Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Featured Replies

• Odpowiedzi 18,5 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Pograłem w Zeldę pół godziny (ale czas zleciał tak szybko, że miałem wrażenie, że minęło tylko 5 minut  )? Był to sam początek gry, gdy Link wybudza się z wieloletniego snu. Wrażenia?   Na pewno zna

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Mój Słiczerek to istny obieżyświat. Tylko w 2024 r. odwiedził m.in. Francję, Włochy, Norwegię, Grecję... Za kilka tygodni będzie mi towarzyszył w Miami.   Przyda mu się nieco ciepła po arktycznym c

• zdrowywariat
    zdrowywariat

No ale brak znajomych to nie wina Nintendo.

Opublikowano

Drodzy forumowicze mam pytanie. Nie ukrywam, że wyszło kilka gier na konsolę N, które chciałbym sprawdzić i zacząłem myśleć nad Switchem. Ten lite to serio taka kupa? Duża wersja jest trochę za droga, nie mam na tyle miejsca, a nie ukrywam, że wizja mobilnego grania na kibelku czy w wyrku jest kusząca. Boje się trochę o te driftujące analogii ale z drugiej strony pewnie nie grałbym tyle co na PS4, więc może nie będzie tak szybko dramatu. Kupno samej konsoli mi starczy czy potrzebuje jakieś akcesoria jeszcze ? Pierwszą chcę ograć Zeldę tą z zeszłego roku chyba co dyszki zgarniała :) dzięki za odpowiedzi 

Opublikowano

w lozeczku czy kibelku mozesz tez grac uzywajac zwyklego switcha :) 

Opublikowano

Kasa misiu, kasa ;) myślałem nad używką ale ludzie raczej nie polecają kupować używanych Switch'ów z racji, że sprzęt jest ponoć dość delikatny 

Opublikowano

Nie masz porównania więc w sumie nie wiesz co tracisz :) Ja bym się wstrzymał, doskładał kasy i kupił standardowego

Opublikowano

Lite jest zdecydowanie za drogi w stosunku do tego co zabiera. Też bym dozbierał do zwykłej wersji ale rób jak uważasz. Używki Lite widziałem za 7 stówek, takie pieniądze jeszcze bym przełknął.

Opublikowano

Taki przykład pierwszy z brzegu - Luigi's Mansion 3 ma dodatkowe zadania, które polegają na szukaniu Boo na podstawie wibracji. Mając Lite'a nie będziesz miał szansy tego zrobić w trybie handheld, jedynie po podłączeniu pada z HD Rumble w trybie stołowym. Niby nic, ale jednak słabo. 

Opublikowano

Luigiego/gooigi wibrują na ekranie jak jesteś blisko boo :) 

anyway, rumble tez potrzebny jest np do Mario odyssey przy niektórych księżycach, tam to rozwiązali tak, ze ekran się trzęsie cały ;) 

Musieli jakieś alternatywy zrobic dla ludzi którzy grają nie tyle na lite, co po prostu bez wibracji. 

Opublikowano

Ja tam bym brał normalnego Switch. Dla mnie ten cały Lite to do pieca i tyle, ani to pożyteczne ani to żadnych plusów nie ma. 

Opublikowano
4 godziny temu, orion50 napisał:

Ok, rozumiem. W takim razie wstrzymam się i może na święta zrobię sobie prezent. Dzięki chłopaki

Zwykły teraz trzyma ponad 6h, oczywiście bierz wersję neon. I obowiązkowo Zeldę, SMO i Luigiego :)

Opublikowano
2 godziny temu, zdrowywariat napisał:

Zwykły teraz trzyma ponad 6h, oczywiście bierz wersję neon. I obowiązkowo Zeldę, SMO i Luigiego :)

Tych obowiązkowych gier na Switcha cała masa :)

Opublikowano

Jak koledzy piszą. Bierz nowszą wersję dużego (który jest raptem większy o 0.7 cala). Tylko na nim pograsz w najlepszym trybie STOŁOWYM

Opublikowano

Czyli nie warto kupowac Lite tylko odnowiona wersje nawet jak sie gra przenosnie bez TV wogole?

EDIT: Kupilem szarego Lite zeby sie nie rzucac w oczy

Edytowane przez _Forum_

Opublikowano

Nie warto. Nie masz wibracji, nie masz motion control, masz te same analogi które się w końcu mogą zepsuć. No ale jesteś narkomanem i alkoholikiem więc to bez znaczenia. 

Opublikowano

Mi sie podoba, jest lekki i od razu w RE5 mi wchodzily head shoty. Dobrze ze obadalem demo bo chcialem kupic dla multi ale jednak nie, nie wydam na ta gre 120 zl

Opublikowano

@_Forum_

Jak pasuje Ci lite i wiesz że będziesz grał głównie w trybie przenośnym to świetny wybór. Forumowi spece z tego działu prawdopodobnie nie mieli nawet wersji Lite w rękach.

Zresztą co za desperat chciałby oglądać gry ze switcha na dużym TV :yao:

Opublikowano

Prawda chociaz na TV z Pro Controllerem w rekach gra sie swietnie. Wydaje mi sie ze Lite sprawdzi mi sie rewelacyjnie przez mniejsza wage, od grania na normalnym Switchu rece mnie bolaly po jakims czasie a co do ekranu to w tej rozdzielczosci przez mniejszy rozmiar moze byc nawet lepiej. Poza tym ciesze sie ze mam tyle gier w cyfrze, karty 128 i 64 GB cale juz zawalone i nie mam miejsca na kilka innych gier

Opublikowano

No granie na TV ma dla mnie sens tylko gdy chodzi o kanapowe multi lub jeśli chodzi o gry Nintendo. Takie Diablo 3 czy Doom to jest tragedia na dużym ekranie za to w trybie przenośnym miodzio. 

Opublikowano
2 godziny temu, devilbot napisał:

@_Forum_

Jak pasuje Ci lite i wiesz że będziesz grał głównie w trybie przenośnym to świetny wybór. Forumowi spece z tego działu prawdopodobnie nie mieli nawet wersji Lite w rękach.

Zresztą co za desperat chciałby oglądać gry ze switcha na dużym TV :yao:

A ty masz którego?