Boomcio 4 026 Opublikowano 9 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2021 Przyłączam się do pytania, ale chodzi mi o wielkość czcionki. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 9 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2021 Pobrał mi się jeden patch wczoraj, dzisiaj załączył się drugi, ale pobieranie zawiesiło się. Nie mam pojęcia teraz czy czekać na kolejny, czy instalować całą grę jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 631 Opublikowano 9 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2021 Mi się pobrał i mam w opcjach do wyboru Polskie napisy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
eloszki 109 Opublikowano 9 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2021 A jest opcja wyboru wielkości czcionki? Jak nie ma regulacji, to czy domyślne są do przeczytania bez lupy? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 170 Opublikowano 9 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2021 Na 65 calach była spokojnie czytelna Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 631 Opublikowano 10 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 (edytowane) Na 55 też, ogólnie to tylko na początku przy wyborze umiejętności jest jakaś mini. Edytowane 10 Grudnia 2021 przez cotek Cytuj Odnośnik do komentarza
Kibot 10 Opublikowano 10 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 Czy wybieranie wszystkich opcji dialogowych ma jakieś konsekwencje? Nie mówię o tych które da się wybrać tylko raz popychając dyskusje do przodu. Mam na myśli te, które można powtarzać i pod nimi kryją się inne różne odpowiedzi, ktore można powtarzać. Wydaje mi się, że wpływ mąja tylko testy i właśnie te, które pchają dyskusje do przodu. Mam rację? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 10 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 Dzien po premierze, MM dalej nie ma niczego na magazynie, a na stronie produktu widnieje "dostepny - wysylka 24h". Co za gówno, przecież niektore sklepy juz to mają Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 10 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 610 Opublikowano 10 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 Kurwa no wlasnie mowie cos nie umiem w xboxa, a to nie ma jezyka Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 21 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 Pytanie odnośnie „klasy” postaci. To jaką wybierzemy będzie miało wpływ na głosy w głowie? Jak np wybiorę twardziela to tez będzie mówił do mnie mój krawat? Trochę te obecne mnie wkurwiają Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 21 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 Klasa wyglada jak po prostu przygotowana z góry propozycja skilli i perka. Sam sobie stworzyłem customowego typa o wysokiej Int & Psy, malych Phys & Mot + perk Empathy. Jeszcze nie zakumalem na temat tego kto do mnie gada - ten głos narratora to dla każdej postaci taki sam jest chyba? Od 30 min powtarzam dialogi i próbuje wszystkich ścieżek, faktycznie nie było ściemy na temat Englisha. Po słownik ze dwa razy musiałem sięgnąć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 21 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 16 minut temu, _Red_ napisał: Od 30 min powtarzam dialogi i próbuje wszystkich ścieżek, faktycznie nie było ściemy na temat Englisha. Po słownik ze dwa razy musiałem sięgnąć To moze lepiej odpalic polska wersje zamiast siedziec ze słownikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 21 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 Moze za drugim przejściem. Chcę czytać nowe dla mnie słownictwo. Wolę czytac w języku oryginalnym za pierwszym podejściem. Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 947 Opublikowano 21 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 Jeśli gra na xboksie, to tam chyba się spóźnia paczyk polonizacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Di 836 Opublikowano 21 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 Jest od tygodnia, ale trzeba zjechać pod rosyjski, bo polski nie mieści się na liście. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bielik 728 Opublikowano 23 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2021 Fajna gierka, ale pamiętam jak z wypiekami czytałem spusty na pierwszych stronach tematu przy premierze gry, no aż takie arcydzieło to to nie jest moim zdaniem. Według mnie fajne połączenie gry przygodowej z soczystym systemem rpg, aczkolwiek rzuty kością w użyciu dialogu powiązanego z atrybutem trochę mnie irytowały, zwłaszcza podczas jednego ze zdarzeń pod koniec gry gdy miałem ponad 90% szans na pozytywny wynik, a mimo to oblewałem Trzeba też dodać, że gra porusza mocno tematy ustrojów polityczno społecznych co nie każdemu może przypaść do gustu, ja liczyłem na więcej mięska związanego z samym śledztwem. Chciałbym zobaczyć coś w stylu tej gry, gdzie wcielamy się w detektywa policyjnego, ale bardziej "na poważnie". Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 23 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2021 No trochę przymula mnie tematyka. Po nawet fajnej inspekcji ciała miałem znaleźć zamrażarkę a przegladam wszystkie półki w księgarni i powoli umieram w środku od nadmiaru treści, nazw geograficznych itp. Coś czuje, że się nie polubimy z tym typem gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 623 Opublikowano 23 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2021 Pisalem o tym jakis czas temu, to wlasnie jest problem tej gry ze informacje sa nieprzystepne i samo uniwersum swieze a wiec taki natlok tekstu bardziej szkodzi. Jakby dostac nawet taka sama ilosc ale tekstu o np. Forgotten Realms to byloby do przetrawienia. Ja gre ogrywalem na wielkanoc tego roku i dzisiaj nie pamietam ani jednej nazwy wlasnej, wlasciwie to pamietam tylko imie glownego bohatera, Klaasje i Revachol. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 23 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2021 35 minut temu, Il Brutto napisał: Ja gre ogrywalem na wielkanoc tego roku i dzisiaj nie pamietam ani jednej nazwy wlasnej, wlasciwie to pamietam tylko imie glownego bohatera, Klaasje i Revachol. To brzmi jak bardzo normalna relacja z każdym dziełem sztuki lol. Ja nie pamiętam żadnej nazwy własnej z żadnej gry po wyłączeniu, nie wiem, nie czuję że coś tracę. Geniusz Disco Elysium tak samo się opiera na pamiętaniu, jak nazwali Francję a jak Holandię, jak geniusz Sapkowskiego na pamiętaniu, czy zamek Homole należał do Panschwitzów czy do Juraja z Pobieraja. Trochę nie w tym sęk przyjemności chyba, jak dla mnie. W ogóle mnie to nie obchodziło, bardziej bym powiedział, że znajomość realnych tematów, o których mówi gra, daje dużo radości. Trochę trudno byłoby to powiedzieć o Forgotten Realms heh. Ludzie zazwyczaj coś czytając skupiają się na czasownikach, nie rzeczownikach, chyba istotne dla większości literatury fantastycznej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 24 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2021 @_Red_ - a myslales zeby np (ale to tylko sugestia!) olac ksiazki w ksiegarni i pojsc do zamrazarki? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 24 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2021 Mógłbym pomijać, ale z tego co widzę tutaj warto wchodzic w interakcje ze wszystkim by zdobywac expa, popychać czas do przodu. Ale jest tego za duzo na moje preferencje, bo gdzie się nie kliknie to odpala się tona dialogow, wewnętrznych myśli i po prostu stwierdzam, że styl do mnie mie trafia, tak samo jak nie każdemu pasuje konkretny gatunek książki. Dzis przełączę na polski. Moze mózg lepiej będzie przyswajał historię, gdy odpadnie dodatkowo wysiłek tłumaczenia z tyłu głowy. PS jak przepierdziele kasę do drugiego dnia to technicznie jest możliwe by sobie zbrejkować questa? Gdyż wtedy nie będę mial kasy na hotel. Czy gra raczej jest bezpieczna pod względem złych wyborów i zawsze daje jakieś obejście? Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 24 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2021 Dobrze że o tym wspominasz lol. Twórcy sami kiedyś napisali, że jeśli nie zapłacisz tego dnia, to możesz tylko wgrać starego save'a i zapłacić heh. Trochę dziwne w grze, gdzie generalnie możesz podjąć masę żulerskich wyborów robiących z ciebie wrak człowieka, ale tak, naprawdę nie możesz po prostu zasnąć na ziemi, ani przeczekać nocy. To chyba jedyna taka blokada w tej grze (przynajmniej z tych zamierzonych). I chyba nadal nic w tym nie zmienili przez tyle lat, mimo oburzenia graczy. Tbf, jest naprawdę masa metod żeby zarobić kasę, no ale jeśli to olejesz to chyba nie, nie pójdzie gra dalej. Przynajmniej tak było na premierę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2021 Z ciekawości: brak zapłaty w drugim dniu odblokował możliwość spania w smietniku. Skutkuje to trofikiem, ale też game overem. No to chyba nie ma dobrego wyjścia jak ktoś nie zarobi kasy na czas. Cytuj Odnośnik do komentarza
eloszki 109 Opublikowano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2021 Chciałem kupić na psn grę - w opisie nie ma języka polskiego. Jest on dostępny w wersji cyfrowej również? Dodoatkowo czy jest opcja zmiany wielkości czcionki? Wiem ze pisaliście ze jest w miare Ok ale wole dopytać. Dzięki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi