blantman 5 780 Opublikowano 28 września 2019 Opublikowano 28 września 2019 2 godziny temu, Dave Czezky napisał: joy-cony joy-conami, xbox one x to jest dopiero awaryjne (pipi). Raczej nie bo poza głośniejszymi konsolami nic nie słyszałem a mam wśród znajomych kilka Xbox one x. Poza tym nawet jak trafisz na głośniejsza sztukę ms daje 2 lata gwarancji door to door i sam z niej skorzystałem. Naprawa konsoli trwała 7 dni roboczych i konsola wróciła cichutko. W przypadku switcha jak wygląda gwarancja? Bo chyba nie jest tak różowo Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 28 września 2019 Opublikowano 28 września 2019 ja ci mowie z pozycji kogos kto to sprzedaje. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 28 września 2019 Opublikowano 28 września 2019 7 minut temu, Dave Czezky napisał: ja ci mowie z pozycji kogos kto to sprzedaje. A ja z pozycji kogoś kto testował wszystkie konsole sam i ich serwisy. Miałem PS4 i tam raz mi padł napęd (wypluwał płyty) więc oddałem do serwisu czekałem ponad miesiąc na konsole i tak dobrze że jeszcze rok nie minął wtedy. Oczywiście moje premierowe PS4 było głośne ale tylko sam mogłem to naprawić rozkręcając konsole więc olałem i kilka lat miałem suszarkę w domu. Miałem switcha i joy cony gubiły zasięg musiałem domowymi sposobami naprawiać bo też już po gwarancji. Dodam do tego że w (pipi) głośny switch był w docku. Ostatnio pożyczyłem switcha od Kruka i też coś z joy conami nie tak plus głośny w (pipi). Więc podstawa to pro controler teraz jak kupię własną rewizje lub nadajnik abym mógł na padzie od Xboxa grać na switch. Miałem też 3 Xbox one. Xbox one FAT do tej pory chodzi u kumpla w domu zero awarii, Xbox one s do tej pory u innego kumpla działa i zero problemów oraz Xbox one x który był głośny więc oddałem na gwarancji. Teraz żałuję że tyle zwlekałem bo bym miał cichutką konsole wcześniej. Ty jesteś jakoś strasznie źle na Xboxa nastawiony bo ci powoli zabiera klientów ( po co kupować w pudełku na promo za 149 zł dmc 5 jak jest w game pass itp) jak kiedyś Sony wprowadzi podobną usługę to żegnajcie sklepy:). Aby nie było offtopa to apropo switch lite kumpel sprawił dzieciakowi z okazji urodzin. Trzymałem to w dłoniach i jednak wiem że rewizja switcha to lepszy wybór. Zabawne że nawet animacji początkowej nie zmienili jak to już nie ma nic wspólnego ze switchem. Trzymając to w dłoni nie czułem aby było o wiele bardziej wygodne od zwykłego switcha. Do tego miałem wrażenie jakby to była bardziej zabawka niż konsola. Mało solidne mi się wydawało. Plus ryzyko że joy cony padną i dupa. Czekam na Luigi mansion 3 w sklepie i tego samego dnia kupuje. W domu czekają astral chains i zelda. Listopad poksy oj switch będzie chodził non stop . Szczególnie jak się spojrzy na premiery na "duże konsole" w tym roku to switch jest must have dla każdego. 1 Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 28 września 2019 Opublikowano 28 września 2019 chcialem tylko zaznaczyc, ze gry na xboxa nie sprzedawaly sie nigdy xd Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 28 września 2019 Opublikowano 28 września 2019 @giger_andrus @Orzeszek prawda jest taka, że oboje macie rację. Problem z driftem istnieje. Jest tego sporo, jest proces zbiorowy więc zebrało się nieco ludzi. Switch to jeden wielki kompromis. Analogi są polowy wysokości normalnych analogów, ich działanie opiera się na tarciu elementow a nie na zasadzie klasycznych potencjometrów więc to, że przez tarcie będą się ścierać materiały jest pewne. Jednym się to przydarzy szybciej, innym później, innym się jakoś szczęśliwie starte materiały odłożą. Można te gałki otwierać I czyścić ale ciężko potem jest dobrze zacisnąć. Koszt nowych z Ali jest mały, wymiana trwa 10 minut. Otwarcie joycona jest łatwe. Więc imho się nie opłaca naprawiać. I teraz minus lite - gałki są tego samego typu więc ryzyko jest takie jak wcześniej a zmienić analog xD Trzeba rozebrać calutką konsolę. Dodajmy do tego rozmiar które nie jest dużo mniejszy i brak obrazu na TV i dla mnie nie warto zakupu tego rozważać nawet. Natomiast druga sprawa czyli serwis xD @Orzeszek ma rację. Wymieniłem analogi ludziom, którzy twierdzili że "nic się nie stało". Otwieram a tam gałka wcisnieta od nacisku tak, że nie klika i prawie trzpień przebił obudowę. Dobrze ze metalowa była. I takich joyow to yebane Nintendo nie chce naprawiać. Gnoje! Ludzie kłamią i ściemniają. Kiedyś kumpel dostał laptopa z którym "nic się nie stało" a z którego wysłał psie siki. Także ten. Co do tego przypadku to możemy spytać @Dave Czezky czy miał przypadki driftu zaraz po zakupie. Ja o takich nie słyszałem, zawsze jakiś czas to trwa. Także wg mnie może trafił na jakiś egzemplarz z gałkami z odzysku ale pie'rdoli żeby kliki złapać. Cytuj
oFi 2 497 Opublikowano 28 września 2019 Opublikowano 28 września 2019 2 godziny temu, Dave Czezky napisał: chcialem tylko zaznaczyc, ze gry na xboxa nie sprzedawaly sie nigdy xd No bylem wczoraj u Pana czezkiego po gierkie i wszystkie ostatnie odrzuty z xklocka 360 leza w metalowym smietniku przy wejsciu, nawet troche kwiklem pod nosem Cytuj
orion50 632 Opublikowano 12 listopada 2019 Opublikowano 12 listopada 2019 Drodzy forumowicze mam pytanie. Nie ukrywam, że wyszło kilka gier na konsolę N, które chciałbym sprawdzić i zacząłem myśleć nad Switchem. Ten lite to serio taka kupa? Duża wersja jest trochę za droga, nie mam na tyle miejsca, a nie ukrywam, że wizja mobilnego grania na kibelku czy w wyrku jest kusząca. Boje się trochę o te driftujące analogii ale z drugiej strony pewnie nie grałbym tyle co na PS4, więc może nie będzie tak szybko dramatu. Kupno samej konsoli mi starczy czy potrzebuje jakieś akcesoria jeszcze ? Pierwszą chcę ograć Zeldę tą z zeszłego roku chyba co dyszki zgarniała dzięki za odpowiedzi Cytuj
Rayos 3 185 Opublikowano 12 listopada 2019 Opublikowano 12 listopada 2019 w lozeczku czy kibelku mozesz tez grac uzywajac zwyklego switcha Cytuj
orion50 632 Opublikowano 12 listopada 2019 Opublikowano 12 listopada 2019 Kasa misiu, kasa myślałem nad używką ale ludzie raczej nie polecają kupować używanych Switch'ów z racji, że sprzęt jest ponoć dość delikatny Cytuj
Gregor var Emreis 129 Opublikowano 12 listopada 2019 Opublikowano 12 listopada 2019 Nie masz porównania więc w sumie nie wiesz co tracisz Ja bym się wstrzymał, doskładał kasy i kupił standardowego 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 12 listopada 2019 Opublikowano 12 listopada 2019 Lite jest zdecydowanie za drogi w stosunku do tego co zabiera. Też bym dozbierał do zwykłej wersji ale rób jak uważasz. Używki Lite widziałem za 7 stówek, takie pieniądze jeszcze bym przełknął. 1 Cytuj
orion50 632 Opublikowano 12 listopada 2019 Opublikowano 12 listopada 2019 Ok, rozumiem. W takim razie wstrzymam się i może na święta zrobię sobie prezent. Dzięki chłopaki Cytuj
Gromit 244 Opublikowano 12 listopada 2019 Opublikowano 12 listopada 2019 Taki przykład pierwszy z brzegu - Luigi's Mansion 3 ma dodatkowe zadania, które polegają na szukaniu Boo na podstawie wibracji. Mając Lite'a nie będziesz miał szansy tego zrobić w trybie handheld, jedynie po podłączeniu pada z HD Rumble w trybie stołowym. Niby nic, ale jednak słabo. Cytuj
Rayos 3 185 Opublikowano 12 listopada 2019 Opublikowano 12 listopada 2019 Luigiego/gooigi wibrują na ekranie jak jesteś blisko boo anyway, rumble tez potrzebny jest np do Mario odyssey przy niektórych księżycach, tam to rozwiązali tak, ze ekran się trzęsie cały Musieli jakieś alternatywy zrobic dla ludzi którzy grają nie tyle na lite, co po prostu bez wibracji. Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 12 listopada 2019 Opublikowano 12 listopada 2019 Ja tam bym brał normalnego Switch. Dla mnie ten cały Lite to do pieca i tyle, ani to pożyteczne ani to żadnych plusów nie ma. 1 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 12 listopada 2019 Opublikowano 12 listopada 2019 4 godziny temu, orion50 napisał: Ok, rozumiem. W takim razie wstrzymam się i może na święta zrobię sobie prezent. Dzięki chłopaki Zwykły teraz trzyma ponad 6h, oczywiście bierz wersję neon. I obowiązkowo Zeldę, SMO i Luigiego Cytuj
Gregor var Emreis 129 Opublikowano 12 listopada 2019 Opublikowano 12 listopada 2019 2 godziny temu, zdrowywariat napisał: Zwykły teraz trzyma ponad 6h, oczywiście bierz wersję neon. I obowiązkowo Zeldę, SMO i Luigiego Tych obowiązkowych gier na Switcha cała masa 1 Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 13 listopada 2019 Opublikowano 13 listopada 2019 Jak koledzy piszą. Bierz nowszą wersję dużego (który jest raptem większy o 0.7 cala). Tylko na nim pograsz w najlepszym trybie STOŁOWYM Cytuj
iluck85 2 964 Opublikowano 15 grudnia 2019 Opublikowano 15 grudnia 2019 A ja mam lite i nie wymieniłbym na dużego. Lżejszy, lepiej leży w łapach, nic nie trzeszczy pod palcami (joycony mają swój luz), nie interesowały mnie jakieś ruchome gierki, dojenie krów itp. W docku ograłem tylko Zelde i to często się zmuszając (no jak, taki tytuł na małym ekranie?), bo wolałem grać w trybie handheld. Lepszy krzyża- normalny. Dla mnie to był drugi zakup Switcha, bo mam w planie ogranie 3 gier i na horyzoncie nic nie widzę dla siebie. Wiec DLA MNIE lite mocno ok Kupiony dayone jak Switch zwykły swego czasu. 2 Cytuj
izon 1 005 Opublikowano 15 grudnia 2019 Opublikowano 15 grudnia 2019 Godzinę temu, iluck85 napisał: A ja mam lite i nie wymieniłbym na dużego. Lżejszy, lepiej leży w łapach, nic nie trzeszczy pod palcami (joycony mają swój luz), nie interesowały mnie jakieś ruchome gierki, dojenie krów itp. W docku ograłem tylko Zelde i to często się zmuszając (no jak, taki tytuł na małym ekranie?), bo wolałem grać w trybie handheld. Lepszy krzyża- normalny. Dla mnie to był drugi zakup Switcha, bo mam w planie ogranie 3 gier i na horyzoncie nic nie widzę dla siebie. Wiec DLA MNIE lite mocno ok Kupiony dayone jak Switch zwykły swego czasu. Dla mnie Lite zdyskfalifikowało jedno - tj. mniejszy ekran niż w zwykłym Switchu. Cena za tak wybrakowany sprzęt względem oryginału w mojej ocenie jest porażająca. No i kolejna sprawa - dla mnie Switch to przede wszystkim imprezy ze znajomymi, więc.. 1 Cytuj
Ukukuki 7 103 Opublikowano 15 grudnia 2019 Opublikowano 15 grudnia 2019 No dla mnie następca 360 jeśli chodzi o kanapowe granie. Uwielbiam tak spędzać czas ze znajomymi. Cytuj
izon 1 005 Opublikowano 18 grudnia 2019 Opublikowano 18 grudnia 2019 Jeszcze w temacie Lita - jak na tym grać np. w takie Fire Emblem? Odpaliłem dzisiaj na zwykłym Switchu w trybie handled no i kur.. nie da się grać - czcionka mikroskopijna, zero przyjemności z grania.. 2 Cytuj
izon 1 005 Opublikowano 20 grudnia 2019 Opublikowano 20 grudnia 2019 @devilbot nie wiem, za co te minusy? Czy w poście o Fire Emblem jest cokolwiek, co by nie było prawdą? Cytuj
Sprinter31 0 Opublikowano 22 grudnia 2019 Opublikowano 22 grudnia 2019 Ja mam lite i jestem zadowolony, chciałem coś za vite i nie żałuję. Ma swoje ograniczę ale ja nie jestem typem gracza co musi wszystkie pierdoły zebrac. Ograłem pokemony te stare, Mario kart, super Mario Bros u deluxe i obecnie ogrywam Luigiego 3 Cytuj
izon 1 005 Opublikowano 24 grudnia 2019 Opublikowano 24 grudnia 2019 W dniu 22.12.2019 o 08:31, Sprinter31 napisał: Ja mam lite i jestem zadowolony, chciałem coś za vite i nie żałuję. Ma swoje ograniczę ale ja nie jestem typem gracza co musi wszystkie pierdoły zebrac. Ograłem pokemony te stare, Mario kart, super Mario Bros u deluxe i obecnie ogrywam Luigiego 3 Luigi to jedna z tych gier, która jest perfekcyjnie zrobiona pod przenośne granie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi