Bud 11 Opublikowano 25 lutego Opublikowano 25 lutego Kurde wg mapy w samym NYC bida w temacie chyba :/ Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 25 lutego Opublikowano 25 lutego Zgadzam się. U mnie w okolicy są dwa, nazywa się to Tanger Outlets. Ceny w takim Nike, Timberland czy innych Calvin Klein niższe od tych w sklepach internetowych o 70-90%. Tylko tam kupujemy ubrania 1 Cytuj
Sedrak 771 Opublikowano 26 lutego Opublikowano 26 lutego Ja pamiętam jak byłem w Nevadzie, w outlecie. Tak jak piszecie ceny jak za pół darmo do tego sama Nevada ma jeden z niższych sale taxow ( z tego co się orientuję). Ja zakupów nie planowałem robić, ale żona już mnie pytała czy do USA w cenie biletów mamy duży bagaż, bo jeden bagaż jest na wylot drugi na "pamiątki" Cytuj
Bud 11 Opublikowano 26 lutego Opublikowano 26 lutego To może ktoś obcykany w NYC coś poleci bo w mieście wg Maps znalazłem jakieś 4 chińskie lewizny albo źle szukam 1 Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 8 marca Autor Opublikowano 8 marca @MichAelis Jak się udał trip do Stanów? Polecisz cos więcej prócz to co było podane w postach wyżej? @Smiti Byłeś w The Edge Observatory? Dobrze poznałem po zdjęciach? Cytuj
Smiti 313 Opublikowano 9 marca Opublikowano 9 marca Tak, byłem na The Edge. Fajny taras, robi wrażenie. W sumie z NY passem mogłem wejść na godzinę przed oficjalnym otwarciem, więc jechałem pierwszą windą bez kolejki. 1 Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 11 marca Opublikowano 11 marca Panowie w piątek z rana wylatuję do LA na dwa meczaki NBA, no i teraz pytanie do osób które ostatnimi czasy były w USA. Ile hajsu zabrać? 4 noce w hotelu bez śniadań. W piątek lądujemy tam o 1339 icnego czasu, a we wtorek ok 18 wylot. Ile wziąć siana na 4-5 dni? Nie chcę bidować ale też nie chcę szastać hajsem, bo już same mecze (szczególnie LAL-GSW) mnie trochę szarpnęły. Myślę tak o 600 dolarach (100 gotówki i 500 na Revolucie). Hajs głównie na jedzenie i jakieś napoje. Nie planuję kupować za bardzo nic do Polski ani imprezować. Styknie te sześć stów? Cytuj
Smiti 313 Opublikowano 11 marca Opublikowano 11 marca Co prawda NY to nie LA, ale według mnie spokojnie wystarczy. Po moich doświadczeniach, lepiej weź więcej gotówki a mniej na revolucie. W USA jakoś lepiej operowało mi się gotówką. Cytuj
Marcin_wawa 449 Opublikowano 11 marca Opublikowano 11 marca My z żoną lecimy z podręcznym bagażem i drugiego dnia od razu outlety atakujemy, kupujemy 1 albo 2 duże walizki na powrotny lot. Ceny ciuchów są absurdalnie niskie, a jakość świetna. Tak zrobiliśmy też jak byliśmy na podróży poślubnej w 2017 i do dzisiaj mam wiele rzeczy w super stanie. Nie to co te szmaty z zary czy h&m na 1 sezon… albo ceny butów. Jak wróciliśmy wtedy to chorowałem i za głowę się łapałem jeszcze chyba 2 lata. Jak można np. Takie conversy kupić za 300-400zł jak tam były po $30. Wynajęliśmy sobie mustanga cabrio. Nie zdziwię się jak podstawią coś chujowego, bo ceny coś za dobre były… byle do 6.04. 1 Cytuj
Bud 11 Opublikowano 13 marca Opublikowano 13 marca Lece na koniec marca, NYC ponownie, Philly juz zaliczona rowniez i tak przegladam Megabusa gdzie mozna w jakies fajne miejsce ewentualnie jeszcze podjechac tak do 3h? Potem jest juz Boston, Washington ale jedzie prawie 5h i na jeden dzien tez chyba sie nie oplaca bo za duze... A odnosnie outletow znalazlem Empire Outlets i tam sprawdze jak z cenami i rzeczami, ktos moze sie wybral i cos wie? Glownie Najeczki Cytuj
Sedrak 771 Opublikowano 13 marca Opublikowano 13 marca Ja polecam Waszyngton i jak będę w NY na pewno zobaczę je. Kapitol, pomnik Waszyngtona, Lincolna, cmentarz, do tego od groma muzeów jak kto lubi. Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 13 marca Opublikowano 13 marca Niagara jest w zasięgu jednodniowej wycieczki 1 Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 13 marca Autor Opublikowano 13 marca tez rozważamy wyjazd do Waszyngtonu, ale kurde - to jednak jest 5h jazdy Cytuj
Sedrak 771 Opublikowano 13 marca Opublikowano 13 marca Ja wychodzę z założenia, że drugi raz w NY nie będzie mnie już prawdopodobnie nigdy, więc chcę wykorzystać to najlepiej jak się da. Drugi wyjazd do USA do bankowo LA i okolice, ale to bez wynajmu samochodu i większego budżetu bez szans (chociaż miałbym nocleg w samym LA za free). Cytuj
Bud 11 Opublikowano 15 marca Opublikowano 15 marca Jeszcze takie pytanie do podrozujacych ostatnio - SIM brac na lotnisku czy jednak w PL obecnie? 4 lata temu gdy jeszcze mieszkalem w PL to bralem jakis pakiet interkontynentalny w Plusie, ale widzialem na lotnisku pelno pre-paidow po 10-20 USD. Opcja jest tez chyba na Allegro widze. Chodzi mi o zwykle 1-2-3 GB na tydzien zeby miec WhatsAppa itd proste rzeczy. Drugie pytanie, jest cos fajnego aktualnie w USA czego nie ma jakos powszechnie w Europie, tzn jakies fajne Najki, gierka, jakies fanty/zarcie, ktore mozna ewentualnie z soba na prezent jako majaca jakas wartosc przywiezc? Napewno sa tego setki rzeczy, ale mam na mysli cos w normalnej cenie, do dostania bez problemu w NYC, czego po prostu ot tak sobie z polki u siebie nie wezme. Cytuj
Rudiok 3 369 Opublikowano 15 marca Opublikowano 15 marca 2 godziny temu, Bud napisał: Jeszcze takie pytanie do podrozujacych ostatnio - SIM brac na lotnisku czy jednak w PL obecnie? 4 lata temu gdy jeszcze mieszkalem w PL to bralem jakis pakiet interkontynentalny w Plusie, ale widzialem na lotnisku pelno pre-paidow po 10-20 USD. Opcja jest tez chyba na Allegro widze. Chodzi mi o zwykle 1-2-3 GB na tydzien zeby miec WhatsAppa itd proste rzeczy. Drugie pytanie, jest cos fajnego aktualnie w USA czego nie ma jakos powszechnie w Europie, tzn jakies fajne Najki, gierka, jakies fanty/zarcie, ktore mozna ewentualnie z soba na prezent jako majaca jakas wartosc przywiezc? Napewno sa tego setki rzeczy, ale mam na mysli cos w normalnej cenie, do dostania bez problemu w NYC, czego po prostu ot tak sobie z polki u siebie nie wezme. Esim przed wylotem albo właśnie z allegro kartę z limitem. Lepiej mieć wcześniej bo różnie potem z dostępnością, kolejkami etc. Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 21 marca Opublikowano 21 marca No i wróciłem z LA. Wyjazd mocno koszykarski (z ziomkami z byłej drużyny, a od lat super przyjaciółmi). To co chciałem to zobaczyłem (dwa mecze NBA w tym top klasyk GSW-LAL), pograliśmy na Venice beach, Hollywood, Palm Sprigns (cudo) itp. Ogólnie piękny klimat, piękne słońce, bardzo mocne kontrasty bezdomnych do mega bogactwa. Ceny dla Polusa po inflacji zjadliwe. Auto na 5 dni nowy Jeep Grand Szeroki 1700 zł już z full bakiem. Jak ktoś ma jakieś pytania, co do LA to śmiało walić. Dla fana basketu i GTA miejscówka must have. Kilka fotek. GTA V GTA SA (ps2) RDR2 Palm Springs RDR w pubie ze 100 tv do oglądania NBA LAC-ATL Się skacze Ziomki jak coś baaaaardzo wysokie (2 x C i PF i SF ), aby nie było, że taki maluszek jestem. Jeden z domów Elwisa, kupiony specjalnie na miesiąc miodowy. Spędził w nim ponoć ok 5-6 nocy 3 5 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. balon 5 343 Opublikowano 21 marca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 21 marca Venice BICZ Pomnik Kobasa GSW-LAL 10 Cytuj
Smiti 313 Opublikowano 21 marca Opublikowano 21 marca Super, mój kumpel z roboty tez był właśnie w LA na trzech meczach NBA i dzisiaj wrócił. Jednak on jechał z weszło travel. Zdjęcia mi wysłał dokładnie z tych samych miejscówek co Ty :). Zachodnie wybrzeże planuje na przyszły rok. W tym roku jeszcze Włochy w kwietniu i Tajlandia w grudniu. Piękne czasy są obecnie, że przeciętny Polak może sobie tak zwiedzać świat i wszystko jest w zasięgu ręki. Mam nadzieje, ze żadna wojna nam tego nie spierdoli… 1 Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 21 marca Opublikowano 21 marca No piękne czasy. No i dzięki inflacji nie jest już tak drogo Chociaż zależy co, bo np piwko na meczu to na nasze 80zł, a dobry stek w jakimś w miarę miejscu to 400-500 w górę. @Smiti co do zdjęć, to dla bball freaków ikoniczne miejscówki. Cytuj
REZOK 1 020 Opublikowano 22 marca Opublikowano 22 marca Hej, zdjęcia robione telefonem czy jakaś lustrzanka? Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 18 kwietnia Opublikowano 18 kwietnia Panowie, mam sprawę. Chcę kupić psa, ale ceny szczeniaków w USA to jakiś nieśmieszny żart. Dlatego mam ofertę jak ktoś byłby chętny. Kupuję pieska, chętna osoba go odbiera i przywozi mi go do Nowego Jorku. Płacę za bilet z Polski na JFK w dwie strony (no i oczywiście płacę za psa). Mogę nawet zaoferować kilka noclegów (w sensie osobny pokój i łazienkę na parę dni). Jak ktoś miałby ochotę i chciałby dogadać szczegóły to zapraszam 1 Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 18 kwietnia Opublikowano 18 kwietnia Naprawdę taki hajs za psiaka? Tysiąc dolców i więcej mówisz? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi