Skocz do zawartości

Disco Elysium

Bigby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, _Red_ napisał:

Khem... Glupie pytanie, ale zapłaciłeś managerowi za szkody i za nocleg? Inaczej nie odblokuje on drzwi.

Hehe, no nie ;) On jakiejs horrendalnej kwoty żądał, nawet nie wiem czy tyle mam. Mam nadzieję, że teraz morale mi nie zacznie spadać z powodu braku snu :/ 

Opublikowano
Spoiler

Jak to pierwszy dzień to Kim powinien ci pomóc z tematem. W drugi będziesz już potrzebował 20, więc nie przep*erdol kasy, w trzeci da się ogarnąć darmowe lokum.

• Dzięki 1
Opublikowano
W dniu 26.12.2021 o 21:47, _Red_ napisał:

edit 4

skonczone. Mindfucked. Zmeczylem się godziną czytania dialogow i mam dość wizualnych nowel na jakis czas, pogralbym teraz w jakiegos piu-piu odmózdzacza.

Podobnie. Jestem na ostatniej prostej do finiszu, ale chyba przeholowałem z zadaniami, bo najzwyczajniej w świecie formuła mnie zmęczyła.

Opublikowano
2 godziny temu, Czezare napisał:

Hehe, no nie ;) On jakiejs horrendalnej kwoty żądał, nawet nie wiem czy tyle mam. Mam nadzieję, że teraz morale mi nie zacznie spadać z powodu braku snu :/ 

No to musisz bardziej zwracać uwagę na dialogi w grze opartej wyłącznie o dialogi xD To w zasadzie podstawowy początkowy quest - opłacić hotel (i jak bardzo kasę rozpieprzysz to można zablokowac sobie grę na amen bez alternatywy). Potem na szczęście od dnia trzeciego:

Spoiler

w wiosce znajdziesz darmową chatkę u starej praczki.

Brak snu nie wpływa na statystyki. Możesz śmiało grać do 2 w nocy, wtedy czas się zatrzymuje i można albo w opór toczyc rozmowy z tymi, ktorzy jeszcze są na nogach (zegar nie ruszy), albo iść spać. 

Opublikowano

A udało się komus kupić latarnię? Chyba 700 golda.

Ogolnie kasa byla mi potrzebna tylko na:

- hotel na 2 dni (wlacznie z zapłata za zniszczenia), ale sponsoruje nas Kim oraz Joyce jak dobrze zagadamy o jałmużnę.

- boomboxa do odtwarzania taśmy ważnej dla fabuły

- ubranka dla skilli

- fajki (coś mozna potem podpalić...)

- alkohol (żule opowiadają historyjki za flache)

I chyba tyle, dużo mi zostało. Brałem jałmużny, sprzedawalem graty i butelki. Cala gra z reklamowką w łapie xD

Opublikowano
21 hours ago, _Red_ said:

Z tym strerowaniem to czasem tylko miałem problemy ze znalezieniem ścieżki, bo na konsoli steruje się gałką (nie wiem czy na PC jest point & click?). Np. biegałem w kółko w górę i w dół po tych samych schodach, nie mogąc dobrze trafić w ścieżkę na wyższą kondygnacje, czasem utykałem jak chodziło się po podwyższeniach i nierównościach.

Na PC point and click. 

• Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kiedy czytasz ludzi piszących "moje dwie ulubione sceny w historii gier to tańczenie z Kimem i gwizdanie z Kimem" i zdajesz sobie sprawę, że zalokowałeś sobie obie te rzeczy i nigdy ich nie widziałeś

image.png.8e548713f63fffd4c36a97569f4a8347.png

Opublikowano

o jezu ogozo, przeciez to jak w zyciu. grales w klasie ze znajomymi w sloneczko? nie? juz nie zagrasz. chyba, ze z doroslymi, ale to nie to samo.

paliles fajki w kiblu w szkole? nie? zablokowales to sobie, czas minal.

moja ulubiona scena w DE to rozmowa przez telefon (ten publiczny chyba niedaleko kosciola). nie wiem czy da sie ja zablokowac. jesli nie to polecam podzwonic do skutku.

Opublikowano

Trybunał to jeden z lepszych momentów w grach ostatnich lat.

Opublikowano

W ogóle do wersji PC pododawali ostatnio nowe acziki, przedmioty i mechaniki (np. animacje przy pozostaniu nieruchomym), ciekawe, kiedy na konsoli będą.

Opublikowano

Ok, czuję się teraz jak frajer widząc że przyspieszyli loadingi 500x. Chyba pora retroaktywnie podrzucić grę z 2. na 1. miejsce w GOTY.

Disco Elysium to przykład, że w świecie gier jest coś sprawiedliwego. 2 lata po wydaniu wybitnej gry na peceta, twórcy są w stanie naprawiać masę rażących błędów, wydawać grę na konsolach, pudełkowo, dodać tłumaczenia na różne języki. Promocja gry nie musi bynajmniej kończyć się na hype'owaniu przed premierą.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Coś jest nie tak, przy każdym odpaleniu gry muszę znowu język zmienić na polski - nie zapamiętuje poprzedniego wyboru. Jakiś patent na to ktoś znalazł?
Wersja ps4/ps5

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 18.07.2022 o 10:45, stoodio napisał:

Powiedziałem sprawdzam - drugie podejście całkowitym bezmózgiem 1/1/5/5. Już na początku jest wesoło :pawel:

Kończę dzień pierwszy - minimalna inteligencja nie ma niestety znacznego wpływu na sposób prowadzenia rozgrywki. Wiadomo - trudniej zaliczyć stosowne skill checki i to w sumie tyle. Nadal z powodzeniem prowadzę tyrady, ironizuję, rozprawiam o polityce. Sporadycznie Harry "udaje" głupka, ograniczając się słowami w stylu "co chcesz osiągnąć".  Nie ma mowy o jakiejś dodatkowej zawartości czy też innym charakterze narracji. "Dumb as a rock"? Nic z tych rzeczy...

To nie jest poziom znany z FO2:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czołem

Niech mi ktoś powie co robić dalej? Mam wrażenie że się zablokowałem bez wyjścia. Od kilku h fabuła nie ruszyła nic do przodu. Mam wrażenie że przeklikalem już wszystko. Do tajnego przejścia z kuchni nie umiem się dostać. Klucz za oknem 'zablokowany' a do pokoju tej kobiety nie umiem wejść. 

Z kościoła nie umiem pozbyć się Sonnie bo też test wypadł negatywnie. 

https://ibb.co/ySPj8y7
https://ibb.co/6yHPn8x

Ps. Jeśli to ma jakieś znaczenie gram na Switchu