Ölschmitz 1 517 Opublikowano 31 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2021 @stoodio nie no mowie oczywiscie o drugim tormencie. w pierwszym tez (nie lubie tego systemu), ale nie az tak. w dwojce tak jak pisalem, wiekszosc gry przelazlem bez walki. ale byl taki jeden moment, gdzie (to chyba nie spoiler, bo nawet nie pamietam o co tam chodzilo) - sie ratowalo jakis ludzi i bylo coraz mniej czasu i przy okazji walka z potworami. chyba sie nie dalo tego uniknac i szlag mnie trafial. Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 074 Opublikowano 31 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2021 Nie ogarnąłem posta Jedno pytanko na start - zaczynać grę na HC? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 31 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2021 https://discoelysium.fandom.com/wiki/Hardcore_Mode Nie zachęciło mnie. No chyba że chcesz mieć cały czas pod górkę nawet z rzutem kostką. Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 074 Opublikowano 1 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 Wersja PS4 ma PL a PS5 nie, dziwne... Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 1 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 Musi mieć. Grałem w wersję PS5, ale tez sprawdzałem PS4. Obie miały PL do wyboru. Zobacz czy język polski nie ukrył się na niewidocznej ostatniej pozycji w rozwijanym menu rozwijanym, bo też coś czytałem o takim przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 1 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 Godzinę temu, stoodio napisał: Wersja PS4 ma PL a PS5 nie, dziwne... Ma, grałem na PS5 i było. Tylko lubi się przestawić ponownie na eng i jest pod koniec rozwijanego menu. Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 074 Opublikowano 2 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2022 Ostatnie pytanko - w jakim stanie jest wersja konsolową? Znalazłem drugi but a quest się nie zaliczył. Trzeba będzie się użerać z takimi drobnymi błędami? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 2 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2022 Nie, bugów z questami nie znalazłem. Jedynie na PS5 podczas całej gry zaliczyłem ze 4 crashe do menu konsoli. No i pilnuj zarządzania kasą bo można się odciąć od progresu jak przewalisz wszystko, a nie będzie za co zapłacić za hotel. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 2 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2022 Jak dla mnie jest kilka takich błędów, przynajmniej były jak ostatnio grałem (niedawno). Nie wiem, jak dokładnie z butem, może czegoś nie kliknąłeś, trudno powiedzieć z dystansu. Ale są takie rzeczy, że coś nie zalicza się z nieoczywistych powodów. Niezbyt wiele, ale pewnie każdy kilka z nich doświadczy w trakcie gry. Rozwala mnie, że np. przez tyle lat nadal nie naprawili listy rzutów, gdzie rzeczy, które już nie są możliwe (bo sprawa rozwiązała się w inny sposób) nadal są wyświetlane do końca gry. To jest dość oczywiste i powszechne, a dalej zostało jak jest. No i crashe, częste crashe, nadal muszę o tym pisać, bo nie chcecie być jak ja i się o tym dowiedzieć po pół godziny bez save'owania. Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 074 Opublikowano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 Kontakt z rodzimym komisariatem - co tam się działo Podoba mi się oryginalna stylistyka - od grafiki (animacja, lokacje) po menusy (portrety, ikonki). Muzyczka też klimatyczna, wreszcie siadła mi gierka po wczorajszej nocnej sesji. Na razie ani ze mnie komusze nasienie ani faszystowska świnia. Z minusów to fikcyjność świata przedstawionego, choć z drugiej strony tym łatwiej nam się wczuć w zdezorientowanego protagonistę (abstrahując od absurdalnych pytań czym jest książka etc.). Cytuj Odnośnik do komentarza
Myszkin 1 Opublikowano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 Mam na Steam i to jedna z niewielu gier, jakie boje się instalować - wszyscy moi przyjaciele twierdzą, że jest tak dobra, że nie mogli przestać grać, a nawet loadowali by sprawdzić jak wyglądają inne zakończenia :O Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 074 Opublikowano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 Napisane to jest naprawdę po mistrzowsku - nużące dialogi, które miałem ochotę skipnąć (zazwyczaj geopolityczne tyrady), mogę zliczyć na palcach jednej ręki dobrego stolarza Przy tym mamy solidny dubbing: Cuno, Miarogłowy, Silleng To nie jest jakieś nieprzystępne czytadło, od którego po 15 minutach się odbijemy. Zacząłem 3 dzień i dochodzi sporo intrygujących wątków, choć pewnych rzeczy powoli zaczynam się domyślać... Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 450 Opublikowano 14 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2022 W dniu 3.01.2022 o 10:00, stoodio napisał: Kontakt z rodzimym komisariatem - co tam się działo No to jest mistrzostwo Tylko jedna rzecz już na początku w tej grze zaczyna mnie wku.rwiać. Właśnie...prowadzę super zabawną rozmowę z komisariatem, która trwa powiedzmy 20 minut, potem od razu dzwonię do tej Sylvie, mija kolejne 15 minut (w realu, nie w grze), a tu na wskutek złego poprowadzenia rozmowy nagle tracę morale i gra się kończy. Wtf?! Trochę kijowo. Mam wrażenie, że straciłem te 40 minut, bo teraz będę musiał wracać do poprzedniego sejwu i jeszcze raz w cholerę czasu odgrywać te dialogi Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 14 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2022 Też tak miałem, uznałem to za nawet zabawne, że mój bohater jest w takim stanie, że jeszcze jedno niepowodzenie życiowe kończy się zgonem. Łatwo jest dość szybko zdobyć kilka punktów doświadczenia by podwyższyć zdrowie, albo przynajmniej przedmioty leczące. Polecam zapisywać tak czy siak, bo gra crashuje, zwłaszcza podczas dowolneg loadingu, nie na każdym sprzęcie równie często, ale każdemu się może zdarzyć, a to boli bez zapisywania gry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 947 Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Tak tylko podpowiem, bo może ktoś przeoczył, ale jak wam spada morale czy zdrowie w trakcie rozmowy to można je w tym samym momencie podładować używając itemka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 450 Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 1 minutę temu, mugen napisał: Tak tylko podpowiem, bo może ktoś przeoczył, ale jak wam spada morale czy zdrowie w trakcie rozmowy to można je w tym samym momencie podładować używając itemka. A jakiego itemka używa się do podładowania morale? Serio pytam, bo jestem na samym początku i chyba niczego jeszcze takiego nie zebrałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 947 Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Nawet nie wiem, coś tam czasem wpada i mam jakiś zapas, ale nie zarejestrowałem za bardzo czego, bo to chyba nie ląduje w ekwipunku tylko podbija liczbę użyć przy wskaźnikach zdrowia. Na pewno w sklepie można coś tam kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 450 Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Czy na PS5 też tak macie, że jak na nowo od zera odpalacie grę to za każdym razem trzeba przestawiać język angielski na PL? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Tak, jakby nie zachowywało ustawień. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 A brać wersję na PC czy XSX? Jak się gra na 65"? Wszystko czytelne? Sterowanie dobrze zrobione? Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 18 minut temu, Sedrak napisał: A brać wersję na PC czy XSX? Jak się gra na 65"? Wszystko czytelne? Sterowanie dobrze zrobione? Na 65 wszystko bardzo czytelne, sterowanie także ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Z tym strerowaniem to czasem tylko miałem problemy ze znalezieniem ścieżki, bo na konsoli steruje się gałką (nie wiem czy na PC jest point & click?). Np. biegałem w kółko w górę i w dół po tych samych schodach, nie mogąc dobrze trafić w ścieżkę na wyższą kondygnacje, czasem utykałem jak chodziło się po podwyższeniach i nierównościach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Widget 306 Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 8 godzin temu, Czezare napisał: A jakiego itemka używa się do podładowania morale? Serio pytam, bo jestem na samym początku i chyba niczego jeszcze takiego nie zebrałem. Jakieś "leki", zazwyczaj w śmietniku albo skrzyni, nad hp albo morale jest licznik ile posiadamy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 450 Opublikowano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 W poradniku w grze jest info, że po 22-giej mogę iść spać co odnawia zarówno zdrowie jak i morale, tymczasem idę o 22.40 na piętro, chcę otworzyć kluczem swój pokój, aby się uwalić w wyrze, a tu doopa. WTF?! Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Khem... Glupie pytanie, ale zapłaciłeś managerowi za szkody i za nocleg? Inaczej nie odblokuje on drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi