Skocz do zawartości

Disco Elysium

Bigby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiedziałbym, że jeżeli chcesz ograć wersję kompletną i nie masz ciśnienia na grę, lepiej poczekać, bo jak już giera była w promo raz, to będzie ponownie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gra sie chwile rozkreca, a jak juz to zrobi i systemy stana sie w miare zrozumiale, to jest calkiem wciagajaca

Gram postacia z glownymi skillami psychika, budowa ciala i jest spoko jak na razie

Cos czuje, ze ogram ta giere dokladnie ;)

Opublikowano

Fajne w tej grze jest to, że nie ma sensu save scummować i szukać samych sukcesów w rollach, bo z porażek wychodzą czasem nawet zabawniejsze scenariusze. No i jest masa tekstu, duża reaktywność napotkanych NPC itd. Polecam uważać na jakie pytania się komu zadaje, bo później może to być użyte przeciwko tobie ;)

Opublikowano

Gra jest dobra, lokacje są ciekawe, a ścieżka dźwiękowa wpada w ucho, tylko ręka boli od sterowania myszką

No i żywotna giera. 20h przegrane, a końca nie widać

• WTF 1
Opublikowano
W dniu 2.01.2021 o 23:38, estel napisał:

Fajne w tej grze jest to, że nie ma sensu save scummować i szukać samych sukcesów w rollach, bo z porażek wychodzą czasem nawet zabawniejsze scenariusze. No i jest masa tekstu, duża reaktywność napotkanych NPC itd. Polecam uważać na jakie pytania się komu zadaje, bo później może to być użyte przeciwko tobie ;)

Podpisuje się pod tym!!!! porażki to często o wiele lepsza zabawa a i często sukces w rollu bardziej nam zaszkodzi. To zdecydowanie nie jest gra aby robić save load i tym bardziej aby szukać poradników jak "najlepiej przejść grę" 

Opublikowano

Nie ma walki, ale jeżeli wybierzesz jakieś opcje prowadzące do konfrontacji fizycznej to odpalą się animacje. Np. możesz epicko komuś przywalić z pięknego półobrotu albo zrobić unik niczym Max Payne posyłając fucki w stronę przeciwników.

Oczywiście, jeżeli ci rzut kośćmi nie wyjdzie to polecisz prosto na ryj ;)

• Dzięki 1
Opublikowano

Też czekam na ulepszone wydanie żeby zrobić kolejne podejście. 

Ciekaw jestem kiedy zobaczymy nową grę studia. Disco Elysium powstawało bardzo długo.

Cytat

It's honestly inconceivable how we managed to do this. I guess time is the answer. Disco Elysium took 5 years to produce. We only managed to make it so fast because we had a head start with worldbuilding. A whopping 13 years worth of D&D style pen and paper games in the Elysium setting beforehand.

Opublikowano

Dobrze to rozumiem. Nawet mi po anglistyce i kilkunastu latach chłonięcia języka niektóre wyrażenia sprawiały problem, że zacząłem się zastanawiać czego się uczyłem przez te lata. :D

Opublikowano
21 godzin temu, SetoPL napisał:

Ja niestety odbiłem się od gierki. Zassałem z zatoki by stestowac czy gra dla mnie, ale tytuł mocno zweryfikował moja znajomość języka angielskiego.

Czyli tak, jak ja. 

Angielski na poziomie GTA.

Opublikowano

Właśnież też tak chciałem, ale chwilami praktycznie całego zdania nie rozumiałem gdzie np. seriale czy programy na YT rozumiem w 80-90%, a tutaj zonk. No nic może jeszcze raz spróbuje

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podali może gdzieś dokładnie, którego marca wychodzi wersja na PS4? 
Mam okrutne ciśnienie na ten tytuł ale nie mogę znaleźć informacji o konkretnej dacie.

Opublikowano

Niestety nie ma żadnej konkretnej daty, co mnie bardzo martwi :/

Opublikowano

Mnie również to zaczyna trochę martwić. O ile w grudniu czy styczniu brak konkretnej daty byłem w stanie zrozumieć tak teraz nie bardzo. Jutro

pierwszy marca a informacji brak. Oby to nie oznaczało żadnej obsuwy. Na nic tak bardzo nie czekam jak właśnie na Disco :/

Opublikowano (edytowane)

Ja, nie wiedząc czemu, cały czas miałem w głowie, że ta edycja rozszerzona wychodzi 5 marca, a tu się ostatnio zorientowałem, że podawali marzec bez konkretnej daty, lol 

No i tak czekam od stycznia, żeby w to zagrać - zdążyłbym ją przejść dwa, jak nie trzy, razy, a teraz się pewnie okaże, że przeniosą premierę na jakiś maj czy czerwiec :D

Edytowane przez Ludwes