XM. 10 820 Opublikowano 2 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Podobno jest level scaling... na hoi to ja się pytam, jaki sens w ogóle levelowac postać? Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 2 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 No proszę jaka niespodzianka, oceny Odyssey przebijają oceny Origins. Origins 81 Odyssey 85 No tego się nie spodziewałem, raczej że będzie na poziomie 80 a tu taki szok. Cytuj Odnośnik do komentarza
Popi 92 Opublikowano 3 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Mnie to się marzy Asasyn na Syberii. Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 3 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Lech Walesa jako Assassin vs Kiszczak Templariusz Ubi BRING IT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 4 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 W dniu 1.10.2018 o 13:43, Bzduras napisał: Gra życia. A poważnie, to po Origins niech się pie.rdolą z tymi asasynami - udało się jako tako odświeżyć formułę i zrobić coś całkiem fajnego to teraz będzie ona wyciskana jak sok ze świeżej cytrynki, do porzygu. Raz na dwa-trzy lata można sobie zrushować fabułę i pośmigać chwilę po miejscówkach w tych gierkach, ale co roku? Szacun dla ludzi, którzy jeszcze nie rzygają tym tytułem i grają rok w rok w to samo Gruba hipokryzja, gierka zamówiona Pooglądałem sobie różne materiały na temat Asasyna i chyba warto dać mu szansę. Jest w tej nowej formule na rozgrywkę bliżej nieokreślone coś, które mi się podoba i udawanie wysublimowanego konesera gejmingu nie sprawi, że to zniknie. Reskin, stare assety, kolejny rak wydawany rok w rok - wiem o tym, a i tak mam chęć sprawdzić to wszystko organoleptycznie. No i co zrobić innego, jak kupić gierkę Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 4 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 (edytowane) 5 minut temu, Bzduras napisał: Gruba hipokryzja, gierka zamówiona Pooglądałem sobie różne materiały na temat Asasyna i chyba warto dać mu szansę. Jest w tej nowej formule na rozgrywkę bliżej nieokreślone coś, które mi się podoba i udawanie wysublimowanego konesera gejmingu nie sprawi, że to zniknie. Reskin, stare assety, kolejny rak wydawany rok w rok - wiem o tym, a i tak mam chęć sprawdzić to wszystko organoleptycznie. No i co zrobić innego, jak kupić gierkę nie musisz się tłumaczyć graj jak sprawia ci przyjemność. Czekam na wrażenia. Sam gierkę mam ale dopiero wieczorem odpale. Ciekawe ile patch premierowy bo jak wiele gb to i tak dzisiaj nie pogram. Ktoś może na xboxa ma to niech da info jak duży patch. Edycja: Ok nie jest źle Cytat PATCH SIZES: XBOX ONE: 1.5GB PS4: 1.4GB PC: 1.3GBGameplay Improvements Made Lieutenants scale with the player character for both Boarding and Call To Arms Added "Historical Locations" filter to the World Map Addressed many “game breakers” that could happen in specific conditions Qualitative Improvements Increased diversity in haircuts Technical Improvements Reduced loading times in various areas including before flashbacks and dialogues Reduced occurrence of low-resolution textures on up close NPCs and objects General improvement to performance and stability Edytowane 4 Października 2018 przez blantman Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 4 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 (edytowane) fale (prawie) jak w piratach a tak serio, to bardzo fajnie oddano klimat starożytnej Grecji, mimo że rozgrywka trąci dla mnie myszką. To pewnie zagram, tak jak w wiele innych asasynów, właśnie dla tej atmosfery Edytowane 4 Października 2018 przez oni Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 4 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 Jutro albo pojutrze dojdzie, ale nie będę odpalać zbyt szybko - FH4 i inne gierki wypełniają czas do premiery RDR2 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 4 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 W dniu 1.10.2018 o 13:43, Bzduras napisał: Gra życia. A poważnie, to po Origins niech się pie.rdolą z tymi asasynami - udało się jako tako odświeżyć formułę i zrobić coś całkiem fajnego to teraz będzie ona wyciskana jak sok ze świeżej cytrynki, do porzygu. Raz na dwa-trzy lata można sobie zrushować fabułę i pośmigać chwilę po miejscówkach w tych gierkach, ale co roku? Szacun dla ludzi, którzy jeszcze nie rzygają tym tytułem i grają rok w rok w to samo Po Odyssey będzie co najmniej dwuletnia przerwa. Albo developer chce poznać bebechy PlayStation 5 i nowego X-Klocka i wypuścić jakiś launch tytuł, lub dać odpocząć serii. Więc nie ma obaw że za pół roku będzie Assassyn Creed Ohshitanotherone Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 4 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 Niech w końcu zrobią asasyna w japonii to też dam sie ogolić 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 4 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 no przeciez bedzie ten ghost of fukushima 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 024 Opublikowano 4 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 21 minut temu, Pupcio napisał: Niech w końcu zrobią asasyna w japonii to też dam sie ogolić Albo całkowicie we współczesności, przecież Spoiler Bad company 2 dawał radę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 168 Opublikowano 4 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 25 minut temu, Pupcio napisał: Niech w końcu zrobią asasyna w japonii to też dam sie ogolić Teraz będą tworzyć nowe asety pod next geny, wiec Japonia jest bardzo możliwa. Później będą mogli sobie je przerobić pod Chiny. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 4 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 Najpierw jeszcze będzie ten assasyn w Rzymie z tej pseudo trylogii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 4 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 no to pewnie ten w rzymie będzie crossgen jak black flag a w japonii nowa potężna część z nowymi mechanikami jak origins tylko na nowe konsole Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 4 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 1 godzinę temu, Pupcio napisał: no to pewnie ten w rzymie będzie crossgen jak black flag a w japonii nowa potężna część z nowymi mechanikami jak origins tylko na nowe konsole Ty uważaj bo na tej generacji pierwszym nowym assasynem na nowym silniku był s(pipi)ony unity. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 4 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 168 Opublikowano 4 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 76% większa ilości pikseli na koksie. Najs Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 4 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 7 godzin temu, u55r napisał: Po Odyssey będzie co najmniej dwuletnia przerwa Taka sama gadka byla po Origins ale gra okazala sie sukcesem wiec cyk, kopiuj wklej i juz mamy nastepna czesc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 024 Opublikowano 4 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 Looknąłem na YTubie gameplay i widzę te same świecące krzaki, kiedy się w nich ukryć. Ten sam rentgen w oczach pozwala widzieć oponentów przez krzaki ( 400 lat przed wydarzeniami z Origins już znali promienie rentgena? - myślę.) Nie łykam tego teraz. Nie zamierzam zaśmiecać sobie umysłu przed red dead. 21 długich dni absencji growej i medytacji, tak planuję. No, może Spoiler z małą przerwą na cod black ops IIII Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blantman 5 780 Opublikowano 5 Października 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 (edytowane) Ok wrażenia po 4 h grania. Po pierwsze nie jest to gra tak oryginalna i tak nie powielająca co roku tych samych schematów jak call of duty, bf czy fifa ale może po kolei. Zacznę może od tego że po 4 h zobaczyłem dopiero ekran tytułowy i na tym zakończyłem wczorajszą grę. Pierwsza lokacja to taki Biały Sad więc Ficusie tego świata mogą nawet nie wyjść z niej nigdy. Lokacja jest mała i ma kilka questów które uczą podstaw od skradania po pływanie i nurkowanie. Ja nie robię w takich grach nigdy wszystkiego i nie kończę wyzwań więc możecie w tej lokacji liczyć że średnio spędzicie właśnie ok 4 h. Po tych 4 godzinach świat się otwiera przed wami bo dostajecie swoją łajbę. Czas na plusy i minusy: Minusy: - bardzo ale to bardzo w(pipi)iające głosy niektórych npc w tym opiekuna głównego bohatera (właściciel winnicy). Ma głos sam w sobie wkurzający ale to te akcenty najbardziej bolą. Najlepsze że nie każdy npc ma akcent i niektórzy gadają normalnie. Nie wiem jakim kluczem się deweloperzy kierowali. - Dużo decyzji które musimy podjąć to decyzje kosmetyczne w stylu gier telltale (są wyjątki ale o nich w plusach) i nie ważne co wybierzemy efekt końcowy będzie taki sam. - Gra jest wielka i ma pierdyliard rzeczy do zrobienia dla osób co chcą wszystko zrobić to spokojnie ponad 100 h. Sama lokacja początkowa może być i na 10 h jakby komuś chciało się wszystko robić. Dla niektórych to minus. -czasem tekstury podłoża są w niskiej rozdziałce nie wiem czemu ale troszkę psuje to efekt pięknej grafiki reszty gry. Plusy: - Ta gra jest wielka:D i to plus dla mnie. Dużo do roboty i jak ktoś nie ma adhd zbierania wszystkiego za(pipi)iście można się bawić odkrywając sekrety. Ubi potrafi robić otwarte światy i tu to pokazuje. - Gra ma jak w nowym tomb raiderze oddzielny poziom trudności walki i eksploracji. Poziomów trudności mamy aż 4 więc dla każdego coś miłego. W przypadku eksploracji możecie wyłączyć wszystkie znaczniki, podpowiedzi i jak w zeldzie szukać rzeczy do questa czy npc ze wskazówek lub z obserwacji mapy (jest nasz wierny dron jak w origin). Można też włączyć wszystko i będziecie mieli jak w święta choinkę. Oczywiście istnieje menu kustomizacji ikonek i np możecie zostawić kompas (taki jak w skyrim czy originie) ale usunąć punkty świecące w oddali. - Główny bohater (gram mężczyzną) to nie pizda bez charakteru a ktoś kogo można polubić. Sama jego historia intryguje szczególnie z powodu odkrycia z końcówki pierwszej lokacji. Bohater w origins był znacznie gorszy nie wspominając o generycznych bohaterach z ac od 3 do syndicate. - Odyssey ma system podobny do nemesis z mordoru. Na razie dostałem tylko jego namiastkę ale wygląda na mini wersje nemesis. To tylko dodatek a nie główna mechanika gry ale cieszy. - Fabuła wciąga od pierwszych minut i mamy większy akcent na nią postawiony niż w poprzednich ac. Są linie dialogowe i wybory ala wiedźmin 3. Niestety same wybory nie wszystkie mają jakiś konkretny wpływ. Są jednak wyjątki w lokacji początkowej jak np UWAGA SPOILER Spoiler Aleksios robi quest dla dziewczynki i możemy pomóc rodzinie która ma zginąć albo posłuchać kapłana i nie zrobić nic - poczytałem w necie o tym wyborze i jak nie zrobimy nic epidemia się zatrzyma a jak pomożemy rodzince to po powrocie na wyspę kilka miesięcy później będzie szalała epidemia i ponad połowa mieszkańców zginie Są też wybory które może i mają tylko kosmetyczny wpływ na fabułę ale zmieniają nastawienie npc do nas. Nawet zwykła kradzież skrzyni npc jak nas quest giver zobaczy kończy się brakiem nagrody:). - naprawdę fajny humor. Gra czasem zaskakuje jak w dialogu o odyseuszu z pewną panią. -Gra wygląda ślicznie (poza wspomnianymi teksturami). Poziom detali mega. Widać nawet cień sokoła jak lata. Gra działa płynnie i hdr robi wrażenie. Kolory są soczyste i jest bardziej kolorowo niż w origins. No czuje się jak na wakacjach w grecji. Woda i refleksy na niej to już prawie next gen. - w cut scenkach postacie zachowują się naprawdę naturalnie i cut scenki ogląda się z przyjemnością. Nie wydają się sztuczne. - Muzyka i dźwięki jak zwykle tip top - technicznie gra na razie działa bez bugów. - Klimat grecki nie do podrobienia. Co chwila ktoś wspomina jakiś mit albo wydarzenie historyczne i jak ktoś interesuje się tymi klimatami niech dopisze plusika. - Spoiler pierwsze 5 minut. Leonidas i 300 spartan dobry start gry. W ogóle wstawki ze sparty bardzo fajne i klimatyczne. Więcej napisze jak pogram dłużej. Gra mi się bardzo podoba. Chciałbym wrócić z pracy i grać a to rzadkość aby gra mnie tak wciągneła. W tym roku na palcach jednej ręki mogę wymienić takie gierki (pillarsy 2, kingdom come, yakuza 6, monster hunter world, xenoblade2) Edytowane 5 Października 2018 przez blantman 14 Cytuj Odnośnik do komentarza
da$io 110 Opublikowano 5 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Mi Origins bardzo się podobał. Takie odświeżanie to ja bardzo chętnie. Odniosę się może przede wszystkim do kwestii technicznych. Gra szarpie na Pro albo moje oko nie działa na 30 klatek. Animacja głównego bohatera po takim Spidermanie to najtwardsze z drzew. Nie wiem czy to wina pająka ale mam wrażenie, że w poprzedniku tyle drewna nie było, koń też jakiś taki drewniany. W menu zamiast symbolu przycisku pojawiło mi się się w nawiasie jakieś command_prompt_btn W sumie na kilka godzin grania wygląda to jak DLC. Nawet nie chce mi się zabijać wszystkich w bazie tylko koszę skarb , głównego asa i uciekam. Zobaczymy jak będzie dalej... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 5 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 No i bardzo dobrze. Lubie Otwarty Swiat. Znikne dla polski na jakieś dwa miesiące przenoszac sie do Wirtualnej Grecji Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 6 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Miałem romans w grze i w sumie wiedźmin to to nie jest. (pipi)owe to było buzi buzi i po Animacje w questachbpobocznych nie trzymają takiego samego poziomu jak w wątku głównym. Widać więcej życia w ważnych npc niż w pobocznych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 6 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Gierka szampanska. Poczatek byl strasznie ujowy jak gralismy inna postacia, na szczescie im dalej tym lepiej. Grecja jest piekna a Alexios jest przechuyem, dawno postac w AC mnie tak nie bawila. Podoba mi sie tez ze nawet trzeba rozwijac swoj statek i zaloge. Bedzie grane. 5 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi