Skocz do zawartości

Luqat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takie gierki w "2d" gdzie chodzisz w lewo lub prawo jakoś mnie nie kręcą ale ta ma w sobie coś co przyciąga. Dodatkowo ta koerga z piwem artem co była na e3 xboxa ale już nie pamiętam nazwy.

Opublikowano
6 godzin temu, Kolos28 napisał:

Skusiłem się, zapewne za chwilę gierka będzie w promocji ale trudno. Teraz tylko 25GB pobierania i można sprawdzić to cudo.

Niezle waży jak na „indyka 2d”

• 8 miesięcy temu...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Wrzuciłem do PT, ale skopiuję siebie.

F.i.s.t na PS4, edycja limitowana za 79,99 w MM (można zrobić upgrade do wersji PS5). Jest też wersja PS5 i Switch, z tym że ta ostatnia jest ponad dwa razy droższa. Mają też wystawione na allegro i to jest najniższa cena, a wersja Switchowa najtaniej za 135

https://mediamarkt.pl/konsole-i-gry/gra-ps5-f-i-s-t-forged-in-shadow-torch-edycja-limitowana?utm_medium=affiliate&utm_content=digidip PL&utm_campaign=tradedoubler&utm_term=MM_Premium&utm_source=tradedoubler

Edytowane przez Luqat
  • 1 rok później...
Opublikowano

Skończyłem i bardzo mi się podobało. Duży plus za system walki, po odblokowaniu broni i ataków można sadzić niezłe kombosy. Jedynie parowanie późno dostępne, a i ciężko go używać. Niektóre starcia są chaotyczne, zwłaszcza jak jest więcej ciężkich przeciwników.

Miejscówki fajne i różnorodne, jedynie etapy podwodne po jakimś czasie nudzą. Do części pomieszczeń można wrócić po odblokowaniu zdolności w celu zdobycia sekretów, a tych jest nawet sporo. Muzyka daje bardzo radę.

Jak ktoś się zastanawia to niech odpala, zwłaszcza że gra jest w abonamentach.

Screenshot_2024-12-29-17-02-37-184_com.scee.psxandroid-edit.jpg

• Plusik 4
Opublikowano

Tak, odblokują się teleporty, ale nie ma ich dużo. Przy przejściu gry nie jest to problem, ale przy czyszczeniu lokacji już trzeba trochę pobiegać.

Taka podpowiedź, regularnie kupuj żarcie jak przebiegasz obok kucharza.

Opublikowano (edytowane)

To parowanie o którym piszesz można szybciej odblokować bo ja je miałem jak miałem jakieś 30% gry. Zasada działania jest dosyć prosta ale przy dużej ilości wrogów ciężko to wykorzystać. Teraz mam jakieś 50% i też do tej pory pozytywne wrażenie.

Chociaż miałem jednego glitcha jak można było wybrać dwie drogi Kanały albo Arsena to jak wybrałem Arsenał to jedne drzwi mi się nie chciały otworzyć. Dopiero jak zrobiłem kanały na 100% i wróciłem to drzwi się otworzyły.

Edytowane przez BRY@N
Opublikowano
44 minuty temu, BRY@N napisał(a):

To parowanie o którym piszesz można szybciej odblokować bo ja je miałem jak miałem jakieś 30% gry

Jeżeli piszesz o % z menu głównego to to jest procent wyczyszczenia całej gry, nie postęp fabularny. Już nie pamiętam dokładnie w którym momencie weszła parada, ale to jedna z ostatnich umiejętności.

Opublikowano

Ta parada jest do odblokowania w Arsenale czyli tak jak pisałem o tym glitchu jak już mogłem się tam dostać. Chociaż jak widzę na filmikach to ludzi mają już trzecią broń i możliwość pływania ale ja na pewno ją odblokowałem przy pierwszej wizycie w Arsenale.

Opublikowano

To na pewno tym bardziej, że z opisu wynika jakby trzeba było reagować na samo wyprowadzenie ciosu a faktycznie trzeba wyczuć moment przed tym jak mamy już dostać i dopiero wychylić gałkę w odpowiednią stronę. 

Jeszcze wczoraj robiłem te zadania treningowe i tam faktycznie te kombinacje pokazują co z tego systemu walki można wycisnąć. Dziwi też taki mały ruch w tym temacie bo gra jest naprawdę bardzo dobra.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tez w to zaczalem grać i zajebiste. Wyglada doskonale, ponury industrialny klimat wylewa się z ekranu, jednocześnie króliki i misie są futerkowe jak z Pixara, a przy tym mordercze xd

Nawigacja po dungeonach fajna, walka bywa trudna (mialem z 10 podejść do duetu bossów Rage & Fury), kolejne skille i bronie wchodzą naturalnie, rozwijając mechaniki. Mega fajna odskocznia od długich molochów.

• Plusik 1
Opublikowano

Dobre jest też to, że większość możesz zrobić sam bez żadnych opisów jedynie mistrz Wu zrobił mnie na szaro. Przy treningach dotyczących broni niby nie mogłem ich zrobić bo nie miałem wszystkich umiejętności i tak prawie do końca gry miałem zablokowane kilka umiejętności. Dopiero przed ostatnim bossem sprawdziłem, że te zablokowane odblokują się dopiero wtedy jak zrobię treningi dla tych broni :facepalm: Warto je odblokować bo zadają większe obrażenia. 

Opublikowano
7 minut temu, Square napisał(a):

Można tam odblokować walkę z 

Pokaż ukrytą zawartość

Mistrzem Wu i tym psem co go puściliśmy kilka razy.

Sam nie zrobiłem tam wszystkiego jeszcze.

Spoiler

No właśnie tak się zastanawiałem czy coś z tym psem będzie bo był kilka razy i za każdym razem uciekał.