Skocz do zawartości

Rings Of Power - 2022 - Amazon Prime

Featured Replies

Opublikowano
19 minut temu, Krzysztof93 napisał:

No nie mogę po prostu patrzeć na te sceny jak Garadiela wielki wojownik co ma przeszło tysiąc lat czerpie dziką satysfakcję z bicia jakiś młodych rekrutów, startuje do każdego z mordą mimo, że nic jej nie zrobili, jest przedstawiana jako postać pozytywna a ona ni cholery nie jest pozytywna

No i wszystko się zgadza, po prostu jest babą  :kekw:

Edytowane przez number_nine

• Odpowiedzi 432
  • Wyświetleń 76,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

Opublikowano

Finał sezonu zajebisty, szkoda, że całość nie trzymała chociaż połowy z poziomu finału. Rozstrzygnięcia fabularne były wiadome w zasadzie od początku, ale i tak je świetnie pokazali. No i teraz pewnie ze 3 lata poczekamy na kolejne odcinki. 

Opublikowano
Właśnie nie, bo już zaraz będą na planie drugiego sezonu :pawel:

Zdjęcia potrwają z rok, postprodukcja ze dwa lata i już są trzy lata [emoji3]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano

Czemu

Spoiler

te pierścienie wyszły kolorowe?  w filmie był gładkie złote z napisami wewnątrz, a tu jak zaręczynowe świecidełka

Opublikowano

Bo

Spoiler

to sa trzy pierscienie wykute dla elfow i one odznaczaly sie wygladem od pozostalych (pierscienie, nie elfy).

Opublikowano

A to ja myślałem

Spoiler

że był tylko te złote pierścienie i to tyle, nie czytałem książek, oglądałem tylko film dawno temu... czy w filmie był te pierścienie elfów?
Kto zrobił te złote pierścienie dla hobbitów?

Ten dziadek z meteorytu to Gandalf right?

Opublikowano

W książkach jest napisane, że tylko jedyny nie miał żadnego klejnotu. Pozostałe 3, 7 i 9 miały

Opublikowano
Spoiler

Ten gladki z napisami to byl 20y master pierscien. Pozostale 19 (3 elfy, 9 ludzie, 7 krasnoludy) to byly fejki. Z lore tylko te elfie kojarze, ze sie odroznialy.

Opublikowano

Elfie odróżniały się tym, że jako jedynych nie zrobił ich Sauron ani nawet nigdy nie dotknął

Opublikowano

Pozostalych tez nie zrobil. Sauron wykul tylko mastera, reszte Celebrimbor.

Opublikowano

Nie. Pozostałe wykuł Sauron razem z Celebrimborem, miał przy nich ogromny udział. Tylko tych trzech elfickich Sauron nigdy nie wykuł ani dotknął. A jedyny zrobił całkiem sam

Opublikowano

Kowalem byl Celebrimor i on stukal w kowadlo. 16 zrobil z udzialem Saurona, ktory nauczyl go jak pierscienie wykuwac i uzyczyl mocy. Kiedy Sauron uciekl do Mordoru, elf wykul jeszcze trzy a Sauron jeden.

Wiec fizycznie Sauron wykul tylko jeden a uszaty 19.

Opublikowano

Co do wielkoluda z nieba, to opcje są chyba tylko dwie - dobra i zła. Na 90% jestem przekonany, że to:

Spoiler

Gandalf, a nie Saruman

Jaki jest kontekst tego, że Sauron w późniejszych lata współpracował z Celebrimorem? Przecież już chyba wiedział, że jest zły. Z drugiej strony, Sauron to mistrz kłamstwa, intryg i iluzji, więc pewnie zakręcił nim tam ładnie.

Edytowane przez ginn

Opublikowano
38 minut temu, ginn napisał:

Jaki jest kontekst tego, że Sauron w późniejszych lata współpracował z Celebrimorem? Przecież już chyba wiedział, że jest zły. Z drugiej strony, Sauron to mistrz kłamstwa, intryg i iluzji, więc pewnie zakręcił nim tam ładnie.

A co, scenarzysci tego wspanialego serialu tego w nim nie wyjasnili? :kaz:

Opublikowano

A te pierścienie to z różnych surowców robili? i różne działania miały te krasnoludzkie a te elfie?

W filmie Pan Frodo miał ring tylko skąd? skoro ludzie elfy i krasnoludy tylko je wykuły

zajumał?

Opublikowano

Frodo mial od Bilba, ktory zdobyl go od Goluma (akcja Hobbita), ktory znalazl go w rzece gdzie zginal Isildur, ktory pokonal Saurona obcinajac mu palec z pierscieniem (intro do LotR).

Opublikowano

Po tym jak pierścień został odcięty wraz z palcem saurona wziął go Isildur, tego zabili przy jeziorze i potem miał go Gollum. Następnie Bilbo go znalazł w pieczarze G i na starość przekazał go Frodo. To jest wytłumaczone w pierwszych 15 minutach LotR.

Opublikowano

Cholera jasna! :dunno:

Opublikowano

Jak cos Fanek to Shankor napisal to samo co ja tylko w odwrotnej kolejnosci, to nie sa dwie rozne wersje xD

Opublikowano

Nie widziałem wcześniej odpowiedzi :teehee:

Ale to są te same wydarzenia, jeśli nie oglądałeś LotR to gorąco polecam!

Opublikowano

13 godzin temu, ginn napisał:

Co do wielkoluda z nieba, to opcje są chyba tylko dwie - dobra i zła. Na 90% jestem przekonany, że to:

Pokaż ukrytą zawartość

Gandalf, a nie Saruman

Na 100% Scenarzyści nawet się z tym nie kryli za bardzo:

Opublikowano

o kurwa, cała podstrona normalnej dyskusji o serialu bez prawackich wyrzygów - jestem dumny w hój, szczególnie z Masorza :headbanger: :s159: