krupek 15 475 Opublikowano 11 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2022 A z takiej kiełkownicy nie wali na całą kuchnię? Pamietam jak w szkole w klasie hodowaliśmy jakieś kiełki i rzeżuchę to w klasie potem dziwnie waliło xd Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 11 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2022 Mam podobną i nic nie czuć, hodowałem jarmuż i teraz wsypane nasiona kapusty pekinskiej. Moja nie ma zadnego wywietrznika więc zadne zapachy sie nie wydostają. W zaleznosci od nasion podlewam raz lub dwa dziennie (przynajmniej na początku) i jest git. Nic więcej nie trzeba, wspaniale to zastepuje np, sczypiorek do kanapek itd. @Figaro gdzie kupujesz kiełki? Są jakieś których powinno się unikać itp? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 200 Opublikowano 11 lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2022 6 godzin temu, Mejm napisał: Duzo jest z tym je.bania czy wysypujesz nasiona, spryskujesz woda i czekasz? ano, wlewam wodę do pierwszej tacki i tam są dziurki, które lecą do kolejnych tacek. dzisiaj jeszcze bardziej urosły, ładnie ładnie. Jednak ciepły parapecik gdzie nie dochodzi słońce to najlepsze miejsce na kiełki. 5 godzin temu, pawelgr5 napisał: @Figaro gdzie kupujesz kiełki? Są jakieś których powinno się unikać itp? nasiona powinny mieć numer partii, numer przedsiębiorstwa rolnego/nasiennego które wprowadza je do obrotu, datę produkcji, datę pakowania i datę ważności. Jeśli to nasiona takie jak gorczyca, słonecznik oraz lucerna powinny być jeszcze paszporty roślin. Na rynku jest cała masa nasion, które pochodzą z tanich, bardzo słabych źródeł, są nieprzebadane, mają z reguły niską kiełkowalność, są przesuszone w procesie obróbki albo po prostu stare. Większość dostępnych w Polsce nasion nie spełnia nawet podstawych wymogów, są ściągane z zagranicy bez certyfikatów fitosanitarnych mpseeds.eu i mikroziolko.pl są spoko, ale to drugie ma chyba obecnie renowacje strony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
klusekw 0 Opublikowano 16 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2022 Wszystkie kiełki mi pieknie wschodzą nawet por po jak na kiełki długim czasie, za pierwszym razem rzeżucha pięknie sie udała a teraz co zaleje woda sie robi jakby galaretka nie chce splywac i z czasem pleśnieją, czy wam rzeżucha wschodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 11 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2022 Nie widze tematu o warzywach i owocach bo zapewne gracze nie jadaja takich swinstw wiec spytam tu. Jadl ktos topinambur? Zamierzam to sadzic bo ma male wymagania i jest tani w uprawie. Jak to smakuje , blizej do ziemniakow? Batatow? Czy wogole inna bajka? Jadlem ale sproszkowany wiec idi wchuj Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 993 Opublikowano 11 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2022 Jadł? Chłopie ja pierwszy raz od prawie 40 lat taka nazwę słyszę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 11 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2022 Tego chyba nie ma w stardew valley kabi, coś Ci się poyebało Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 11 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2022 Jadłem niedawno w potrawie afrykańskiej. Słodkawy smak, ale twardszy i bardziej 'warzywny' smak niż batat. Sprawiał trochę wrażenie jakby był źle przyrządzony, jakby niedogotowana marchew, albo pietruszka xd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 287 Opublikowano 11 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2022 Slyszalem w Top Cheffie te nazwe ale nie jadlem. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 11 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2022 Nie jedliscie bo topinambur sie jadlo kiedys, z biedy. Ale lepiej zapoznajcie sie z tym smakiem patrzac jak zlotowka spada Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 200 Opublikowano 11 marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 marca 2022 a ja ostatnio z kiełek hoduję pszenicę, kozieradkę i jakąś azjatycką mieszankę. Polecam, wyglądam na silniejszego i ładniejszego, a mój penis urósł o 8 cm - pupcio potwierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 287 Opublikowano 11 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2022 41 minut temu, Figaro napisał: a mój penis urósł o 8 cm Wglab. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 200 Opublikowano 20 marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 marca 2022 Kiełeczki rzodkieweczki rosną szybciuteczko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 20 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 marca 2022 Piękna hodowla. U mnie standardowo pójście na łatwiznę: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 200 Opublikowano 20 marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 marca 2022 hej, lepsze to niż nic! Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 20 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 marca 2022 Tajest Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 15 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2022 Jak cos chlopacy juz mozna sie wybierac po mlode pędy sosny na syropek. Spaniala mikstura, polecam, lepsza niz fajzer lub astra zeneka Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 287 Opublikowano 15 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2022 Ale to sie musi lepic pewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 200 Opublikowano 15 maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 maja 2022 potrzebuje wiecej informacji Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 15 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2022 19 minut temu, Mejm napisał: Ale to sie musi lepic pewnie. Fhuj. Ale za to jak pachnie lasem sosnowym 5 minut temu, Figaro napisał: potrzebuje wiecej informacji https://aptekazawiszy.pl/artykuly/syrop-z-mlodych-pedow-sosny-przepis-wlasciwosci-i-zastosowanie.html Tylko zbieraj w rekawiczkach i sekatorem. No i jak juz go zrobisz to zanim odstawisz dodaj do sloiczka z łyche lub dwie spirytu Zapobiegnie to fermentowaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 200 Opublikowano 15 maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 maja 2022 A to raczej ocet zrobi to samo, a nie spirytus. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 16 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2022 Napewno bedzie smaczniejsze z octem To jest bardzo smaczny syrop, nie jak z niektorych roslin ze ledwo przelykasz. Oczywiscie jak tam chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 16 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 maja 2022 O chuj, ocet. Na sam dźwięk tego słowa robi mi się niedobrze. Mam po matce wrodzony wstręt do zapachu octu. Jeszcze jak czuć go w majonezie, keczupie, albo sałatce to przeboleję, ale zapach takiego żywego to aż mnie zatyka. Jak widzę szwagra, który go sobie wlewa do zupy dla smaku i z ciepłej zupy paruje to muszę odejść od stołu. Chyba jedyny zapach, który tak na mnie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 17 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2022 Ocet to tylko do maslaczkow i podgrzybków Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 287 Opublikowano 17 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2022 Z octow to tylko balsamico di modena i to co kanabis wyzej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi