Skocz do zawartości

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

XM.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Butt napisał:

Ja tam szybko wymaksowałem pierwsze kółko staminy, bo nie znoszę patrzeć na niekompletne kółeczko. :drakenope: Ascend nie wszędzie da się użyć, bo musi być coś nad nami w zasięgu. Stamina też się przydaje jak lecimy do oddalonej wyspy jakimś wehikułem, ktory nam się rozpadnie w połowie i dalej treba będzie poszybować.

Wystarczy kamień + ascend :leo:

• Dzięki 2
Opublikowano

Ja mam 25h+ i tylko 1 quest z tych głównych w Rito, w sumie ta moc od niego jest baardzo przydaje w podróży. Zapakowałem w staminę cały pasek nowy, teraz lecę w serduszka, bo bida straszna wszystko ma mnie na hita. 

Niektóre wieże mają jakiś miniquest do zrobienia, wiec czasami nie jest aż tak łatwo. 

Opublikowano
3 godziny temu, zdrowywariat napisał:

Wiem, że wielu tu jarało się wyzwaniem na wyspie w BOTW to podpowiem, że

To jest mistrzostwo, że wyłapali ten smaczek, który tak mi się podobał i rozbudowali go

Spoiler

Właśnie miałem shrine'a z łazikami, na prawo od wejścia jednemu można przykleić zamrażanie i pizganie prądem. Miło się ogląda jak ktoś wykańcza wszystko dookoła za ciebie :)

• Haha 1
Opublikowano
14 godzin temu, McDrive napisał:

Są jakieś fajne strony na których ludzie dzielą się swoimi screenami z gry? Chętnie pooglądam zanim sam kupię.

Dawno nie wrzucałem więc kolejna porcja

Spoiler

image.thumb.jpeg.16edadb1dad14ee26a67ef8f411ce288.jpeg

image.thumb.jpeg.fd35d912d7039fca9071dc5191b9a6c9.jpeg

image.thumb.jpeg.f114022916ff6240ece6bbf7fd21929b.jpeg

image.thumb.jpeg.dcb54497229db3ddb7f35901ce1c6847.jpeg

image.thumb.jpeg.1c75e1fcd2bb37b2d5b0ec5bb95eb0da.jpeg

image.thumb.jpeg.a016ab773fa6b335da66004d3b274d06.jpeg

image.thumb.jpeg.4a74d97bb346cee35cc2aad47386e1fc.jpeg

image.thumb.jpeg.56a8871175407ed049e79740b1337576.jpeg

image.thumb.jpeg.58e128aede32e3dbbe49ba9564f06274.jpeg

image.thumb.jpeg.f8518e5cf1ca6818a56af8cce0e19e0b.jpeg

Tekstury wyglądają naprawdę dobrze

image.thumb.jpeg.cbdf08cacb978f284744e33bbeabc30a.jpeg

image.thumb.jpeg.fa6b92bfcf53859e6941f2fcf27111e9.jpeg

image.thumb.jpeg.e8075bfcf73da40634fcd67a2db18198.jpeg

image.thumb.jpeg.cdb15065ae6905b41673a44d79da8333.jpeg

• Plusik 1
  • Lubię! 1
Opublikowano
1 godzinę temu, GearsUp napisał:

To jest mistrzostwo, że wyłapali ten smaczek, który tak mi się podobał i rozbudowali go

Ukryj zawartość

Właśnie miałem shrine'a z łazikami, na prawo od wejścia jednemu można przykleić zamrażanie i pizganie prądem. Miło się ogląda jak ktoś wykańcza wszystko dookoła za ciebie :)

W tej grze takie akcje można odwalać z mobkami, że czasem czuję się jak psychol, no mercy xD

Opublikowano

@Pupcio

Czy zrobiłeś wszystkie misje z

Spoiler

majstrem Kohgą? Mi została jedna od kilku dni i dzisiaj się dopiero za to wziąłem. Ale nie wiem jak tam się dostać, jak obszar jest zamknięty od każdej strony. :shieeet: Chasmu nie mogę znaleźć od góry, musi jakieś małe przejście być w ścianie którejś?

Opublikowano
4 godziny temu, Daffy napisał:

Jak można narzekać że się traci jakiś progres jak tu można ręcznie savowac w każdej chwili, a auto save również jest gęsty?

No faktycznie jest ręczny save, mogę co chwila zamiast grać to wchodzić do menu robić save i to faktycznie jest tak samo fajne jak po prostu granie w grę, jak można narzekać.

Lepiej jęczeć na niszczenie broni które jest normalną częścią i urozmaiceniem rozgrywki. (W sumie to dziwi mnie że ludzie zawsze tak na to siadali, zamiast np. czepiać się że strzały się kończą. Nigdy mi w Zeldzie nie brakowało nowych broni, za to strzał cały czas by się więcej chciało. Zwłaszcza że same w sobie są bardzo nudnym do zbierania surowcem, oraz teraz gdy możliwości ich wykorzystania do przeróżnych akcji są jeszcze większe).

Opublikowano
20 minut temu, Butt napisał:

@Pupcio

Czy zrobiłeś wszystkie misje z

Ukryj zawartość

majstrem Kohgą? Mi została jedna od kilku dni i dzisiaj się dopiero za to wziąłem. Ale nie wiem jak tam się dostać, jak obszar jest zamknięty od każdej strony. :shieeet: Chasmu nie mogę znaleźć od góry, musi jakieś małe przejście być w ścianie którejś?

Pewno że zrobiłem :asax:

Spoiler

To ostatnia jest na mapce gdzie miasto ryb co nie? Chasm jest za wodospadem niedaleko kapliczki

Opublikowano

Uwielbiam to jak w tej grze randomowo wychodzą mi najgłupsze, najgorsze rozwiązania zagadek, jakie umiałem wymyślić. Czuję się jak geniusz debilizmu. Jasne, pewnie każdy inny ma mózg i od razu zrobił to "właściwie", ale ja nie umiejąc wymyślić odpowiedzi zrobiłem coś co wygląda żałośnie, i jakoś się doczołgałem do mety. Zazwyczaj w grach nie ma punktów za styl, ale w Zeldzie możliwe jest tak wiele.

Ta gra się w głowie nie mieści jak to wszystko działa. Uwielbiam takie akcje jak np. jaszczurka przede mną zaczyna uciekać, ale zaczyna wchodzić na coś tak pochyłego że do góry nogami i spada i wpada w kolce i ginie i podnoszę sobie jaszczureczkę spod stóp hehe. Albo jak walczę z małym goblinem na moście i przypadkowo wybieram tę taką płachtę do machania, nie sięgam ich, ale robię taki wiatr że uroczo wywracają się i spadają z mostu i giną hehe. Nie ma słów na to co tu jest możliwe.

• Plusik 1
Opublikowano
9 minut temu, Pupcio napisał:

Pewno że zrobiłem :asax:

Ukryj zawartość

To ostatnia jest na mapce gdzie miasto ryb co nie? Chasm jest za wodospadem niedaleko kapliczki

Spoiler

Pod wioską Rito. No nie wiem jak tam wejść.

Opublikowano

Aa no to tam też jest chasm ukryty. Nawet chłopa i blisko niego stoi.

Mamo możemy kupić bloodborne 2?

Mamy bloodborne 2 w domu.

Bloodborne 2 w domu:

Spoiler

image.thumb.jpeg.4ad87d037c040216eb32f53e2a50f417.jpeg

Spoiler typu kozacki strój 

• Plusik 1
  • Dzięki 1
Opublikowano

Dziś dzień eksplorowacji

DE4BDCE9-4B40-415F-B34E-27EFCAAD168D.thumb.jpeg.acedd5da0249c5c391112085e4a595e3.jpeg

Mam

Spoiler

Maskę koroków misiów

więc to jedyne naturalne rozwiązanie..

60+ świątyń

i ciągle znajduję nowe

Jedna świątynia biła mnie kilka dni (proving grounds polowanie), ale próbowałem i próbowałem od nowa i dziś

Spoiler

Znalazłem tam działo terminatora i wszystko poszło bombowo a wręcz laserowo:

B4A2741F-90E6-4C33-821E-C797DAD83FF1.thumb.jpeg.8beb5ca32a7a926442923c4184ef5beb.jpeg

Opublikowano
7 minut temu, Donatello1991 napisał:

Gdzie go znajdę?

Spoiler

podziemia ale musisz wykonać kozag questa żeby w ogóle móc go kupić więc jeszcze dużo roboty przed Tobą

Opublikowano
36 minut temu, Butt napisał:

Nie wiem ile jest, ale na pewno więcej niż 120. Bo sam już zrobiłem 

Ukryj zawartość

117

O kurde dużo, daleko już jesteś z tego co czytam i jeszcze nic nie widziałeś? :)

Opublikowano
8 minut temu, zdrowywariat napisał:

O kurde dużo, daleko już jesteś z tego co czytam i jeszcze nic nie widziałeś? :)

Ale czego jeszcze nie widziałem?