Opublikowano 25 września 20195 l Może przestańcie grać na tym to będzie działać. Ja kupiłem pro controler i mało gram w trybie hh. Jest git.
Opublikowano 27 września 20195 l Czy ktoś posiadający switch lite może wypowiedzieć się na temat czytelności tekstu pisanego w grach. Trochę obawiam się, czy gry typu divinity oryginal sin 2 z dużą ilością tekstu będą wygodne do ogrywania. Słyszałem, że np w takim fire emblem jest to niegrywalne, co trochę smuci.
Opublikowano 27 września 20195 l To już zależy od gry a nie samej konsoli. Co do Fire Emblem to prawda. Mam normalną edycję Switcha i osobiście uważam, że nie da się w to grać w trybie handheldowym bo czcionka nie jest dopasowana do tak małego ekranu a na dodatek w zależności od sytuacji czcionka w tej grze jest różna (menusy mają inną wielkość, dialogi, ikonki tutoriali etc). Tak jednak już gdzieś tutaj koledzy forumowicze wrzucali screeny z takowych cRPGów jak Divinity i czcionka była super czytelna i bez problemu można by było postawić konsolkę na np. biurku i grać z joyconami w łapach. Kwestia gry i ogarnięcia developera
Opublikowano 28 września 20195 l Co do Fire Emblem i bycia tej gry niegrywalnej w trybie przenośnym to bym nie przesadzał. To zależy pewnie od osoby, bo dla mnie da radę grać, ale jest to uciążliwe i męczące. Ale oczywiście dla kogoś innego może być inaczej.
Opublikowano 28 września 20195 l joy-cony joy-conami, xbox one x to jest dopiero awaryjne (pipi). Widzę, że wywolalem wesolosc u blantiego, rozumiem ze pierwsze freezy jeszcze przed toba Podejscie serwisu tez podobne do nintendo - wszystko dziala prosze pana i odsylanie po 10 razy xD Edytowane 28 września 20195 l przez Dave Czezky
Opublikowano 28 września 20195 l 2 godziny temu, Dave Czezky napisał: joy-cony joy-conami, xbox one x to jest dopiero awaryjne (pipi). Raczej nie bo poza głośniejszymi konsolami nic nie słyszałem a mam wśród znajomych kilka Xbox one x. Poza tym nawet jak trafisz na głośniejsza sztukę ms daje 2 lata gwarancji door to door i sam z niej skorzystałem. Naprawa konsoli trwała 7 dni roboczych i konsola wróciła cichutko. W przypadku switcha jak wygląda gwarancja? Bo chyba nie jest tak różowo
Opublikowano 28 września 20195 l 7 minut temu, Dave Czezky napisał: ja ci mowie z pozycji kogos kto to sprzedaje. A ja z pozycji kogoś kto testował wszystkie konsole sam i ich serwisy. Miałem PS4 i tam raz mi padł napęd (wypluwał płyty) więc oddałem do serwisu czekałem ponad miesiąc na konsole i tak dobrze że jeszcze rok nie minął wtedy. Oczywiście moje premierowe PS4 było głośne ale tylko sam mogłem to naprawić rozkręcając konsole więc olałem i kilka lat miałem suszarkę w domu. Miałem switcha i joy cony gubiły zasięg musiałem domowymi sposobami naprawiać bo też już po gwarancji. Dodam do tego że w (pipi) głośny switch był w docku. Ostatnio pożyczyłem switcha od Kruka i też coś z joy conami nie tak plus głośny w (pipi). Więc podstawa to pro controler teraz jak kupię własną rewizje lub nadajnik abym mógł na padzie od Xboxa grać na switch. Miałem też 3 Xbox one. Xbox one FAT do tej pory chodzi u kumpla w domu zero awarii, Xbox one s do tej pory u innego kumpla działa i zero problemów oraz Xbox one x który był głośny więc oddałem na gwarancji. Teraz żałuję że tyle zwlekałem bo bym miał cichutką konsole wcześniej. Ty jesteś jakoś strasznie źle na Xboxa nastawiony bo ci powoli zabiera klientów ( po co kupować w pudełku na promo za 149 zł dmc 5 jak jest w game pass itp) jak kiedyś Sony wprowadzi podobną usługę to żegnajcie sklepy:). Aby nie było offtopa to apropo switch lite kumpel sprawił dzieciakowi z okazji urodzin. Trzymałem to w dłoniach i jednak wiem że rewizja switcha to lepszy wybór. Zabawne że nawet animacji początkowej nie zmienili jak to już nie ma nic wspólnego ze switchem. Trzymając to w dłoni nie czułem aby było o wiele bardziej wygodne od zwykłego switcha. Do tego miałem wrażenie jakby to była bardziej zabawka niż konsola. Mało solidne mi się wydawało. Plus ryzyko że joy cony padną i dupa. Czekam na Luigi mansion 3 w sklepie i tego samego dnia kupuje. W domu czekają astral chains i zelda. Listopad poksy oj switch będzie chodził non stop . Szczególnie jak się spojrzy na premiery na "duże konsole" w tym roku to switch jest must have dla każdego.
Opublikowano 28 września 20195 l chcialem tylko zaznaczyc, ze gry na xboxa nie sprzedawaly sie nigdy xd
Opublikowano 28 września 20195 l @giger_andrus @Orzeszek prawda jest taka, że oboje macie rację. Problem z driftem istnieje. Jest tego sporo, jest proces zbiorowy więc zebrało się nieco ludzi. Switch to jeden wielki kompromis. Analogi są polowy wysokości normalnych analogów, ich działanie opiera się na tarciu elementow a nie na zasadzie klasycznych potencjometrów więc to, że przez tarcie będą się ścierać materiały jest pewne. Jednym się to przydarzy szybciej, innym później, innym się jakoś szczęśliwie starte materiały odłożą. Można te gałki otwierać I czyścić ale ciężko potem jest dobrze zacisnąć. Koszt nowych z Ali jest mały, wymiana trwa 10 minut. Otwarcie joycona jest łatwe. Więc imho się nie opłaca naprawiać. I teraz minus lite - gałki są tego samego typu więc ryzyko jest takie jak wcześniej a zmienić analog xD Trzeba rozebrać calutką konsolę. Dodajmy do tego rozmiar które nie jest dużo mniejszy i brak obrazu na TV i dla mnie nie warto zakupu tego rozważać nawet. Natomiast druga sprawa czyli serwis xD @Orzeszek ma rację. Wymieniłem analogi ludziom, którzy twierdzili że "nic się nie stało". Otwieram a tam gałka wcisnieta od nacisku tak, że nie klika i prawie trzpień przebił obudowę. Dobrze ze metalowa była. I takich joyow to yebane Nintendo nie chce naprawiać. Gnoje! Ludzie kłamią i ściemniają. Kiedyś kumpel dostał laptopa z którym "nic się nie stało" a z którego wysłał psie siki. Także ten. Co do tego przypadku to możemy spytać @Dave Czezky czy miał przypadki driftu zaraz po zakupie. Ja o takich nie słyszałem, zawsze jakiś czas to trwa. Także wg mnie może trafił na jakiś egzemplarz z gałkami z odzysku ale pie'rdoli żeby kliki złapać.
Opublikowano 28 września 20195 l 2 godziny temu, Dave Czezky napisał: chcialem tylko zaznaczyc, ze gry na xboxa nie sprzedawaly sie nigdy xd No bylem wczoraj u Pana czezkiego po gierkie i wszystkie ostatnie odrzuty z xklocka 360 leza w metalowym smietniku przy wejsciu, nawet troche kwiklem pod nosem
Opublikowano 29 września 20195 l Po ciężkim dla portfela wrześniu, październik wcale nie zapowiada się lepiej. Oto lista premier Sniper Elite III (10/1) Yu-No (10/1) Super Robot Wars V (10/3) Ghostbusters (10/4) The Alliance Alive (10/8) Call of Cthulhu (10/8) Trine 4 (10/8) Trine Collection [1/2/3] (10/8) all on cart... GS exclusive Trine Collection [1/2/3/4] (10/8) 1-3 are downloads Yooka-Laylee And the Impossible Lair (10/8) Aeternoblade II (10/11) Doraemon Story Of Seasons (10/11) The Witcher 3 (10/15) Overwatch (10/15) Baldur’s Gate / Baldur’s Gate 2 (10/15) Planescape Torment / Icewind Dale (10/15) Little Town Hero (10/16) Ring Fit Adventure (10/18) A Hat In Time (10/18) Digimon Story Cyber Sleuth: Complete Edition (10/18) Destiny Connect (10/22) Atelier Ryza (10/29) Disgaea 4 Complete (10/29) Vampyr (10/29) Aladdin/Lion King Remaster (10/29) Super Monkey Ball: Banana Blitz (10/29) Resident Evil 5 (10/29) Resident Evil 6 (10/29) Resident Evil Triple Pack [4/5/6] (10/29) WRC8 (10/31) Luigi’s Mansion 3 (10/31) Must have dla mnie to Luigi, zresztą już kupiony. Na pewno wezmę też Wiedźmina. Oczywiście skończony już na Xboxie, ale Wiedźmin to Wiedźmin. Chciałbym Overwatcha, bardzo. Must have to też Baldurowate, ale w te, podobnie jak w Cywilizację, wolę grać na iPadzie. W przyszłości i przy okazji jakiejś mocnej wyprzedaży wezmę też zapewne klasyki Disneya, a mocno intryguje mnie Vampyr, WRC, czy Zew Cthulhu. Tak czy siak jest w co grać
Opublikowano 29 września 20195 l Te starocie na premierę w takiej cenie są dla frajerów, bo później szybko schodzą z ceny. Na trzy części RE szybko były promki i są co chwilę.
Opublikowano 29 września 20195 l Przeportowanie takiej gry jak Wiedźmin na Switchu raczej tanie i łatwe nie było. Jest jakakolwiek gra obecnej generacji do której można by było coś takiego porównać? A co do Baldurów to pełna zgoda. Na iOS standardowa cena to chyba około 50 zl z częstymi promocjami rzędu 20-30.
Opublikowano 29 września 20195 l Nie bronię cen ale jednak jest to jedyna oficjalna wersja przenośna tej gry. Chyba że traktujesz laptopa jako handheld. Oczywiście, czy się będzie dobrze grało - czas pokaże, ale to jest ta rzecz za którą ludzie dopłacają. Jestem bardzo ciekawe jak się Wiesiek sprzeda. Z ciekawostek powiem wam, że mam 2 kumpli w robocie którzy mówili, że jakby dali import save'a z PC na Switchu to by kupili i dokończyli bo inaczej nie mają kiedy xd
Opublikowano 30 września 20195 l W dniu 29.09.2019 o 08:03, Gregor var Emreis napisał: Po ciężkim dla portfela wrześniu, październik wcale nie zapowiada się lepiej. Oto lista premier Sniper Elite III (10/1) Yu-No (10/1) Super Robot Wars V (10/3) Ghostbusters (10/4) The Alliance Alive (10/8) Call of Cthulhu (10/8) Trine 4 (10/8) Trine Collection [1/2/3] (10/8) all on cart... GS exclusive Trine Collection [1/2/3/4] (10/8) 1-3 are downloads Yooka-Laylee And the Impossible Lair (10/8) Aeternoblade II (10/11) Doraemon Story Of Seasons (10/11) The Witcher 3 (10/15) Overwatch (10/15) Baldur’s Gate / Baldur’s Gate 2 (10/15) Planescape Torment / Icewind Dale (10/15) Little Town Hero (10/16) Ring Fit Adventure (10/18) A Hat In Time (10/18) Digimon Story Cyber Sleuth: Complete Edition (10/18) Destiny Connect (10/22) Atelier Ryza (10/29) Disgaea 4 Complete (10/29) Vampyr (10/29) Aladdin/Lion King Remaster (10/29) Super Monkey Ball: Banana Blitz (10/29) Resident Evil 5 (10/29) Resident Evil 6 (10/29) Resident Evil Triple Pack [4/5/6] (10/29) WRC8 (10/31) Luigi’s Mansion 3 (10/31) Must have dla mnie to Luigi, zresztą już kupiony. Na pewno wezmę też Wiedźmina. Oczywiście skończony już na Xboxie, ale Wiedźmin to Wiedźmin. Chciałbym Overwatcha, bardzo. Must have to też Baldurowate, ale w te, podobnie jak w Cywilizację, wolę grać na iPadzie. W przyszłości i przy okazji jakiejś mocnej wyprzedaży wezmę też zapewne klasyki Disneya, a mocno intryguje mnie Vampyr, WRC, czy Zew Cthulhu. Tak czy siak jest w co grać vampyr i call of cthulhu na switchu jak to nawet na koksie źle dzialalo oh no xD Nie rób sobie tego orgywaj takie gry na dużych konsolach
Opublikowano 2 października 20195 l Panowie pomóżcie , z racji iż mam spory backlog (Zelda nietknięta , Astral rozgrzebany, Valkyria 4 teraz na tapecie), pozostaje mi w tym roku zakupienie tylko jednego większego tytuł, i tu pytanie do was co byście polecali , gryzę się z myślami nad FF XII(teraz na promo w eshopie), albo FE Three Houses. Oglądam YT i za cholerę nie mogę się zdecydować.
Opublikowano 2 października 20195 l skoro masz spory backlog, to polecam nie kupowac nic nowego, tylko nadrabiac backlog.
Opublikowano 2 października 20195 l 5 minut temu, Rezoo7 napisał: Panowie pomóżcie , z racji iż mam spory backlog (Zelda nietknięta , Astral rozgrzebany, Valkyria 4 teraz na tapecie), pozostaje mi w tym roku zakupienie tylko jednego większego tytuł, i tu pytanie do was co byście polecali , gryzę się z myślami nad FF XII(teraz na promo w eshopie), albo FE Three Houses. Oglądam YT i za cholerę nie mogę się zdecydować. Dragon Quest XI
Opublikowano 2 października 20195 l Godzinę temu, Rezoo7 napisał: Panowie pomóżcie , z racji iż mam spory backlog (Zelda nietknięta , Astral rozgrzebany, Valkyria 4 teraz na tapecie), pozostaje mi w tym roku zakupienie tylko jednego większego tytuł, i tu pytanie do was co byście polecali , gryzę się z myślami nad FF XII(teraz na promo w eshopie), albo FE Three Houses. Oglądam YT i za cholerę nie mogę się zdecydować. Astral rozgrzebany, czyli nie siadł? Valkyria 4 na tapecie, a już pytasz o następny tytuł, czyli nie podchodzi? Zelda nietknięta, to może czas sprawdzić? Bierz Celeste. Edytowane 2 października 20195 l przez zdrowywariat
Opublikowano 2 października 20195 l Celeste już ograne , co do wyżej wymienionych tytułów mam zamiar dojechać z nimi do końca roku, za dużo kupuję a za mało przechodzę więc postanowiłem trochę przystopować z zakupami. 2 godziny temu, ragus napisał: Dragon Quest XI Niestety wchodzą w rachubę tylko FF XIi oraz FE Three Houses gdyż sa aktualnie w dobrych cenach do wyrwania . Na Dragona przyjedzie pora później. 2 godziny temu, Rayos napisał: skoro masz spory backlog, to polecam nie kupowac nic nowego, tylko nadrabiac backlog. Wiem, ale każde promo kusi jak diabeł mój portfel
Opublikowano 2 października 20195 l Z drugiej strony może i macie rację i się wstrzymam .Popadłem ostatnio w manię kupowania i odkładania na później. Jakby miało kiedyś zabraknąć Edytowane 2 października 20195 l przez Rezoo7
Opublikowano 2 października 20195 l Kur.wa chciałem coś takiego rok temu kiedy kupowałem switcha. W sumie lepiej późno niż wcale, niektórzy będą mogli w ogóle dać sobie spokój z joyconami i ich problemem.