pawelgr5 1 507 Opublikowano 27 czerwca 2019 Opublikowano 27 czerwca 2019 Teraz, Orzeszek napisał: albo nOObs A to nie jest installer wlasniebjakiejs dysteybucji? Np Raspiana? 1 Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 27 czerwca 2019 Opublikowano 27 czerwca 2019 to najprostszy system, najbardziej przypominający windowsa skrojny pod raspberry, polecany dla początkujących. Cytuj
Yogi 61 Opublikowano 27 czerwca 2019 Opublikowano 27 czerwca 2019 Noobs to installer. Cytat NOOBS is an easy operating system installer which contains Raspbian and LibreELEC. It also provides a selection of alternative operating systems which are then downloaded from the internet and installed. Przy zakupie RPi4 polecam od razu dokupic radiatory. Procki mocno sie grzeja i przy co bardziej wymagajacych operacjach (kompilacja) na ekranie szybko wyskakuje ikonka termometru :/ Cytuj
basbot11 177 Opublikowano 27 czerwca 2019 Opublikowano 27 czerwca 2019 Slyszeliscie juz o nowej obudowie od Retroflag, niestety tylko dla rpi zero Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 27 czerwca 2019 Opublikowano 27 czerwca 2019 Myślałem jakiś czas temu żeby kupić Raspberry razem z odpowiednimi czujkami i zrobić setup, który jak wykryje zbyt duże stężenie gazu to odpala alarm. Kierownik w firmie włazi do budki telefonicznej i pierdzi tak, że nie da się jej potem używać przez co najmniej godzinę ;/ Cytuj
Yogi 61 Opublikowano 27 czerwca 2019 Opublikowano 27 czerwca 2019 Faktycznie chrome dziala obecnie w trybie softwareowym. Mozna to sprawdzic wpisujac chrome://gpu w przegladarce. Cytat Graphics Feature Status Canvas: Software only, hardware acceleration unavailable Flash: Software only. Hardware acceleration disabled Flash Stage3D: Software only. Hardware acceleration disabled Flash Stage3D Baseline profile: Software only. Hardware acceleration disabled Compositing: Software only. Hardware acceleration disabled Multiple Raster Threads: Enabled Native GpuMemoryBuffers: Software only. Hardware acceleration disabled Out-of-process Rasterization: Disabled Hardware Protected Video Decode: Disabled Rasterization: Software only. Hardware acceleration disabled Skia Renderer: Disabled Surface Control: Disabled Surface Synchronization: Enabled Video Decode: Software only. Hardware acceleration disabled Viz Service Display Compositor: Enabled WebGL: Software only, hardware acceleration unavailable WebGL2: Software only, hardware acceleration unavailable Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 28 czerwca 2019 Opublikowano 28 czerwca 2019 ETA Prime to dobry typ. Polecam suba dać jak ktos lubi retrogaming i gadzety. 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 28 czerwca 2019 Opublikowano 28 czerwca 2019 Dzięki niemu dowiedziałem się że Nvidia Shield tv to mocne gówienko i nawet chińczycy zrobili na niego port SM Galaxy w HD. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 28 czerwca 2019 Opublikowano 28 czerwca 2019 Ogrywałem okami na emulatorze ps2 z 10 lat temu na średnim pc, i był kryształ w hd, a te nowoczesne pudełko nie potrafi uciągnąc psp. Świetny zakup! 1 Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 28 czerwca 2019 Opublikowano 28 czerwca 2019 Xd Rasp 4 za 55dolarow nie ogarnia ps2 i psp olaboga. Pokaz mi nowego kompa za 55$ co ogarnia emulacje ps2 Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 28 czerwca 2019 Opublikowano 28 czerwca 2019 Tego zloma co mialem 10 lat temu pewnei bys za darmo dostal. 55 dolcow xd Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 28 czerwca 2019 Opublikowano 28 czerwca 2019 Tylko te 10 lat temu kosztował wiecej niz 55dolarow. No i mowimy o nowym kompie, uzywke sobie w pupe wsadz. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 28 czerwca 2019 Opublikowano 28 czerwca 2019 Nowym ale bez obudowy Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 28 czerwca 2019 Opublikowano 28 czerwca 2019 3 godziny temu, Orzeszek napisał: Tylko te 10 lat temu kosztował wiecej niz 55dolarow. No i mowimy o nowym kompie, uzywke sobie w pupe wsadz. To sie posun Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 7 lipca 2019 Opublikowano 7 lipca 2019 jak bedą jakieś porównania działania retropie na 4 z 3b+ to wrzućcie w ten temat. Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 16 lipca 2019 Opublikowano 16 lipca 2019 Porównania pojawią się jak pojawi się retropie dla 4. Obecnie 3 lipca wypuścili wersję 4.5 dla 3 (nie ma opcji uruchomić tego na 4). Osobiście updatu robic nie zamierzam bo jak juz coś będę znowu działał to juz na na Pi4. A tak z innej beczki to laptop mi umiera wiec postanowiłem zainstalować Raspiana. Całość zajęła okolo 5 minut. Zrobiło się wszystko samo i jestem zadowolony. Spodziewałem się że będzie zamulać mocno a jak na razie to poza yt wszystko super. Przynajmniej nie będę musiał kupować szybko kompa. Gdyby tylko dało się na tym Pi grać :( Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 5 maja 2020 Opublikowano 5 maja 2020 Odświeżam bo w koncu pojawiło się wsparcie Retropie dla RPi 4. Niby Beta ale z tego co czytam to śmiga bardzo ładnie: https://retropie.org.uk/2020/04/retropie-4-6-released-with-raspberry-pi-4-support/ Pora powoli pomyśleć o kupnie. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 5 maja 2020 Opublikowano 5 maja 2020 do czego Ci to potrzebne? Jak do emulacji, to lepiej brać playstation classic za 89 złotych z dwoma padami i fajną obudową. Cytuj
frankfuter 82 Opublikowano 5 maja 2020 Opublikowano 5 maja 2020 Godzinę temu, grzybiarz napisał: do czego Ci to potrzebne? Jak do emulacji, to lepiej brać playstation classic za 89 złotych z dwoma padami i fajną obudową. a gdzie takie ceny? Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 5 maja 2020 Opublikowano 5 maja 2020 Za tyle było najmniej w Media Markt/Expert. Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 5 maja 2020 Opublikowano 5 maja 2020 Fajną obudowę to do Pi sobie mogę też brać. W planach mam Picade z ekranem (juz kupione tylko czeka az sie przeprowadzę bo nie mam na to miejsca teraz mimo ze nie az takie duze). Jak na PSC działa emu Dreamcasta i N64 obecnie? Troche sie nie orientuje w tych innych małych urządzeniach (poza RPi własnie). Cytuj
frankfuter 82 Opublikowano 5 maja 2020 Opublikowano 5 maja 2020 10 minut temu, pawelgr5 napisał: Fajną obudowę to do Pi sobie mogę też brać. W planach mam Picade z ekranem (juz kupione tylko czeka az sie przeprowadzę bo nie mam na to miejsca teraz mimo ze nie az takie duze). Jak na PSC działa emu Dreamcasta i N64 obecnie? Troche sie nie orientuje w tych innych małych urządzeniach (poza RPi własnie). ooo też mam w planach automat, ale zwątpiłem przy wycinaniu budy. zrobię chyba coś w tym stylu: https://www.raspberrypi.org/blog/raspberry-pi-ikea-arcade-table-make-yourself/ Póki co u mnie to tak wygląda Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 5 maja 2020 Opublikowano 5 maja 2020 Picade jest zestawem typu DIY ale wszystko masz już ładnie do tego przygotowane. Dokładnie to mam ten zestaw: https://botland.com.pl/pl/gaming-pi-konsole-do-gier/13952-picade-arcade-machine-retro-automat-z-wyswietlaczem-8-nakladka-akcesoria-dla-raspberry-pi-3b3b2bzero-606034874572.html Jak na pierwszy taki projekt mi styknie, kedys może zbuduje cos typu 3/4 (cos jak sprzedaje Arcade 1Up) ale to już dalsze plany. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi