Skocz do zawartości

Małe smaczki/mechaniki które tarmoszą siusiaka

Featured Replies

Opublikowano

Na pewno Soldier od Fortune wywarło na mnie ogromne wrażenie mechaniką rozwalania przeciwników i duże gore przemocy. Jak na tamte czasy to jeszcze żadna gra nie była w stanie zaoferować tyle co SoF. 

Edytowane przez Faka

• Odpowiedzi 312
  • Wyświetleń 51,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Piękna sprawa jak urokliwy nadal jest Metroid Prime i jak wspaniała jest rozgrywka gdzie trzeba wysilić szare komórki. Niestety dzisiaj jedynym smaczkiem w tych gówno gierkach pokroju Horizon, Ra

• Ja poproszę w kolejnej części Donkey Konga niech Retro zamrozi zdrowego i kazuyoshi, moga być w jednej bryle lodu.

• Brałem się już za ten temant z tydzień, a akurat Wiolku walnal w statusach filmikiem z MGS2 i chyba przyszła pora.   Luźny prosty temacik - grasz w gre która ma jakiś fajny smaczek/mechanikę

Opublikowano

Cover system z pierwszego Gears of War. Tak mi ta mechanika siadła, że oj, oj. To było wówczas taaakie świeże i taaakie dobre. Zresztą do dziś jest.

Opublikowano

jak system destrukcji to koniecznie trzeba wspomnieć o pierwszym Bad Company :banderas:

Opublikowano

nie lepiej dwójke? To samo tylko lepiej :rayos:

Opublikowano

no tak, ale pierwsze było pierwsze i zrobiło najlepsze pierwsze wrażenie

:nosacz:

Opublikowano

Pamiętam, że na początku zeszłej generacji wrażenie na mnie zrobiła mechanika moknięcia/schnięcia ubrań w Uncharted 1 :usmiech:. Teraz to jest coś normalnego, ale 12 lat temu to głupia mała lokacja na początku gry, z oczkiem wodnym na środku zapewniała parę minut zabawy. W ogóle seria uncharted jest pełna takich smaczków/detali (śnieg w dwójce czy piasek w trójce).

Opublikowano

Basen na dachu był w dwójce? Cudowna miejscówka. Tak samo kupę zabawy dostarczała rezydencja w pierwszych Tomb Raiderach, te skoki do basenu, ach...

Opublikowano

Którego zamykało się w chlodni :pawel: 

Opublikowano
  • Autor

kxoekgmrrv4ibnkgffg8.gif

Odbicie Samus ostro robiło.

Ahh te seksi chowanie broni

SpectacularBlaringCaracal-size_restricte

Edytowane przez XM.

Opublikowano

Jak zobaczylem screen ze Splinterem to myslalem, ze za chwile wykona szpagat medzy scianami. Fajny bajer ale uzylem moze raz.

Opublikowano

Mrówki noszące listki w Horizon Zero Dawn:

Spoiler

9OHUDk5.gif

Real time rozkład martwych zwierzaków w RDRII :fsg:

Opublikowano
  • Autor

Ehh ten RDR2 :banderas:W grach zawsze moja uwage najbardziej przykuwa draw distance, odwzorowanie błota/sniegu/terenu, efekty czasteczkowe oraz warunki pogodowe. Burza w RE4, Zeldzie i RDR2 na zawsze w serduszku

Tutaj jak dopiero idzie - efekt rozpyerdala

BOTW.0.gif

Bg7p0XL.gif

Edytowane przez XM.

Opublikowano
W dniu 6.08.2019 o 14:29, Faka napisał:

Na pewno Soldier od Fortune wywarło na mnie ogromne wrażenie mechaniką rozwalania przeciwników i duże gore przemocy. Jak na tamte czasy to jeszcze żadna gra nie była w stanie zaoferować tyle co SoF. 

Wlascie samo gore bylo fajne ale prawdziwe wrazenie w SoF zrobil na mnie fakt,ze tworcy podczas twozenia gry konsultowali sie z prawdziwym najemnikiem.

Opublikowano
3 minuty temu, okens napisał:

prawdziwe wrazenie w SoF zrobil na mnie fakt,ze tworcy podczas twozenia gry konsultowali sie z prawdziwym najemnikiem.

Co Ty wiesz o prawdziwym najemniku i gierce o nim?

Odpal sobie Rogue Warrior z legendarnym DICK'iem Marcinko - Chuck Norris to przy nim pedau :reggie:

Opublikowano

o (pipi) rogue warrior, ale to był crap xD

Opublikowano

Trzy typy gunplayu, oraz brutalnośći w shooterach tpp w VII generacji. czyli Gearsy, MP3, oraz TLOU za:

- komiksowo groteskowe mielenie Lolductwa na 1000 pieces od pała w górę, oraz soczyste headshoty ze snajperki

- niesamowicie stylowe reakcje na trafienia przeciwników (+ przecudna fizykę w slow motion) 

- dosadnie realistyczny gunplay i mechanika odrywania kończyn i głów

Ciężko wybrać, który najlepszy, bo każdy z nich jest zupełnie odmienny, ale mi najbardziej przypadł do gustu ostatni. 

5Q3rRR.gif

Mocno przypomina mi zabawę z dopalonym shotgunem i magnum w RE2. W tegorocznym rimejku historia zakończyła zresztą ładnie kołeczko, ale tym razem w jedynym słusznym ujęciu, zerżniętym z RE4. 

OMq2Zg.gif

CUDEŃKO :doom:

Opublikowano

nom tylko szkoda że w europie jak w lesie i urywanie łbów na multi w tlou masz jak sobie narysujesz 

Opublikowano

tego właśnie za cholerę nie rozumie,  w singlu ok,  ale w multi za ostre

Opublikowano
  • Autor
W dniu 1.08.2019 o 12:53, Pupcio napisał:

Mrówki odkryte w rdr1 po kilku latach od premiery mnie rozyebało nie mogę znaleźć nawet screena na necie więc później chyba wstawię swoje foto z duszą

Cały czas czekam :)

Opublikowano

Kumpel odda mi ps3 to zrobie :[

Myślisz że odpalić ps3 bez przygotowania psychicznego to kaszka z mleczkiem?

Opublikowano

Mrówki w RDR :fsg:

Żona do dziś to wspomina, jak jej pokazałem glebę w Fort Mercer przez lunetę snajperki. 

Opublikowano

Coś mi się wydaje, że przydałby się fanpage albo profil na TT odpisujacy codziennie czy Pupcio wrzucił w końcu wideo z mrowkami z RDR. :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

woda w rdr2

MCuhoHt.gif

śnieg w god of warze

w5gAtAv.gif