Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Mam trzy wersje ich padów (fc30, sf30 i pro+/) i spełniają swoją rolę na switchu, na pc i na telefonie. Nie potrzebny mi żaden inny a ich wykonanie jest sztywniutkie. Nie widzę sensu rozpisywania się nad czymś co było wałkowane multum razy.

• Odpowiedzi 18,5 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Pograłem w Zeldę pół godziny (ale czas zleciał tak szybko, że miałem wrażenie, że minęło tylko 5 minut  )? Był to sam początek gry, gdy Link wybudza się z wieloletniego snu. Wrażenia?   Na pewno zna

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Mój Słiczerek to istny obieżyświat. Tylko w 2024 r. odwiedził m.in. Francję, Włochy, Norwegię, Grecję... Za kilka tygodni będzie mi towarzyszył w Miami.   Przyda mu się nieco ciepła po arktycznym c

• zdrowywariat
    zdrowywariat

No ale brak znajomych to nie wina Nintendo.

Opublikowano

Nowe przecieki od Emily Rogers: „Metroid is one franchise that will get plenty of love on Switch. I think Switch will satisfy Metroid fans. Nintendo isn't giving up on Star Fox anytime soon either.” Prędzej napisała, że 2020 będzie dla posiadaczy Switcha na poziomie 2017 i 2019.

Opublikowano

A ja mam lite i nie wymieniłbym na dużego.

Lżejszy, lepiej leży w łapach, nic nie trzeszczy pod palcami (joycony mają swój luz), nie interesowały mnie jakieś ruchome gierki, dojenie krów itp. W docku ograłem tylko Zelde i to często się  zmuszając (no jak, taki tytuł na małym ekranie?), bo wolałem grać w trybie handheld. Lepszy krzyża- normalny. 

Dla mnie to był drugi zakup Switcha, bo mam w planie ogranie 3 gier i na horyzoncie nic nie widzę dla siebie. Wiec DLA MNIE lite mocno ok :) Kupiony dayone jak Switch zwykły swego czasu. 

Opublikowano
Godzinę temu, iluck85 napisał:

A ja mam lite i nie wymieniłbym na dużego.

Lżejszy, lepiej leży w łapach, nic nie trzeszczy pod palcami (joycony mają swój luz), nie interesowały mnie jakieś ruchome gierki, dojenie krów itp. W docku ograłem tylko Zelde i to często się  zmuszając (no jak, taki tytuł na małym ekranie?), bo wolałem grać w trybie handheld. Lepszy krzyża- normalny. 

Dla mnie to był drugi zakup Switcha, bo mam w planie ogranie 3 gier i na horyzoncie nic nie widzę dla siebie. Wiec DLA MNIE lite mocno ok :) Kupiony dayone jak Switch zwykły swego czasu. 

Dla mnie Lite zdyskfalifikowało jedno - tj. mniejszy ekran niż w zwykłym Switchu.  Cena za tak wybrakowany sprzęt względem oryginału w mojej ocenie jest porażająca. No i kolejna sprawa - dla mnie Switch to przede wszystkim imprezy ze znajomymi, więc..

Opublikowano

Usatysfakcjonowało by mnie gdyby pokazali Directa w Czwartek a po nim puścili do e shopa Metroida Trylogię pod choinkę na Mikołaja .

Ale pomarzyć zawsze można .

Swoją drogą wkur...a mnie iż temat Metroida wypływa znowu w Grudniu jak co roku , a potem cały rok dupa.

Opublikowano
2 godziny temu, zdrowywariat napisał:

Ale bym se przeszedł jedynkę, a później dwójkę i trójkę w oczekiwaniu na czwórkę.

1 i 2 to dla mnie arcydzieła 3 juz tego nie miala, ostatnio ost sobie z jedynki zapuściłem miodzio, Yamamoto wykonał tam kawał fantastycznej roboty.

Opublikowano
11 godzin temu, Rezoo7 napisał:

1 i 2 to dla mnie arcydzieła 3 juz tego nie miala, ostatnio ost sobie z jedynki zapuściłem miodzio, Yamamoto wykonał tam kawał fantastycznej roboty.

Zgadzam się, w trójce się lekko klimat ulotnił, może dlatego nigdy jej nie skończyłem. Jedynkę i dwójkę na 100% (wszystko skanowałem :)).

Opublikowano

Czy folia na ekranie to wystarczająca ochrona przed otarciami w trakcie wkładania Switcha do docka? Myślę o zakupie "skarpety" na docka, ale nie wiem czy jest sens się w to bawić. 

Opublikowano

Jeszcze w temacie Lita - jak na tym grać np. w takie Fire Emblem? Odpaliłem dzisiaj na zwykłym Switchu w trybie handled no i kur.. nie da się grać - czcionka mikroskopijna, zero przyjemności z grania..

Opublikowano

@devilbot nie wiem, za co te minusy? Czy w poście o Fire Emblem jest cokolwiek, co by nie było prawdą?

Opublikowano

Ja mam lite i jestem zadowolony, chciałem coś za vite i nie żałuję. Ma swoje ograniczę ale ja nie jestem typem gracza co musi wszystkie pierdoły zebrac. Ograłem pokemony te stare, Mario kart, super Mario Bros u deluxe i obecnie ogrywam Luigiego 3

Opublikowano
W dniu 22.12.2019 o 08:31, Sprinter31 napisał:

Ja mam lite i jestem zadowolony, chciałem coś za vite i nie żałuję. Ma swoje ograniczę ale ja nie jestem typem gracza co musi wszystkie pierdoły zebrac. Ograłem pokemony te stare, Mario kart, super Mario Bros u deluxe i obecnie ogrywam Luigiego 3

Luigi to jedna z tych gier, która jest perfekcyjnie zrobiona pod przenośne granie.

Opublikowano

Jak pograsz to zobaczyszbze jest ok, gdybym mial zwyklego Switcha to w zyciu bym tyle nie pogral za jednym posiedzeniem. Sam sie przekonasz ze lepiej lezy w rekach nawet

Opublikowano

Luigi wykorzystuje dość intensywnie HD rumble, granie bez tej opcji to dla mnie wybrakowane doświadczenie.

Opublikowano

Chętniej bym poczytał o waszych doświadczeniach z Lite, a nie o wyobrażeniach.

Sam kupiłem nówkę za 700zł bo miałem okazję i tylko dlatego brałem bo to niemal połowa ceny zwykłego. Nie żałuję i tak gram jedynie przenośnie bo Lite miał mi zastąpić handheldy 3dsa i vitę.

Sama konsola wykonana jest o dziwo solidnie spodziewałem się mega taniego gównianego plastiku po doświadczeniach z 3dsem i słynną w ostatnich latach "jakością nintendo". Potwierdzam, że świetnie leży w dłoniach. Pewnie w niektóre gry się nie zagra jak jakieś Labo itp ale mnie one nie interesują.

Jeżeli kiedykolwiek pojawi się jakaś wersja pro zwykłego Switcha, a moja kolekcja gier powiększy się znacznie to nie wykluczam, że dokupię drugą wersję ale obecnie zostaje przy Lite w pełni zadowolony z zakupu.

Opublikowano

Nie zagrasz też w takie sztosy jak Fire Emblem, no chyba, że jesteś masochista ;)

Dużo tez stracisz grając w Mario Odyssey. Jest to wybrakowany produkt, pozbawiony istotnych funkcji tej konsolki.

Edytowane przez hennepin

Opublikowano
W dniu ‎20‎.‎12‎.‎2019 o 06:30, izon napisał:

@devilbot nie wiem, za co te minusy? Czy w poście o Fire Emblem jest cokolwiek, co by nie było prawdą?

Spokojnie, to jakiś małolat,  on teraz ma misje i daje mi minusy w wszystkich wypowiedziach bo skrytykowałem Switch-a Lite

Opublikowano

Ja kiedyś dostałem salwę minusów za napisanie, że podstawowy 2ds (ta pierwsza wersja, bez klapki i jednym ekranikiem podzielonym na 2) jest paskudny. Serio bić się o korpo to trzeba mieć łeb ;)

Opublikowano

Dałbym ci minusa za ten tekst o 2dsie hejterze ale dzisiaj wykorzystałem już wszystkie. Ten 2ds jest seksowny mam dwie sztuki przeźroczystego czerwony i niebieski nie mogę się napatrzeć. Są cudowne.

Opublikowano

Ta pierwsza wersja 2DS bez klapki to kuuuuupa. Za to nowe 2DSy z klapką to sam seks. 

Mi się switch lite bardzo się podoba i walą mnie wszystkie opcje które stracił oprócz jednej. Możliwości podpięcia pod TV. Dlatego mojego Switcha nie wymienię na lite. A te wibracje nie są takie fajnie jak wszyscy mówią. No wibruje i tyle, moja ręka to nie łechtaczka żebym wyczuł jakieś niuanse ;d Albo żeby mi one robiły różnicę. 

Opublikowano

Mi się też Lite bardzo podoba z wyglądu, faktycznie lepiej leży w łapach i pod tym względem to zdecydowanie lepszy handheld, no ale brak możliwości podpięcia pod TV, gdzie Switch to u mnie rozkręcacz większości imprez + mniejszy ekran, gdzie tak jak napisałem, w niektóre gry jak Fire Emblem już się ciężko gra przez małe czcionki dyskryminują tą konsolę. I nie ma tu winy nintendo bo niedopasowanie czcionek to lenistwo twórców gier no ale cóż...