grzybiarz 10 302 Opublikowano 24 września 2019 Opublikowano 24 września 2019 Chyba lepiej założyć osobny temat, niż łączyć z pozostałymi grami mobilnymi. Wciągnął mnie Golf, oraz Oceanhorn 2, a tak poza tym to chyba tyle... co prawda cały czas testuję (pierwszy miesiąc za free), jednakże spora cześć gier to takie „mobilne pierdółki”, do ogrania jednym przyciskiem. Niby jest obsługa pada, ale często postać sama się porusza Mialem nadzieje w tym rpgu od SquareEnix, ale... nie wiem jak wejść do budynku. Klikam paluchem wszędzie i nic się nie dzieje. Grał ktoś? Raczej się nie skuszę na abonament - chyba ze bym miał iPada z wielkim ekranem, to bym się zastanowił. Wychodzi 300 zł za rok, więcej niż PS plus z grami AAA na duże konsole. Trochę sporo. Ps. Hot Lava na steam za 7 dyszek, wiec warto tu sprawdzić wcześniej za free:) Cytuj
Sven Froost 490 Opublikowano 24 września 2019 Opublikowano 24 września 2019 Do jakiej gry AAA mozna porownac Oceanhorn 2? Cytuj
MichAelis 5 619 Opublikowano 24 września 2019 Opublikowano 24 września 2019 Do rosyjskiej ruletki z własna stara. Zagraj Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 24 września 2019 Opublikowano 24 września 2019 ja ją porównuję zawsze do RAZ DWA TRZY BABA JAGA PATRZY ale za wiele podobieństw nigdy nie znalazłem ale nie poddaje sie Cytuj
Gregor var Emreis 129 Opublikowano 12 października 2019 Opublikowano 12 października 2019 Testuje ktoś? Ja dziś rozpocząłem, sprawdziłem Oceanhorn 2, Shantae, Raymana. Oceanhorn mógłby chyba zainteresować tylko kogoś, kto nie ma innego sprzętu do grania. No niby fajnie wygląda, ale drętwe to i nudne. Szkoda czasu. Shantae wiadomo, ale bez pada raczej niegrywalne. Rayman to to samo co wcześniejsze Raymany mobilne. Czyli ok, ale o wiele gorsze niż Mario Run. Teraz ściągam Stelę, filmik z gry zrobił na mnie bardzo duże wrażenie. Jest coś tam jeszcze godnego uwagi? Cytuj
grzybiarz 10 302 Opublikowano 12 października 2019 Autor Opublikowano 12 października 2019 Możesz podłączyć pada z xone czy ps4. Ja dałem sobie spokoj po dwóch tygodniach. Może na tablecie by mnie jakoś wciągało. Cytuj
Gregor var Emreis 129 Opublikowano 12 października 2019 Opublikowano 12 października 2019 Mój pad do Xboxa nie ma bluetootha, a PS4 nie mam. Gram właśnie na iPadzie, na telefonie to za mały ekran jednak do normalnego grania Cytuj
ogqozo 6 563 Opublikowano 13 października 2019 Opublikowano 13 października 2019 (edytowane) Grindstone to już jest właściwie kultowy klasyk, a Shinsekai czy Bleak Sword zbierają bardzo dobre recenzje. Po wielu latach, znowu jest ten moment, kiedy aż mnie korci kupić iPhone'a dla gierek. Samo uczucie, że jest coś dobrego, co jest... tylko na iPhone'ie. Poprzedni taki moment był bodaj w 2015. Oczywiście patrząc trzeźwo te gry nie są warte kupowania iPhone'a, ale zakładam, że są warte 5 euro miesięcznie. Edytowane 13 października 2019 przez ogqozo Cytuj
Gregor var Emreis 129 Opublikowano 13 października 2019 Opublikowano 13 października 2019 Trochę ograłem i za dużo mam do ogrania na Switchu czy nawet 3DS żeby mnie te gry kusiły. Wystarczy mi Cywilizacja sama do grania na iPadzie w tym momencie Cytuj
ogqozo 6 563 Opublikowano 26 października 2019 Opublikowano 26 października 2019 (edytowane) Ok włączyłem trochę gier. Grindstone, Shinsekai, Sayonara, Assemble, Jenny LeClue, Mutazione i Bleak Sword. Na pewno są warte swojej ceny, w tej ilości i jakości. Nie wiem tylko, jak ta usługa ma działać na dłuższą metę. Widać, że w gierki idzie sporo pracy, bo działają na różnych urządzeniach. Nawet na iPhone'ie SE działają bardzo dobrze (czasami tylko pierwszy loading gdy się pierwszy raz włącza grę jest dłuższy), tylko, no, deczko oko wykol żeby coś widzieć na ekranie iPhone'a SE, jednak zdecydowanie są robione pod większy. Ale da się ogólnie grać spoko. Grindstone jest zarąbisty. Ogólnie te gierki można by było wydać na Switcha i niektóre wyjdą, a przy innych tylko szkoda, że nie wydano, bo jednak granie na telefonie to zawsze kompromis. Symulacja gałek jak w Shinsekai po prostu zawsze będzie ciulowym rozwiązaniem w porównaniu do gałek, itd. Ale jako jednorazowy zastrzyk dobrych gierek na pewno jest sympatycznie dla każdego kto z jakiegoś powodu już używa produktu Apple. Apple zapłaciło wielu dobrym twórcom gierek, by zrobili coś na małą skalę - w tych gierkach jest ta przyjemna skromność rodem ze złotej epoki gamingu komórkowego i oczywiście epoki DS-a, której duże produkcje nie mają. Edytowane 26 października 2019 przez ogqozo Cytuj
ogqozo 6 563 Opublikowano 2 stycznia 2020 Opublikowano 2 stycznia 2020 (edytowane) Monomals to kolejna bardzo fajna gra, która jest niestety ekskluzywna dla Apple Arcade. Przy takim sterowaniu (wirtualna gałka, wirtualny przycisk A) aż się prosi o wersję konsolową, no ale niestety nie. Powiedzmy, że gra to platformer, z dodatkowym trybem music makera. Bardzo sympatycznie to jest zrobione i przyjemnie się robi pioseneczki z gotowych elementów. Mam nadzieję, że może to tylko czasowy ekskluzyw i jednak im pozwolą to wydać jeszcze kiedyś na Switcha. No ale dla posiadaczy Apple na pewno gratka. Edytowane 2 stycznia 2020 przez ogqozo Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 3 kwietnia 2021 Opublikowano 3 kwietnia 2021 Wiem ze granie na telefonie nikogo, ale Apple ostatnio wrzuciło sporo fajnych gier Fantasian od Mistwalker World of Demons od P+ nowy gra z serii Kingdom Rush oraz muzyczna gra oprócz tego sporo płatnych gier wylądowało w usłudze jak mini metro, don’t starve itd jest w czym wybierać najlepsze w tym wszystkim jest to że można grać na każdy urządzeniu oraz to ze te gry całkiem znośnie wyglądają na TV 1 Cytuj
Marcin_wawa 450 Opublikowano 3 kwietnia 2021 Opublikowano 3 kwietnia 2021 Będzie grane w Taiko i Kingdom Rush. Dzięki! Cytuj
Aleks 511 Opublikowano 3 kwietnia 2021 Opublikowano 3 kwietnia 2021 To World of Demons wygląda jak Okami Cytuj
estel 806 Opublikowano 5 maja 2021 Opublikowano 5 maja 2021 Pogralem kilka godzin w Fantasian. Poprawny jRPG, ale nie lubie grac na telefonie. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 5 maja 2021 Opublikowano 5 maja 2021 zawsze możesz kontynuować grę na iPad, Mac lub Apple TV Cytuj
estel 806 Opublikowano 6 maja 2021 Opublikowano 6 maja 2021 Hmm, a można streamować z iPada do TV przez aplikacje bez przystawki Apple TV? Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 6 maja 2021 Opublikowano 6 maja 2021 nie wiem, ale jeżeli tv ma airplay to chyba nie ma problemu, poza tym pewnie są jakieś aplikacje w appstore Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi