Skocz do zawartości

The Boys - 2019 - Amazon Prime

Featured Replies

Opublikowano
1 godzinę temu, Figuś napisał(a):

nawet jak bedzie sraka, to gra Dean, więc oglądam

• Odpowiedzi 443
  • Wyświetleń 154,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Jezu co za gówno ten sezon. Bez ładu i składu, wątki z dupy, nawet Homelander jak jakiś zgred. Nawet finał taki bez emocji. Póki co Gen V zdecydowanie lepsze. Liczę na powrót do formy w kolejnym sezonie. 

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Nadrobiłem i pomijając już to, że takie oglądanie po roku przerwy oznacza, że w sumie nie pamiętam prawie nic z poprzednich sezonów, to faktycznie czuć tu spadek formy. Nie ma sensu, żebym powtarzał to, co wielokrotnie było powiedziane (o niepotrzebnych wątkach, dłużyznach, głupotkach). Ogólnie większość bohaterów, i pozytywnych i negatywnych, jest jakaś taka bezjajeczna, mają mało fajnych akcji (i nie chodzi mi tylko o typową rozpierduchę, bo ta akurat najczęściej mnie nudziła), a ich działania i motywacja raczej irytują. Na plus odcinek z wizytą pewnego supka w pewnym labolatorium, no ale w kontekście całej fabuły jest to trochę mało wiarygodne, bo niby czemu nie zrobił takiej akcji przed ostatnie parę/naście lat?

Inna sprawa, że albo ja stałem się na to bardziej wyczulony (wątpię), albo twórcy idą w tą swoją "subtelną" szyderę z określonej opcji politycznej/grupy społecznej już tak bardzo, że robi się to zwyczajnie prostackie i wkurwiające. Bo wiecie, to takie ironiczne, że tępe prawaki IRL robią z Homelandera swojego bohatera (co prawda to raczej urojenia twórców i publicystów, ale mniejsza z tym) i trzeba mieć wysokie IQ jak wyborcy Demokratów, żeby wychwycić tę delikatną satyrę na amerykańskie społeczeństwo i podziały, bo przecież wiadomo, że hehe chrześcijańskie antyszczepy wierzące w płaską ziemię, zmanipulowane przez "Fox News" (która leci na okrągło w każdym domu) literalnie mają w domach ołtarzyki z Hitlerem i marzą o strzelaniu do lewactwa, które uważają za krzywdzicieli małoletnich i największe zło świata. Ogólnie taktyka pomieszania z poplątaniem mniej i bardziej skrajnych poglądów i przedstawienia ich w przekoloryzowany sposób (dla niepoznaki dorzucając jako listek figowy jakąś minimalną dwuznaczność moralną tych złych, w stylu "ktoś się z nich wyśmiewał w młodości), wszystko to polane sosikiem dewiacji i przemocy (bo wiecie, znowu IRONIA, że świętojebliwi są najbardziej zboczeni). Zbyt ostentacyjne i zbyt jednostronne.

Ale jako mityczny serial do kotleta/prasowania, to spoko, choć powtarzające się klisze i epatowanie obrzydlistwem już trochę nudzi. Finał obejrzę, wiadomo, ale do podjarki z początku serialu jest już baardzo daleko.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A co tam się stało? Zabawa z edycją nie wyszła?

Opublikowano

Nawet nie chce mi się o tym myśleć. Tylko czekać na info o samobóju.

Anyway, jak zwykle wracam sobie do Boysów tak ten ostatni sezon sprawił, że absolutnie straciłem zainteresowanie. Jasne, wyjdzie kolejny to obejrzę. Ale nie zajmuje mi miejsca w głowie zupełnie

Opublikowano

Nie no dalej dobra dupa tylko wcześniej była naturalna, a teraz plastikowa. Zmiana na gorsze.

Ja Boys jeszcze nowego sezonu nie oglądałem. Jakoś straciłem zainteresowanie, a widzę, że nie ma czego żałować 

Opublikowano

To jak to jest Figaro w końcu? Gracze wolą wyidealizowane kobiety po operacjach plastycznych czy naturalne? Bo coś się motasz w zeznaniach :) 

Co do serialu, dobrze że 5 sezon będzie ostatni, bo ten 4 to taka padaka, że głowa mała. Mogliby to zamknąć w 3 sezonach i by było spoko, a tak to jak ten finał nie dostarczy to będzie jeden z największych downgoradów w historii seriali.

Opublikowano
57 minut temu, Dahaka napisał(a):

To jak to jest Figaro w końcu? Gracze wolą wyidealizowane kobiety po operacjach plastycznych czy naturalne? Bo coś się motasz w zeznaniach :) 

Co do serialu, dobrze że 5 sezon będzie ostatni, bo ten 4 to taka padaka, że głowa mała. Mogliby to zamknąć w 3 sezonach i by było spoko, a tak to jak ten finał nie dostarczy to będzie jeden z największych downgoradów w historii seriali.

A widziałeś może takie seriale jak Dexter, Goliath, Heroes, Game Of Thrones?

Tam dopiero był zjazd, Boysi to tak letko przy nich stracili formę.

Opublikowano

Kurde Heroes b. Dobrze wspominam ale mało już pamiętam końcówkę i czy była super.dolona. Może chodzi o ten nowy sezon co go nakręcili po latach? 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Castiel w obsadzie, już całe Supernatural w The Boys

Opublikowano

Jak ogólnie 4 sezon? Trzeci mnie wymęczył, ale info powyżej motywuje, by obejrzeć to do końca.