krupek 15 537 Opublikowano 11 lutego 2022 Opublikowano 11 lutego 2022 A z takiej kiełkownicy nie wali na całą kuchnię? Pamietam jak w szkole w klasie hodowaliśmy jakieś kiełki i rzeżuchę to w klasie potem dziwnie waliło xd Cytuj
pawelgr5 1 626 Opublikowano 11 lutego 2022 Opublikowano 11 lutego 2022 Mam podobną i nic nie czuć, hodowałem jarmuż i teraz wsypane nasiona kapusty pekinskiej. Moja nie ma zadnego wywietrznika więc zadne zapachy sie nie wydostają. W zaleznosci od nasion podlewam raz lub dwa dziennie (przynajmniej na początku) i jest git. Nic więcej nie trzeba, wspaniale to zastepuje np, sczypiorek do kanapek itd. @Figaro gdzie kupujesz kiełki? Są jakieś których powinno się unikać itp? Cytuj
Figaro 8 445 Opublikowano 11 lutego 2022 Autor Opublikowano 11 lutego 2022 6 godzin temu, Mejm napisał: Duzo jest z tym je.bania czy wysypujesz nasiona, spryskujesz woda i czekasz? ano, wlewam wodę do pierwszej tacki i tam są dziurki, które lecą do kolejnych tacek. dzisiaj jeszcze bardziej urosły, ładnie ładnie. Jednak ciepły parapecik gdzie nie dochodzi słońce to najlepsze miejsce na kiełki. 5 godzin temu, pawelgr5 napisał: @Figaro gdzie kupujesz kiełki? Są jakieś których powinno się unikać itp? nasiona powinny mieć numer partii, numer przedsiębiorstwa rolnego/nasiennego które wprowadza je do obrotu, datę produkcji, datę pakowania i datę ważności. Jeśli to nasiona takie jak gorczyca, słonecznik oraz lucerna powinny być jeszcze paszporty roślin. Na rynku jest cała masa nasion, które pochodzą z tanich, bardzo słabych źródeł, są nieprzebadane, mają z reguły niską kiełkowalność, są przesuszone w procesie obróbki albo po prostu stare. Większość dostępnych w Polsce nasion nie spełnia nawet podstawych wymogów, są ściągane z zagranicy bez certyfikatów fitosanitarnych mpseeds.eu i mikroziolko.pl są spoko, ale to drugie ma chyba obecnie renowacje strony 1 Cytuj
klusekw 0 Opublikowano 16 lutego 2022 Opublikowano 16 lutego 2022 Wszystkie kiełki mi pieknie wschodzą nawet por po jak na kiełki długim czasie, za pierwszym razem rzeżucha pięknie sie udała a teraz co zaleje woda sie robi jakby galaretka nie chce splywac i z czasem pleśnieją, czy wam rzeżucha wschodzi? Cytuj
kanabis 22 849 Opublikowano 11 marca 2022 Opublikowano 11 marca 2022 Nie widze tematu o warzywach i owocach bo zapewne gracze nie jadaja takich swinstw wiec spytam tu. Jadl ktos topinambur? Zamierzam to sadzic bo ma male wymagania i jest tani w uprawie. Jak to smakuje , blizej do ziemniakow? Batatow? Czy wogole inna bajka? Jadlem ale sproszkowany wiec idi wchuj Cytuj
_Red_ 12 126 Opublikowano 11 marca 2022 Opublikowano 11 marca 2022 Jadł? Chłopie ja pierwszy raz od prawie 40 lat taka nazwę słyszę. Cytuj
Pupcio 19 295 Opublikowano 11 marca 2022 Opublikowano 11 marca 2022 Tego chyba nie ma w stardew valley kabi, coś Ci się poyebało Cytuj
krupek 15 537 Opublikowano 11 marca 2022 Opublikowano 11 marca 2022 Jadłem niedawno w potrawie afrykańskiej. Słodkawy smak, ale twardszy i bardziej 'warzywny' smak niż batat. Sprawiał trochę wrażenie jakby był źle przyrządzony, jakby niedogotowana marchew, albo pietruszka xd 1 Cytuj
Mejm 15 589 Opublikowano 11 marca 2022 Opublikowano 11 marca 2022 Slyszalem w Top Cheffie te nazwe ale nie jadlem. Cytuj
kanabis 22 849 Opublikowano 11 marca 2022 Opublikowano 11 marca 2022 Nie jedliscie bo topinambur sie jadlo kiedys, z biedy. Ale lepiej zapoznajcie sie z tym smakiem patrzac jak zlotowka spada Cytuj
Figaro 8 445 Opublikowano 11 marca 2022 Autor Opublikowano 11 marca 2022 a ja ostatnio z kiełek hoduję pszenicę, kozieradkę i jakąś azjatycką mieszankę. Polecam, wyglądam na silniejszego i ładniejszego, a mój penis urósł o 8 cm - pupcio potwierdzi. Cytuj
Mejm 15 589 Opublikowano 11 marca 2022 Opublikowano 11 marca 2022 41 minut temu, Figaro napisał: a mój penis urósł o 8 cm Wglab. 1 Cytuj
Figaro 8 445 Opublikowano 20 marca 2022 Autor Opublikowano 20 marca 2022 Kiełeczki rzodkieweczki rosną szybciuteczko. 1 Cytuj
Boomcio 4 316 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 Piękna hodowla. U mnie standardowo pójście na łatwiznę: 1 Cytuj
Figaro 8 445 Opublikowano 20 marca 2022 Autor Opublikowano 20 marca 2022 hej, lepsze to niż nic! Cytuj
kanabis 22 849 Opublikowano 15 maja 2022 Opublikowano 15 maja 2022 Jak cos chlopacy juz mozna sie wybierac po mlode pędy sosny na syropek. Spaniala mikstura, polecam, lepsza niz fajzer lub astra zeneka Cytuj
Figaro 8 445 Opublikowano 15 maja 2022 Autor Opublikowano 15 maja 2022 potrzebuje wiecej informacji Cytuj
kanabis 22 849 Opublikowano 15 maja 2022 Opublikowano 15 maja 2022 19 minut temu, Mejm napisał: Ale to sie musi lepic pewnie. Fhuj. Ale za to jak pachnie lasem sosnowym 5 minut temu, Figaro napisał: potrzebuje wiecej informacji https://aptekazawiszy.pl/artykuly/syrop-z-mlodych-pedow-sosny-przepis-wlasciwosci-i-zastosowanie.html Tylko zbieraj w rekawiczkach i sekatorem. No i jak juz go zrobisz to zanim odstawisz dodaj do sloiczka z łyche lub dwie spirytu Zapobiegnie to fermentowaniu. 1 Cytuj
Figaro 8 445 Opublikowano 15 maja 2022 Autor Opublikowano 15 maja 2022 A to raczej ocet zrobi to samo, a nie spirytus. 1 Cytuj
kanabis 22 849 Opublikowano 16 maja 2022 Opublikowano 16 maja 2022 Napewno bedzie smaczniejsze z octem To jest bardzo smaczny syrop, nie jak z niektorych roslin ze ledwo przelykasz. Oczywiscie jak tam chcesz Cytuj
krupek 15 537 Opublikowano 16 maja 2022 Opublikowano 16 maja 2022 O chuj, ocet. Na sam dźwięk tego słowa robi mi się niedobrze. Mam po matce wrodzony wstręt do zapachu octu. Jeszcze jak czuć go w majonezie, keczupie, albo sałatce to przeboleję, ale zapach takiego żywego to aż mnie zatyka. Jak widzę szwagra, który go sobie wlewa do zupy dla smaku i z ciepłej zupy paruje to muszę odejść od stołu. Chyba jedyny zapach, który tak na mnie działa. Cytuj
kanabis 22 849 Opublikowano 17 maja 2022 Opublikowano 17 maja 2022 Ocet to tylko do maslaczkow i podgrzybków Cytuj
Mejm 15 589 Opublikowano 17 maja 2022 Opublikowano 17 maja 2022 Z octow to tylko balsamico di modena i to co kanabis wyzej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.