Skocz do zawartości

The Boys - 2019 - Amazon Prime

Farmer

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam taki problem z serialami ogólnie, co jest mocno widoczne tutaj, że wciskają na siłę pełno motywów pobocznych żeby jakoś rozciągnąć fabułę która by mogła być filmem do pełnego sezonu serialu na kilka godzin. Homelander ze wszystkimi swoimi motywami, walka o władzę w Vought, The Boys polujący na nich + tło polityczne i essa, starczy, mamy dobry serial. Ale po chuj jakiś wątek gejowski z romansem, kolejny serial co miał być o czym innym a musimy patrzeć jak dwóch gejów leży w łóżku - do tego zazdrość tej azjatki, na chuj te motyw hughie i problemy z powracającą matką, dylematy uczuciowe starlight - no weźcie mi to wszystko wypierdolcie bo człowiek odruchowo sięga po telefon jak widzi te zmuły rodem z brazylijskich telenowel romantycznych. 

Pierwsze trzy odcinki mogły by być jednym odcinkiem jakby to całe niepotrzebne gówno wywalić. 

• This 3
  • Odpowiedzi 429
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Jeszcze nie oglądałem, ale natknąłem się na to

I ten plastik na dwóch nogach to chyba ma problemy z mową i emocjami, dodatkowo traktują ją tam jak powietrze, no kiepsko to wygląda, w nowym sezonie też chemia pozbawiła ją mimiki?

Cytat
At least the deep won't go near her anymore. There's enough plastic in the ocean already.

Auć

Edytowane przez Rtooj

Nie był to nigdy mój ulubiony serial.

Oglądałem raczej, bo wypada. Butecher mnie mega wkurwia, przewijam sceny z nim. Karl Urban jest mega, ale ta postać jest tu bardzo źle napisana... Nie widzę tu żadnych spadków w porównaniu z poprzednimi sezonami. Jest ciut lepiej niż sezon 2, który przespałem. 

I ta Starlajt aka "nie miałem nigdy operacji plastycznej" miałam z 320348203 xD

Na razie wiem tylko, że w USA jest jakaś mega drama ludzi, którzy są zgorszeni faktem, że w serialu o obciągającej ośmiornicy pokazali takie hardcorowe paskudztwa jak inteligentna czarnoskóra kobieta czy buziak 2 panów.

Boys to zawsze był tyko Anthony Star i jego Homelander.

Z tym "buziakiem dwóch panów" to chodzi o to że motyw jest wciśnięty na siłę i w chuj nie pasuje to serialu. Ruchanie ośmiornicy czy szur ktory się klonuje żeby robic sobie lizanie dupy ze swoim klonem pasują to konwencji serialu który jest o chorych pojebach i mieliśmy już tam sceny jak włażenie komuś do penisa i wysadzanie od środka. I raczej na to są wszyscy gotowi. A tu nagle zamiast chorych akcji mamy zmianę klimatu i przenosimy się do komedii romantycznej, gdzie mamy sceny jak się panowie tulą w łóżku i marnują czas antenowy, a jak jeden się skaleczy do drugi mówi do niego z uczuciem "mam pocałować bubę?". O chuj tu chodzi. Oglądalem film o pierdolniętych superbohaterach i nagle mam Seks w Wielkim Mieście w wersji homo. 

Zresztą wiadomo że jest to w scenariuszu tylko dlatego że wielkie lewackie korporacje jak Blackrock czy Vanguard wymuszają na producentach filmów, gier i seriali zawieranie takiego przekazu. Nie ma to nic wspólnego z wolnością artystyczną. 

• Plusik 1

Trochę nudne te 3 odcinki co wrzucili. Na początku myślałem, że wymienili aktora co gra MM ale to ten sam typ tylko zszedł hardkorowo z masy.

Wątek gejozy też mi się negatywnie rzucił w oczy. Jak już mają być pedały to niech chociaż dadzą ich w zabawnych/obrzydliwych sytuacjach pasujących do konwencji serialu, a nie w klimacie nadziewania pączusia miłością przy kominku.

Wątki Hewie i Starlight są tak beznadziejne w tym serialu że przypomina mi się Breaking Bad i Skyler. Ciężko się oglądało dwa odcinki, na razie bez szału, to lizanie tyłków przez klony to jeszcze ujdzie, ale ten romans z facetem zamiast z piękną japonką to nawet w tym uniwersum jest niemożliwe.

Frenchie zawsze był przewrażliwiony więc i coś takiego do niego pasuje. Wątki gejowskie były już przecież w tym serialu, chociażby na początku trzeciego sezonu. Nie wiem w czym problem. To akurat zupełnie mi nie przeszkadza. Fanem tego nie jestem, ale niech se będzie

Za to wątek powrotu matki Hughiego to taka bzdura, że masakra. O ile nie zrobią z tego jakiegoś absolutnego mindfucka to jest to kompletna strata czasu. 

Super za to jest Sage, megadobrze wpisała się w serial. Ciekawe w jaki sposób dojdzie do starcia między nią a Ojczyznosławem, bo coś takiego będzie na pewno. Firecracker ok, za to przy Starlight mam odruch wymiotny. Nie byłem jakimś superfanem urody tej aktorki ani jej gry, ale to co teraz się odpierdala przy jednym i drugim to kompletny koszmar. 

Ogólnie jakoś się mocno wlekły te odcinki, akcja za bardzo do przodu się nie posunęła. Oby dalej było lepiej

W dniu 12.06.2024 o 08:24, Masorz napisał(a):

Chyba dobry moment, żeby to skończyć w sumie. Czwarty sezon ponoć bardzo udany jest.

A jak mi mało będzie, to po prostu przeczytam komiksy, których to parę zeszytów z rok temu przeczytałem i były spokczko.
(...)

Podobne odczucia, czyli szału nie było, ale dobrze się czytało.

Dam szansę, bo ponoć tam przekozackie akcje później odchodzą.

Gorąco polecam zapoznać się z całością. Są znakomite.:good2: Oczywiście zdarzają się słabsze momenty, ale jak podobały ci się pierwsze tomy, to wiedz, że później dzieje się, oj dzieje. :diablo: A jak już dochodzi do - zdawałoby się - oczywistego zakończenia, to pojawia się tom dwunasty...
Co tam się wydarzyło.:notlikethis:

2zRwMJ6.png

Mother's Milk/Marvin faktycznie zmienił się w takim stopniu, że ludzie się zastanawiali czy to ten sam aktor.:philosoraptor: Laz Alonso, który się w niego wciela, zrzucił sporo kilogramów, zmienił też zarost. Według mnie znacznie lepiej prezentował się w poprzednich sezonach.

Najnowszy sezon ma swoje momenty, ale szału nie robi. Tak jak słusznie zauważył Observer, niepotrzebnie rozwlekają akcję, wciskając przy tym zbędne sceny. Liczę jednak, że Homelander się odpali (dużo mu chyba nie brakuje), i znowu będzie grubo. :twisted:

Ja narazie po 3 epach jestem zadowolony, jeśli mi się chce oglądać 3 odcinki serialu w jeden dzień to nie może być źle :) troche nie kupuje tego wątku geja u francuza i matki u hiułiego no ale niech im będzie. Ktoś mi może przypomnieć jak to było z tym noirem

Spoiler

Coś mi świta że była jakaś bitka i mu wypruli flaki i teraz jakiś random go udaje  przed światem? Serio już totalnie nie pamiętam 

Na tą chwilę to 4 sezon ratuje tylko dobry gore przy niektórych akcjach. Ten konflikt fanklubów jest tak bardzo z dupy i nieciekawy, że aż zęby bolą. Oby wrócił Soldier Boy ze swoimi staromodnymi przyzwyczajeniami i może sezon nabierze tempa, byłaby ciekawa kontra do Sage. A ona swoją drogą jak na najmądrzejszą osobę na świecie to niezłą chujnie odstawia przy tych jej super planach.

5 godzin temu, Pupcio napisał(a):

Ja narazie po 3 epach jestem zadowolony, jeśli mi się chce oglądać 3 odcinki serialu w jeden dzień to nie może być źle :) troche nie kupuje tego wątku geja u francuza i matki u hiułiego no ale niech im będzie. Ktoś mi może przypomnieć jak to było z tym noirem

Pokaż ukrytą zawartość

Coś mi świta że była jakaś bitka i mu wypruli flaki i teraz jakiś random go udaje  przed światem? Serio już totalnie nie pamiętam 

Spoiler

Według serialu Black Noir, wiedział o tym, że Soldier Boy jest "ojcem" Homelandera a kiedy powiedział mu o tym ten go zabił. 

Tutaj czytacie na własną odpowiedzialność:vegeta_smile:

Spoiler

Mam nadzieje, że ten nowy będzie przypominał tego z komiksów, wtedy będzie jazda.