zero. https://kotaku.com/breath-of-the-wild-is-getting-a-sequel-because-the-team-1835624233 "Breath of the Wild nauczył nas, jak świetny tytuł powstał, kiedy skupiliśmy się na stworzeniu lokacji z wielorakimi możliwymi rozwiązaniami. To jest jedna rzecz, którą chcę dopracować i traktować jako inspirację w dalszej pracy" "Gdy wypuściliśmy DLC do Breath..., zdaliśmy sobie sprawę, że świetnie można tak dodać więcej elementów do istniejącego świata. Ale technicznie rzecz biorąc, DLC to generalnie dane - dodajemy dane do istniejącego wcześniej tytułu. Więc kiedy chcieliśmy dodać większe zmiany, DLC nie wystarczy, i wtedy uznaliśmy, że sequel to dobre rozwiązanie" (...) "Mieliśmy wiele pomysłów i uznaliśmy: to jest za wiele pomysłów [na DLC], po prostu zróbmy nową grę i zacznijmy od zera" Edytowane 19 Czerwca 2019 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 20 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Zaczniijmy od zera, ale wezmy cala mape z poprzedniej gry I tak bedzie sztos. Cytuj Odnośnik do komentarza
funditto 657 Opublikowano 20 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Już raz Nintendo zaczynało od rozbudowania swojej gry i ilość pomysłów doprowadziła do powstania drugiej części Mario Galaxy, więc o poziom sequela jestem spokojny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
chrno-x 901 Opublikowano 20 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 NIntendo właśnie tak rzadko tworzy oficjalne sequele, że jestem spokojny o jego jakość. Kto wie czy nie będzie tak, że mapa się znacząco powiększy. No i jestem ciekaw czy ze Switcha wycisną więcej niż przy porcie 1-nki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 892 Opublikowano 20 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Oby też bardziej zagęścili atrakcje na mapie i dodali kilka aktywności i będzie jeszcze lepsza Zelda. Zepsuć tego się nie da, fundamenty maja genialne. Cytuj Odnośnik do komentarza
MierzejX 883 Opublikowano 20 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 37 minut temu, chrno-x napisał: NIntendo właśnie tak rzadko tworzy oficjalne sequele, że jestem spokojny o jego jakość. Kto wie czy nie będzie tak, że mapa się znacząco powiększy. No i jestem ciekaw czy ze Switcha wycisną więcej niż przy porcie 1-nki. I w trybie hh gra będzie chodzić 1h Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 29 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 Premiera przesunięta na wiosnę 2023 xD Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 128 Opublikowano 29 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 i bardzo dobrze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 29 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 Przynajmniej Horizon nie przegra głosowania na open-worlda roku ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi