Kornolio 1 053 Opublikowano 3 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Pewnie wyjdzie jakiś day one patch z 30 klatkami xD Co do mapy: Spoiler Dużo się zmieniło. Większe wioski jak Kakariko jest w przebudowie, odłamki tego co było w powietrzu zmieniło ukształtowanie terenu. Wszystko wygląda znajomo, ale wszystko wygląda też inaczej. Wracają shrine'y, nowe mechaniki i umiejętności są niesamowite. Będzie Goty. Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 3 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 (edytowane) Czyli jednak nie stara mapka, a do tego dwie dodatkowe i zajebiste umiejętności i klasyczne dungeony i normalni bossowie i zabawa w Leonardo da Vinciego, czy w MacGyvera jak kto woli, czyli tak jak pisałem od początku: Spoiler GOTC (Century) Edytowane 3 Maja 2023 przez zdrowywariat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
madhunt3r 21 Opublikowano 3 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Czyli nie grając w 1 cześć aż tak, to 2 to będzie zupełnie inna rozbudowana. Może się nie odbije od 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 565 Opublikowano 3 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Zamiast gejowego Tears of the Kingdom powinni to nazwać BOTW SSJ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 3 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Tytuł taki sobie, ale jeśli pasuje do gry, bo nie wiadomo czym te tytułowe łzy są itp., to git, Breath of the Wild pasowało jak ulał pod wieloma względami Cytuj Odnośnik do komentarza
Butt 3 423 Opublikowano 3 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Godzinę temu, Sebas napisał: Zamiast gejowego Tears of the Kingdom powinni to nazwać BOTW SSJ Zgadza się, forma jest doyebana. Widać, że robili i masę i rzeźbę przez te lata. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 565 Opublikowano 3 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 292 Opublikowano 3 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Nie ma nic bardziej gejowego na tej planecie niż jaranko dragon ballem 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 3 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Mnie bawi że nagle tyle osób rzuciło się na pirata i nagle temat że to chamskie dlc jakoś ucichł xdddd Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 565 Opublikowano 3 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Zapytałem sztuczną inteligencję o zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 825 Opublikowano 3 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 3 godziny temu, Daffy napisał: Mnie bawi że nagle tyle osób rzuciło się na pirata i nagle temat że to chamskie dlc jakoś ucichł xdddd Ale czemu cię to dziwi? Skoro okazało się że gówno pokazywali, a gra finalnie jest kosiorem to tylko się cieszyć. Ja nie mam zmaaoru ukrywać, że do ostatniego trailera to gra wyzwala się chamskim skokiem na hajs i prymitywnym dlc, a finał trailer i opinie ludzi co grają pokazują że jest jeszcze lepiej niż w 2017. Idę na nocną premierę do jaczesa, wracam i gram do rana Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 138 Opublikowano 3 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 23 godziny temu, GearsUp napisał: Glitche w gratisie No glitche są jak chce się grać w ponad 30 fpsach, bo wtedy fizyka robiona pod 30 klatek się gubi, gram teraz w BOTW i w 30 fps nie ma żadnych glitchy, gierka chodzi jakby natywnie na PC została wydana. Cytuj Odnośnik do komentarza
KJL 102 Opublikowano 3 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Ja wolę poczekać aż pojawią się na youtube recenzje, a po 12 maja jak gra pojawi się w sklepach i poczytać komentarze. Po co psuć sobie zabawę, mi najlepiej zawsze sie gra jak kupuję grę i jedyne co wiem to ogólny zarys o czym jest dany tytuł + ogólne opinie. Wtedy najlepiej samemu zagrać i odkrywać grę. Już pomijam, że ten cały przeciek to słaba akcja według mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Butt 3 423 Opublikowano 3 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 No ale każdy czarnobrody przecież sam ogrywa teraz bez żadnego info, więc o co chodzi? Zaraz z Rafałkiem wyruszam zwiedzać Hyrule. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 292 Opublikowano 3 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 W tej grze można robić latające kutasy A ten gość jeździ na koniu. Niepoważny chłopak jesteś hehe Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 3 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 2 godziny temu, XM. napisał: Ale czemu cię to dziwi? Skoro okazało się że gówno pokazywali, a gra finalnie jest kosiorem to tylko się cieszyć. Ja nie mam zmaaoru ukrywać, że do ostatniego trailera to gra wyzwala się chamskim skokiem na hajs i prymitywnym dlc, a finał trailer i opinie ludzi co grają pokazują że jest jeszcze lepiej niż w 2017. Idę na nocną premierę do jaczesa, wracam i gram do rana Ale czego niektórzy oczekiwali, że wrzucą walkthrough? 6 lat na fundamentach BOTW, z gotowym silnikiem i Aonumą na czele, a ludzie się sapali. Od początku wiedziałem, że wszystkie bolączki BOTW zostaną naprawione, bo BOTW było pod wieloma względami eksperymentem, bardzo udanym, mimo kilku wad. Poza tym Nintendo jest w formie jak ponad 25 lat temu: SM64, Ocarina itd., teraz mamy tego powtórkę, trzeba korzystać i się cieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 3 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 21 godzin temu, GearsUp napisał: Niepoważne to jest jawne przyznawanie się do bycia złodziejem skoro legalne jest jedynie granie na emulatorze i jednoczesne posiadanie oryginalnej gry. Sorry za kolejny offtop, ale granie w emulatory (nawet nie poiadajac oryginału) nie jest nielegalne! na pewno nie w Polsce. Granie w piraty, słuchanie sciagnietej muzyki, czy ogladanie sciagnietych filmów też nie jest nielegalne! - jedynie udostepnianie tych tresci jest karane (np sciaganie z torrentów, czy wysłanie w siec). Sciagniecie gry z jakiegos google dysku i granie w nia nawet nie podchodzi pod żaden paragraf w PL. 17 godzin temu, zdrowywariat napisał: Trochę straszycie tymi 20 klatkami, nie znam się na piratach, choć święty nie jestem, gdy byłem biedakiem to też kradłem niestety, ale czy jest szansa, że oryginał będzie lepiej śmigał, że to wina pliku iso, emulatora itp.? No nie wierzę, że odjebali taką manianę i będzie dużo gorzej, niż było w BOTW, które tak czy siak szybko naprawili i nawet bez patcha było dla mnie względnie. Wątpliwe, przeciez juz BOTW nie chodzil jakos super, a ta gra jest jest wieksza. Za mna spokojnie pare godzin, a jeszcze z bialego sadu nie wyszedłem. Mam tylko ten sam problem co z jedynką. Wszytsko super - ale coś Cię w odali zainteresuje, idziesz tam, kombinujesz jak się dostać, walczysz z 3 przeciwnikami, w końcu dochodzisz do skrzyni, a tam 5 strzał... w pysk... No tylko to mnie zawsze od Zeldy odpychało - super RPG, ale po którejś godzinie człowiek zdaje sobie sprawe, ze troche bez celu ta eksploracja, bo w 155 skrzyni nadal nic ciekawego nie znajdziemy. Przez to nigdy BOTW nie skonczylem, chociaz bylem praktycznie przed finalem Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 586 Opublikowano 3 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Gram na Switchu i jakoś dużo gorzej nie jest względem BOTW, powiedziałbym że nawet tak samo. Zobaczymy jak później w innych regionach ale fpsow z korok forrestu narazie nie uświadczyłem. Spoiler Zszedłem właśnie w podziemia, i o ja pierdole! Ładnie tu creepy! Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 3 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 19 minut temu, bartiz napisał: Gram na Switchu i jakoś dużo gorzej nie jest względem BOTW, powiedziałbym że nawet tak samo. Zobaczymy jak później w innych regionach ale fpsow z korok forrestu narazie nie uświadczyłem. Pokaż ukrytą zawartość Zszedłem właśnie w podziemia, i o ja pierdole! Ładnie tu creepy! Pocieszyłeś, czyli jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 127 Opublikowano 3 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 33 minuty temu, easye napisał: Sorry za kolejny offtop, ale granie w emulatory (nawet nie poiadajac oryginału) nie jest nielegalne! na pewno nie w Polsce. Granie w piraty, słuchanie sciagnietej muzyki, czy ogladanie sciagnietych filmów też nie jest nielegalne! - jedynie udostepnianie tych tresci jest karane (np sciaganie z torrentów, czy wysłanie w siec). Sciagniecie gry z jakiegos google dysku i granie w nia nawet nie podchodzi pod żaden paragraf w PL. Niezły mental gymnastic. Jakkolwiek byś przed samym sobą tego nie tłumaczył to piractwo pozostanie piractwem. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 3 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Dzwon na Policje! NIech przyjeżdzają na forumka! Cytuj Odnośnik do komentarza
tlas 432 Opublikowano 3 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 39 minut temu, easye napisał: Granie w piraty, słuchanie sciagnietej muzyki, czy ogladanie sciagnietych filmów też nie jest nielegalne! - jedynie udostepnianie tych tresci jest karane (np sciaganie z torrentów, czy wysłanie w siec). Sciagniecie gry z jakiegos google dysku i granie w nia nawet nie podchodzi pod żaden paragraf w PL. Nie masz racji. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 3 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Tak, to podaj paragraf KK. Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 127 Opublikowano 3 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 6 minut temu, easye napisał: Dzwon na Policje! NIech przyjeżdzają na forumka! A graj sobie jak chcesz skoro sprawia ci przyjemność tylko mówię jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza
tlas 432 Opublikowano 3 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 1 minutę temu, easye napisał: Tak, to podaj paragraf KK. Nie ma problemu. Cytat Art. 278. § 1. Kto zabiera w celu przywłaszczenia cudzą rzecz ruchomą, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. § 2. Tej samej karze podlega, kto bez zgody osoby uprawnionej uzyskuje cudzy program komputerowy w celu osiągnięcia korzyści majątkowej. Ktoś może napisać, że jaka korzyść majątkowa. Nie ściągam w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, więc mój czyn nie wypełnia znamion czynu zabronionego. Otóż nic bardziej mylnego, gdyż na ten temat orzecznictwo Sądów wypowiedziało się w sposób stanowczy. Oto jedna z aktualnych tez orzecznictwa: Cytat Osiągnięcie korzyści w rozumieniu art. 278 § 2 k.k. może wyrażać się już w nieodpłatnym uzyskaniu programu komputerowego, a korzyścią jest uniknięcie strat w majątku. -II AKa 75/14, Nieodpłatne uzyskanie programu komputerowego a osiągnięcie korzyści w rozumieniu art. 278 § 2 k.k. - Wyrok Sądu Apelacyjnego w Warszawie Co więcej, oprogramowania nie trzeba nawet udostępniać dalej. Na ten temat również wypowiedziały się niejednokrotnie polskie Sądy: Cytat 1.Nie jest elementem przestępstwa z art. 278 § 2 k.k. cel rozpowszechniania nabytego nielegalnie oprogramowania poprzez jego sprzedaż, osobiste korzystanie z tego programu, bądź wykorzystanie go do normalnego użytkowania komputera. -II AKa 495/12, Osiągnięcie korzyści majątkowej jako cel działania sprawcy kradzieży programu komputerowego. - Wyrok Sądu Apelacyjnego w Katowicach Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi