Skocz do zawartości

Małe smaczki/mechaniki które tarmoszą siusiaka

Featured Replies

Opublikowano

Geez nie rozumiesz ze Twoje uwielbienie sot jest meczące? W zakupach dostałem minusy bo skrytykowałe zakup pudła który jest imo bez sensu. Tutaj też co widzę Twoj post to sot to sot tamto. Postaw sobie w domciu ołtarzyk chodz po domu w stroju pirata ale nie mecz innych gra ktora nikogo. Dorosły chłop a jarasz sie jak dziecko. 

• Odpowiedzi 312
  • Wyświetleń 51,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Piękna sprawa jak urokliwy nadal jest Metroid Prime i jak wspaniała jest rozgrywka gdzie trzeba wysilić szare komórki. Niestety dzisiaj jedynym smaczkiem w tych gówno gierkach pokroju Horizon, Ra

• Ja poproszę w kolejnej części Donkey Konga niech Retro zamrozi zdrowego i kazuyoshi, moga być w jednej bryle lodu.

• Brałem się już za ten temant z tydzień, a akurat Wiolku walnal w statusach filmikiem z MGS2 i chyba przyszła pora.   Luźny prosty temacik - grasz w gre która ma jakiś fajny smaczek/mechanikę

Opublikowano
3 minuty temu, mozi napisał:

Geez nie rozumiesz ze Twoje uwielbienie sot jest meczące? W zakupach dostałem minusy bo skrytykowałe zakup pudła który jest imo bez sensu. Tutaj też co widzę Twoj post to sot to sot tamto. Postaw sobie w domciu ołtarzyk chodz po domu w stroju pirata ale nie mecz innych gra ktora nikogo. Dorosły chłop a jarasz sie jak dziecko. 

A co, dzieci ci nagle śmierdzą? Toż tak bronisz w WKP kokokoko

Opublikowano
15 minut temu, ASX napisał:

Moim zdaniem to trochę wpływa bo taki detal  buduje calą stylistyke i odbija się na klimacie, wpływąc na odbiór gry, podobnie jak np. zayebiście wykonany śnieg w Horizon czy efektowne warunki pogodowe w Driveclub.

No snieg i deszcz to faktycznie SMACZKI i MALA MECHANIKA. Wcale nie sa to elementy, ktorymi brandzluje sie dzial marketingu i PR i 95% recenzentow. I deweloperzy dodali je tak o, przy okazji bo fajnie gdyby byly ale w sumie to by nie musialy. I wcale nie poswiecili na to ciezkich roboczogodzin. Woda w SoT tez pewnie smaczek bo w grze o statkach to buduje klimat? A nie czekaj, ty juz to wymieniles przeciez xD WODA w GRZE o STATKACH... WOW, nikt sie nie spodziewal.

A w call of duty bron jest tak wykonana, ze widac muszke, szczerbinke i odskakujacy zamek. No jaka immersja i klimat. A stylistyka niesmaowita.

Druga strona tematu dopiero ale szybko dyskusja zeszla na graficzke. Zaraz wpadna boty z fotami aut w hdr i 4k.

Opublikowano
4 minuty temu, ragus napisał:

A co, dzieci ci nagle śmierdzą? Toż tak bronisz w WKP kokokoko

Okąd w temacie o gówniakach najwiecej do powiedzenia ma Bluber i Figaro przestałem sie udzielać. 

Oo już stulejki minusują XD 

Opublikowano

O nie propaganda asaxa się rozprzestrzenia, szybko!  Wysłać 2 marudzące stare pierdziele które zgaszą jego zapał do gier komputerowych!

Opublikowano

Taki miły temat i już się zaczyna sra.nie, bo ktoś wyskoczył z ciekawostką z jego ulubionej gry. Nie jest może to mechanika żadna, ale jest to jakiś detal (jak śnieg u rudej czy w driveclubie ktoś zaznaczył). 

Anyway

Pamiętacie jak ubi jeszcze nie było rakiem i robiło fajne gry? To Far Cry 2 swego czasu był przełomowy :

Ta mechnika ognia i wiatru rozwalała mi czachę :

Zacinające się bronie :

NastyBoldAplomadofalcon-size_restricted.

I jak autko wybuchło przy dużej prędkości to zostawaiało za sobą palącą się polane (w trójce jeszcze widziałem ten efekt).

Nawet A.I. miało fajne skrypty przenoszenia rannych kompanów w bezpieczne miejsce oraz leczenia ich. W kolejnych far cry'ach tego już nie widziałem.

Edytowane przez oFi

Opublikowano

Tytuł nie konsolowy, ale wywarł na mnie ogromne wrażenie jeśli chodzi o destrukcję otoczenia i ogólnie fizykę świata. Company of heroes, rts studia Relic ent. 

Wieloetapowe niszczenie budynków, pociski odbijające się od pancerzy czołgów  (rykoszetujące),  żołnierze pod ostrzałem szukający najbliższego schronienia, to tylko pierwsze z brzegu przykłady, ale to naprawdę trzeba zobaczysz, bo nawet dziś robi wrażenie.

Opublikowano

No Far Cry 2 spoko, ale niestety, na tych smaczkach się skończyło, bo nic więcej ta gra nie oferowała. Było nudno, pełno bugów i schematycznie. Tak jakby, skupili się tylko na smaczkach i ciekawostkach.

Pamiętam, że strasznie hypowany był ten tytuł zapowiedziami, miał być przełomowy FPS. Wziąłem go na premierę i był katastrofalny zawód.

Edytowane przez krupek

Opublikowano

sot? włączyłem na 15 minut, gdzieś tam płynęliśmy z jakimiś randomami, ale znudziło mi się bieganie w ciemnicy w tę i z powrotem, gierkę wyłączyłem i nigdy więcej nie włączyłem

ale mechanika biegania po pokładzie niesamowita :nosacz:

Opublikowano

sot? jedna z nielicznych intrygujących gier na xbox one. Chcę kupić tę konsolę, ale za każdym razem jak otwieram dział na forumku i próbuję policzyć ilość ciekawych exów, to ledwo zapełniam jedną dłoń

Opublikowano
  • Autor

Najseksowniejsze przeładowanie broni/burza/kop i wszystko inne w grach ever?

1_by_thesheerog-d78dnf0.gif

tumblr_oj63u4m6Qc1sfv573o1_400.gif

2728152-2737286439-i2pdM.gif

60891507-18537f80-a266-11e9-9484-339ad68

Opublikowano
2 godziny temu, krupek napisał:

No Far Cry 2 spoko, ale niestety, na tych smaczkach się skończyło, bo nic więcej ta gra nie oferowała. Było nudno, pełno bugów i schematycznie. Tak jakby, skupili się tylko na smaczkach i ciekawostkach.

Pamiętam, że strasznie hypowany był ten tytuł zapowiedziami, miał być przełomowy FPS. Wziąłem go na premierę i był katastrofalny zawód.

Masa rzeczy w tej grze miała swoją mechanikę i często też silnik. Pogoda na przykład. Czy nawet balistyka kul - nie tylko przestrzeliwały różne powierzchnie w zależności od dystansu i kalibru, ale nawet każda kula miała swoją parabolę - mogłeś wystrzelić w niebo i kula po jakimś czasie spadła nieco dalej (zgodnie z prawami fizyki). Gra podeszła bardzo realistycznie, przez co była męcząca strasznie. Była jak prawdziwa bitwa w środku Afryki, której ukończenie przynosiło bardziej ulgę niż satysfakcję. Generalnie mechanikami ta gra do dziś jest imponująca, grywalnością FC 3 bije ją na głowę, ale te nowe części (nie licząc Blood Dragon) powoli się przejadają. FC5 nie zdołałem i chyba nie zdołam ukończyć z powodu monotoni i bezbarwności. Ostatni raz takie coś czułem przy Doom 3 ;)

Opublikowano

Nikt bo tluczenie szyb bylo juz w Duke Nukem 3d. Ktory zreszta smaczkami byl wypchany po korek.

Opublikowano

Fizyka opadania klockow w tetrisie :banderas:

Czerwone od przeswitujacego swiatla malzowiny uszu w RDR2. Pierdoła, ale jakis dev musial specjalnie nad tym siasc.

Nie pamietam juz tytulu, ale w jakiejs grze w trybie FPP gdy najezdzalo sie kamerą na dekolt npc żeńskiej to reagowaly komentując cos w stylu 'you perv'. Od tego czasu w kazdej grze testuje czy jest ta mechanika.       

:)

Edytowane przez _Red_

Opublikowano
  • Autor

Z tymi uszami to pierwsza gra którą to miała było U4 i pamiętam, że ostro mnie to zniszczyło 

IuTtNE6.jpg

7:40

Edytowane przez XM.

Opublikowano

Nie jakaś mechanika, ale zapamiętałem ten moment z far cry 3, gdzie w jednej z misji trzeba było wypalić pole ganji. Włączał się tam za(pipi)iscie pasujący kawałek skrillexa. 

Opublikowano

To prawda pierwszą grą której zobaczyliśmy prześwitujące małżowiny to Uncharted 4, co nie powinno dziwić bo Naughty Dogs znane jest z takiego przywiązania do detali

Opublikowano

Fizyka zniszczeń w pierwszym Red Faction (+ oczywiście szyby :D)

Swego czasu grą kupiona została na premierę, świetny tytuł

Edytowane przez Andreal

Opublikowano

Pamiętam że grałem w demko z kilkanaście godzin kopiąc tunele w ścianach rakietnicą xD 

Opublikowano

Wspomnę również, że w grze można było poruszać się różnymi pojazdami, a w cuscenkach postacie miały fajną mimikę, chociaż jak teraz zobaczyłem przykład na YT, to już nie wygląda tak mocarnie.

W każdym razie grę i tak mocno polecam.