Farmer 3 281 Opublikowano 8 października 2022 Opublikowano 8 października 2022 W dniu 7.10.2022 o 07:50, ASX napisał: potwierdzam tylko Kassandra. Alexios ma głos jak jakiś dres spod klatki, nie mogłem się do niego w ogóle przyzwyczaić. Alexios odpadł od razu przy wyborze po tym jak usłyszałem jego głos. W ogóle mam problem z nagminnym wykorzystywaniem "łamanej angielszczyzny" w tej grze. Uszy bolą od tego. Jak już zatrudniają córy i synów Zeusa to niech pozwolą im używać greckiego. A tak poza tym Odyseja jest chyba najlepszym assassynem od czasów dwójki bo... odeszła od mechaniki poprzednich gier. Podział na archer/warrior/assassyn sprawdza się dobrze choć jest zbyt dużo złomu do przebierania. Zabawa zaczyna się gdy wpadną sety legendarne, wejdzie wkuwanie statusów w oręż/zbroje i ładowanie odpowiednich perków. Wtedy można kosić nawet najemników niczym młody Achilles Mocno poprawili też side questy. Niemal każdy posiada jakiś zalążek fabuły choć większość to i tak klasyczne: idź, zabij, znajdź, przynieś. Ale Ubi to Ubi i gra wciąż jest obesraną mapą ze znacznikami do porzygu. 2 Cytuj
lukas_k96 310 Opublikowano 12 października 2022 Opublikowano 12 października 2022 Ja grałem Alexiosem, bo zazwyczaj, kiedy mam wybór między płciami w grze to wybieram facetów i powiem szczerze, że do tego świata i historii bardziej mi właśnie mężczyzna pasuje. Inna sprawa, że rzeczywiście, kanonicznie Ubisoft uznał, że to Kassandra jest główną postacią. Cytuj
Elitesse 382 Opublikowano 13 października 2022 Opublikowano 13 października 2022 Ja od tej części mam uraz do męskich postaci. Grałem przez chwilę męską postacią ale to oglądanie spoconych jaj Alexa przekonało mnie do rozpoczęcia przygody od nowa. W Walhalli bez namysłu wybrałem kobietę i było spoko. Jak zbiorę się do drugiego podejścia, to sprawdzę faceta. Cytuj
Wredny 9 705 Opublikowano 13 października 2022 Opublikowano 13 października 2022 Właśnie dlatego wkurza mnie wybór, bo nie wyobrażam sobie przechodzić tych molochów dwukrotnie. No ale wiking to musi być skurwiel z brodą, a nie jakiś babochłop, co chce facetom dorównać - tu dla mnie sprawa jest jasna. 1 Cytuj
Elitesse 382 Opublikowano 13 października 2022 Opublikowano 13 października 2022 Nigdy się nad tym nie zastanawiałem czy moja żeńska postać chciała facetom dorównać w tym męskim świecie. Po jej wyborze jakoś się nie zastanawiałem więcej nad tym jaka jest płeć postaci ale faktycznie do Wikingów bardziej pasuje facet, to męski świat. Teraz czekam aż tak bardzo tak hop do przodu Ubi zaoferuje w któreś z następnych produkcji możliwość zagrania postacią niebinarną i nieokreśloną płciowo Albo pozwolą zmieniać w zależności od nastroju kim dziś jest bochater/ka/ko. Już widzę tą akcję promocyjną, w której będą się chwalić nagraniem kilkuset dodatkowych linii dialogowych dla postaci niebinarnej Odysei nie ukończyłem nawet raz ale w taką Valhalę chętnie zagram drugi raz, tym razem gościem. Cytuj
Wredny 9 705 Opublikowano 16 października 2022 Opublikowano 16 października 2022 Nieźle, zwłaszcza że na forumku czytałem kilka opinii, jakoby Valhalla zabijała w graczach miłość do grania No i na Zeusa - "bohater" piszemy przez samo H Cytuj
LukeSpidey 941 Opublikowano 22 października 2022 Opublikowano 22 października 2022 Z tego, co pamiętam to przy wyborze Kassandry potem w pierwszym DLC były jakieś zgrzyty, bo te wyraźnie były pisane pod Alexiosa. Nie będę zdradzał, aby nie spoilować, ale jak już @Wredny dojdziesz do tego momentu to się po głowie podrapiesz. Ja całe Odyssey przeszedłem Alexiosem i nie żałuję ani chwili. Świetna postać. 1 Cytuj
Wredny 9 705 Opublikowano 22 października 2022 Opublikowano 22 października 2022 Póki co wstrzymuję się z tym odysejowaniem, bo trzeba trochę od raczyska odpocząć - mam parę liniowych gierek, teraz A Plague Tale Requiem, za chwilę wpada God of War, Callisto Protocol, Dead Space, RE4 - ciężko tu będzie coś wcisnąć w najbliższym czasie. Cytuj
Figuś 21 251 Opublikowano 29 października 2022 Opublikowano 29 października 2022 Odpaliłem sobie gierkę na PS5, przecież to lepiej wygląda niż natywna wersja nextgenowa Valhalli, po patchu z 60fps już w ogóle 1 Cytuj
Paolo1986 795 Opublikowano 30 października 2022 Opublikowano 30 października 2022 Ja na razie ogrywam Origins na PS5 i już myślę o Odyssey, a Ty narobiłeś mi dodatkowo smaka Cytuj
Wredny 9 705 Opublikowano 23 listopada 2022 Opublikowano 23 listopada 2022 Na PS Store aktualnie jest promocja na te trzyodcinkowe pakiety dodatków (First Blade i Fate of Atlantis) - po 52zł za pakiet, czyli 104 za wszystkie DLC, które dają trofea (tylko to mnie obchodzi). Season pas za 169zł, bo w pakiecie jeszcze remastery ACIII i ACIII iberation. Zacząłem, wyczyściłem Kefalonię, ale chyba zacznę od nowa Alexiosem mimo wszystko. Ja wiem, że to fantasy itd, ale jakoś nie mogę zdzierżyć kobiecej wojowniczki w czasach, gdy baby prały facetom gacie w rzece, no i jeszcze w obozach jest pełno kobiet w zbrojach - ciekawe, czy będą również, jak się gra Alexiosem. No i ogólnie te zbroje na niej wyglądają jakoś tak śmiesznie, nie mogę się przekonać. Tyle się naczytałem, że ona jest "kanoniczna" (podobnie jak żeńska Eivor w Valhalli), ale to tylko bełkot bez pokrycia. Mam tu taki dysonans jak z Denzellem w remake'u "Siedmiu Wspaniałych", gdzie cała biała populacja jakiejś zapadłej dziury, bez zająknięcia wykonywała jego polecenia i bezgranicznie mu ufała, zupełnie odrealniając ten setting i czasy, w jakich działa się akcja filmu. Tam powinno być jak w Django: Jakby zbudowali wokół Kassandry tego typu narrację i ludzkie reakcje typu "a ta baba czemu nie w kuchni" to dużo lepiej bym przyjął tę postać, a tak za cholerę mi nie pasuje, że nikomu w tym świecie to nie przeszkadza. 1 1 Cytuj
LukeSpidey 941 Opublikowano 27 listopada 2022 Opublikowano 27 listopada 2022 Grałem Alexiosem i polecam. Tylko nie ustawiaj kamery od spodu jak będziesz nurkował. 1 Cytuj
Wredny 9 705 Opublikowano 27 listopada 2022 Opublikowano 27 listopada 2022 No wiem, to mój największy mankament, bo ona w sumie fajna jest i pod kieckę nie wstyd zajrzeć, ale niestety nie pasuje mi tu do immersji (choć baby w obozach bandytów to widzę norma w tej części, obojętnie od tego, które z rodzeństwa wybierzemy). Cytuj
Paolo1986 795 Opublikowano 11 grudnia 2022 Opublikowano 11 grudnia 2022 Zastanawiam się nad zakupem season passa. Teraz na psstore jest promka za 84,50. Warto? Cytuj
Wredny 9 705 Opublikowano 11 grudnia 2022 Opublikowano 11 grudnia 2022 Sam dobrze wiesz - widzę, że wbijasz trofea, więc wiadomo, że jak chcesz 100% to trzeba kupić Sprawdź tylko, czy nie wyjdzie taniej kupić pakietów "Legacy of the First Blade" i "The Fate of Atlantis", bo tylko one są wymagane do 100% pucharków. 1 Cytuj
Paolo1986 795 Opublikowano 11 grudnia 2022 Opublikowano 11 grudnia 2022 Sprawdziłem, oba dodatki są po 104 zł każdy, więc się opłaca ten season pass Do tego ACIII Remastered i AC Liberation. 1 Cytuj
Elitesse 382 Opublikowano 12 grudnia 2022 Opublikowano 12 grudnia 2022 16 godzin temu, Paolo1986 napisał: Sprawdziłem, oba dodatki są po 104 zł każdy, więc się opłaca ten season pass Do tego ACIII Remastered i AC Liberation. Ja teraz kupiłem właśnie ze względu na AC III w cyfrze. No i kupiłem ten seasson pass już drugi raz, bo za pierwszym razem na PS4. Z tym, że teraz w promocji, a wtedy płaciłem pełną cenę. Może przy kolejnym podejściu (tym razem na XSX) uda mi się przejść całość. Cytuj
mcp 2 045 Opublikowano 12 grudnia 2022 Opublikowano 12 grudnia 2022 Kassandrę mi tu szkalują Im dłużej gram (43 lvl) tym bardziej się zakochuję w tej postaci, jak rasowy gimbazowy simp Jakbym miał grać Alexiosem to bym wbił pewnie 20 lvl i by się skończyło granko 1 Cytuj
Paolo1986 795 Opublikowano 12 grudnia 2022 Opublikowano 12 grudnia 2022 Ja też w przypadku Odysejki wybrałem żeńską postać, podoba mi się Cytuj
mcp 2 045 Opublikowano 18 grudnia 2022 Opublikowano 18 grudnia 2022 Mam 49 lvl i jestem blisko końca wątku fabularnego, ale jadę już trochę na oparach. Może trochę na własne życzenie, bo postanowiłem, że chociaż na wyspach odhaczę znaczniki, ale ta powtarzalność jednak zabija przyjemność z gry. Większość scenek już przewijam, mimo, że kocham Kasandrę i uważam, że to jedna z najlepszych kobiecych postaci w grach ever. Zaspoilerowalem sobie końcówkę i to standardowe asasynowe fikołki także chyba będę zamykał grę na dniach. Niektórych wątków kompletnie nie tknąłem nawet, cała zakładka ze statkiem i bitwami morskimi jest nieruszona, bo mnie to kompletnie nie rusza, używalem statku żeby dostać się z A do B i po drodze omijałem wrogie jednostki. Na plus system skilli, czciciele i świat przedstawiony, piękne są te miejscówki i wielokrotnie się zatrzymywalem żeby popatrzeć na widoki. O Kasandrze juz pisałem, jest cudowna i gdybym miał grać Alexiosem to rzuciłbym to w cholerę dużo szybciej. Ogólnie miło spędzone 60 godzin, sam się zdziwiłem, że mi się chciało grać, bo zasadniczo nie lubię takich kobył. 1 Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 18 grudnia 2022 Opublikowano 18 grudnia 2022 Ja: nie przepadam za sandboxami Też ja: 2 2 Cytuj
mcp 2 045 Opublikowano 20 grudnia 2022 Opublikowano 20 grudnia 2022 113 godzin Mam 65 i skończony wątek Deimosa i Atlantydy, zostali mi czciciele do wybicia i jeszcze trochę mapy do odkrycia, ale nie widzę sensu w nabijaniu kolejnych leveli czy odkrywaniu nowego wyposażenia skoro ukończyłem wątek fabularny, tu chyba nawet nie ma konkretnego endgame, można się błąkać bez celu jeszcze godzinami. Odyseję zostawię jednak na dysku dla widoków i tego klimatu słonecznej Grecji Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 20 grudnia 2022 Opublikowano 20 grudnia 2022 Sam nie wiem na czym tyle mi zeszło Ale fakt, że gierka siadła mi wybornie. Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 27 grudnia 2022 Opublikowano 27 grudnia 2022 Warto brac te DLC? Nie jest to jakos przegięte z pizomem trudnosci zeby nie trzeba było gridnowac ekwipunku i lvl z kilak godzin? Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 27 grudnia 2022 Opublikowano 27 grudnia 2022 3 godziny temu, pawelgr5 napisał: Warto brac te DLC? Nie jest to jakos przegięte z pizomem trudnosci zeby nie trzeba było gridnowac ekwipunku i lvl z kilak godzin? Można, ale nie trzeba. Pierwsze rozwija fabularnie podstawkę, ale generalnie w tym samym klimacie tylko ubijasz inaczej nazwanych kultystów. Drugie już przenosi zupełnie w inny świat i pogłębia lore, fajnie weszło zaraz po podstawce, ale z perspektywy to mogłoby go nie być. Drugie jest nieco trudniejsze, ale to żadne wyzwanie raczej. Największy plus DLC to poszerzony katalog perków i niektóre bronie. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi