Skocz do zawartości

Nintendo Switch Lite - temat główny

pattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No są problemy jeszcze z dostępnością bo to jednak preordery ale koleś pisze, że jak wystrzeli to normalnie będzie dostępne na aliexpress. Pewnie potem ktoś to podrobi i będzie 2-3x taniej jak z innymi rzeczami. Liczyłem trochę, że uda się zwiększyć rozmiar bo ramka wielka i jakby trochę w obudowie zmienić ramki to pewnie by weszło ok 6 cali. W tym rozmiarze byłoby złoto natomiast zamiast na swoim OLEDzie obecnie testuję granie na Lite i poza lekkim downgradem ergonomii i ogromnym ekran (liczę że w styczniu już ekran dostanę) bo bardzo fajna maszynka mieszcząca się w keszeni kurtki. Wyjmujesz z keszeni i grasz, piękna sprawa.

Opublikowano

Lite był w wielu kolorach. Po zebraniu zamówień koleś stwierdził, że szkoda życia na dostosowywanie ramek i robienie mniejszych zamówień i od nowej wersji będą 3 max 4 najpopularniejsze a w pierwszej kolejności do produkcji idą czarne, bo nikomu nie przeszkadzają i pasują do każdego koloru obudowy. Ale nikt nikomu nie każe kupować :-) 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Nie bierzcie z wysyłką z Hiszpanii. Na forum Peppera jest kilka tematów, że kupując elektronikę na Ali z wysyłką z Hiszpanii bardzo często idzie się nadziać, bo albo paczka zostanie żle zaadresowana albo przy zwrotach wypierają się, że odesłało się poprawny produkt - w obu przypadkach można umoczyć kasę.

Sam się tak nadziałem, bo wziąłem Switcha Lite z wysyłką z Hiszpanii, a okazało się, że paczka została wysłana z Francji i dostarczona do Hiszpanii, a miała zostać wysłana z Hiszpanii z dostawą do PL. W tym samym zamówieniu dobrałem akcesoria i one z Chin dotarły bez problemu do PL, a z konsolą wtopa.

Potem z 1.5 miesiąca walczyłem z Ali o zwrot kasy, ale ciągle nie wierzyli w moją niewinność i dopiero zaryzykowałem dogadując się ze sprzedawcą, aby zamknąć spór i wtedy sam wydał dyspozycje zwrotu pieniędzy. Niestety, pomoc klienta na Ali to dno, więc szkoda ryzyka i nerwów.

Coraz więcej przypadków takich machlojek pojawia się też przy zamawianiu z hiszpańskiego Amazona do PL, więc już trzeba się wystrzegać wysyłek z tego kraju.

Edytowane przez Grzes!ek
  • Plusik 1
Opublikowano
2 godziny temu, Ukukuki napisał(a):

Szkoda ,że ten lite nie jest składany ale rozumiem założenia taniej konsoli. Gdyby chociaż tych ramek nie było xd 

Latami czekałem aż jakiś wariat zaprojektuje składaka jako mod chociaż ale nie robi nikt. Patrząc ile czasu zajmowało wypuszczenie składanych anberniców i jak psuł się zawias w pierwszym Retroid Flip oraz jak pękały zawiasy w niektórych DSach to chyba nie jest taka prosta sprawa po prostu xD Jedna bryła na pewno pewniejsza. 

Opublikowano
2 minuty temu, NemoKOF napisał(a):

Latami czekałem aż jakiś wariat zaprojektuje składaka jako mod chociaż ale nie robi nikt. Patrząc ile czasu zajmowało wypuszczenie składanych anberniców i jak psuł się zawias w pierwszym Retroid Flip oraz jak pękały zawiasy w niektórych DSach to chyba nie jest taka prosta sprawa po prostu xD Jedna bryła na pewno pewniejsza. 

Obudowa z metalu jak w GPD Win 1 i wyżej ale pewnie to za drogie xd 

Wiadomo to myślenie życzeniowe i Nintendo nigdy tego nie zrobi bo nie taki jest cel odchudzonego wariantu. Ja ogólnie jestem zaskoczony ,że nie wydali switcha jako kostkę pod TV bez ekranu w jakiś śmiesznych pieniądzach. 

Opublikowano
40 minut temu, Grzes!ek napisał(a):

Nie bierzcie z wysyłką z Hiszpanii. Na forum Peppera jest kilka tematów, że kupując elektronikę na Ali z wysyłką z Hiszpanii bardzo często idzie się nadziać, bo albo paczka zostanie żle zaadresowana albo przy zwrotach wypierają się, że odesłało się poprawny produkt - w obu przypadkach można umoczyć kasę.

Sam się tak nadziałem, bo wziąłem Switcha Lite z wysyłką z Hiszpanii, a okazało się, że paczka została wysłana z Francji i dostarczona do Hiszpanii, a miała zostać wysłana z Hiszpanii z dostawą do PL. W tym samym zamówieniu dobrałem akcesoria i one z Chin dotarły bez problemu do PL, a z konsolą wtopa.

Potem z 1.5 miesiąca walczyłem z Ali o zwrot kasy, ale ciągle nie wierzyli w moją niewinność i dopiero zaryzykowałem dogadując się ze sprzedawcą, aby zamknąć spór i wtedy sam wydał dyspozycje zwrotu pieniędzy. Niestety, pomoc klienta na Ali to dno, więc szkoda ryzyka i nerwów.

Coraz więcej przypadków takich machlojek pojawia się też przy zamawianiu z hiszpańskiego Amazona do PL, więc już trzeba się wystrzegać wysyłek z tego kraju.

Spoko rzeczy, bo nie sądziłem że tam się tak bawią. 

Aczkolwiek ja większych problemów z Ali nie miałem i zawsze jak coś nie pykło, to ogarniali szybko i lepiej niż allegro. 

Opublikowano

Lite często się trafiają używki w dobrym stanie za 300-400 na OLX. Ja kupiłem za 320 z pękniętym szkłem ale w 100 sprawnym (dotyk i ekran), znajomek za 350 gdzie stan świetny. Na Ali to często są takie ratowane, wymienione obudowy itp. Ja bym u nas brał jak ktoś szuka.