Shen 9 695 Opublikowano 17 sierpnia 2019 Opublikowano 17 sierpnia 2019 Ktoś grał? Długo czekałem na jakaś fajną promke, bo gra przypomina mi Front Mission. Teraz jest w fajnej cenie wiec biore. 1 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 26 sierpnia 2019 Opublikowano 26 sierpnia 2019 W dniu 17.08.2019 o 11:34, Shen napisał: Ktoś grał? Długo czekałem na jakaś fajną promke, bo gra przypomina mi Front Mission. Teraz jest w fajnej cenie wiec biore. Grałem wiele godzin dzięki prezentowi od @raven_raven . Gra jest mega na początku może przytłoczyć ilością statystyk. To taki xcom ale z wieloma dodatkowymi zmiennymi bo zamiast żołnierzy mamy mechy. Mechy mają statsy pod każdą część od korpusu po nogi. Zasada jest taka że warto w jedną cześć napierdzielać. Najlepsza do niszczenia jest cześć w korpusie gdzie siedzi pilot ale tam trudno trafić. Ja obrałem taktykę napierdalania w nogi Mecha unieruchamiałem a potem dobijałem. Sama gra troszkę ma vibe starcrafta 2 w przerywnikach na statku. Dużo mikro zarządzania. Ja jej jeszcze nie skończyłem (inne gry i upał mnie spod komputera przegonił) ale ma dosyć interesujące założenia fabularne. Jest dłuuuga po 20 h chyba nawet nie jestem w 1/3. Misje masz na różnych planetach w różnych systemach i oprócz misji naziemnych trzeba ulepszać statek, rekrutować czyli xcom tylko z bazą mobilną. W razie jakiś początkowych trudności daj znać może pomogę. Cytuj
Sven Froost 493 Opublikowano 28 sierpnia 2019 Opublikowano 28 sierpnia 2019 Zaciekawila mnie ta gra, blizej jej jest do XCOM czy Front Mission? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi