Daffy 10 530 Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 W dniu 22.01.2023 o 11:51, maciucha napisał: Wleciało pod kolderke na steam decku. Lecimy, nie śpimy Vizual novel na przenosniaku pod kołderką to u mnie bankowe chrapanie. Ja na vicie w persone4 grałem celowo na siedząco bo jak kładłem się na łóżeczku to max pół godziny wytrzymywałem i ululany byłem xddd. Z gier z ściana tekstu lozeczkowo przebrnąłem jedynie przez danganronpy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 615 Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 No i okej Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 235 Opublikowano 25 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2023 W dniu 23.01.2023 o 13:50, Daffy napisał: Vizual novel na przenosniaku pod kołderką to u mnie bankowe chrapanie. Ja na vicie w persone4 grałem celowo na siedząco bo jak kładłem się na łóżeczku to max pół godziny wytrzymywałem i ululany byłem xddd. Z gier z ściana tekstu lozeczkowo przebrnąłem jedynie przez danganronpy Hmm to znaczy, że może to nie jest gatunek dla Ciebie, skoro Cie nudzi :)? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 300 Opublikowano 31 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2023 Skończone. Super gierka, pozycja obowiązkowa dla fanów rpg. Główne zadanie wciąga bez reszty, z pobocznymi imo nierówno. Super napisane dialogi i bohaterowie rzadko się zdarza żebym pamiętał zwykłych npctów z gierek a tu mam wrażenie że za 10 lat dalej będę pamiętał sprzedawce z lombardu czy innego prostego kierowce ciężarówki. Z minusów to nie wszystkie zadania były zbyt porywające no i czasem potrafiła zmęczyć ta ściana tekstu, szczególnie te polityczne zawiłości świata przedstawionego działały na mnie usypiająco, no ale nikt nam nie każe tego robić na dobrą sprawe bo to wszystko rzeczy poboczne. Wątek główny trzyma mocno zagrajmera i nie puszcza do samego końca. Tak zwany HARDKOR 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
whitesand 16 Opublikowano 13 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 W dniu 6.12.2022 o 13:21, Rozi napisał: Bardzo polecam tę rozmowę: Świetna rozmowa, nie pierwsza w tym składzie godna uwagi. Co więcej, po przesłuchaniu zamówiłem swoją kopię DE - już jedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 4 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2023 Disco Elysium naprawdę inspiruje. Koleś postanowił się wcielić i zrobić post-mortem dochodzenie o tym, kto zabił Disco Elysium. Spoko, to tylko 2,5 godziny gadania. Dla fanów YouTube'a bo tak naprawdę nie każdy jest w stanie wnieść wiele światła i nie każda sytuacja jest wyjątkowa. No ale szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza
badzejo 338 Opublikowano 20 Lutego Udostępnij Opublikowano 20 Lutego Czy mieliście jakieś problemy z aktualizacją gry do wersji ps5 ? Odebrałem przed chwilą paczkę z najlepszego sklepiku lecę de domu ucieszony, instaluje i zonk wołają kasę Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 20 Lutego Udostępnij Opublikowano 20 Lutego Co masz pod tymi trzema kropkami? Może tam jest update do PS5? Ogólnie widzę, że ludzie mieli z tym problem już kiedyś, a teraz jak Disco ma wersję w abonamencie to znowu może licencje głupieją (tak jak kiedyś z FF7 PS4 z PS+ czy coś). https://www.reddit.com/r/DiscoElysium/comments/qxhffw/upgrade_ps4_disc_to_ps5_version/ Zawsze można próbować pisać do supportu Sony by zrobili jakiś reset licencji, ale nie ma tu w sumie dużej straty granie w wersję PS4 - tam nie ma co usprawniać xD edit: jeszcze mogą być cyrki z regionami https://www.reddit.com/r/DiscoElysium/comments/xaqr4m/ps4ps5_upgrade/ Cytuj Odnośnik do komentarza
badzejo 338 Opublikowano 20 Lutego Udostępnij Opublikowano 20 Lutego Pod trzema kropkami jest wyświetl produkt ale jak to klikam to przenosi mnie do screena który wrzuciłem wcześniej z ceną 179 złotych Cytat ale nie ma tu w sumie dużej straty granie w wersję PS4 Na rewolucję graficzną nie liczyłem wyczytałem tylko że wersja ps4 miała dużo błędów a wersja ps5 jest ich pozbawiona, ale może to tylko na premierę tak było . Myślałem że problem z upgradem jest przez to że to import us, jakoś przegapiłem to na stronie kierownika Dejva, no ale trudno, dramy nie będę robił Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 20 Lutego Udostępnij Opublikowano 20 Lutego Ano jak import US to zapewne pokrywa się z tym, co wkleiłem w drugim linku. Cytat So I raised a support ticket with Sony, who told me that as I have a US Region disc, and I'm based in the UK, I'm not entitled to the upgrade. I bought the disc from a UK seller so to be honest I'm really disappointed W razie czego wygląda na to, że jest rozwiązanie - możesz sobie jakieś drugie lipne konto otworzyć na potrzeby tej gry Cytat Hey just wanted to give you an update I created a US region PSN account, and the free upgrade was available for download Cytuj Odnośnik do komentarza
badzejo 338 Opublikowano 20 Lutego Udostępnij Opublikowano 20 Lutego Kurde trochę lipa, nigdy się nie bawiłem w jakieś drugie konta ale poczytam zaraz na necie jak to wygląda, w najgorszym wypadku odpalę wersję pi es 4, chyba już połatana jest dzięki za pomoc młody kawalerze Cytuj Odnośnik do komentarza
GSPdibbler 171 Opublikowano 26 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia Dostałem zawału w pierwszych 5 minutach gry i game over 10/10. Za drugim podejściem poszło lepiej, ale zostałem dziwką Cuno. Co za ARCYDZIEŁO. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rozi 565 Opublikowano 27 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia Przeszedłem grę po raz trzeci, tym razem wybierając profil Osiłek, skupiając się na cechach fizycznych i motorycznych (czerwone i żółte). Chciałem podejść bardziej przyziemnie do całej historii, ale i w tym zestawie znajduje się cecha Dreszcze, która w pewien sposób jest bliźniacza do odlotów sekcji Psyche. Podczas gry dostawałem informacje od Spoiler wiatru, które przy kolejnym przejściu można powiązać z wieloma ważnymi fabularnymi wydarzeniami (ciekawa perspektywa, polecam tak grać). Nastawienie na motorykę pomogło mi otwierać wiele niedostępnych drzwi, łapać rzucane do mnie rzeczy, a także reagować szybciej na dane wydarzenia (mega przydatne w kilku kluczowych momentach), dzięki pewnemu skokowi można dostać się szybciej w pewne miejsce, hehe. Spoiler Trybunał nadal potrafi wrzucić krople potu na czoło, a spotkanie ze straszykiem było dla mnie jednym z najpiękniejszych przeżyć w grach (ulga, chwila czegoś pozytywnego w tym świecie?). Spotkanie dezertera i tak błahe (?) wyjaśnienie całej sprawy pokazuje, jak naszym życiem rządzi przypadek). Tym razem zastąpiłem Kima Cunem i to z nim zostałem do końca - jego postać pokazuje, jaki wpływ na nas ma otoczenie w którym dorastamy i żyjemy). A potem zostanie policjantem! Do gry dodano tryb kolażu, gdzie możemy stworzyć dowolne scenki z postaciami i miejscami z gry. Warto tam wejść i zrobić związane z trofeami czynności - jeszcze bardziej rozwijają lore, a także pokazują Spoiler Martinaise w przyszłości. Kocham to uniwersum wykreowane przez twórców i chciałbym jeszcze zobaczyć w nim grę, a może książkę, komiks? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi