friedrich 70 Opublikowano 21 czerwca 2019 Opublikowano 21 czerwca 2019 (edytowane) Czy ktoś próbował podłączyć np. coś takiego: https://allegro.pl/oferta/adapter-przejsciowka-usb-na-2-pady-z-psx-ps2-7682399446 do PSX Classic z autobleem lub bleemsync na pokładzie? Miałem kiedyś taki adapter do ps-owej maty pod lapka i działało (póki się nie zepsuło). Dodatkowy plus że adapter działa również z padami od PS2. PS Znalazłem dyskusję na reddicie sprzed 3 miesięcy gdzie co prawda podłączyli bez większych problemów oryginalnego pada z przelotką pod PSXC z bleemsync ale z analogami był problem. Pytanie czy od tego czasu się coś zmieniło. Edytowane 21 czerwca 2019 przez friedrich Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 21 czerwca 2019 Opublikowano 21 czerwca 2019 Ja mam dwie inne i żadna nie działa z niczym. Za to mam przejściówkę ps2 do PS3 i ta działa wykrywa jako pada do PS3. Jak kupisz daj znać czy działa. Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 21 czerwca 2019 Autor Opublikowano 21 czerwca 2019 (edytowane) Poszukałem przejściówkę, podłączyłem do niej pada od PS2 i całość podpisałem do psxc. Efekt na razie sredniawy: w menu działa krzyżak i wszystkie przyciski ale po wciśnięciu "analog" na padzie krzyżak działać przestaje za to sterować można lewym analogiem na padzie plus pozostałe przyciski. I tyle z dobrych wiesci: sprawdziłem pada w dwóch grach - GT i Need for Speed. W obu działa tylko prawo/lewo, nie działają przyciski i generalnie grać się nie da. Probowalem bawić się ustawieniami autobleem w samych grach zmieniając pada na analog i kombinują w menu analog ale pozytywnych rezultatów nie zauważyłem. Edytowane 21 czerwca 2019 przez friedrich Cytuj
Bzduras 12 490 Opublikowano 22 czerwca 2019 Opublikowano 22 czerwca 2019 Sprawdź Retrobootem. Ma od cholery ustawień, jednym z nich jest zmiana typu pada (w ten sposób gram sobie na padzie Elie od Xboxa). Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 22 czerwca 2019 Opublikowano 22 czerwca 2019 (edytowane) Mam w domu trochę sticków i padów wszystkie sprawdzałem. Z moich doświadczeń wynika, że ten retroach z bleemsynca działa dużo lepiej z padami i więcej ich wykrywa. Chyba więcej konfiguracji ma zapisanych po prostu. Edytowane 22 czerwca 2019 przez devilbot Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi