SlimShady 3 372 Opublikowano 3 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 4 minuty temu, ASX napisał: nie wiem w jakim świecie żyjesz, ale istnieje więcej konsol niż dwie które znasz Wymień wszystkie konsole 8 generacji, które mają eksy. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 593 Opublikowano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 (edytowane) Playstation 4, Xbox One, Nintendo WiiU, Ouya lub/i Nintendo Switch (podziały generacyjne się zacierają i nie wiadomo jak liczyć sprzety Nintendo). Nie wiadomo też do której generacji zaliczyć konsole przenośne, wg wikipedii do 8 generacji zaliczają się również PS Vita, Nintendo 3DS. Każda z tych konsol ma swoje gry ekskluzywne. Ale nie wiem dlaczego ograniczasz się do 8 generacji, konsole nie powstały przecież w 2013 roku. Przez kilkadziesiąt lat istnienia branży, powstały dziesiątki konsol, większość miała swoje gry ekskluzywne. Dziś na rynku mamy tylko 3 głównych graczy, inni się wykruszyli bo byli zbyt mali by rywalizować z konkurencją i robili słabe gry. Podobnie będzie pewnie z serwisami streamingowymi, teraz trwa boom jak na rynku konsol w latach 90-tych, ale ostatecznie przetrwają tylko najlepsi. Teraz proszę wymień wszystkie serwisy streamingowe które produkują oryginalną zawartość niedostępną nigdzie indziej Edytowane 3 Lutego 2020 przez ASX Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 3 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 (edytowane) Asax nie mogę się z Tobą zgodzić, zbyt wielkie rozdrobnienie prowadzi do kryzysu jak w 1983- spadek o 97%. Zaś abonamenty póki co to margines i MS opycha Gamepassa w promkach. A koleś co ma GP do 2022 dużo nie kupi. Model Sony oparty na promkach gier wydaje się sensowniejszy. Edit- jak coś to odniosłem się do poprzedniego posta. Edytowane 3 Lutego 2020 przez aph Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 872 Opublikowano 3 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 19 minut temu, ASX napisał: Dziś na rynku mamy tylko 3 głównych graczy, inni się wykruszyli bo byli zbyt mali by rywalizować z konkurencją i robili słabe gry. Akurat Sega robiła dobre gierki, co innego ich pogrążyło. Atari to już bardziej skomplikowana sprawa. Reszta to faktycznie były małe firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 372 Opublikowano 3 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Exy na konsole(rozłożone na minimum 40 lat licząc od 3 generacji), które mają średni cykl życia 6-7 lat porównujesz z wysypem platform streamingowych, gdzie nayebalo ich jak grzybów po deszczu w krótkim czasie. Potrafisz zauważyć tą subtelną różnicę? Masz na słynnym memie z czapką pirata, policz sobie ikonki, a to i tak nie jest wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 593 Opublikowano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 22 minuty temu, Ukukuki napisał: Akurat Sega robiła dobre gierki, co innego ich pogrążyło. Atari to już bardziej skomplikowana sprawa. Reszta to faktycznie były małe firmy. Masz racje. Szkoda Segi Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 3 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 (edytowane) Jeszcze w temacie okołogrowym, wydatki na mikrotransakcje na konsolach zaczynają spadać, ergo kończy się łatwa moneta. Premiera next genów to krater który wysysa walutę z rynku, więc raczej szybko trend nie odbije. Edytowane 3 Lutego 2020 przez aph Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 593 Opublikowano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 (edytowane) Godzinę temu, aph napisał: Jeszcze w temacie okołogrowym, wydatki na mikrotransakcje na konsolach zaczynają spadać, ergo kończy się łatwa moneta. Premiera next genów to krater który wysysa walutę z rynku, więc raczej szybko trend nie odbije. No fajnie ale jaki to ma zwiazek z tematem? Edytowane 3 Lutego 2020 przez ASX Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 180 Opublikowano 4 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 a jakieś źródło poza twoją dupą? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Tarantino 78 Opublikowano 5 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Twoja stara tak gadała. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 5 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Jaki inteligent. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 5 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Pewnie kukuryku Cytuj Odnośnik do komentarza
Tarantino 78 Opublikowano 5 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 (edytowane) Ten wafel z prlu? Plugawy Typ pisze chamski post to dostaje chamską ripostę. Jeżeli to twój kolega to upomnij go. Edytowane 5 Lutego 2020 przez Tarantino 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 27 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 The ‘Netflix of gaming’ is coming, and video game makers are worried that their business could meet the same fate as music and movies https://www.businessinsider.com/video-game-subscription-services-developer-concerns-microsoft-apple-netflix-2020-2?r=US&IR=T Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 28 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 a co sie stalo z muzyka i filmami? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 139 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Ciekaw jestem przyrostu abonentów gamepassa w tych czasach. Jeżeli chodzi o VOD to Netflix jest wielkim wygranym kwarantanny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Gamepass jako usługa jest chyba dużo lepszym rozwiązaniem dla kogoś kto dopiero kupuje konsole. W cenie abonament dostęp do wielu topowych gierek. Sam korzystam z tego i praktycznie przestałem kupować gry na XOne. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Na dodatek dzięki tej usłudze taniej wychodzi kupić usługę na rok i konsolę, niż brać wersje pudełkowe gier, które są w gamepassie. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Ja bym chętnie płacił abonament za jakiś serwis, co puszcza koncerty w 4k, DTS 5.1... kurła nie ma nic takiego Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 593 Opublikowano 7 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 Fragment posta umieszonego na fb przez sklep UltraGames z Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 936 Opublikowano 7 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 Tak bywa, przechodzili przez to i kowale i właściciele wypożyczalni VHS. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 7 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 Zabawnym jest fakt, że taksówkarze również burzyli się na Ubera. Konsument wybiera to, co wydaje mu się najkorzystniejszą ofertą. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Gamepass zabija branżę Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 928 Opublikowano 24 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Czyli na jakiej zasadzie to działa? M$ płaci deweloperowi za każdy pobrany raz ich gierki w GamePassie czy to jakaś jednorazowa opłata Phila z góry i po sprawie? Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 24 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Ja jestem w szoku, jak to mega deal jest. Myślę, że jesteśmy świadkami narodzin nowego Netflixa. Oto mój przykład: - Wlaśnie chciałem kupić Yakuza 0 na PlaysStation, ale instaluję za free z GamPass - Street of Rage 4 - free na gamepass - Surge 2 - za darmo i w o niebo lepszej wersji. - A plague Tale - fajna gierka. Chciałem na PS4, ale za free pogram. - Sainst Row IV - teraz mam za free. To jest tylko to, w co ja chcę zagrać i gdzie Sony prawie zarobiło, ale przez M$ nie dostanie tej kasy. To jest około 100-150 funtów w moim przypadku. Tylko na tych grach. Jak ktoś ma I Xa i PCta, to lista gier jest większa, bo gry się trochę różnią, a abonament jest jeden na dwa systemy. Generalnie nie lubiłem grać na PC, ale jak mogę zagrać za free, to ciężko odrzucić taką ofertę i pokasowałem te tytuły z wishlist na ps store. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi