Opublikowano 27 października 20195 l Autor 7 minut temu, kanabis napisał: Wlasnie zauwazylem ze w lidlu sa po 2 zl. No i git, kupałem brokuł, lucerne i jeszcze jedna rukole chyba czy chu.j wie zapomnialem nazwy No i fajnie. Daj proszę znać jak Ci pójdzie z kiełkowaniem. Warto położyć kiełki przed oknem gdzie nie świeci ciągle słońce, ale jest jasno. Podlewać wodą przegotowaną, letnią (protip - woda która przejdzie przez kiełki i wyląduje na dole, jest idealna do podlewania kwiatów/roślin).
Opublikowano 27 października 20195 l o nawet nie widzieałem że tak można, a kupował jak gamoń w sklepie.
Opublikowano 27 października 20195 l Jak cos warzywa tez mozna sadzic samemu, da sie. Potwierdzone info
Opublikowano 29 października 20195 l Juz kielkuja mi brokuly. Dzisiaj kupuje gaze i projektuje wlasna kielkownice. Nazwe ja strefa gazy Lapiecie nie? Bo gaza Kupie sobie takie pudeleczka jak do kanapek plastikowe, poloze na to gaze , na to nasienka. Zrobie gwozdzikiem dziurki zeby nadmiar wody splywal dolem i tadam Niezle figaro co
Opublikowano 29 października 20195 l Autor podziel się zdjęciami potem bo nie mogę tego sobie zobrazować KABANIS TY TO ŁEBSKI JESTEŚ
Opublikowano 29 października 20195 l Mowisz masz ziom, nawet nie musialem dziurek robic. Kupilem w obi za 3 zl doniczki do storczykow , gaze , gumke recepturke. Spaniała kontrukcja, nadmiar wody sobie wyplywa przez dziureczki. Oczywiscie narazie to tylko prototyp , chce zobaczyc co i jak, ile bede tego jadl , jak to rosnie itp
Opublikowano 29 października 20195 l Autor No zobaczymy. Ja mam podobną, a nawet identyczną, ino kiełki są w srodku słoika. Zobaczymy jak ci wyrosną. A namoczyles te kielki w wodzie na pare h?
Opublikowano 29 października 20195 l Ta wczoraj duzo poczytalem o nich. Faktycznie swietna sprawa. W dodatku tak tanim kosztem. No mam tez sprzed kilku dni wersje na tacce i kielki sa nie na a pod gazą. Wlasnie chce sprawdzic co bedzie lepiej lub wygodniej dla mnie rosło
Opublikowano 29 października 20195 l Autor Mi kobieta uchyliła okno na noc pod kiełkami i wszystkie jak jeden mąż zdechły No nic, jutro wsypię pszenicę, rzodkiewkę oraz fasolę adzuki. A dziś się dowiedziałem, że istnieją kiełki marchwi, pora czy buraka ćwikłowego. Zamówiłem przed chwilą po 10 gramów i będzie próbowane. Cytat Kiełki marchwi wspomagają trawienie i oczyszczają jelita, pobudzają pracę nadnerczy i trzustki. Wiążą toksyny i kwasy żółciowe, hamując tym samym ich wchłanianie, wspomagają pracę wątroby. Pomagają w walce z problemami wzroku i kurzą ślepotą, w utrzymaniu zdrowego naskórka. Poprzez systematyczne spożywanie kiełków marchwi skóra uzyskuje jednolity koloryt, do czego przyczyniają się zawarte w marchwi witaminy. Kiełki marchwi są bogate w witaminy (A, kompleks B, C, E, G, K) i substancje mineralne. Marchew i kiełki zawierają bardzo duże ilości prowitaminy A, beta karotenu.
Opublikowano 30 października 20195 l 7 godzin temu, Figaro napisał: Mi kobieta uchyliła okno na noc pod kiełkami i wszystkie jak jeden mąż zdechły Będziesz następny
Opublikowano 2 listopada 20195 l Słabo rosna zauwazylem ze tak zamontowana gaza szybko schnie, za szybko. Ale juz mam nowy pomysl. Stay tuned
Opublikowano 2 listopada 20195 l 28 minut temu, Ukukuki napisał: Nie lepiej wydać te 20 zł i mieć 3 szufladki? Po co jak sie ma łepetynke na karku i juz zrobilem z plastikowej gornej czesci wytloczki na jajka super prototyp. Zrobione 3 dziurki nozykiem, wyscielone gazą i zobaczycie za tydzien. 20zl? Plus wysylka bo pewnie u mnie tego nigdzie nie kupi i za tyle pieniedzy to ja moge sobie na pizze isc.
Opublikowano 3 listopada 20195 l Kielkowe pytanko.Chodziłem sobie w szczęśliwych latach 90tych do przedszkola ,i tam nam często podawali kiełki które mi bardzo smakowały-co to mogło być(tak wiem-kiełki)?Ostatnio kupiłem gotowce rzodkiewkowe,ale nie za bardzo mi podeszły.Co jest/było najpopularniejszym warzywem do "produkcji" kiełek/ków? Cytat
Opublikowano 3 listopada 20195 l Autor A jaki miały kolor? Czy były w formie fasoli? Może rzeżucha. Edytowane 3 listopada 20195 l przez Figaro
Opublikowano 3 listopada 20195 l Albo fasola albo rzezucha bo to najszybsze i najprostsze w kielkowaniu. Edytowane 3 listopada 20195 l przez kanabis
Opublikowano 3 listopada 20195 l @wojcieszek a sprawdź czy to nie kiełki pszenicy. Ja u dziadków to jadałem i właśnie sobie przypomniałem ten dziwny smak.
Opublikowano 4 listopada 20195 l Teraz podszedlem bardziej profesjonalnie do sprawy. Teraz bedzie idealnie juz kielkuja pierwszego dnia. Pozdrawiam
Opublikowano 4 listopada 20195 l Ta, juz krupek zachwalal. Gdzie dostac po taniosci? Bo widzialem w zabce a tam wiadomo, ze ceny dla tych co sniadania za 80zl jadaja.