Skocz do zawartości

Vikings: Wolves of Midgard

Gość kufir

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gra ktoś w Vikings: Wolves of Midgard ? Ograłem demo i bardzo mi się podobało.

Początkowo gra nie posiadała lokalnej współpracy, wyszła łatka którą miała to zmienić.

Czy ktoś może potwierdzić tą informację ? Kanapowy coop daje rade ? Gra generalnie daje rade ?

• Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Myślę że ten coop może być fajna alternatywą dla D3. W Diabełku zabijanie setek wrogów wylewających się z ekranu jednym kliknięciem mnie nie bawi .... niestety....

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Mało jest informacji o tej grze więc napiszę kilka pierwszych wrażeń z gry:

PLUSY:

- Klimat (muzyka i bestiariusz!)

- Grafika i warunki środowiskowe

- Część otoczenia można niszczyć, Np. Zabudowania na których stoją łucznicy itp.

- Slow Motion. Po naładowaniu się paska Szału wciskami L1+R1 i odpalamy tryb szału w zwolnionym tempie. Nieźle ta rzeź wygląda !

- Niektóre trafienia krytyczne są spowalniane i kamera pokazuje ta trafienie z bliskiego ujęcia. Nie wygląd to tak ładnie jak Slow Motion ale fajne urozmaicenie.

- Fajny sposób rozwoju osady, trzeba się troszkę nachodzić aby uzbierać potrzebne surowce

- Wolne levelowanie poziomów

- Gra jest TRUDNA !

- Wyzwania bogów

MINUSY:

- Na Zwykłym PS4 na którym gram, są zwolnione animacje. Czasami nasza postać coś mało mądrego mówi podczas walki a my uświadczmy dropy animacji.... Psuje to zabawę...

- System craftingu. Znajdujemy mało przedmiotów z dropów, pozyskiwanie nowych przedmiotów skupiony jest na "kowalu" i  to taki "Hazard" z Diablo 3 . Na chwile obecną szału w tym aspekcie nie ma.

- Rozwój postaci .... Aby zdobywać nowe umiejętności trzeb rozwijać osadę a tutaj potrzeba dużo kasy i surowców ... aby to zdobyć trzeba powtarzać niektóre levele.

- Infantylne zadania ....

Na chwile obecną tyle.... szału nie ma ale gra się przyjemnie.

Edytowane przez kufir
Opublikowano

Taaa zdecydowanie ;)

Kolejny minus który też irytuje .....

Po zabiciu przeciwnika zbieramy "Kule Krwi" (Nasze doświadczenie).... szkoda tylko że nie zawsze te kule automatycznie lecą do naszego bohatera ...

Ten Gameplay zdecydowanie wymaga dopracowania ....