Opublikowano 28 lipca 20195 l Czy da się we współczesnym świecie miastowym żyć z jak najmniejszą ilością przetworzonego żarcia? Czy ktoś próbuje takiego lajf stajlu? Czy warto? Dyskutujmy.
Opublikowano 28 lipca 20195 l Snickers i red bull, to moje motto. Nie slyszalem zeby ktos przetwarzal oba wiec mysle, ze fit pro.
Opublikowano 28 lipca 20195 l A co rozumiesz przez przetworzone i jaka jest granica stopnia tego przetworzenia?
Opublikowano 28 lipca 20195 l Odzywiam sie glownie miesem, jajkami, swiezymi owocami i warzywami, do tego ryż, kasze, makarony i płatki owsiane. Najbardziej przetworzone co kupuje to od świeta boczek i jogurty. No i monsterki. Nie wiem czy o to chodzi.
Opublikowano 28 lipca 20195 l Autor 5 minut temu, krupek napisał: A co rozumiesz przez przetworzone Nie jestem ekspertem ale na moje oko to jedzenie poddane obróbce przemysłowej (zamiast naturalnej) razem z dodanymi substancjami (cukier, polepszacze smaku blablabla). Chciałbym sobie robić zdrowe śniadanka z fajnym okładem na kanapeczki. Edytowane 28 lipca 20195 l przez Figaro
Opublikowano 28 lipca 20195 l Hlepa nie wolno. Ponoć się od niego umiera w wieku 55 lat na wywalony bęben, cukrzyce itd. Edytowane 28 lipca 20195 l przez Arm9_Team
Opublikowano 28 lipca 20195 l Autor Nie będę programował wszamając kanapki z przetworzoną szynką i wstrzykniętym wodą pomidorem.
Opublikowano 29 lipca 20195 l Figaro, pewnie ze się da, ale większość żarcia robisz sam od zera, jesz warzywa owoce ryby mięcho ryż makaron... przecież ludzie kiedyś żyli bez mrożonej pizzy, czy chińskiej zupki.
Opublikowano 29 lipca 20195 l Oczywiście, że się da, ale nie popadajmy przy okazji w paranoje, bo jak sobie w głowie narzucisz jakieś ograniczenia i psychozy ala ziarnko glutenu wypala moje jelita, to będzie 100 razy gorzej. Polecam poczytać np. Davida R Hawkinsa, który techniką uwalniania (swoją drogą świetna, ciekawa technika) wyleczył swoje wszystkie nietolerancje, bo był właśnie tak zapędzony przez psychę, że mógł jeść tylko zielone liście.
Opublikowano 29 lipca 20195 l 8 minut temu, Wiolku napisał: wyleczył swoje wszystkie nietolerancje Imposibru.
Opublikowano 29 lipca 20195 l 2 minuty temu, Rozi napisał: Imposibru. Nie twierdzę, że to na 100% real deal, ale jednak gość był osobistością w psychologii i ogólnie doktorkiem z ogromnym wykształceniem. Polecam filmy z typem - mówi z jajem i z sensem.