Faka 3 988 Opublikowano 24 września 2019 Udostępnij Opublikowano 24 września 2019 No nie wiem, co tak słabo, nie dość, że gówniana konsola z tym cały lite, to jeszcze im się nie chciało zrobić lepszych analogów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tynio 1 020 Opublikowano 24 września 2019 Udostępnij Opublikowano 24 września 2019 39 minut temu, Orzeszek napisał: No ludzie kłamią, same z siebie uszkodzenia mechaniczne nie powstają, nie masz możliwości sprawdzenia jak typ grał, zyjemy wczasach guwnonewsów i clickbaitów, więc takie materiały do mnie nie trafiają. Ofc nintendo mogło by coś zrobić by takich cyrków nie było, no ale co zrobić. A jak tam Twój Switch? Wszystko OK po ponad 2 latach, szyny trzymają nie nie mają luzu? Jestem gościem, który o konsole dba i nawet pady trzymam w worku strunowym by się nie kurzyły lub trzymam w pokrowcu. Każda konsola czyszczona regularnie, a Switch u mnie jak święty graal, a jednak i mi drift się zdarzył mimo tego, że dmuchałem, chuchałem i uważałem. Według Twojej tezy jestem mięśniakiem, który katował kontroler by zrypać, a potem pisać na lewo i prawo, że Nintendo wydało bubel? Detektyw Pikachu Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 24 września 2019 Udostępnij Opublikowano 24 września 2019 21 minut temu, giger_andrus napisał: No ok ale o jakiej skali my tutaj mówimy ? Przecież zarówno problem analogów Duala 4 na premierę jak i dryfujących joyconów dotknął bardzo dużo osób, na świecie, sporo na tym forum w tym mnie. A o sprzęt dbam od zawsze. Jeżeli dryfujący analog uznajemy za "uszkodzenie mechaniczne" to tak, powstaje samo. Tak jak na filmie wyżej. No nie wiem, piszesz, że dbasz a sie psuje, no nie gra mi to, ja też dbam i jakoś nigdy nic nie serwisowałem. Może właśnie „dbasz” źle? Nie chodzi mi tu o slynne applowskie „źle trzymacie nasz telefon”, pracowałem w serwisie konsol były pady, konsole przenośne i wystarczyło spojrzeć na dłonie typa by stwierdzić co jest przyczyną rozpyerdolonych analogów i brudu, jak by za każde „ale ja dbam” dostawał złotówke bym miał ferrari. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 24 września 2019 Udostępnij Opublikowano 24 września 2019 Orzech, stahp, switch to słaba konstrukcja podatna na kontuzje bo tak Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 24 września 2019 Udostępnij Opublikowano 24 września 2019 Moj Premierowy switch i joycony żadnych wad nie maja, poza gubieniem zasięgu joyow Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 24 września 2019 Udostępnij Opublikowano 24 września 2019 Ok czyli masz wadliwy egzemplarz Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 24 września 2019 Udostępnij Opublikowano 24 września 2019 Ty, nie baw się w prawnika po godzinach pracy bo nikt Ci za to nie płaci Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 611 Opublikowano 24 września 2019 Udostępnij Opublikowano 24 września 2019 Mi zaczely driftowac analogi. Konsolka od premiery. Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano 24 września 2019 Udostępnij Opublikowano 24 września 2019 Jedna strona medalu to używanie sprzętu niezgodnie z zaleceniami producenta. Ale druga to słaba jakość sprzętu, często na premierę. @Orzeszek dbam o sprzęt to znaczy, że robię wszystko co mogę aby służył mi jak najdłużej. Mam Amigę 500, mam ZX Spectrum, PSX itd. Wszystko na chodzie. Po prostu przyjmij do wiadomości fakt, że na analogi ze słabej jakości gumy, utraty zasięgu joyów, YLODY czy dryfowanie użytkownik może nie mieć wpływu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 24 września 2019 Udostępnij Opublikowano 24 września 2019 Ta switch to słaba konstrukcja i rozumiem, że może coś sie wyrobić/rozyebać po jakimś czasie, ale nie po wyjęciu z pudełka czy po dwóch dniach „dbam o sprzęt” i mam roz(pipi)ane analogi. po drugie jak zwykle kazdy ekspert na forum, pracuj w serwisie i miej doświadczenie, zostań zakrzyczany przez typów bo widzieli guwnofilmik na you tubie, ja mam problem to kazdy tak ma! Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano 24 września 2019 Udostępnij Opublikowano 24 września 2019 Nie pracuję w serwisie ale na forum są od tego spece czyt. @NemoKOF Jak pisze, że kiepsko ogarnięta konstrukcja to wierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 24 września 2019 Udostępnij Opublikowano 24 września 2019 co nie zmienia faktu, że każdy ma taką konstrukcje w switchu, ofc jeden może być bardziej podatny, inny mniej podatny na dryfujące analogi, ale nadal to sie rozbija o czynnik ludzki, ale ok, żyjcie w swojej youtubowej bańce i teoriach spiskowych. JA MU WIERZE XD A JA MU (pipi)A NIE WIERZE I CO TERAS? XDDD Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 24 września 2019 Udostępnij Opublikowano 24 września 2019 Ja w tym memie z typem co wkłada kij w szprychy i wypyerdala się krzycząc yebane nintendo! to po chvj wkładałeś kij w szprychy i pretensja o konstrukcję koła. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 24 września 2019 Udostępnij Opublikowano 24 września 2019 Też mam problem z dryfowaniem ANALogów (drugi switch, kupiony w maju tamtego roku) i co teraz? Czy, żeby ocenić solidność konstrukcji switcha trzeba pracować w serwisie czy wystarczy go... używać? Orzech rozumiem, że początkowo przyczepiłeś się do filmiku, ale dalej już serio idziesz w kierunku kiedy praktycznie stwierdzasz, że problem do którego Niny oficjalnie się przyznaje wynika nie z marnej konstrukcji, a z winy ludzi. Stary, sam nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 24 września 2019 Udostępnij Opublikowano 24 września 2019 ALE MI DZIAŁA DOBRZE. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 342 Opublikowano 24 września 2019 Udostępnij Opublikowano 24 września 2019 psujące się gały to też wina kwasowości potu graczy a wina i tak spadła na sony wiem co czujesz orzech Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano 24 września 2019 Udostępnij Opublikowano 24 września 2019 To popatrz dalej niż orzechowy czubek nosa. Nintendo się przyznaje, że jest lipa, uruchamia program naprawczy żeby udobruchać wkurzonych klientów na rynku, który się dla Nintendo liczy ale nie... pan chiński mądrołek wie lepiej bo mu działa lol Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 24 września 2019 Udostępnij Opublikowano 24 września 2019 używam waszych argumentów, ja dbam i mi działa, wy nie dbacie i wam nie działa czego tu nie rozumiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 24 września 2019 Udostępnij Opublikowano 24 września 2019 Naszym argumentem jest oficjalne stanowisko ludzi, którzy co prawda nie pracują w serwisie z konsolkami, bo tylko je robią, ale co najważniejsze ich logo widnieje na tym kawałku plastiku. Wydaje mi się to dosyć dużej wagi argument, ale zaraz, zaraz... Coś się zbliża! To... O nie!!!!! To "NIE DBACIE O SPRZĘT, MI DZIAŁA" Dobrze, że mamy remis Było blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 24 września 2019 Udostępnij Opublikowano 24 września 2019 Nigdy się nie zmieniaj, forumku Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 25 września 2019 Udostępnij Opublikowano 25 września 2019 Może przestańcie grać na tym to będzie działać. Ja kupiłem pro controler i mało gram w trybie hh. Jest git. Cytuj Odnośnik do komentarza
szurubur 120 Opublikowano 27 września 2019 Udostępnij Opublikowano 27 września 2019 Czy ktoś posiadający switch lite może wypowiedzieć się na temat czytelności tekstu pisanego w grach. Trochę obawiam się, czy gry typu divinity oryginal sin 2 z dużą ilością tekstu będą wygodne do ogrywania. Słyszałem, że np w takim fire emblem jest to niegrywalne, co trochę smuci. Cytuj Odnośnik do komentarza
chrno-x 901 Opublikowano 27 września 2019 Udostępnij Opublikowano 27 września 2019 To już zależy od gry a nie samej konsoli. Co do Fire Emblem to prawda. Mam normalną edycję Switcha i osobiście uważam, że nie da się w to grać w trybie handheldowym bo czcionka nie jest dopasowana do tak małego ekranu a na dodatek w zależności od sytuacji czcionka w tej grze jest różna (menusy mają inną wielkość, dialogi, ikonki tutoriali etc). Tak jednak już gdzieś tutaj koledzy forumowicze wrzucali screeny z takowych cRPGów jak Divinity i czcionka była super czytelna i bez problemu można by było postawić konsolkę na np. biurku i grać z joyconami w łapach. Kwestia gry i ogarnięcia developera Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 074 Opublikowano 28 września 2019 Udostępnij Opublikowano 28 września 2019 Co do Fire Emblem i bycia tej gry niegrywalnej w trybie przenośnym to bym nie przesadzał. To zależy pewnie od osoby, bo dla mnie da radę grać, ale jest to uciążliwe i męczące. Ale oczywiście dla kogoś innego może być inaczej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 471 Opublikowano 28 września 2019 Udostępnij Opublikowano 28 września 2019 (edytowane) joy-cony joy-conami, xbox one x to jest dopiero awaryjne (pipi). Widzę, że wywolalem wesolosc u blantiego, rozumiem ze pierwsze freezy jeszcze przed toba Podejscie serwisu tez podobne do nintendo - wszystko dziala prosze pana i odsylanie po 10 razy xD Edytowane 28 września 2019 przez Dave Czezky 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi