standby 1 725 Opublikowano 30 marca 2020 Opublikowano 30 marca 2020 Pany byłem w pałacu Knossos i w labiryncie położonym poniżej. Spoiler Zabiłem minotaura I zdobyłem skarb minotaura (ta kule) Co mogę z tym skarbem zrobić? Jakieś ulepszenie?? Tak btw całą ta miejscówka oraz labirynt to chyba najlepsze pod względem wygladu I klimatu miejsce w grze. Gdyby wszędzie tak trzymali poziom było by za(pipi)iscie. Opad szczęki. Cytuj
flavio 107 Opublikowano 21 kwietnia 2020 Opublikowano 21 kwietnia 2020 @standby Spoiler to jeden z kilku artefaktów, dzięki któremu otworzysz wrota do Atlantydy a propo, powoli kończę wątek główny, więc zaopatrzyłem się w przepustkę sezonową korzystając z wiosennej wyprzedaży(rozumiem, że są dwa dodatki po trzy epizody, tak?), od którego dodatku zacząć po podstawce? Atlantyda czy Ostrze? Cytuj
estel 806 Opublikowano 21 kwietnia 2020 Opublikowano 21 kwietnia 2020 Nie ma znaczenia, oba dodatki opowiadają niezależnie historie. Większość mówi, że Atlantyda jest dużo lepsza, więc ja zacząłem od niej. 1 Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 27 kwietnia 2020 Opublikowano 27 kwietnia 2020 Jak chcesz iść chronologicznie to lepiej grać w takiej kolejności jak wychodziły dodatki. Cytuj
Il Brutto 1 624 Opublikowano 2 maja 2020 Opublikowano 2 maja 2020 Skonczylem wlasnie odyseje po kilku miesiacach przerwy. Zaczalem jakos latem ale tak mnie wymeczyla powtarzalnosc lokacji, szczegolnie wysepek, ze dopiero teraz postanowilem dokonczyc. Ta gra miala potencjal, szczegolnie misje typu Atlantyda albo zwiazane z mitologia calkiem fajnie sie robilo. Niestety one tona w zalewie kupy nijakich i nudnych questow. Pozatym zdalem sobie sprawe ze ta gra nie ma zadnych przeszkod, w sensie do kazdego celu mozna dojsc w lini prostej, niewazne czy masz przed soba skaly czy pionowa sciane po wszystkim mozesz sie wspiac bez problemu. Nawet nie wiem czy to jakis duzy minus biorac pod uwage tak duza mape, no ale lepiej byloby zrobic mala mape i nie wspinac sie na wszystko co popadnie. Cytuj
Ma_niek 860 Opublikowano 2 maja 2020 Opublikowano 2 maja 2020 No (pipi)a rozmiar mapy w tej grze to jakies przegiecie.Na jaka cholere robic cos takiego welkiego gdzie i tak wiekszosc lokacji bylo robione metoda kopiuj wklej.Myslalem ze umre z nudow jak biegałem po tych lokacjach. Jak dla mnie pojscie w te rpg przez tych daunow z ubi to beznadziejny pomysl i sto razy wolalem formule starych assasinów. 2 Cytuj
SebaSan1981 3 589 Opublikowano 2 maja 2020 Opublikowano 2 maja 2020 Maniek, to teraz módl się aby mapy w Valhalli nie zrobili w skali jeden do jednego 1 Cytuj
PiotrekP 1 790 Opublikowano 8 maja 2020 Opublikowano 8 maja 2020 (edytowane) Przedwczoraj zacząłem grać jako Kassandra i taki odstęp od Origins dobrze mi zrobił. Tak, lubię tą formułę od Ubi, ale nie wszystko na raz, bo też co za dużo to nie zdrowo. Czeka mnie więc kilkadziesiąt godzin zwiedzania zbyt dużej mapy, robienia takich sobie questów, zabijania przygłupich wrogów i zbierania stuffu. Narzekał nie będę, bo dobrze się przy tym bawię. Fajny jest ten system zmiany wyglądu ekwpiunku- zakładasz paskudną płytową zbroje z dobrymi statsami, ale jako wygląd dajesz lekkie wdzianko, które ci się podoba. Edytowane 8 maja 2020 przez PiotrekP 1 Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 10 maja 2020 Opublikowano 10 maja 2020 Tę opcję wprowadzili dopiero w którymś tam patchu, bo gracze narzekali, że najlepsze zbroje są najbrzydsze. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 13 maja 2020 Opublikowano 13 maja 2020 Duży patch trzeba dociągnąć po zainstalowaniu gry z płytki? Cytuj
estel 806 Opublikowano 13 maja 2020 Opublikowano 13 maja 2020 Nie znam rozmiaru ale podejrzewam, że tak. Gra była/jest? aktualizowana bardzo długo. Na pewno będzie spora łatka. Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 17 maja 2020 Opublikowano 17 maja 2020 W dniu 2.05.2020 o 17:35, Ma_niek napisał: No (pipi)a rozmiar mapy w tej grze to jakies przegiecie.Na jaka cholere robic cos takiego welkiego gdzie i tak wiekszosc lokacji bylo robione metoda kopiuj wklej.Myslalem ze umre z nudow jak biegałem po tych lokacjach. Jak dla mnie pojscie w te rpg przez tych daunow z ubi to beznadziejny pomysl i sto razy wolalem formule starych assasinów. Tak, to prawda, dramatyczne jest ze nie wykorzystali tego potencjału. To powinno wygladać tak ze dobijasz statkiem do portu jakiegos miasteczka na wyspie, i od razu Chce ci sie te miasteczko zwiedzic, wprowadzic wiecej rodzajow kupcow, interakcji. Niestety leniwe chu.je zawalili to, a moglo byc tak pieknie. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 17 maja 2020 Opublikowano 17 maja 2020 Rozmiar tej mapy nie byłby problemem, gdyby rzeczywiście każda wyspa oferowała unikalne miejscówki, inny klimat. A tak wbijasz do jednej z nich i znasz już prawie wszystkie. Dlatego bardziej cenię Origins, bo nawet te piaszczyste lokacje miały w sobie więcej charakteru. No i nie trzeba było za wiele pływać. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 17 maja 2020 Opublikowano 17 maja 2020 23 minuty temu, Bigby napisał: Rozmiar tej mapy nie byłby problemem, gdyby rzeczywiście każda wyspa oferowała unikalne miejscówki, inny klimat. A tak wbijasz do jednej z nich i znasz już prawie wszystkie. Dlatego bardziej cenię Origins, bo nawet te piaszczyste lokacje miały w sobie więcej charakteru. No i nie trzeba było za wiele pływać. Jestem po 10h i pewnie mało widziałem, ale mam takie same odczucia na tą chwilę, póki co Origins>Odyssey Na morzu ruch jak na węźle Stryków na A2. Na platynę czuję że szykuje się mocny grind Cytuj
Faka 3 992 Opublikowano 17 maja 2020 Opublikowano 17 maja 2020 Kurła, nie wiedziałem, że ta gra ma aż 9 zakończeń, które zrobiłem dobre, jeśli to się liczy z tym, że Spoiler uratowałeś całą swoją rodzinę i masz komplet A jeszcze dużo rzeczy w tej grze mi zostały, od cholery pobocznych zadań, 2 dodatki dlc. No czuć, że jest napakowana po brzegi contentem, że nie narzekasz na nudę. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 17 maja 2020 Opublikowano 17 maja 2020 Na początku myślałem, że te zakończenia naprawdę mocno się różnią, a tutaj praktycznie sprowadza się do tego, kto przeżyje a kto nie. Ogólnie na końcu miałem takie: "To wszystko? Ok". Chociaż przyznam, że jeden moment mnie zaskoczył, bo spodziewałem się happy endu i nawet się dziwiłem, że łatwo poszło, a tu niespodzianka. ; ) Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 18 maja 2020 Opublikowano 18 maja 2020 Czyli jednak mapa jeszcze większa Cytuj
Il Brutto 1 624 Opublikowano 18 maja 2020 Opublikowano 18 maja 2020 To ja podziekuje i ogram za 2 lata na PS5 i to pewnie na dwa razy bo takiej dawki Asasyna nie wytrzymam. Jeszcze gdyby to byl staly lad jak w Origins to spoko ale plywanie miedzy malymi wysepkami bylo bardziej meczace. Cytuj
Ma_niek 860 Opublikowano 18 maja 2020 Opublikowano 18 maja 2020 No chyba ich po(pipi)ało Jeszcze jak to bedzie ubi style kopiuj wklej to ja podziekuje.Ale ile beznadziejnych misji pobocznych mozna nawsadzac Cytuj
Faka 3 992 Opublikowano 18 maja 2020 Opublikowano 18 maja 2020 A głosy chodziły takie, że miała być mniejsza mapa od Odysei i wielkości Origins, we wszystko jednak nie można wierzyć w internetach. A w sumie to już wiadomo od dawien dawna, tylko no, po co ma być jeszcze większa? Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 18 maja 2020 Opublikowano 18 maja 2020 (edytowane) Moze chociaz mapa nie bedzie wypelniona powtarzalnymi questami i aktywnosciami, prawda? Edytowane 18 maja 2020 przez 20inchDT Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 18 maja 2020 Opublikowano 18 maja 2020 Wiedziałem, że tak będzie. Kilka lat temu szef całego Ubi powiedział, że w swoich grach będą koncentrować się na dużych mapach, więc ta wiadomość wcale mnie nie dziwi. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 18 maja 2020 Opublikowano 18 maja 2020 Dopiero teraz zauważyłem, że to nie temat Valhalli. Oh well. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi