Opublikowano 19 listopada 20231 r 25 minut temu, iluck85 napisał: @Sylvan Wielki Ile wyszło za osobę za te 3 tygodnie? Strzelam, że ok 30-40
Opublikowano 19 listopada 20231 r Hmmmmm. Loty kontynentalne, międzystanowe, noclegi na 3 tyg, wyżywienie na 3 tyg, wejściówki, przyjemności, wynajmowanie auta itp. Ja np lecę na te NBA w marcu, to bilety lotnicze, hotel bez wyżywienia (4 noce), ubezpieczenia, bilety na 2 mecze nba to 8 tys. Doliczyć muszę jedzenie, jakieś wejściówki, przyjemności, dojazd do wawy na lotnisko, transport w LA. Czuję, że z 12 tys pęknie na loozie.
Opublikowano 19 listopada 20231 r 9 minut temu, MichAelis napisał: No nie gadaj, że ekonomiczną lecisz Normalnie, w biznes mógłbym spotkać Rubika i/lub Caroline Derpinski, wolę nie. 8 minut temu, iluck85 napisał: A same bilety na te 2 mecze ile? Z 2-3 tys pewnie. Dokładnie nie wiem bo to taki jakby pakiet. Cena za wejściówki jeszcze może wzrosnąć, bo przed wylotem będzie opcja zmiany na lepsze miejsca na mecz GSW-LAL (obecnie jest to górny pierścień hali), ale na ATL-LAC są na dolnym pierścieniu. Aaaa hotel to pokoje 2 osobowe.
Opublikowano 19 listopada 20231 r No to bez NBA poniżej 10 schodzisz. No te 15 na styk, no ale 20 za osobę Sylvan nie przekroczył. @Sylvan Wielki No to ile osoba?
Opublikowano 19 listopada 20231 r Teraz, iluck85 napisał: No to bez NBA poniżej 10 schodzisz. No te 15 na styk, no ale 20 za osobę Sylvan nie przekroczył. @Sylvan Wielki No to ile osoba? No tylko ja lecę tam na 4 noce, a on był chyba ponad 20 i zrobił stany wzdłuż i wszerz…
Opublikowano 19 listopada 20231 r W dniu 8.06.2023 o 18:34, Sylvan Wielki napisał: Natomiast co do kosztów, to na 3 tygodniowe wakacje należy okolice 43tys. zł naszykować. Tanio nie jest, a koszmarnie drogo bilety wychodzą. Przykładowo na same loty wydaliśmy więcej niż ostatnio przez 8 dni w Alpach. W sumie napisał- ale to za całość. Czyli 21,5 osoba.
Opublikowano 19 listopada 20231 r Wpierdolę się ze swoją fotorelacją, bo byłem we wrześniu w Chicago I teraz ogarnąłem, że nic nie wrzuciłem. Opisywać nic nie będę bo raz, że mi się nie chce, a dwa że nic nadzwyczajnego nie widziałem, mistrzem fotografii też nie jestem. Edytowane 19 listopada 20231 r przez D.B. Cooper
Opublikowano 19 listopada 20231 r Kevina nie było w domu Edytowane 19 listopada 20231 r przez D.B. Cooper
Opublikowano 19 listopada 20231 r O proszę, tydzień temu kupiliśmy z żoną bilety do Miami na kwiecień i akurat będzie ostatnia kolejka NBA. Miami Heat vs Toronto Raptors, to kupiliśmy sobie bilety ale za $180 dwa. Dla przykładu lecę na 10 dni z żoną. 3 dni w Downtown Miami, noc w Orlando w tym Kennedy Space Center i 5 nocy w Miami Beach z wypadem na Key West. Ze wszystkim w tym paliwo, samochód na 3 dni, jedzenie, powinniśmy się zamknąć w 20k. Nie liczę elektroniki i zakupów ciuchów na miejscu. Mam cichą nadzieję na dolara na poziomie 3,8 (zakupy). Ale wszystko liczyłem po 4,17.
Opublikowano 19 listopada 20231 r 15 minut temu, Marcin_wawa napisał: O proszę, tydzień temu kupiliśmy z żoną bilety do Miami na kwiecień i akurat będzie ostatnia kolejka NBA. Miami Heat vs Toronto Raptors, to kupiliśmy sobie bilety ale za $180 dwa. Dla przykładu lecę na 10 dni z żoną. 3 dni w Downtown Miami, noc w Orlando w tym Kennedy Space Center i 5 nocy w Miami Beach z wypadem na Key West. Ze wszystkim w tym paliwo, samochód na 3 dni, jedzenie, powinniśmy się zamknąć w 20k. Nie liczę elektroniki i zakupów ciuchów na miejscu. Mam cichą nadzieję na dolara na poziomie 3,8 (zakupy). Ale wszystko liczyłem po 4,17. Piękny trip.
Opublikowano 19 listopada 20231 r przyznaj balon, aż ci gul urósł by napisać posta w którym pochwalisz się, że TY wydasz więcej.
Opublikowano 19 listopada 20231 r Na Floryde zawsze latal Norwegian Airlines do Fort Lauderdale, mozna bylo przed pandemia za $300 latac. Teraz pewnie juz zdechlo.
Opublikowano 19 listopada 20231 r Figar, mówisz że to polecasz w USA? No i super fotki. Świetny wyjazd.
Opublikowano 19 grudnia 20231 r Pytanko do podróżników, którzy ostatnio byli w USA. Na tę wizę 90-dniową ESTA faktycznie czeka się tylko ok. 3 dni? Jakieś formalności, czy sprawy organizacyjne jeszcze trzeba dopiąć? Tak mnie wzięło, żeby w styczniu udać się na tydzień do Los Angeles, żeby w końcu zobaczyć mecz Lakersów i jeszcze zdążyć zobaczyć Lebrona na żywo. Ceny biletów lotniczych zachęcają, jest dużo połączeń, no ale chciałem wszystko z wyprzedzeniem ogarnąć.
Opublikowano 19 grudnia 20231 r 2 godziny temu, krupek napisał: Pytanko do podróżników, którzy ostatnio byli w USA. Na tę wizę 90-dniową ESTA faktycznie czeka się tylko ok. 3 dni? Jakieś formalności, czy sprawy organizacyjne jeszcze trzeba dopiąć? Tak mnie wzięło, żeby w styczniu udać się na tydzień do Los Angeles, żeby w końcu zobaczyć mecz Lakersów i jeszcze zdążyć zobaczyć Lebrona na żywo. Ceny biletów lotniczych zachęcają, jest dużo połączeń, no ale chciałem wszystko z wyprzedzeniem ogarnąć. Nawet szybciej, jeśli nie afiszujesz się w necie memami o 9/11 czy śmianiem się z zaimków niebinarnych to nie powinno potrwać dłużej niż 1 dzień Edytowane 19 grudnia 20231 r przez Rudiok
Opublikowano 19 grudnia 20231 r W standardowym postępowaniu masz ją w godzinę, ale jak trafisz na jakieś secondary to ludzie i po tydzień czekali. Więc generalnie składaj jak najszybciej i tyle
Opublikowano 19 grudnia 20231 r Nie no, wiadomo, że zrobię to dużo wcześniej, ale po prostu bałem się, że to może trwać miesiąc, czy coś.
Opublikowano 19 grudnia 20231 r ESTA to nie jest wiza. Pare dni temu sobie wyrabiałem i dostałem odpowiedź w 30 min, że zaakceptowana. Formularz jest prosty i bez pułapek. ESTA jest ważna dwa lata, nie 90 dni. Jednorazowy pobyt nie może przekraczać 90 dni po prostu, 2 godziny temu, Rudiok napisał: Nawet szybciej, jeśli nie afiszujesz się w necie memami o 9/11 czy śmianiem się z zaimków niebinarnych to nie powinno potrwać dłużej niż 1 dzień Nie podałem nic poza linkedin, bo właśnie mnie ciekawiło czy trzepią inne, czy tylko algorytm sprawdza tylko żeś debil w necie.
Opublikowano 19 grudnia 20231 r Tak, tak, skrótowo to ująłem po prostu W dniu 19.11.2023 o 20:12, balon napisał: Ja np lecę na te NBA w marcu, to bilety lotnicze, hotel bez wyżywienia (4 noce), ubezpieczenia, bilety na 2 mecze nba to 8 tys. Bilety kupowałeś przez jakiegoś pośrednika, agencję, czy sam? Jak patrzę na ticketmaster, czyli oficjalną sprzedaż na mecze Lakersów to są tam głównie bilety z oficjalnej odsprzedaży kibiców i zastanawiam się, czy po prostu się je dostaje po opłaceniu, czy z czymś jeszcze się to wiąże.
Opublikowano 19 grudnia 20231 r Też dostałem od buta, po godzinie sprawdziłem to już była. Żona składała w tym samym momencie i chyba dostała po dwóch dniach. Może dlatego, że była już kilka razy i miała wcześniej normalną wizę, nie wiem.