Bigby 4 742 Opublikowano 1 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 Najważniejsze osoby ze studia odeszły, także nie oczekuję już za wiele po sequelu. Ehh. Cytat I, Martin Luiga, a founding member and Secretary of the ZA/UM cultural association, as well as the assembler of most of the core team, am hereby dissolving the ZA/UM cultural association (not to be confused with the ZA/UM company, on which subject I would note that neither Kurvitz, Hindpere nor Rostov are working there since the end of last year and their leaving the company was involuntary. Which would seem like bad news for the loving fans that are waiting for the Disco sequel.) The reason for dissolving the cultural organization is that it no longer represents the ethos it was founded on. People and ideas are meant to be eternal; organizations may well be temporary. I find that the organization was successful overall and most of the mistakes that were made were contingent, determined by the sociocultural conditions we were thrown into. I still encourage people to organize, and I would say that one of the qualities that the ZA/UM cultural organization sorely lacked was pretty much any formal structure. For a while, it was beautiful. My sincerest thanks to all that have rooted for us. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 1 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 studio komuchów się rozpada po sukcesie gry, a to ci historia xd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 Hahaha piękna historia. Nawet w grze komunizm nie działa. Co ciekawe kasę na zrobienie gry dał prawicowiec i tutaj problemów nie było Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 200 Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 20 godzin temu, 20inchDT napisał: studio komuchów się rozpada po sukcesie gry, a to ci historia xd ale podane tweety sugerują dosłownie odwrotną rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 Podziękowania dla Marxa i Engelsa! cool guy stalin Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 200 Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 @ogqozo weź wyjaśnij pacana, bo ja już nie mam energii na tych przegrywów Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 3 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 Może założą nowe studio. Szkoda takich talentów. Nie ma to jak pozbywać się osoby, która stworzyła od podstaw całe uniwersum Disco Elysium. Cytuj Odnośnik do komentarza
okens 540 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 No w kazdym razie postacie sa napisane genialnie, a Cujo z ta swoja kolezaneczka to zdecydowanie najlepiej stworzone dzieciaki ulicy ever. Bardzo chcialbym kolejna czesc, potencjal jest olbrzymi Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Tak super napisany, że nie zapamiętałeś jego imienia dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
okens 540 Opublikowano 6 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 No bez jaj... to tylko postac w gierce. No ale niech ci bedzie... chodzi o postac Cuna Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 947 Opublikowano 7 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 To ja zwrócę też uwagę, że w sygnaturce powinno być much, a nie mutch. Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 16 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 A ja tylko chciałem napisac ze Krawat to wspaniały doradca i towarzysz Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 19 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 + zajebista „scena” z koktajlem molotowa Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 6 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 Bardzo polecam tę rozmowę: Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 12 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 Dopiero przechodząc tę grę kolejny raz, znajduje się więcej smaczków i bardziej rozumie i docenia ten świat: Spoiler dialog u babeczki robiącej nietypowe kostki (pierwszy raz ją spotkałem) i tekst Władczości o ważności owadów w sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 305 Opublikowano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2023 Wieczorem zaczynam disco sztosa(?) Jako świeżak powinienem coś wiedzieć na start czy nie ma tam nic czym popsuje sobie gre przez bycie nieogarem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2023 Leć na spontanie, jak w życiu Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 138 Opublikowano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2023 4 minuty temu, Pupcio napisał: Wieczorem zaczynam disco sztosa(?) Jako świeżak powinienem coś wiedzieć na start czy nie ma tam nic czym popsuje sobie gre przez bycie nieogarem? Zastanów się dwa razy jakie decyzje podjąć jak wejdziesz w interakcję z wentylatorem sufitowym w pokoju startowym Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 305 Opublikowano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2023 Okej, wejde na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2023 Gra chyba dalej jest dość podatna na crashe na większości systemów, więc może żeby save'ować. Na początku dwie rzeczy mogą jakoś cisnąć. Po pierwsze jeśli masz niskie "HP" to możesz szybko zginąć wskutek jednej czy dwóch głupich decyzji. Chwilkę może zająć zdobycie środków leczących albo podwyższenie "HP" levelując. Po drugie potrzebna jest kasa na nocleg, nie jest trudno tę kasę zebrać na luzie poprzez wiele różnych sposobów, no ale trzeba to zrobić zanim minie czas na zapłatę, to nie jest żart. Czas jest w miarę istotny w grze ale tak naprawdę idzie dość powoli i nie ma co się nim cisnąć. dopóki nie stoisz i nic nie robisz cały dzień, większe znaczenie ma tak naprawdę to że na niektóre rzeczy trzeba poczekać określoną liczbę dni i inaczej się nie staną. W grze pomaga znacząco ogarnąć system, to nie jest gra tekstowa tylko najerpegowszy RPG z systemem który działa inaczej niż można by intuicyjnie myśleć, liczba expa który możemy zdobyć czy też liczba skillchecków na wszystko jakie będziemy mogli wykonać jest duża ale ostatecznie ograniczona, ogólnie warto wiedzieć że to nie jest tak że tylko sobie klikasz rozmowy i na to samo wyjdzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 305 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Pograłem z 2 godzinki wczoraj i na ten moment jestem zachwycony. Śliczna oprawa, świetne dialogi i polskie tłumaczenie no trafiło w moje gusta. Troche się bałem że to będzie czytanka nic nie robionka ale jednak się myliłem, coś czuje że jak się wkręcę to może się okazać to jedną z moich GIER ŻYCIA. Aa i udało mi się zdjąć krawat bezpiecznie co prawda prawie dostałem zawału jak po niego podskoczyłem no ale ważne że dałem rade xD Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Z początkiem gry czułem wręcz tego kaca u naszego gliniarza i to upokorzenie z powodu alkoamnezji. Czyli jest immersja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 200 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 a jak z jakością pl tłumaczenia? dużo pewnie straconych smaczków. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 361 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 1 godzinę temu, Figaro napisał: a jak z jakością pl tłumaczenia? Zajebiste jest. 1 godzinę temu, Figaro napisał: dużo pewnie straconych smaczków. Nie do końca, bo przekład w miejsce "smaczków hamerykańskich" wkłada smaczki polskie i tak np. hobocop to żulicjant, i tak dalej, i tak dalej. Tytaniczna praca ekipy działającej nad tłumaczeniem jest widoczna od razu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Aż mi się Zjebadu przypomniało Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi