Skocz do zawartości

His Dark Materials - 2019 - HBO/BBC

sprite

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

His Dark Materials stars Dafne Keen, James McAvoy, Ruth Wilson and Lin-Manuel Miranda. Adapting Philip Pullman’s award-winning trilogy of the same name, which is considered a modern masterpiece of imaginative fiction, the first season follows Lyra, a seemingly ordinary but brave young woman from another world. Her search for a kidnapped friend uncovers a sinister plot involving stolen children, and becomes a quest to understand a mysterious phenomenon called Dust. As she journeys through the worlds, including our own, Lyra meets Will, a determined and courageous boy. Together, they encounter extraordinary beings and dangerous secrets, with the fate of both the living — and the dead — in their hands.

Szykuje się megatona i możliwy sukcesor Gry o Tron. Pierwszy sezon będzie miał 8 odcinków. Drugi już jest nakręcony. Premiera 4 listopada.

• Odpowiedzi 11
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
2 godziny temu, wojcieszek napisał:

Mógłbys to do czegos porównac?Tzn wiadomo ze mogłbys np do "Rejsu" i napisać  ze jest to serial w ogóle nie podobny do Rejsu,ale czy przywodzi jakieś skojarzenia z czyms innym?

Właśnie o to chodzi, że nie jestem w stanie:(

Przez całą otoczkę mam lekkie wrażenie Harrego Pottera tylko bez takiej ilości magii.

Opublikowano

Czytałem książki kiedyś i film to była tragedia tutaj widzę potencjał. Pierwszy odcinek powolny i wprowadzający w świat ale jak później będzie to co w książce to może być naprawdę dobrze. Podobno budżet spory więc może się uda. Ocenie po całym sezonie. Podoba mi się laska z luthera do roli Marisy. Będzie idealna szczególnie z powodu wcześniejszych ról:]